Gå til innhold
Hundesonen.no

På plass - venstre side


NaaTo
 Share

Recommended Posts

Jeg forsøker for tiden å få hunden min til å lære at når jeg sier Fot skal den komme og sette seg på min venstre side ("på plass" ble brukt opp til å gå inn i buret lenge før jeg hadde ambisjoner om å få en såpass lydig hund som jeg har fått). Uansett hva jeg gjør og hvordan jeg trener, forstår hu ikke hva jeg ønsker at hun skal eller hvordan jeg ønsker at hun skal gjøre det.

Måten jeg har trent dette på er at jeg selv står med min venstre side inn mot veggen og deretter gir henne kommando for target på min venstre hånd (og selvfølgelig har denne i hennes høyde), ber henne om å sitte seg og bruker dermed "fot" som skryteord. Jeg forsøker deretter å gå et lite skritt fram, si "fot" og da er hun stort sett flink nok til å gå fram og sette seg. Hun har det derimot med å gå altfor langt frem og ender da fort med å sitte foran meg og da får hun jo også plass til å snu seg sånn at hun sitter skrått mot meg foran på venstre side. Forsøker å korrigere henne ved å plassere henne der jeg ønsker henne, men da tror hun alltid at jeg har godbit i henda og blir helt gal etter å finne godbiten. Har begynt å innbille meg at hun tror "fot" er et annet ord for "sitt" uten at jeg har testet ut dette så mye.

Har også forsøkt å trene ved å få henne til å gå rundt min egen akse en gang, dvs at jeg får henne bort til meg og deretter begynner å snu meg mot høyre med en godbit i hånda på hennes høyde, slik at når hun følger etter denne havner hun da tett inntil mitt venstre ben etterhvert.

Noen som har noen tips til meg her? Hvordan trente dere inn dette på deres hund? Synes det er altfor lett å lære inn morsomme ting og altfor vanskelig å trene inn nyttige ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk bånd i innlæringsfasen. Da får du stoppet henne fra å komme for langt frem.

Og belønn bestandig med venstre hånd, da slipper du at hun prøver å vri seg for å komme nærmere din høyre hånd.

Skjønner jeg deg rett i at du først gir henne kommando for å ta kontakt med venstre hånd og så prøver å viderekommandere henne i fot(utgangsstilling)?

For om det er slik så hadde jeg droppet den første kommandoen (å ta kontakt med venstre hånd). Ellers hadde jeg trent sånn ca. som du beskriver. Men med bånd i begynnelsen slik at jeg hadde fått stoppet henne fra å gå for langt fram.

En annen ting man kan prøve for å få en fin utgangsstilling er å kommandere sitt for så og gå inntil hunden og stille seg selv rett i forhold til hunden. Kommandere og belønne hunden, og så ta treningen videre derfra. Da slipper man rotet som gjerne oppstår med å kalle inn hunden fra front, rettlede hunden inn på plass og så etter ett par pustepauser og samling av både seg selv om hunden trene fot (at hunden følger venstrebenet).

En fordel med denne metoden er at hunden får som minnesbilde hvor fører er i forhold til den når kommandoen gis, uten stress og rettledning først.

Om man har en snartenkt evt lat hund går det rimelig kjapt at de oppfatter hvor det lønner seg å være når fører sier fot/på plass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
    • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...