Gå til innhold
Hundesonen.no

Trapper og tur


Gordo
 Share

Recommended Posts

Vi har kjøkken i 1etg og stua i 2etg så det blir litt opp og ned trapper her i løpetav dagen.

Jeg har satt opp grind på toppen av trappa slik at ikke Charlie skal ramle ned.

Jeg bærer han opp og ned 90% av gangene, men lar han gå de siste trinnene opp eller ned noen ganger og det fikser han fint.

Når er det greit å la han gå hele trappen selv?

Lurer også på hvor lang tur dere går med valpen deres?

Jeg er heldig og har skogen rett utenfor døra så stort sett går vi en liten tur der uten bånd, hvor han bestemmer tempo, da er tispa mi - Mira 5år, også med. De tuller rundt og koser seg, er da ute i ca 15min. Pleier også og gå en tur med bånd, på 10min toppen. Da går vi på fortauet, der biler passerer slik at han skal bli vandt med det også og ikke bare skogen.

Han er kjempeflink til å gå med bånd ! Det klør bare litt innimellom :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Det er litt umulig å svare på spørsmålene dine når du hverken skriver hvilken rase det er eller hvor gammel valpen er :)

I utgangspunktet mener jeg valper kan begynne å gå trapper når de klarer det. Men hindre herjeløping opp og ned trapper.

Turmengde for valp finnes det tusen meninger om. Jeg hadde med min valp på tre timersturer på fjellet da han var 9-10 uker gammel. Men vi gikk jo ikke lenger enn valpen orka, og det ble mer sitte i lyngen og la valpen sove eller tumle rundt, enn gåing. Så lenge du ikke strener av gårde og sliter ut valpen med å skulle GÅ tur ville ikke jeg vært redd for å gå turer med valpen. Skal du gå langt, kan du putte valpen i sekken når den blir sliten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ups- beklager, Charlie er 10 uker :) .

Han er blanding mellom rottweiler, dobermann, beagel og springer spaniel. Så han blir vel mellomstor og ganske aktiv.

Jeg tenker også på kulden, han er veldig tynn i pelsen.

Han er ute og løper løs i hagen mange ganger i løpet av dagen også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg fekk beskjed av oppdrettar at kvalpen ikkje burde gå masse i trapper. Det varte i ei veke, det, og i ein alder av 9 veker gjekk han opp og ned som han ville (med litt tilsyn). Dyrlegen meinte at det ikkje var noko å tenke på, så lenge ein passar på at den ikkje hoppar/faller ned fra "store" høgder når den er så liten. Min kvalp er også laus i hagen mange gonger i løpet av ein dag, og sjølv om den ikkje skal ha masse mosjon, syns eg uansett det er bedre at den får utfolde seg i hagen og andre plassar, slik at den blir trygg på omgivelsane og seg sjølv. Eg orkar ikkje vere ei hønemor som passar på at han kun skal mosjonerast 10 min kvar dag og ikkje gå i trappar. Blir fort slitsomt å bruke stoppeklokke på når han er ute, og passe på at han ikkje følger etter meg kvar gang eg skal opp eller ned ei trapp. Hehe. :) Trur sunt vett er like viktig som kva som er "regelen", ein merkar jo fort kor mykje aktivitet kvalpen tåler og ikkje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dagene går. Litt for mye ramp fremdeles, elsker å bite og hoppe høyt. Har vært på et kurs som ble ferdig for et par uker siden, og begynner på et nytt kurs på mandag.
    • Her går det i vom og hundemat, rett og slett fordi oppdretter begynte med det. Latte er nå 4 mnd. Synes det både er lettvint og greit, virker som hunden trives med maten, og det blir mindre avføring enn med tørrfôr. Har ikke regnet på om det lønner seg da. Vi har kjøpt 9 kgs esker med puppy easy pack.
    • Lurer på om dette er løsningen? Rett og slett at jeg gjør det selv  - Nå fikk jeg noe å tenke på. Takk for tips 👍😊
    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...