Gå til innhold
Hundesonen.no

Meninger om valg av rase - hva opplever du, og hvem mener det?


mene
 Share

Recommended Posts

jeg har fått både positive og negative reaksjoner. de gamle naboene våre eeelsket hundene våre. Naboene vi har her er liveredde ;P Jeg har hørt folk si "er ikke de der farlig?" litt sånn bak ryggen min, og fått noen kommentarer av et par instruktører. At bikkja mi kommer til å bli farlig hvis ikke jeg gjør ditt og datt osv.

Og det har skjedd mer enn en gang at folk med små hunder rett og slett har snudd og gått en annen vei, eller løftet opp hunden sin, når de ser oss. Og en fyr var overbevist om at tispa mi på over 50 kg var pittbull ;P

Men en ting som er veldig koselig er at flere med små barn (2-5 år) har spurt om barna kan få hilse på hunden. Og det viser jo stor tillitt til denne type hunder med barn..

Å nå skal jeg komme med en slik utalelse som tråden handler om! Er ikke Presa Canario ulovlig...? :icon_redface: Var en betkjent som var innen den rasen, men da fikk jeg høre den var ulovlig. Uansett, utrolig vakre hunder :)

Jeg har hatt alaska husky og har nå belger, så jeg har hørt en og annen morsom fordom mot hundene mine. Jeg måtte f.eks holde meg langt unna Gubbelille (AH'en) hvis jeg blødde, for hvis han lukta at jeg blødde, kom han til å drepe meg og spise meg opp.

Det har jeg hørt også, da med en bc/akita blaning :P

Husker ikke om jeg skrev det i mitt forrige innlegg, men når jeg hadde Rottweileren i hus fikk jeg høre veldig ofte at den kom til å prøve å ta over lederskapet en gang i mnd, og jeg burde få den bort så fort som mulig, for jeg kunne jo umulig klare å få bikja ned i bakken å dominere den :rolleyes2: (noe som forsåvidt var sant, bikja var like tung som meg, veldig godt at jeg ikke hadde noe behov for å gjøre det*flir* )

Fikk senest høre igår at jeg var dyreplager, tenk å ha en Border Collie i by da! De var nødt å bo på låve eller aller helst i hundegård, da de ikke var hus-hunder? Og de var nødt å gjete ellers ble de galne. (bcen min gjeter ikke en gang, hun leker med sauene hun) Og på toppen av det tvingte jeg bikja mi til å spise i snøen(jeg hadde kasta godbiter på ei mark med snø), nei fysj, den hunden hadde det bedre dø enn med meg som eier.. :aww:

Edit; selvsagt er ikke Presa Canario ulovlige, jeg blander!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 176
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Får endel kommentarer fra hundefolk faktisk,som går i retningen : "de der er vel ingenting å drive lydighet med akkurat". Riktig det,svarer jeg-" like lite som det går å drive lure coursing med din".

Jeg får stadig vekk høre at dalmisen ikke kan noen verdens ting, så hva skal jeg med den? Prikkedyret mitt kan ganske mye hun! Da jeg var og skulle ta C-godkjenningen til redningshundene sto ene instr

Husker en gammel, lignende tråd engang, ett eller annet sted. Der leste jeg at det var endel som trodde at når en mynde først begynte å løpe, så stoppet den ikke før den kræsjet i et tre, eller før de

Å nå skal jeg komme med en slik utalelse som tråden handler om! Er ikke Presa Canario ulovlig...? :icon_redface: Var en betkjent som var innen den rasen, men da fikk jeg høre den var ulovlig. Uansett, utrolig vakre hunder :)

Ikke heeelt inne på lovlige/ulovlige hunder, men mener det er Dogo argentino som er ulovlig mens Dogo Canario er lovlig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flott at de har endret holdning, jeg fikk høre da jeg forhørte meg om valpekurs osv samt medlemsskap der for litt over tre år siden at det ikke var vits, iom at rasen min ikke var brukanes til noe.. Jeg vet at Pim her inne også har fått kommentarer når hun har trent der med sin samojed..

Mene: det er både GD og RR med viltsporchampionat, molosserne kan de også :)

Jeg kan ikke uttale meg om "de" har skiftet holdning - kanskje jeg bare var veldig heldig med instruktøren vi hadde. Jeg har enda ikke vært på noen av fellestreningene igjennom Nidaros BHK. Jeg ringte også for å høre med Sportshunder, men de hadde ikke ledig på valpekurs når jeg ville, hun jeg snakket med synes det var veldig synd, for hun ville meget gjerne ha en boerboel der :) Men altså man kan jo ikke gjøre noe med en boerboel da, kan man? Ikke samojed eller dalmis heller. Det er ikke vits i å trene med de engang :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, nå fikk jeg klump i halsen og tårer i øynene :cry:

For å svare på TS sitt innlegg: jeg har møtt vannvittig mye fordommer etter at jeg kjøpte Aïda.

Mamma var faktisk stor motstander av at jeg skulle kjøpe meg en sånn en korthåret liten hissigpropp (hun er vokst opp med schæfer), sånne hunder hadde hun aldri likt. Nå er hun en av Aïdas største beundrere :heart:

Litt på hva jeg har møtt på ca 4 år:

- de hundene er farlige

- kamphund

- aggressiv mot alle hunder

- og dermed også aggressiv og farlig for mennesker/barn

- veldig vanskelig førstegangshund

- krever vannvittig mye

- kan ikke brukes til noen ting

- sofahund

Opplever flere ganger når jeg går tur at andre strammer båndet på sin hund i tilfellet Aïda skal gjøre utfall, og ofte er det den andre hunden som bjeffer/knurrer, og Aïda bare lunter forbi uten å lee på et øye. Folk med småhunder løfter ofte opp hunden når de ser oss. En gang var det en som nesten løftet opp schæferen sin når vi kom med 3-4 staffer :|

Det teiteste: De: åh, så søt hund, hva er det? *sette seg ned å klappe* Jeg: staffordshire bull terrier. De: Åh, de er jo farlige *går sin veg*

De som har minst fordommer er ofte eldre mennesker og barn :ahappy: De vil gjerne kose og klappe. Føler at mange har fordommer fra media, men så snart de har hilst på Aïda endrer holdningene seg, og flere sier at de trodde ikke staffene var sånn osv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir helt målløs når jeg leser tråden her jeg, og må sannelig trekke på smilebåndet også! :) Hva folk kan finne på å si!

Av en eller annen grunn hører jeg ingen merkelige teorier om hva hunden min kan være, og det eneste jeg får spørsmål om er "Hva slags rase er det?" Og når jeg da svarer Shetland sheepdog, sier de bare "Å ja! Den var fin" eller "Så nydelig den var" og lignende. Ingen merkelige uttalelser om sheltien, altså, bare ros! :heart: Ikke er den troende til å spise oss, og ikke er det noen rare teorier eller meninger ute og går. Det eneste "rare" jeg har hørt om hunden min, har vel vært spørsmålet "vet du hvordan sånne som den hunden din gjeter? Jo de stirrer til de hypnotiserer sauene!" Hvorpå det settes opp et fornøyd fjes over å ha lært meg noe som er HELT sant om hunden min, som jeg HELT sikkert ikke visste fra før... :D

Alle ser ut til å like sheltien! ♥

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*klipp*

Noen har spurt om det er en rev-hund blanding.. vet ikke om det finnes, jeg.

Nei, det finnes ikke ;)

forøvrig var det mange som også trodde min forrige bruks SH var rev eller reveblanding når han var valp. Da var han jo ganske "rød" sånn ca. Shiba farget (genetisk sett er det samme fargen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De få som har kommet med belærende kommentarer, vet ikke hvaslags hund jeg har engang. :lol:

Husker en gang jeg sto lenge og snakket med en kar om hvor gæærn schäfern var, og at en ung jente som meg måtte da ha vansker med å takle den der. Jeg sto å jatta med, helt til jeg avslutta samtalen med "Ja, men så fint at jeg ikke har en schäfer da, men en belger" og gliste og gikk videre. Da ble han litt grå i trynet. Rart at en kar med så mye kunnskap om hund, ikke kunne skille på rasene.... :whistle:

Ellers lurer folk på om det er en schäferblanding, collie, ulveblanding eller.... leonberger...? DEN greier jeg virkelig ikke se. :lol:

Fikk mest pes før bikkja kom i hus. Da var de for stressa og krevende og alt det der. Det kom fra folk som mente de hadde peiling, og undervurderte meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg oftest hører er "hva ER det der for slags rase?!" "Er det en slags spaniel eller?" "Det er en Kooiker..." "En hva sa du? Kookier? Det har jeg aaaldri hørt før" og så går de med en fornærmet mine fordi de er jo eksperter og kjenner alle hunderaser, og mener at det er nok en av de nye designerhundene. Snøft.

Også er det de som har møtt en Kooiker og bare mumler noe om nervøse hunder. En del kommenterer også hvor umåtelig hyggelig og sosial Linux er, for "jeg har bare møtt sånne utilnærmelige kooikere", men Linux liker jo hundefolk, det er bare nærvøse folk han blir nærvøs av;)

Skal sies at jeg som regel sier meg enig i de som har den nærvøse erfaringen med rasen, det stemmer jo for så alt for mange individet desverre...

Også er det den vi alltid får når vi står på steder med mye folk og barn; "Nthååååå, sååå søøt" evt etterfulgt av "kaaan vi klappeee" eller "den mååå jo være snill" (jeg personlig ville vært mer skeptisk til å gå bort til en fremmed Kooiker enn en fremmed, hmm, rottweiler... Jeg ville vel egentlig ikke gått bort til noen hund jeg ikke kjenner sånn helt uten grunn".

Jeg har også fått høre en del revesammenlikninger...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har egentlig ikke hørt noen negative kommentarer ang. rasevalg. Men har fått noen morsomme/rare kommentarer generelt.

"Er ikke det der en sånn Dask?" :P

"Åh,er det en jakthund sier du?? Hun er jo så søt!?" ( :aww: )

"Hehhe,hvor mye kostet hun per meter da?"/ "Hva er meterprisen?" (så ler de seg ihjel)

"OI! Den hunden var lang!"

Somregel er det bare koselige ting som blir sagt:)

Men noe som irriterer meg er folk som kommer stormende i mot og hiver seg over henne og forventer at hun blir glad for det. Tenker ikke på at det kan virke skummelt.

Og det sammer skjer hvis vi gå sammen med en annen hund (staffe) eller store hunder og folk bare klapper på Zara. Da har jeg av og til komt med kommentar på at det faktisk er mye større sjangs for at min søte lille hund biter dem,en den skumle kamphunden som står ved siden av :innocent: Da trekker de til seg hånda og ser sånn ut : :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt et par "farkas-kutya" ropt etter meg, det synes jeg er litt sprøtt for er det noe Kuma IKKE ligner på så er det en ulv.

Jeg er HELT uenig med deg! :lol: Det er veldig mange barn som mener at jentene ser ut som ulver, og det er akkurat det jeg mener også. Bare små og røde. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg oftest hører er "hva ER det der for slags rase?!" "Er det en slags spaniel eller?" "Det er en Kooiker..." "En hva sa du? Kookier? Det har jeg aaaldri hørt før" og så går de med en fornærmet mine fordi de er jo eksperter og kjenner alle hunderaser, og mener at det er nok en av de nye designerhundene. Snøft.

Også er det de som har møtt en Kooiker og bare mumler noe om nervøse hunder. En del kommenterer også hvor umåtelig hyggelig og sosial Linux er, for "jeg har bare møtt sånne utilnærmelige kooikere", men Linux liker jo hundefolk, det er bare nærvøse folk han blir nærvøs av;)

Skal sies at jeg som regel sier meg enig i de som har den nærvøse erfaringen med rasen, det stemmer jo for så alt for mange individet desverre...

Også er det den vi alltid får når vi står på steder med mye folk og barn; "Nthååååå, sååå søøt" evt etterfulgt av "kaaan vi klappeee" eller "den mååå jo være snill" (jeg personlig ville vært mer skeptisk til å gå bort til en fremmed Kooiker enn en fremmed, hmm, rottweiler... Jeg ville vel egentlig ikke gått bort til noen hund jeg ikke kjenner sånn helt uten grunn".

Jeg har også fått høre en del revesammenlikninger...

Jepp, jeg opplever akkruat det samme!

Og en liten gutt kom en gang med et utrop til pappaen sin: "Se pappa, en reeeeev!"

:blink: Hæ?

Men de fleste tror jeg har en breton. Og ofte når jeg forklarer at jeg har kooiker, så har de selvsagt ikke hørt om den det er jo greit. Men er jeg sikker på at det ikke er en breton jeg har? -Eh..nei når du sier det er det jo sånn at jeg ikke vet hvilken raser jeg har :P

Jeg forstår at de spør om breton når de aldri har sett en kooiker før og kanskje såvidt vet hvordan en breton ser ut, men når de ikke godtar svaret da blir det litt merkelig.

Og da Marvin var liten hadde jeg JRT. DET var flere veldig sikre på, men var det kanskje ikken JRT blanding? *ser med skesis på blandingsrasen min*

JRt!?? :blink:

Møtte ei dame som leide hesten sin på tur en gang, med to små hunder ved siden av. Hun begynte å skravle i vei om hvor fin bretonen var, for hun kjente.. blabla (jeg kom ikke til ordet en gang) Så ja jeg beng og bare smilte og gikk videre, til damen utbrøt etter oss: men det der er jo ingen breton? Litt lang pels? -Neeei, ække det!

Kooikern er så pen at den automatisk er en engel, og derfor vil mange som møter oss ha en kooiker. De har funnet rasen sin. Jupp, good luck sier jeg bare. Skinnet kan bedra er vel et stikkord her :innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg oftest hører er "hva ER det der for slags rase?!" "Er det en slags spaniel eller?" "Det er en Kooiker..." "En hva sa du? Kookier? Det har jeg aaaldri hørt før" og så går de med en fornærmet mine fordi de er jo eksperter og kjenner alle hunderaser, og mener at det er nok en av de nye designerhundene. Snøft.

Den siste har jeg fått høre, da... at Hermes er en sånn designerhund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i grunn ikke opplevd noen spesielle meninger om whippeten i negativ forstand. Har møtt en del menn på fjelltur som er imponert over hvor fort det kan gå i svingene :) Også har jeg møtt en del turentusiaster som har sagt at de ikke ville hatt en hund som fryser så lett når de skal på telttur om vinteren. Ellers sjarmerer vel gutten de fleste, hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Det går selvsagt med mye mer i kg av rått her også, er jo mye vann i rått. Men hundene digger det og totalprisen er absolutt ikke høyere. Det er bare tilgangen som ikke er helt stabil så hundene her må også spise tørt ;)

Du da V&H mannen fra Skien kjører forbi deg hver torsdag kveld :)

Med Strihåret Vorsteh Urbi så har det ikke vært uvanlig å høre. Jakter du? med store forsiktige spørsmålstegn Bruker du henne til noe med enda større spørsmålstegn.

Da er det ikke altid jeg klarer å holde meg i skinnet og sier ja klart jeg bruker henne til soffapute så en kunstpause også fortellelr jeg ja så klart hun elsker det etter at vi har vært på tur/trening/jakt. Det er morsomt å se ansiktene til folk da heheh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du da V&H mannen fra Skien kjører forbi deg hver torsdag kveld :)

Med Strihåret Vorsteh Urbi så har det ikke vært uvanlig å høre. Jakter du? med store forsiktige spørsmålstegn Bruker du henne til noe med enda større spørsmålstegn.

Da er det ikke altid jeg klarer å holde meg i skinnet og sier ja klart jeg bruker henne til soffapute så en kunstpause også fortellelr jeg ja så klart hun elsker det etter at vi har vært på tur/trening/jakt. Det er morsomt å se ansiktene til folk da heheh

Hmm... gjør han det?

Jeg har nemmelig spurt og V&H har sagt nei.... de kjører ikke hit jeg bor...

må undersøkes en gang til! :)

edit: Hvis du har har navn eller tlf.nr. til sjåføren, kan du ikke sende meg det på PM?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Hmm... gjør han det?

Jeg har nemmelig spurt og V&H har sagt nei.... de kjører ikke hit jeg bor...

må undersøkes en gang til! :)

edit: Hvis du har har navn eller tlf.nr. til sjåføren, kan du ikke sende meg det på PM?

Han som har utsalg i Skien bor nemlig i Rauland og kjører hjem på torsdager.

Trumf Trading AS

Skippergt. 8 3732 SKIEN

SKIEN

3732

Telemark

91 86 74 75

jan@rustfri-industri.no

91 86 74 75

Han er heller ikke så værst i pris. Kommer ann på hvor store kvanta du kjøper.

Siden V&H som blir levert til han blir levert til Skien så vet ikke V&H at han reiser hjem på torsdager. Da bruker han å ha avtaler hele vegen hjem. Han har også tørfor til en rimelig penge som jeg er fornøyd med. RIng og snakk med han til uka regner med han trener huskyene nå i helga og sikkert ikke er lett å få i tale på tlf nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Jeg lurer på hvordan i all verden det går an å få det til at en shiba er lik en rev? Det gikk en rev forbi på veien her for noen dager siden,jeg kunne ikke for mitt bare liv se noen likhet med en shiba jeg :geek::icon_redface:

Hehe det som jeg syns er enda mer skremmende er at jeg har møtt et par godt voksne menn som oppriktig har lurt på om terven min er en rev. At mange spøker med det og syns han ligner er jo greit, men når de oppriktig tror en stor terv hannhund er en rev, blir jeg litt bekymra for folks kjennskap til norsk dyreliv.

Så flott at de har endret holdning, jeg fikk høre da jeg forhørte meg om valpekurs osv samt medlemsskap der for litt over tre år siden at det ikke var vits, iom at rasen min ikke var brukanes til noe.. Jeg vet at Pim her inne også har fått kommentarer når hun har trent der med sin samojed..

Mene: det er både GD og RR med viltsporchampionat, molosserne kan de også :)

Altså. Det er en klubb med flere hundre medlemmer. At en er tulling og gir et dårlig inntrykk sier ingen verdens ting om klubbens holdning. Det er en klubb med mange medlemmer, da får du selvfølgelig også en dose tullinger og idioter med på kjøpet, men de aller fleste har ingen ting i mot hunder av forskjellig rase, og vi har rimelig mange forskjellige (og utypiske) raser som både trener og konkurrerer i klubben.

Ellers fikk jeg høre at jeg hadde en svææær schäferhannhund i går. At min er minst 10 kg lettere enn en normal schäferhanne er en annen sak. Men de syns han var fin, så da kan de få tro hva de vil :D

De fleste kommentarene går på at han ligner på en schäfer, og jeg forstår det godt jeg. Hvis du ikke er spesielt interessert i hund, så ligner de jo. Ellers hører jeg en del om nærvøse terver, men det er av en eller annen grunn bare når jeg ikke har han med meg (bare kommer i snakk med hundefolk). Kanskje det er fordi han gir et veldig lite nervøst inntrykk, at det er få kommentarer på det når han er med. Ellers er det jo mange som er redde han da, men det tror jeg henger mye sammen med at han ligner på en schäfer. Og da får man bare gi dem plass :)

I familien er det en del som ikke forstår hva jeg skal med en så krevende hund. Jeg blir bare litt oppgitt jeg. Er lei av å forklare at den usikre, lite interesserte beardeden deres ville overhode ikke egna seg til hva jeg bruker en hund til. Selv om den er enkel og bare ligger oppå føttene deres samme hva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får og veldig ofte høre at hunden min ligner på en rev.

Høhøhø.. Ja, den har jo fire bein og sånt??

Det havner litt på siden av temaet, men folk flest synes det er vanskelig å fatte at rasen min heter shiba. Standard kommentar på tur:

-Hva slags rase er det?

-Shiba.

-Ja, men hva heter rasen??

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...