Jump to content
Hundesonen.no

Bake kake


Recommended Posts

Stemmer med IA, Brownies er utrolig enkelt å lage.

Kjøp posen, ha i bollen, ha i smør som er smeltet, ett egg og litt vann, rør godt, ha i en form og stek (den skal være klissete inni så ta den ut etter 25-30min) :)

Link to post
Share on other sites

Rømmekake!Den er utrolig enkel og saftig og god:

*3 egg

*3 dl sukker

*3 dl hvetemel

*En liten boks rømme

*2 ts bakepulver

*2ts vaniliesukker

Stekes i ca 40 minutter på 180 grader.Trenger ikke glasur men,kan ha på melis eller noe av den pynten man får kjøpt til kaker i butikken.

Link to post
Share on other sites

Stemmer med IA, Brownies er utrolig enkelt å lage.

Kjøp posen, ha i bollen, ha i smør som er smeltet, ett egg og litt vann, rør godt, ha i en form og stek (den skal være klissete inni så ta den ut etter 25-30min) :)

Også er den så gooood!

Du kan fint ha lys på den, Espen, er bare å stappe dem ned i kaka, det!

Link to post
Share on other sites

Oreokake. Jeg kan ikke bake, og ødelegger tom Toro-posene. Oreokaken derimot, får jeg kjempemye skryt for, og alle spør om oppskrift etter en smakebit. I mine øyne, verdensbeste kake :P

Eneste som er litt kjedelig med den er at det tar litt tid, fordi lagene skal stivne før man begynner med neste lag.

Legger med oppskrift jeg :)

Ingredienser:

Bunn:

300 g Oreo kjeks (se tips)

100 g smør

Fyll 1:

200 g kremost (1 pk Phildelfia)

2,5 dl melis

3 dl kremfløte

50 g Oreo kjeks

Fyll 2:

1 pk lys sjokolademousse (Toro)

3 dl melk

50 g Oreo kjeks

Pynt:

Oreo kjeks, gjerne med mørkt og hvitt sjokoladetrekk

Fremgangsmåte:

Ha Oreo kjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Ha en kakeringen til en rund form som er 24 cm i diameter direkte rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca 2/3 av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede Oreo kjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.

Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald melk, som anvist på pakken. Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Stikk grovt hakkede Oreo kjeks ned i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.

Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over masse grovt hakkede Oreo kjeks til pynt. Bruk gjerne Oreo kjeks som er dekket med mørk og hvit sjokolade hvis du vil gi kaken et ekstra dekorativt utseende (se bildet). La kaken stå i kjøleskapet i 1 time.

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Ringle eventuelt litt sjokoladesaus over kaken før servering

Link to post
Share on other sites

På større matvarebutikker finnes det sånne tuber (med farget gele) i bakehyllene som du kan skrive på kaken med, eller du kan kjøpe sjokoladebokstaver som også finnes i bakehyllene i større matvarebutikker ;)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Oh! Nå fikk jeg skikkelig lyst på Toro Brownie posen som ligger inne i skuffen min. Men den skal spares til mamma og pappa er borte! Også fikk jeg virkelig lyst til å bake Oreo kake! Det må jeg gjøre en dag :D

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror egentlig ikke et forbytte hjelper jeg. En retriever er i utgangspunktet veldig glad i mat, noe annet tilhører unntakene og pubertetstider 😛 Jeg tror ikke den blir mer glad i det dere serverer på kurs og trening, og den får noe "kjipere" i forkant.  Det er jo en veldig sosialt orientert rase, så det er ofte dette som er det vanskelige med retrievere. Gode råd er kommet om å øke avstanden. Ellers kan dere øke sakte men sikkert vanskelighetsgraden  på kontakttreninga hjemme. Bruk de andre hjemme som forstyrrelser når hun er blitt god på kontakt hjemme. Kanskje har dere på valpekurset gjennomgått noen "valgøvelser", eller hva man kaller det? Isåfall, gjør det hjemme og gjør det enklere. Finn ut hva som er "triggere" hjemme, og gjør de mindre vanskelig når dere begynner å trene på det. Valgøvelser - du har hunden i litt kort bånd, har trent noen runder med kontakt og valpen er "på". Noen andre i familien snakker til deg eller valpen. Du belønner og jobber med valpen når den kikker på deg. Er det for vanskelig kan det i starten holde med at noen går ut av et rom, går forbi uten å kikke på valpen osv. Du belønner når den snur seg mot deg, når den "velger" deg. I starten kan du belønne i det du føler at den tenker å snu seg, har halvvegs snudd seg, er på veg til å snu seg. Så kan dere gjøre det mer vanskelig hjemme. Noen lokker på valpen. Noen lokker med mat på valpen. Når dette går fint, så kan dere "bruke" gjester når de er på besøk. La de lokke på valpen mens den sitter ved siden av deg i bånd.  Når ting funker inne, kjører dere samme greia ute i hagen. Ut på tur. I skogen.  Lykke til.
  • Hvis dette er strevsomt og ubehagelig for den voksen, at den plages av det og prøver komme seg litt unna, så må dere hjelpe den voksne hunden med å sette grenser. Dvs at dere må sette grensene for valpen. Ikke la den bite og henge på den voksne. Bare fjern den, igjen og igjen og igjen. La den voksne få ha et sted å være i fred fra valpen. OGså er det jo faktisk dere som skal ha styringa i huset. Ensidig lek (eller terrorisering) kan om 2 måneder blir full lek mellom dem. Det er heller ikke noe gøy innomhus, og potensielt skadelig for valpen alt etter hvordan det foregår. Da er det også naturlig å gå inn og sette grenser. Dere bestemmer, hvordan vil dere ha det hjemme, inne, på tur osv.  Jeg forventer faktisk selv -hvis jeg er på tur med noen som har litt brå eller overkjørende hunder- at eierne går inn og regulerer sin hund hvis den er brå og ufin med min myke hund. På samme måte går jeg inn og aktivt regulerer hvordan min unghund leker med andre hunder, fordi det er enkelte ting som rett og slett er uhøflig, og det er ikke alle som evner å si fra om det.  Jeg vet at det er flere tråder om det her inne, men jeg fant ingen med utfyllende svar akkurat nå. Kanskje kommer det inn noen andre som kan linke til de. Vet at dette dukker opp som tema i ny og ned, og har vært grundigere diskutert før
  • Har dere forsøkt å gå ut igjen, ganske kjapt etter dere kom inn? Før hun tisser inne naturligvis  
  • Nei, det er vel bare å finne et avsidesliggende sted som ikke er så spennende, så går det vel sin gang. Så små valper trenger ikke å gå tur. Hvis det ikke er snø, bruker en liten gressflekk under beina å gjøre susen!
  • valpen henger å biter. Den eldre hunden er for snill. sitter ikke valpen på plass. Hva kan vi gjøre. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...