Gå til innhold
Hundesonen.no

Strøm mot BILJAKT?


kinderegget
 Share

Recommended Posts

Du er så usaklig her at du fortjener ikke ett svar engang.

Og der angret jeg på at jeg brukte tid på denne tråden. Prøv å vær takknemlig og ta det til deg når folk prøver å hjelpe deg.

Spør du på et diskusjonsforum på internett, må du regne med svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 480
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg oppfordrer herved alle dere som ulovlig trener hunden med strøm til å sende meg en PM med spesifisering av hvordan dere gjør det, hvilket utstyr dere bruker, hvor utstyret er kjøpt, i tillegg til

Det kan fort være litt krise den dagen hunden greier å stikke av...

Uhell kan og har skjedd...ved flere annledninger, noe har skyldt meg selv, noe har vært pga min datter f.eks har mistet henne..hun smetter fort ut døren f.eks om det kommer unger hit... Så uhell ka

Jeg spurte om tips å råd, ikke at dere skulle spy ut eder å galle, å komme med masse tull å vas om at jeg nedprioriterer den såkalte PELSDOTTEN min...om dere ikke kan komme med konstruktive saklige argumenter så har dere ett problem, for det eneste dere oppnår er å provosere andre.

OM man vil ha fram sine synspunkter og at folk faktisk skal SE dem, så er første bud å si ifra på en skikkelig måte.

Anngående mitt hundehold, så tror jeg hun har ett fint liv, er med overalt, sammen med barn å andre dyr, soial sammen med andre hunder, ja alt som er fint å flott..problemet er når hun er løs så jager hun biler, problemet er der KUN når hun er løs...så jeg begynner å bli rimelig desperat for å få det bort.

DERFOR vurderer jeg strøm, men skrev jo inn her at jeg ønsker andre tips å råd, å leser alle tips som kommer på ett skikkelig vis uten eder og galle :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og der angret jeg på at jeg brukte tid på denne tråden. Prøv å vær takknemlig og ta det til deg når folk prøver å hjelpe deg.

Spør du på et diskusjonsforum på internett, må du regne med svar.

Helt greit med skikkelige svar, men at du dømte meg på min aller første tråd her inne var utrolig usaklig å dårlig gjort :hmm:

Du fortalte meg ganske pent om at min hund er nedprioritert uten at du egentlig vet noe annet enn at hun jager biler og jeg har lyst å få det bort.

Når det er start så hadde du masse flotte tips å sånn, men jeg ble provosert over ditt andre avsnitt. Så takk for det...nei hun er ikke klikkertrent, jeg kan ikke det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt greit med skikkelige svar, men at du dømte meg på min aller første tråd her inne var utrolig usaklig å dårlig gjort :hmm:

Du fortalte meg ganske pent om at min hund er nedprioritert uten at du egentlig vet noe annet enn at hun jager biler og jeg har lyst å få det bort.

Det er vel din jobb å informere. Og det var ikke jeg som skrev innlegget du tok for deg i utgangspunktet.

Hvis du bare ønsker å få bekreftet at strøm er det rette å gjøre, da tror jeg du har kommet til feil sted.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke hundre prosent sikker, men jeg tror jeg leser en slags innrømmelse av å ha brukt strøm i treninga her? For gjeterhunder?

Du burde spørre deg selv et par spørsmål. Vil du ha en hund som "hører på deg" fordi den er redd for å få støt, eller vil du ha en hund som helhjertet går inn for å jobbe for deg fordi du er en dyktig leder som belønner bra? Med glede, trygghet og sikkerhet - helt uten bruk av vold og terror?

Det er faktisk mulig, også med hunder som "blokkerer" alt annet. Vi har en sånn selv, enten du tror det eller ei. Det er nok neppe verdens verste tilfelle, men prinsippet er det samme. Man får bruke fantasien, kunnskapene og hunden selv, så går det seg som oftest til. Belønn med det hunden liker aller best, også gjeting om dette er hensiktsmessig og gjennomførbart. Fullt mulig, men ikke om viljen ikke er til stede.

Jeg ser ikke noe av det du ser i det innlegget, at vedkommende strømmer hunden i gjeterhund treningen.. Det som det blir sagt er at hadde hunden blokkert og jaget bil hadde det vært noe vedkommende hadde vurdert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig, men det er noe du må fortelle TS. Det er henne som har satt standarden med har ikke mulighet å trene med biler timesvis for dag. "Har ikke tid" er ikke en god nok unnskyldning for å utsette bikkja for et strømhalsbånd.

Vi definerer begrepet "vold" som en handling som forårsaker eller har til hensikt å forårsake ubehag, smerte eller krenkelse. Vold mot dyr er forbudt. Det er faktisk så enkelt. Sterke metoder ja, men også ulovlige og ikke minst unødvendige.

Misforstå meg rett, jeg hadde selvfølgelig også forsøkt å gjøre noe med det, men da altså uten å gjøre meg til kriminell.

Om du får en med autorisasjon for sauerenhetstrening til å gjøre bikkja di "bilrein" bør vedkommende anmeldes, straffes og fratas sin autorisasjon.

Om det nå virkelig var slik, at utgangspunktet er enten strøm eller påkjørsel, så ville jeg holdt med deg og vært hjertens enig. Men det er altså ikke det, der finnes alternativer som hverken er ulovlige eller voldelige - man kan faktisk gjøre dette riktig, med bakgrunn i faktisk viten om hvordan hunden fungerer.

Uvettig og ukvalifisert bruk av strøm kan under de rette forutsetninger ha potensiale til å forårsake langt større problemer enn ei bikkje som jager biler. Om man derimot går for ei mer positiv tilnærming og ofrer litt tid på kjæledyret sitt, kan jeg så og si garantere at man i de aller, aller fleste tilfeller ikke behøver å bruke strøm for å fikse et slikt problem.

Det er tydeligvis på sin plass med en påminnelse her;

All bruk av strøm i hundetrening er forbudt! Og med "all bruk" mener man "all bruk". Det inkluderer dressurhalsbånd, og det inkluderer bjeffehalsbånd basert på strømstøt. (De fleste typer automatiske bjeffehalsbånd vil være forbudt ifm voldsforbudet, men det er forsåvidt en annen sak).

Det finnes dog ett enkelt, helt spesifikt unntak, men biljaktproblemer sorterer ikke under dette unntaket overhodet. Om det går an å søke om dispensasjon her vet jeg ikke, men jeg håper det i såfall er en så hinsides vanskelig prosess at ingen gidder det.

Og jeg beklager om jeg virker surkete her altså, men dette er noe som opptar meg. Og vær glad for det, for vi "redder" stadig hunder fra å bli regelrett mishandla og ødelagt pga uvettig bruk av slikt "dressur"utstyr.

Et par helt konkrete spørsmål til TS - hvor gammel er denne pelsdotten din, og hvordan jobber du med innkalling?

For å være helt konkret; Strøm er ikke aktuelt. Skikkelig trening virker (foreløpig) ikke å være aktuelt. Å alltid ha bikkja i bånd er slitsomt og leit, det vet da jeg også. Hva med å la noen andre ta seg av dette for deg? Det finnes folk rundt omkring som sitter på svært verdifulle kunnskaper om slikt, hvordan man kan ta seg av det. Vi har atferdsterapeuter rundt om i landet med vitenskapelig utdannelse på høyt nivå, disse vil (nesten garantert) kunne hjelpe deg med dette helt uten å måtte utsette bikkja for hverken strøm eller annen smerte. Dét er mitt helt konkrete forslag til deg, med ditt utgangspunkt.

Tror nok ikke dem finnes her jeg bor da. MEn gjerne kom med konkrete treningsmetoder du vet kan fungere. For jeg KAN trene hunden min, men ikke sitte i bilkanten flere timer for dag (som mange hundefolk har annbefalt meg) Det går bare ikke i min hverdag.

Men er selvsakt villig til å trene henne, gjør jo det ellers med alt annet:)

Ang innkalling så trener jeg henne med sukkersøt stemme og godbiter...funke fint det, sålenge det ikke er biler der. Hun er VELDIG knyttet til meg når vi er på tur, går løs overalt i fjellet og slik, å er helv ved meg hele tiden...hun pleier å springe litt foran, kommer til meg hele tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er så usaklig her at du fortjener ikke ett svar engang.

Men du svarte...

Jeg spurte om tips å råd, ikke at dere skulle spy ut eder å galle, å komme med masse tull å vas om at jeg nedprioriterer den såkalte PELSDOTTEN min.

Jeg ga deg også råd, før jeg kom med min betraktning.

Reality sucks :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er sterkt i mot å straffe hunden. Det verste jeg ser er folk som slår, river hunden i nakken osv. Jeg har full forståelse for de som trener 100% positivt men det er ikke en metode for meg, men det vil heller ikke si at jeg straffer hunden min og synes at det er greit at andre gjør det. Jeg mener hundene kan korrigeres med å bruke stemmen og "pirke" i hunden for å få oppmerksomheten hvis den er fokusert på noe annet og nei jeg bruker ikke hundeviskerens metode, men her er det snakk om å være borti hunden forsiktig for å gjøre den oppmerksom på at du er der, ikke hardt og ikke flere ganger, men i et sånnen tilfelle som dette der det faktisk er snakk om livsfarlig adferd både for hundens egen del og bilførere så synes jeg at man MÅ få en stopp på dette.

Hvilke metoder som blir brukt i dette tilfelle og i vanlig hundetrening og oppdragelse kommer ikke bare ann på eier men også hunden. Nå er jeg så heldig som har hunder som elsker å trene og da har jeg ikke store utfordringer. Min måte å trene mine nåværende hunder på kan jeg ikke bruke på hunder som kommer på kurs for alle er forskjellige. Noen tåler å bli snakket til og korrigert, andre tåler det ikke. Så lenge mine er meget harde i hode og tåler å bli snakket hardt til og korrigert hvis de gjør noe som ikke er lov, og det virker på mine uten å ødelegge arbeidslysten og motivasjonen deres så virker det. Hvis mine hunder snuser under trening, bjeffer for at den må stå på sidelinjen og venter så er dette noe jeg slår hardt ned på for det er ALDRI lov, men hvis den misslykkes i en øvelse så javell vi gjør det på nytt og gjør det kanskje letter for den.

Den ene gjeterhunden tåler ikke dette, det er en myk hund og den må trener mer forsiktig og kan ikke korrigeres på samme viset. Der må jeg heller snu og sette hunden bort for at den skal få en pause og være klar for mer etterpå.

Så trening kommer veldig ann på individet, noen er harde i hode og trenger/kan korrigeres med et hardt NEI eller tar forsiktig i(uten at hunden får vondt) andre er mer myke og det må tas hennsyn til. Vi trenger alle forskjellig og har forskjellige hunder, og etter å ha vært borti mange hunder og eiere så trenger noe en person som er veldig livlig og jobber seg ihjel for at hunden skal være med uten noen form for korrigering eller nagativ tone, andre trenger faktisk en som er litt mer bestemt.

Jeg ser på det som at det enten er å leve i frykt for at hunden skal bli påkjørt og kanskje skade de som er i den bilen også, eller prøve å strømme den, eventuellt få noen til å se på det som har kunnskap men jeg er besverre redd det ikke nytter.

Hva er prøvt av metoder her?

Det er faktisk lett at hunden kommer seg løs. Det har hendt at min lillebror skulle lufte hunden noen ganger der han bare har åpnet. i et hus med barn så er det en del trafikk ut og inn og det skal ikke mye til for at hunden kanskje smetter ut en gang og en gang kan være en gang for mye i dette tilfellet. Hun ut og inn av bilen der kan det skje at hunden hopper ut for fort og at en ikke får mulighet til å ta på bånd, kommer seg ut av båndet++++

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror nok ikke dem finnes her jeg bor da. MEn gjerne kom med konkrete treningsmetoder du vet kan fungere. For jeg KAN trene hunden min, men ikke sitte i bilkanten flere timer for dag (som mange hundefolk har annbefalt meg) Det går bare ikke i min hverdag.

Men er selvsakt villig til å trene henne, gjør jo det ellers med alt annet:)

Du ble da linket til kindereggmetoden? Det er konkret. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tydeligvis på sin plass med en påminnelse her;

All bruk av strøm i hundetrening er forbudt! Og med "all bruk" mener man "all bruk". Det inkluderer dressurhalsbånd, og det inkluderer bjeffehalsbånd basert på strømstøt. (De fleste typer automatiske bjeffehalsbånd vil være forbudt ifm voldsforbudet, men det er forsåvidt en annen sak).

Strømming av hund under saueavvenning er ikke forbudt, så "all bruk av strøm i hundetrening er forbudt" er feil!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fikk ikke svar så spør igjen jeg, hva er prøvt at metoder på hunden TS? :)

Har prøvd å lokke med stemme/godbiter...hun bare blokkerer meg å stikker.

Har prøvd på lang line, Hun jager biler da, men det er bare når hun er langt borte fra meg, prøver da me streng stemme å alt det der, men like glemt neste gang.

Har prøvd å få oppmerksomheten på noe anna, det fungerer der og da om jeg har henne fast.

Men ingenting fungerer når hun stikk av...da drar hun bare, å kommer det da en bil springer hun rett inn på siden/foran å jager på den.

Å jeg får heller ikke tak i henne da, må bare ignorere henne for at hun skal slutte, om jeg jager så holder hun bare på ennå lengere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ærlig talt- det går da fint an å holde hunder i bånd og sørge for at de IKKE kommer seg løs? jeg har hunder som IKKE skal komme seg løs pga jaktinstinkt. Det går helt fint. Selvsagt kan uhell skje, men man må unngå dem. Fpr deres del: Være bevisst på å holde dører/vinduet lukket eller stengt med grind. Ikke slippe hunden der det er biler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har prøvd å lokke med stemme/godbiter...hun bare blokkerer meg å stikker.

Har prøvd på lang line, Hun jager biler da, men det er bare når hun er langt borte fra meg, prøver da me streng stemme å alt det der, men like glemt neste gang.

Har prøvd å få oppmerksomheten på noe anna, det fungerer der og da om jeg har henne fast.

Men ingenting fungerer når hun stikk av...da drar hun bare, å kommer det da en bil springer hun rett inn på siden/foran å jager på den.

Å jeg får heller ikke tak i henne da, må bare ignorere henne for at hun skal slutte, om jeg jager så holder hun bare på ennå lengere.

Er da fler som har foreslått andre, konkrete metoder. Les alles svar, er du snill?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ærlig talt- det går da fint an å holde hunder i bånd og sørge for at de IKKE kommer seg løs? jeg har hunder som IKKE skal komme seg løs pga jaktinstinkt. Det går helt fint. Selvsagt kan uhell skje, men man må unngå dem. Fpr deres del: Være bevisst på å holde dører/vinduet lukket eller stengt med grind. Ikke slippe hunden der det er biler.

Uhell kan og har skjedd...ved flere annledninger, noe har skyldt meg selv, noe har vært pga min datter f.eks har mistet henne..hun smetter fort ut døren f.eks om det kommer unger hit...

Så uhell kan skje, å jeg vil prøve å være føre var, ønsker ikke at hunden skal bli påkjørt, enkelt å greit.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ærlig talt- det går da fint an å holde hunder i bånd og sørge for at de IKKE kommer seg løs? jeg har hunder som IKKE skal komme seg løs pga jaktinstinkt. Det går helt fint. Selvsagt kan uhell skje, men man må unngå dem. Fpr deres del: Være bevisst på å holde dører/vinduet lukket eller stengt med grind. Ikke slippe hunden der det er biler.

selvsagt går det ann å holder hunden i bånd men det er faktisk lett for at det skjer uhell når en har barn i huset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror nok ikke dem finnes her jeg bor da. MEn gjerne kom med konkrete treningsmetoder du vet kan fungere. For jeg KAN trene hunden min, men ikke sitte i bilkanten flere timer for dag (som mange hundefolk har annbefalt meg) Det går bare ikke i min hverdag.

Men er selvsakt villig til å trene henne, gjør jo det ellers med alt annet:)

Ang innkalling så trener jeg henne med sukkersøt stemme og godbiter...funke fint det, sålenge det ikke er biler der. Hun er VELDIG knyttet til meg når vi er på tur, går løs overalt i fjellet og slik, å er helv ved meg hele tiden...hun pleier å springe litt foran, kommer til meg hele tiden.

Jeg synes du har fått ganske mange konkrete metoder på svært kort tid, og at det er fler som vil komme med konkrete forslag hvis du bare forteller litt mer om hunden og hva du allerede har prøvd som ikke fungerer. Jeg er av de som reagerer sterkt på at du sier du ikke har tid, at det ikke passer i din hverdag å trene i flere timer; da lurer jeg på om du har prøvd å bytte ut den fjellturen (la oss si 1 time) til å sitte i veikanten å trene? Eller søkt hjelp av profesjonelle hundetrenere, gjerne en som har mye erfaring med gjeterhunder?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes du har fått ganske mange konkrete metoder på svært kort tid, og at det er fler som vil komme med konkrete forslag hvis du bare forteller litt mer om hunden og hva du allerede har prøvd som ikke fungerer. Jeg er av de som reagerer sterkt på at du sier du ikke har tid, at det ikke passer i din hverdag å trene i flere timer å trene hund; da lurer jeg på om du har prøvd å bytte ut den fjellturen (la oss si 1 time) til å sitte i veikanten å trene? Eller søkt hjelp av profesjonelle hundetrenere, gjerne en som har mye erfaring med gjeterhunder?

Helt greit med reaksjoner, vi er da alle forskjellig..men siden du reagerer så sterkt på akkurat det så lurer jeg på om du f.eks har unger?

Jeg har 2 som jeg er alene med, tar utrooolig mye tid altså...prøver virkelig å ikke nedprioritere noen her...men om det skjer så er det nok hunden som blir det.

Men føler selv at jeg bruker mye tid på henne, hun er jo alltid med oss uansett hva vi gjør..har henne med til alt og alle stortsett...

Kunne sikkert byttet ut det med å sitte i veikanten, men når hun sitter der sammen med meg så jager hun ikke biler, da er hun oppmerksom på meg, veldig flink å lydig og alt det der...men straks hun klarer å stikke av så kommer det hovedsaklige problemet.

Å føler heller ikke det er gunstig å sitte daglig i veikanten med en ettåring og en femåring for å bruke de daglige timene hunden fortjener på trening.... :rolleyes2:

JEG sa ikke at jeg ikke har TID å trene hunden, jeg sa jeg har ikke tid å trene i TIMESVIS hver dag.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne sikkert byttet ut det med å sitte i veikanten, men når hun sitter der sammen med meg så jager hun ikke biler, da er hun oppmerksom på meg, veldig flink å lydig og alt det der...men straks hun klarer å stikke av så kommer det hovedsaklige problemet.

Gå tur med hun langs veikanten og bruk kindereggmetoden. Hos oss har det blitt viktig å trene når vi ikke trener. Sånn at de ikke kun oppfører seg når vi trener. Derfor går jeg konstant med godbiter i lomma.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt greit med reaksjoner, vi er da alle forskjellig..men siden du reagerer så sterkt på akkurat det så lurer jeg på om du f.eks har unger?

Jeg har 2 som jeg er alene med, tar utrooolig mye tid altså...prøver virkelig å ikke nedprioritere noen her...men om det skjer så er det nok hunden som blir det.

Men føler selv at jeg bruker mye tid på henne, hun er jo alltid med oss uansett hva vi gjør..har henne med til alt og alle stortsett...

Kunne sikkert byttet ut det med å sitte i veikanten, men når hun sitter der sammen med meg så jager hun ikke biler, da er hun oppmerksom på meg, veldig flink å lydig og alt det der...men straks hun klarer å stikke av så kommer det hovedsaklige problemet.

Å føler heller ikke det er gunstig å sitte daglig i veikanten med en ettåring og en femåring for å bruke de daglige timene hunden fortjener på trening.... :rolleyes2:

JEG sa ikke at jeg ikke har TID å trene hunden, jeg sa jeg har ikke tid å trene i TIMESVIS hver dag.... :)

Er ikke det nyttig trening å prøve å bli kvitt ett problem i stede for å trene noe hunden kan fra før? Ikke alle her foreslår at du skal gjøre det i timesvis, men 10min her og 10 min der.. Jeg forstår at du er i fortvilet situasjon, jeg ha selv hatt hund med store problem som jeg brukte fler år, og det er ikke tull, på å få såpass bra at han ikke lengere preget dagene og bekymringene mine.

Jeg forstår også at du tilbringer mye tid sammen med hunden, i og med at den er med over alt, men det er forskjell på å tilbringe tid og bruke tid på hunden.

Jeg VET at barn tar tid, ingen vits i å være ufin og nedlatende selv om man ikke har samme synspungtet! Tok du deg nær av innlegget mitt bør du bare børste det av deg, jeg var bare ærlig å fortalte at jeg reagerer på at folk tar til seg dyr de ikke har tid til.. Kanskje du formulerte deg keitete i de 2 innlegga der du skrev dette, men jeg var ikke alene om å oppfatte det som en last. Jeg tror det er ganske mange her som er aleneforeldre, har mer enn 1 hund + flere dyr, fulltidsjobb og kanskje til og med studier på si.. Du er kommet på et forum som tar hundene sine ganske så særiøst og folk har steke meninger, spesielt når det kommer til ting som etter forbudt i følge Norsk lov (finnes mange tråder med slike debatter).

Jeg ser for meg skrekk senario når du tenker på strømming;

I dag: Du har hunden med deg overalt, kanskje du til og med trener med den for å konkurrere (hva vet jeg), dere fungerer fint på tur forbi biler i bånd.

Etter strømming: Hunden er redd biler, du får ikke hunden med deg i bil - glem å ha den med deg overalt, glem å reise på stevner, glem å gå forbi en bil noen igjen (selv i bånd og bilen står i ro), plutselig er den redd alt som går rundt (kanskje den hadde fokus på dekkene når den fikk støt) sykkehjul, hjula på en barnevogn barneleker med hjul osv.

Jeg kan desverre ikke gi deg et tips jeg vet vil fungere, men synes mange andre har kommet med tips som er verdt å forsøke, min erfaringen sier at positiv trening gir positiv erfaring og mestring.

Personlig tror jeg du bør lete etter en hundetrener med erfaring fra lignende hunder med lignende problem, og koste på deg den tiden det tar..

Edit; fikk tenkt meg om og svarer på en anen måte..

Endret av Gullulven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rent hypotetisk ville det fungert godt om du fikk noen som kan bruke strøm til å strømme henne. Et kjapt støt og adferden ville vært borte. En noelunde normalt utrustet hund vil ikke ta noe mer skade av det enn han ville gjort av skarpt NEI! Men siden bruk av strøm i denne sammenheng er forbudt på lik linje med å ha en hund løs i båndtvangstid, gjør man bare ikke slikt.

Jeg vet ikke noe om hunden og hvor sterke drifter hun har, men jeg tør meg likevel til å anta at nå hun først er inne i en slik jaktmodus, vil du ikke få henne ut av det uten en svært sterk fysisk påvirkning. I tillegg til at det i praksis er vanskelig å få til, er det heller ikke å anbefale.

Om du ikke får kontakt med henne i det jakten skal begynne, (som er tidspunktet du kan påvirke) er det bare å vente til hun er ferdig og håpe at det går bra.

Du vil neppe kunne tilby en positiv forsterkning som kan konkurrere med biljakten, så den tror jeg ikke du skal tenke på en gang. Positiv straff vil fungere om du er i en posisjon der du kan straffe på rett tidspunkt og med rett intensitet. Det beste er jo om du kan lære henne en alternativ positivt forsterket adferd, og/eller ha en innkalling som fungerer som en refleks og kalle inn før eller i det jakten starter.

Og om jeg på noen som helst måte har fått dette til å høres enkelt ut, har jeg uttrykt meg veldig klønete ;) For dette er som oftest ikke lett å løse når det først har fått utviklet seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vær så snill ikke bruk strøm :icon_cry:

Jeg vet ikke hva som kan hjelpe deg i denne situasjonen, annet enn å ta kontakt med en hundetrener som har drevet med slikt tidligere.

Heldigvis har jeg en hund som som regel hører om jeg roper på hun eller bestevennen hennes. (selvom den andre hunden ikke er der).

Om hun blokker ut, er det eneste jeg trenger å gjøre å rope, NAMME. Da har hun fra hun var valp blitt vant til at det kommer noe veldig godt.

Som regel når jeg startet dette fikk hun kun kokt kyllingfilet eller pølsebiter når jeg brukte ordet namme. Og jeg trente det hele tiden, innendørs, utendørs etc. i flere mnd.

Maya-pruppen er veldig glad i biler, og vil gjerne løpe etter når noen kjører, som regel er hun i bånd rundt veier og om noen skal kjøre. Og om hun ikke er, og om jeg ikke har noe ekstra godt når dette skjer, kremter jeg høyt og tramper. heldigvis stopper dette da.

Du har en utrolig kjip situasjon her, Men jeg kan ikke se at strøm vil hjelpe deg i det hele og store.

Det kan ende med anmeldelse og du kan i værste fall ende med å ikke ha hund mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

En hund blir ikke redd eier, fører eller andre folk fordi om den får seg en karamell når den jakter bil! Gjør den det så er den dårlig mentalt.

Jeg skjønner ikke hvorfor det er mer problematisk å bruke strøm i forhold til biljaging enn det er for å få bikkjer sauerene, alternativ rådyrrene (harebikkjer). Jeg ser virkelig ikke problemet. Og får man tak i noen som kan time så er dette en helt uproblematisk metode som med stor sikkerhet virker uten at hunden tar noe skade av det.

Strøm er kjapt og effektivt - det påfører smerte der og da og så er det over.

Når folk her mener at "har ikke tid til flere timers trening om dagen" er en dårlig unnskylding så får jeg assosiasjoner til en idiot på tv som mener at etthvert problem løses ved mosjon (ikke CM men en annen) - en familie måtte holde bikkje i aktivitet i seks timer om dagen, da var bikkja så utkjørt at den ikke orka finne på faenskap og eierne var så utkjørt at de ikke engang orka krangle.... DET var løsningen liksom.

TS sier ikke noe om at hun ikke har tid til hund, hun har bare ikke tid til å bruke flere timer på trening om dagen - og det skjønner jeg faktisk. De færreste av oss har det.

Jeg er ikke tilhenger av bruk av strøm eller andre metoder som påfører ubehag - men i ekstremtilfeller hvor hunden på en måte blir suicidal i sin "lek" - ja, da er jeg helt for bruk av strøm. Kjapt, effektivt og på en normalt fungerende hund gjør det ingen skade sålenge det er utført av noen som vet hva de driver med. Nei, å ha autorisasjon er ikke alltid noe kvalitetsstempel - idioten som sauereina min golden var skikkelig ikke bra - men bikkja overlevde, sauene ble uinteresante og alle levde lykkelig osv.

Så jo, jeg ville nok bifalle bruk av strøm i dette tilfellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når folk her mener at "har ikke tid til flere timers trening om dagen" er en dårlig unnskylding så får jeg assosiasjoner til en idiot på tv som mener at etthvert problem løses ved mosjon (ikke CM men en annen) - en familie måtte holde bikkje i aktivitet i seks timer om dagen, da var bikkja så utkjørt at den ikke orka finne på faenskap og eierne var så utkjørt at de ikke engang orka krangle.... DET var løsningen liksom.

Så du er ikke enig i at når man skaffer seg en hund, må man kunne ta ansvar for den, og ikke gjøre det som er lettest for en selv? Uansett?

Som en nevnte før meg, man slår ikke ungen sin fordi den ikke hører når du godsnakker. Man finner metoder, og tar seg tid. Om det så går ut over tv-tittingen den kvelden. Man har alltid noe tid. Hun har jo tid til å gå på tur med hunden.

TS sier ikke noe om at hun ikke har tid til hund, hun har bare ikke tid til å bruke flere timer på trening om dagen - og det skjønner jeg faktisk. De færreste av oss har det.

Nå er det flere som har sagt at det ikke er snakk om timer. Det er snakk om ti minutter her, og ti minutter der.

I mine øyne er det snakk om å være konsekvent, i alle sammenhenger. TS sier hun tar med seg hunden nesten overalt, og da må de vel havne i mange situasjoner hvor det kunne egnet seg å trene på problemet?

Så jo, jeg ville nok bifalle bruk av strøm i dette tilfellet.

Vet du hvorfor hunden gjør det, Belgerpia? Hva om den gjør det av frykt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...