Gå til innhold
Hundesonen.no

Boerboel ventetråd


Mirai
 Share

Recommended Posts

  • Svar 224
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Si hei til Marvel! Nå skal han bo hjemme hos oppdretter sammen med en kullbror, ei voksen tispe (ikke moren) og ei tispe på 17 mnd frem til vi henter han 5. juli Aner meg at de labbene der kommer t

Jeg fikk visst et slags stressanfall jeg, et par uker før jeg skulle hente min 5. briard, liksom *ler*. Jeg var rett og slett fysisk dårlig, var til lege og tok blodprøver og EKG, jeg var kvalm og uve

Da har vi fått tak i litt grunnleggende utstyr! Kjøpte to forskjellige justerbare halsbånd, han vokser vel ut av det første ganske raskt vil jeg tro. Så kan han heller få litt fine når nakken er mer

Oj den du la ut bilde av var utrolig kraftig Emilie! Er det vanlig at de har så... finner ikke ordet... "dvergete" ben, i mangel på noe bedre ord? Jeg tror ikke jeg hadde gjettet at det var en boerboel iallefall. Men er litt "faren" med å ende opp med noe slikt at jeg har innstilt meg på tispe hvis det blir bb på meg en dag (og jeg vil ha fra moderate foreldre og.)

Jeg klarer ikke la vær med å legge inn bilde av den hunden som gjorde at jeg falt for rasen for endel år siden, Vikings Heike (sabt score 88,1%, høyest rankede hannhund europa 2004 i en alder av 16 mnd):

Heike%20i%20snoen%202.jpg

Bildet er lånt fra http://www.boerboel.no/ (får jeg en slik hund revurderer jeg tispevalget). Liker godt hundene de produserer, tispen jeg nevnte er og derfra.

Fine, fine Heike er pappa'n til Ilunga han, og han er fortsatt i live, tror han er ni eller ti år nå.... ;)

Gratulerer med valg av Marvel IW, dette tror jeg blir fantastisk bra!! ;)

Synes dog det er fantastisk synd at du allerede i en valpetråd oppdager hvor fanatisk rasistiske folk kan være - ikke så merkelig kanskje, at innvandringsdebatten også må nevnes i samme setning omtrent... Hvorfor skaffer folk seg en rase egentlig? Hvis noen mener "sånn" om mitt rasevalg, så kan vel for p.... jeg mene akkurat det samme om deres valg av rase????! :gaah:

Sånn! Da var det sagt :twitch:

Norsk Boerboelklubb avholder European Boerboelshow i Norge i år: http://boerboelshow2012.webs.com/ - kom gjerne og ta en titt. Litt kuriøst var det at IWs oppdretter, Tracy var tenkt som dommer her, inntil nylig, da fant SABT ut at det klarte seg med en dommer. Showet er åpent for alle - ta dere en tur. Vi er ganske sosiale og imøtekommende! :)

Videre, her er linken til bloggen vår, som dessverre ikke er så oppdatert - jeg har drevet med litt mye i det siste, men den skulle vel borge for at bb også kan brukes: http://www.nurkonnet.blogspot.no/ - eller så kan dere om ønskelig se

videoen - her bruker jeg Nurk, han går LØS, samtidig som det er andre hunder i lokalet, også hannhunder. (Videoen er lang - dere trenger jo ikke se hele :D ) Agressiviteten til boerboel sees jo her tydelig gjennom at hunden logrer hele tiden... (der kom det litt ironi også - sorry!)

IW, jeg ønsker deg lykke til med Marvel - jeg tror dette går veldig bra, og dere har foretatt et gjennomtenkt valg av rase. Bb er som kjent verdens beste hunderase, og hva alle andre "rasister" mener skal man bare blåse i. Det er du som skal ha hunden. Jeg håper det ikke er feil av meg å "kuppe" tråden med masse egeninfo, men Ilunga er og et eksemplar av rasen bb, og han er et fantastisk eksemplar, og kanskje ikke så unik innenfor rasen. Jeg har møtt flere. Og håper og tror at flere skal det bli, ved hjelp av fornuftige hundeeiere og oppdrettere. :)

Endret av mene
  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei selvfølgelig, skriv i vei! Det er interessant :)

Tracy nevnte utstillingen forrige gang vi var på besøk, men vi er dessverre i Thailand den datoen. Ellers tror jeg det hadde vært en fin sommerferie, dra til Norge og se på! Jeg er nokså sikker på at Marvel kommer til å bli en tyngre type enn Heike og Ilunga, men i form skal han så absolutt være!

Jeg var litt forberedt, men når har jeg jo møtt litt motstand med egne øyne, det er vel sikkert bare greit så er jeg enda mer forberedt den dagen jeg møter noen i levende live som skal kritisere valget og ikke bare på internettforum. Men ja, som du sier, det er vi som skal ha ham og jeg føler jo at valget av type hund er godt gjennomtenkt. Så selv om jeg føler meg litt stressa nå som han er her om en måneds tid, så går det forhåpentligvis bra! Hehe!

Så på LP-videoen, han er jo såå fornøyd da han leverer fra seg apporten, han vet han har vært flink :lol: .

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden du har valgt å kun utheve deler av setningen tillater jeg meg å utheve resten:

"Nå er valget tatt mer fordi vi begge ønsker en hund vi trives med utseende på, en hund med egenskaper som tilsier at den ikke har lyst til å løpe langt unna hele tiden, og en hund som kan passe på huset og gjøre til at folk mister lysten på å klatre inn vindet (vet man ikke nødvendigvis trenger en BB til det)."

Det er synd at jeg ikke klarer å formidle hva jeg mener til deg, når faktum er at du selv her bekrefter at du anskaffer deg en hund som skal være avskrekkende (det er den faktisk fordi mange mennesker er av den oppfatning, reell eller ikke, at muskelhunder er farlige.)

Min påstand og bekymring er at når folk, som dere her, velger å anskaffe en slik hund blant annet fordi den SKAL skremme bort inntrengere (uansett hvor snill dyret måtte komme til å vise seg å være), så er dere med på å gi hunder generelt og enkelte hundeeiere spesielt, et dårlig rykte.

Forøvrig er det vel sjelden røyk uten ild, men hva vet jeg, om vokterraser og sånt, liksom...?

Jeg vil ikke tro det er så uvanlig at det går opp et lys og man får en del unødvendige bekymringer de siste ukene før man får valp. Sånn jeg kjenner meg selv hadde jeg følt det samme uansett hvilken rase jeg hadde valgt.

Det kan godt være, det er du som har uttalt at du er bekymret for at dyret blir et monster, ikke jeg.

At vi hadde lyst på en stor hund som SER avskrekkende ut er jo ikke det samme som at vi vil ha en aggressiv og farlig hund, eller at vi valgte en rase hvor vi kan fremelske enda mer vokting og mistenksomhet. Jeg tror du leser litt hva du ønsker inn i det jeg har skrevet, sånn at det passer med "IW vil ha stor og farlig muskelhund som er sint på andre hunder og biter innbruddstyver".

Jeg tror at du er på defensiven fordi du er klar over at du har valgt en rase / hundetype som vil bli møtt med en masse skepsis, og fordi du ikke er sikker på om det er berettiget eller ei. Jeg tror ikke du i det skjulte ønsker deg en hund som skal bite folk som kommer univitert på besøk, men du er åpenbart fullt klar over det stigma rasevalget ditt har.

At valpekjøper nr. 2 ikke fikk lov til å eie hund der han bor er vel mer pga. landeiers forutinntatthet mot hvordan enkelte raser ser ut, enn at det ER en farlig rase? Etter hva jeg hørte bor det to labradorer på samme område som løper rundt som villmenn, antar det er bare sånn det er og vi kommer vel til å støte på mye av de samme holdningene (det var ikke huseier, men mer "borettslag" eller hvordan jeg kan forklare det best, han bor i eget hus men personen som eier landområdet kunne visstnok bestemme dette).

Igjen, en av grunnene til at det kan være dumt å skaffe seg en muskelhund når man ikke bor på en øde øy er at man må forholde seg til omgivelsene. Det kan godt være at de er fordomsfulle og tar feil, de vil likevel påvirke hverdagen.

Det eneste av dårlig rykte jeg har hørt er at flere hadde hørt de kan ha allergi eller hudproblemer. Samt noe jeg leste her på forumet for mange år siden om at de alltid kaster opp maten sin og spiser den to ganger. Det er vel begrenset hvor mye hold det er i det.

For å sitere mer konkrete ord: "..however, a grown male most likely won't be tolerant of other dominant adult males. He won't look for trouble, but if another dog comes over and starts something he won't back down". De har aldri sagt at de løper ut og er aggressive eller ønsker å angripe alt de ser av hannhunder. Men at det mest sannsylig (det finnes få unntak men gambler ikke på at vår blir en av dem) ikke er en hund man kan ukritisk slippe løs i en hundepark og at den automatisk går fint sammen med alle de andre.

Jeg ønsker deg oppriktig lykke til, jeg IW. Seriøst - og så vet jeg at den beskrivelsen av rasen ikke hadde vært i samsvar med et hundehold jeg ville ha trivdes med og vært avslappet mtp - men vi er forskjellige.

Hvem kan ha store sterke vokterhunder da, er det en slags opptaksgrense på hvor mange hunder man har hatt før man "har lov" til å ønske seg en slik rase? Eller skal vi la dem dø ut sånn at ingen kan ha dem? De selger de aller aller fleste hundene sine til familier med barn eller par, jeg har kontakt med flere av dem via Facebook

Spør du meg seriøst? Bortsett fra utseende, og at de skal kunne virke avskrekkende på folk med skumle hensikter, hvilken misjon har rasen i vår del av verden i dag?

At du automatisk tenker at dette er useriøse oppdrettere er ikke noe stort problem for meg i min hverdag akkurat. At du fortsetter å tenke det selv etter at jeg kan avkrefte det er jo litt mer bekymringsverdig, hvis du virkelig VIL tro at alle oppdrettere av ikke FCI-godkjente hunder er useriøse selv når de faktisk ikke er det.

Hva jeg tenker om folk som driver oppdrett av BB har overhode ingenting med rasens FCI-status å gjøre. Det er bekymringsverdig at du fortsatt tror det, selv om jeg har avkreftet det. Se ellers over...

Om du ønsker å spørre MEG hvorfor jeg har valgt boerboel, så kjør på. Om du ønsker å diskutere generelt hvorfor "alle" som kjøper "sånn" hund gjør det, så kan du lage egen tråd.

Jeg har spurt deg, og jeg liker ikke svaret i det hele tatt.

Synes dog det er fantastisk synd at du allerede i en valpetråd oppdager hvor fanatisk rasistiske folk kan være - ikke så merkelig kanskje, at innvandringsdebatten også må nevnes i samme setning omtrent... Hvorfor skaffer folk seg en rase egentlig? Hvis noen mener "sånn" om mitt rasevalg, så kan vel for p.... jeg mene akkurat det samme om deres valg av rase????! :gaah:

Du kan selvsagt mene nøyaktig hva du vil - både om min oppfatning av BB, mine rasevalg, mitt politiske ståsted, og det faktum at man på et hundeforum helst ikke skal være generelt kritisk eller negativ til muskelhunder og folks grunner for å anskaffe dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

IMG_8920.jpg

IMG_89061.jpg

IMG_89121.jpg

IMG_89131.jpg

IMG_89141.jpg

IMG_89171.jpg

IMG_89181.jpg

IMG_89191.jpg

IMG_89231.jpg

IMG_89241.jpg

Min favoritt er han som har kallenavnet "Phil", det er han som henger over på siste bildet her og er veldig lys i pelsen. Han er relativt rolig og syns det er helt greit å ligge for seg selv i en krok og sove og ikke oppå alle andre. Litt kjedelig å ha en favoritt egentlig, siden det kan jo hende at førstevalget fatter interesse for samme valp. Det blir nok bra uansett! :)

Den som er veldig mørk (veldig lett å se på filmene) tror jeg ikke jeg vil velge, den var ekstremt gretten om den ikke fikk det akkurat som den ville og skulle konstant krangle med alle søsknene :P Hørtes ut som en liten gremlings.

Oppdretter sa at de har inntrykk av at de lysere er generelt hakket roligere enn de med sterkere farge (av deres oppdrett hvertfall) og det så jammen meg sånn ut på de valpene som er der nå også.

Været var veldig britisk idag så de var bare innendørs idag.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...