Gå til innhold
Hundesonen.no

Amigo - N DK UCH NORD VCH Næssgården`s Always Action Ahead


jaktlykke
 Share

Recommended Posts

  • Svar 249
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Blir dette tidenes våteste NM???

Det har regnet nonstop i nærmere en uke nå og landskapet er totalt forandret. Der det før var gressbakker er det nå digre innsjøer og nye elver og fosser har dukket opp der du minst venter det. Og regnet har tydeligvis ikke tenkt å gi seg for jeg hørte på nyhetene at det meldes om tildels stooore nedbørsmengder i natt og til fredag kveld da det skal lette litt opp.

Det er j@vlig vått.. skal ut og legge spor nå, så jeg må ut i myrene to dager på rad.. jippi :lol:

Lykke til hvis vi ikke treffes på middagen da ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En siste gang før den store dagen: LYKKE til! :lol: Håper det går bra til tross for dårlige forhold. Vet om en del springere som skal oppover, ingen av de eierne er nevneverdig fornøyde over været... Husk våtdrakt og svømmeføtter :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er vi tilbake fra NM. Det ble ikke heder og ære på oss - men det hadde vi jo heller ikke forventet.

Det som imidlertid var litt bittert er at en eier som ikke overholdt båndtvangen ødela for oss. For mens vi sporer så dukker det opp en løshund midt i sporet og blir stående 10 m fra oss og stirre på Amigo. Jeg holder bare i lina og håper for guds skyld at den fremmede hunden ikke har tenkt å komme bort til oss og hvor i pokker er eieren?? Etter flere minutter forsvinner hunden og eier er fremdeles ikke å se.

Amigo er ivrig etter å gå etter denne bikkja såklart og dermed blir hele greia ødelagt. Hadde det enda vært en hjort så kunne vi kontrollert det på en annen måte, men en fremmed hannhund blir litt i tøffeste laget. Jeg ber om omstart siden vi omtrent nesten ikke har begynt sporet vårt - men for det blir vi nullet. Snipp snapp snute - vi er ute.

Det blir ikke nevnt i kritikken den forstyrrelsen, mens andre hunder fikk berøm fordi de gikk forbi hundebæsj og hestelort. Så det er litt bittert akkurat nå - men jeg koser meg med et glass rødvin nå og legger dette i skuffen under "erfaring" :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så utrolig synd at noen kan ødelegge for andre på den måten... Dere får trøste dere med at dere tross alt kom dere til NM, og dere har jobbet utrolig bra. Det er en STOR prestasjon, jeg er imponert! Neste år er dere på pallen :lol:

Vet du forresten hvem som vant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var svært mange dyktige sporhunder som gikk ut med 0 i går. Værmessig var det helt ekstreme forhold i forkant; under middagen kvelden før så slo regnet ned i bøtter og spann og vasket nok godt sporene ja. Flere av hundene sleit med å i det hele tatt finne vitringen dagen etter.

I tillegg var det utfordrende terreng og stor vilttetthet. Flere hunder skremte ut hjort og det var så bratt enkelte steder at man brukte 1 1/2 time på å gjennomføre sporet som er 600 m... Det gikk rett til værs og rett ned i bunnen igjen.

Jeg legger merke til at de fleste hundene som gikk til premiering er dachser - og med tanke på vitringsforholdene og (mangel?) på blod så har de fordelen av at de sporer klin i bakken. Men de større hundene som f.eks en springer spaniel vil ha større vanskeligheter med å få fatt i sporet. Den ene føreren sa etterpå at de rett og slett gikk tomme - det var ikke mer vitring igjen rett og slett.

En annen ting som jeg ser er at noen av de beste hundene har noen år på baken; to av dem var borti 10 år gamle. Det sier noe om erfaring selvsagt.

Amigo er bare litt over 2 år - jeg hadde selvsagt ingen ambisjoner om å klatre på listene selv om det var sabla irriterende med den bikkja i sporet som ødela for oss. Men det er bare til å stå på videre det - kanskje blir det flere NM - hvem vet hva fremtiden bringer :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var ganske ekstreme forhold ja og hundene måtte virkelig jobbe. Sporet jeg la ble gått av en langhårsdachs og den var flink. Den var veldig ivrig i starten og slet veldig på en høydeendring på én meter som den ikke fikk på overvær og så begynte den å krysse men ikke opp på haugen for dachser tar ofte veien rundt. Neste var å slite med ferskspor i et stort hjortetråkk. Jeg hadde lagt sporet tildels i hjortemotorveien med to vinkler ut fra det. :) Men når konsentrasjonen var kommet tilbake og det ble mer spor gikk de resterende 400m rett til sporslutt. Han gikk inn til 1. premie, men ikke HP eller plassering.

Kanskje dachsene/bassetene hadde en fordel, men vinneren ble en labb? Hvis det hadde vært varmt hadde det vært fordel de mer langbente hundene, så det snur fort.

Er jo uansett en prestasjon å komme til NM, var mange veldig gode hunder, og flere med lang erfaring og jeg tror selv HP-samlerne var veldig glad for bare å komme gjennom. Du kommer sterkere tilbake, det er jeg sikker på :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Jeg var spent da jeg åpnet Hundesport i dag - i mai sendte jeg inn bilde av Amigo som N VCH og litt omtale av rasen. Og i dag var det kommet med! Han begynner å bli omtalt den gutten nå :whistle:

Amigo i Hundesport nr. 8/2007

Som om ikke det var nok - oppdretteren sendte meg en artikkel idag som er kommet på trykk i The Dutch Stabijhoun Club Magazine om Amigo :devil:

Jeg fikk nemlig en henvendelse fra redaktøren i det bladet da Amigo hadde blitt N VCH og N UCH i løpet av 3 uker. Dette hadde de fått med seg serru og ville at jeg skulle skrive en artikkel om ham - den skulle handle om veien fram til disse championatene. Så jeg skrev i vei på engelsk og så er det blitt oversatt til nederlandsk. Kort fortalt går det på hva vi har gjort for at han skulle bli den første godkjente ettersøkshunden i Norge i rasen til å bli den første norskfødte viltsporchampionen og så tilslutt bonusen å bli utstillingschampion :rolleyes:

Amigo del 1

Amigo del 2

Amigo del 3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Vi har vært på utstilling/hyttetur i helgen. Vi bodde på Ogna - og dæsken så vakkert det var der ute! Nydelige strender og masse plass for hundene å springe rundt på.

34528_s.jpg

Amigo var sammen med 2 andre stabijer og han fikk gode skussmål av dommeren på tross av at han var for stor for hans tykke. Det er rart det der hvordan de ulike vurderer størrelse; han har fått omtale som middels stor, passe stor til stooor og da lurer jeg på hva de går etter... han er 3 cm over idealet men det finnes ingen øvre grense.

Anyway. Jeg bodde sammen med Britt (oppdretteren min) og Kathrine på ei hytte hele helgen og det var kjempekoselig. Amigo og Aris er jevngamle gutter så vi fant ut at det var best å ikke ha dem for tett sammen i et lite rom med tre fristende tisper. Det vil jo bli konflikter ut av slikt ikke sant! Så de to bytta på om å meske seg med damene og det gikk kjempefint.

Amigo har hatt en tendens i det siste å reagere på storpelsede hunder (han skjønner ikke helt hva som er fram og bak visst ;) ) men i helgen storkoste han seg med pelsdotter i alle varianter og det var bare fryd og gammen. Vi var ute på strandtur på lørdagskvelden og her følger noen bilder derfra:

34529.jpg

Amigo ser ut som en gallionsfigur der han skuer ut over havet :rolleyes:

34530_s.jpg

Dette er Siane, bernertispa til oppdretteren min som ble BIR veteran. Hun er bare helt fantastisk nydelig ;)

34531.jpg

Masse gærne hunder i fullt firsprang. Amigo ser lettere forvirret ut ;)

34532.jpg

Det var fart over disse!

34533.jpg

Det vanket visst godbit fra en av lommene!

34534.jpg

Disse to var skikkelig i drivet.

34535.jpg

34536.jpg

Amigo prøver å sjarmere den eldre damen... :rolleyes:

34537.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hvis hunden klør ville jeg sjekket for allergi hos dyrlege. Og om hunden er konstant sulten kan du tilføre feks litt kokt ris, kokt brokkoli eller gulrøtter i foret for å gi mer metthetsfølelse uten mye kalorier.  Ang bæsjespising ville jeg vært nøyere på å ha kortere kobbel og mer kontroll på tur . Trene på å avlede med en kommando og godbiter. 
    • Hei Jeg har en hund som er 2 år og Og jeg har følgende utfordringer med min hund.  - hun er ca. 2 - 3 kg for mye  - hun kan ha tendens til å klø  - hun spiser bæsj ute når vi går tur. Akkurat som hun går å leter  - hun er for tiden veldig opptatt av å stjele og søke etter mat - hun virker for tiden veldig stresset Nå bruker vi pure natural fra Musti. Jeg valgte en med kun lam for å se om det hjalp på kløen. Det synes jeg det har gjort. Men hun har blitt ekstrem til å spise bæsj ute når vi går tur, og ellers veldig stresset og matgal. Jeg lurer på om det kan ha sammenheng med foret? Er det noen som kan anbefale et for dere tror kan passe min hund, og om dere tror dette kan ha en sammenheng?  Det er en engelsk springer spaniel.     
    • Joda, men synes det var en rar kommentar, ingen andre fikk det.. Fått dårlige nyheter om gamla, første gang jeg har gammel hund- og det er vondt når de får aldersplager.
    • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...