Gå til innhold
Hundesonen.no

Staffene Aïda & Twiggy


Teserere
 Share

Recommended Posts

  • Svar 591
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Herregud, vi har fått opprykk til elite idag Jeg har ikke landet enda, og det har egentlig ikke helt gått opp for meg enda. Dette er så stort for meg, dette har jeg jobbet mot lenge, og endelig er d

Da får jeg si Velkommen til familien Twiggy! Sent fra min SM-G850F via Tapatalk

Twiggy har blitt junior allerede  Har ikke planlagt utstilling i nærmeste fremtid, men bror og søster debuterte i helgen, og smellvakre broshan klinket til og vant juniorklassen og ble 4. beste hannhu

Posted Images

  • 1 month later...

Idag fyller snuppa mi 4 år! Tiden har gått så ufattelig fort. Jeg er så stolt av hva vi har oppnådd i løpet av denne tiden!

Kjapp oppsummering:

- excelent og HP på utstilling

- bestått UHP

- sølv og gullmerket i lydighet

- 2 premiering i LP2

- bronse og sølvmerket i agility

- 1 premiering/excelent i AG1 + AH1

546418_10151797793630437_644840436_24462872_13571292_n.jpg

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med dagen søta :wub:

Takk!

Grattis! Aida er den kuleste staffen jeg vet om. Keep on, så skal du se dere får orden på det meste og tar mer 1. premier! :D

Takk, så koselig å høre!

Gratulerer med dagen, Aïda! :flowers:

Aïda takker :)

Gratulerer med fireårsdagen, Aïda!

Ps, hvordan uttales den i-en?

Takk. Det uttales a-ida, slik at båda a'en og i'en uttales :)

Gratulerer med dagen! Nydelig staff :D

Takk, heelt enig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

På lørdag gikk vi klasse 2 lydighet igjen. Vi vant!

For at jeg ikke skal få for store forhåpninger på stevner prøver jeg å sette meg 1 mål. Denne gangen var målet å få til ruta. Så vi har jobbet mye med å finpusse ruta før stevnet, blant annet å jobbe med lengre avstand, og få bort stopping før rute og rygging inn. Målet holdt, og Aïda løp raskt rett ut i ruta, stoppet fint, og vi fikk 10! Herregud så glad jeg ble! Det er herlig å se at treningen virker!

Vi har også jobbet mye med fri ved fot, som jeg har skrevet tidligere er dette noe vi har slitt med, både ploging og dårlig posisjon. I det siste har hun gått mye bedre, så jeg håpet jo selvfølgelig at hun skulle gå til hvertfall 8, men det ble mye snusing og etterslep dessverre. Jobbe mer!

Det regnet når vi kom. Aïda syns vått gress er ekkelt å ligge på... Så jeg tok henne ut lenge før start, og prøvde å gjøre henne våt, i håp om at hun ikke skulle bry seg så mye. Dessverre satt hun seg opp i fellesdekken. Irriterende, for det er egentlig en tier-øvelse. Men hun er unnskyldt, jeg ville heller ikke ha ligget der, så :P

Så er det avstanden vi sliter med da, hun har mye fremdrift, og jeg står midt i et veiskille nå med hvordan jeg skal trene det fremover. Hun gjorde ihvertfall alle bevegelsene på første kommando, med god fart, men dessverre mye fremdrift. Det holdt til en syver.

Alt i alt er jeg knallfornøyd med hvor stabilt hun gikk, hun trivdes i ringen, hadde attitude, fart, presisjon. Det er vårt beste gjennomførte program! Klart er det litt surt at vi hadde fått opprykk hvis hun hadde ligget på dekken, men men, det tar vi senere!

Karakterene:

Dommer Terje Haugen

Fellesdekk - 0

FVF - 7

dekk u. marsj - 9

innkalling m. stå - 8,5

stå u. marsj - 10

fremmadsending - 10

apportering - 10

hopp m. sitt - 8,5

avstand - 7

helhet - 10

Tot. 157

547840_10151995712470437_835773194_n.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Oppsummering av Bjerke! Utstilling, agility, hopp og lydighet!

Aïda ble nr 3 i åpen med CK *rosa-hjerte-smile-smiley*

Kritikken:

4 years. Ex type. Fem head. Well prop. Well ang. Ex ribcage. G coat and tail. Well muscles. Move freely. Would like to see the topline more level.

I agility fikk vi en 3 plass med 10 feil. Hun fulgte meg så fint på banen, og med tanke på at vi har trent agility 1 gang i hele sommer er jeg helt fornøyd :D Den ene feilen var riv, og nå tenker jeg litt at: jaja. Hun river bare hun. Det er grenser for hva jeg kan gjøre med det. Men vi skal ha det gøy fordeom vi tenk! Den andre feilen var min feil, vi hadde løpt mye, og det var bare siste linja igjen. Når vi kommer til slalåmen blir jeg passiv, og tenker at den går, men da fikk vi tullefeil der. Min feil! Alt i alt et bra løp :)

I hopp vant vi! Med 10 feil *lol-smiley* Dette var faktisk dagens beste løp (vårt altså), for de 2 feilene var riv. Alt hun gjorde var så bra, farten, hvordan hun fulgte meg, svingene, slalåmen osv. Veldig fornøyd!

Så var det lydigheten da :P Hun er jo så flink når hun vil. Men hun er en liten Albert Åberg - skal bare først skjønneru mamma. MÅ bare sjekke den bæsjeposen utenfor ringen! Må bare sjekke om du har lagt leken min øverst i sekken (utenfor ringen)! Og selfølgelig midt i øvelser... Og det er litt surt med de nullene da, når laveste karakter ellers i øvelsene er 8 :( Kan hun ikke holde ETT program liksom :P Karakterene:

f.dekk: 10

fvf: 8,5 (beste EVER!! *danse-banan-smiley*

dekk u. marsj: 9

innkalling: 8,5

stå u. marsj: 9,5

fremmadsending: 0 (leke i sekken??)

apport: 9

hopp o. hinder: 0 (bæsjepose??)

avstand: 8

helhet: 7,5

tot: 139

Sliten Aïda som ikke helt skjønner det der slufsegreiene *hjerte*

524274_10152043616360437_1524507541_n.jpg

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hatt en fantastisk stevnehelg i Fredrikstad!

På lørdag startet vi med hopp, og Aïda gikk som en drøm, ingen riv :happy1: Men jeg skulle forte meg forbi tunnelen til neste hinder, og sendte henne inn i feil inngang så vi diska. Men det gjør ingen verdens ting! Hun gikk jo så bra!

I agility var det knotete med mange bytter, og jeg har jo ikke trent i sommer, så jeg surra det skikkelig til der, stakkars Aïda som gjorde så godt hun kunne :lol: Vi kom på 6 plass.

Idag startet vi med hopp igjen, og hun går altså så flott for tiden. Følger meg tight, ingen feltproblemer, ingen slalåmproblemer. Jeg hører hun smeller borti noen bommer, og er usikker når jeg er ferdig om det ble riv. Det ble det ikke :punk: Eneste feilfrie i klassen, 1 plass, og vårt 1 napp :thumbs::hyper: Fysøren, det har vi jobbet så lenge for! (dere som har hunder som ikke river aner ikke hvor heldige dere er :D )

I agility tror jeg Aïda er sliten. Hun feilberegner masse, og satser bortimot 5 meter før hindrene :frantics: På hinder nr 2 tryner hun skikkelig, og ruller bortover som en pølse! Men utrolig nok sto hinderet, vi fikk bare 2 riv, og endte på 5 plass :ahappy:

Jeg er så fornøyd med henne, hun har vært så flink! :wub: :wub: :wub: Og tenk at vi skulle få napp på vårt siste stevne i Norge i år! Jeej!

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Nå har vi hatt en fin LP trening :ahappy:

* ruta sitter godt, så så jeg har begynt å bygge videre til klasse 3/engelsk program, med dekk. Hun løper godt inn i ruta (og gjerne gjennom hvis jeg ikke stopper henne) så det er bra! Alle labber inne i ruta med dekk!

* metallapporten holdes med godt grep uten skramling, og hun løper med god fart inn!

* innsitt med treapport er bærre lækkert!

* avstand med låste fremben begynner å ta form. sitt-stå, stå-sitt, dekk-sitt, dekk-stå sitter veldig bra :banana: stå-dekk og sitt-dekk må vi jobbe mer med, men hun tenker ihvertfall bakover! Etter 4-5 økter med låste fremben har hun mindre fremdrift enn 2 års trening med låste bakben! Dette skal vi få til :cheer:

Ellers har vi jo flyttet til London. Jeg har meldt meg inn i The Kennel Club, og bestilt ATC-nummer til Aïda (konkurransenummer). Nå venter jeg bare på at vi får det, så skal jeg prøve meg litt i konkurranser her borte! Systemet er helt annerledes, og det er 7 klasser i både LP og agility.

Nye ting vi må lære i LP:

* innkalling med innsitt foran

* innkalling til FVF

* apportering av andre objekter enn apportbukk

* luktdiskriminering av tøystykke, både min og dommers lukt

* fellesdekk med skjult fører 5 og 10 minutter

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...