Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilken bil har dere?


Recommended Posts

Jeg må ha ny bil.

Enkelt og greit, og siden jeg ikke er helt sikker på at den forhandleren vi har i dag greier å tilfredsstille behovene våre, må vi shoppe litt rundt. Med tungt hjerte, for vi får utrolig bra service der.

Så hvilken bil har du, og hva stapper du inn i den?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 74
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Guest lijenta

Jeg har en Opel Astra stasjonsvogn og stapper inn: Meg, en strihåret Vorsteh og en bordercollie i bur, og bagasje i baksetene.

Tidligere ahr jeg også hatt emd sønnen min men nå har han egen bil. Har også vært fire personer med full opppakking for en helg og 16 manns lavu og en sekk med ved og to hunder i bilen.

Men skal du santil daglig ha med barn og hunder og mann så ville jeg sett etter noe større.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med to barn og to hunder var valget enkelt for vår del. Vi har en Hiace og en Caravelle. Begge er langtypen, og man kan måkke inn uante mengder! God kjørekomfort, oversiktlig sjåførplass. God og rygge med ( men jeg tør ikke lukeparkere dem ). Det er lett og sette inn og ut barn siden man slipper og lene seg inn og ned i bilen. Siden bilen er ganske bred får man lett plass til tre barnestoler i baksetet om man har behov for dette. Det er god plass til føttene om man skal sitte tre voksne i baksetet også.

Baki har man alt for god plass. Jeg har enten ett dobbelt trønderbur eller to clipper 6-bur stående baki. Disse setter jeg inn mot bakveggen bak setene. Og foran burene har man enda masse plass. Jeg får inn to voksensykler og to barnesykler +sykkelvogn ( da er det ingen bur der ). Det er easy-peasy og stappe inni en to- og en treseters sofa der siden jeg har langtypen.

Og når ungene var så små at de brukte barnevogn var det bare å kjøre den rett inn ved siden av ene buret uten å klappe sammen noe som helst. På med bremsen og så kjørte vi. Jeg var faktisk så uansvarlig at jeg en gang kjørte med ungen i barnevogna baki fra naboen og hjem når ungen endelig hadde sovnet og sov så godt :(:whistle:

Disse bilene er ikke høyere enn at man kommer inn i normale parkeringshus, og det synes jeg er kjekt. Men min er gammel og har ikke turbo, det kunne jeg ønske meg noen ganger.. Den er hardt brukt, og langt kjørt. Skal vi på tur tar vi alltid caravellen, da får vi med oss alt og sitter godt. Dessuten 'bor' jeg litt i bilen, der har jeg mesteparten av hundeutstyret, en ekstra jakke og sko i tilfelle man blir våt på tur osv. Det er også alltid noe snacks i bilen min, sammen med en flaske vann eller brus. Alltid beredt ;) Så skal vi kjøre mannens bil føler jeg meg naken uten bilen min, og det er vel et godt tegn.

Dæhh, det ble mye skryt her...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Kan anbefale Huyundai. Vi har en H1 TDi 4wd, riktignok bare treseter, men den er opprinnelig 7-seter. Den er utrolig romslig og om man bygger en burløsning i høyden så funker det utmerket. Vi har reist tre mennesker, fire hunder og full oppakking for en uke uten at det har vært trangt for noen. Har også en Mitsubishi Pajero Td 2800, det er toseter, men med god plass til alt annet.. Perfekt gårdsbil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Peugeot 607, 1999 modell. Opprinnelig 7-seter, men vi har tatt ut alle minus tre. Vi har tre hunder og masse stæsj, og likevel god plass. Kjøpte nettopp nye hagemøbler på Rema, og de kom pakket i papp på palle, det var nada problem å få inn (forutsatt at burene var tatt ut, baksetet stod fremdeles). Vi kunne lett hatt to bur, og tre bakseter, evt to bakseter og enda mer bagasjeplass. Jeg er kjempefornøyd! :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en Peugeot 406 stasjonsvogn 2000 modell.. Har buret til bikkja og bagasje i bagasjerommet.. Det er en utrolig romslig bil.. På det meste har jeg hatt 2 pyreneere og en flatcoat i bagasjerommet, men da uten bur, og det er ikke noe problem.. Da bli bagasjen satt i baksete.. Har ingen barn enda, så bilen er mer en stor nåkk.. :frantics:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tidenes mest ufornuftige bil, nemlig en Opel Calibra. Den ble kjøpt før hunden, til mitt forsvar :frantics: Så der sitter hunden i baksete med bilbelte på, dersom vi MÅ ut og kjøre. Ellers har kjæresten en Volvo 940 og den er super. Der er det plass til hund i bur pluss bagasje om nødvendig. Barn har jeg ikke, men det spørs nok ikke om det må bli en større bil dersom det skulle skje..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tidligere var det en Sköda Octavia, som vi forsåvidt fortsatt har, og det er hovedbilen. Men vi skjønte at for å komme oss på hytta og for at foreldrene mine skal kunne ta kjøreferier måtte det ny bil til.

Det ble en Suzuki Grand Vitara (varebil). Den er jo genial da det er mye plass, og gitter mellom seter og bagasjerom. Det skal settes opp et helsveiset bur bak setene, så burdørene er parallelt med bildørene. Og da vil man heller ikke miste mye bagasjerom plass heller.

Men dette er jo ikke noe for familier med yngre barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde til nylig en Passat stasjonsvogn 99 modell og den er veldig fin hvis man har 1-2 mellomstore hunder. Vi har en STOR og en liten, og han største hadde et bur som var litt trangt for han. i tillegg var det ikke aircondition i den, og det måtte vi nesten ha ettersom vi har med oss hundene overalt, og det er veldig varmt i bilen.

Fikk nettopp ny bil, en WV Touran 2005 modell med 2 seter. Vi kjøpte et større bur til størstemann, og vi har god plass til begge bikkjene og masse baggasje :frantics: Perfekt for oss som ikke har noen barn (enda :ahappy: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en mye for liten bil. Har en bmw cab som ikke er hundevenlig noen plass.

flotte skinseter som hunden prøve å bite i. Kan ikke gå ifra bilen med hunden alene i.

Ikke er det plass til bur eller noenting :whistle:

Men nå er det god tid å selge en cab på og da blir det en fete bmw stasjonsvogn.

Trist å kvitte seg med bilen, men hva gjør du ikke for hundens beste :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappa har en Mitsubishi L300. God plass til fem voksne mennesker, og et stort bur til fem vorsthere baki + GOD bagasjeplass.

2gt45tc.jpg

Han har "bygget" en praktisk innredning baki. Kan prøve å tegne det.

2a8qna8.gif

Han har festen en svær plate(rød) ca 40cm over gulvet i bilen bak. Oppå platen står buret(svart), som det er plass til 5 vorstehre i. Det grønne er bagasjeplass, og den er STOR! Såg kanskje ikke så stor ut her, men det er plass til bagasje for en hel familie på ukes tur!

Under platen har vi ski, lange ting, eller bare ting som vi har der :whistle: Drag til pulk, sacco osv. Kjempe praktisk løsning!

Når jeg får meg sertifikatet har jeg lyst å kjøpe meg en Citroën Berlingo med fem seter. Liten enkel bil, med god plass til hund :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en Volvo V40. En ikke den beste hundebilen i verden for å si det sånn..

Dårlig plass i bagasjerommet. Plass til en stor hund eller 2 små. Til nød, kanskje 2 mellomstore.. Men ikke en stor og en liten hund feks. det vet jeg ALT om :whistle: Det er også en ca 15 cm høy kant der hvor bagasjelokket møter bilen (hvis folk skjønte den), så man MÅ ha spesiallaget bur. Hvis ikke får du ikke opp døra på bilen. Men V40'n er vel egentlig en veldig liten stasjonsvogn. Når jeg blir rikere blir det Suzuki XL7 toseter! Masse plass til hund :whistle:

Men sånn bortsett fra det, så er jeg glad i Vovle jeg :thumbs:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en mitsubishi pajero og den er akurat passe til to store hunder. Har bygd opp litt i bagasjerommet slik at buret kommer over hjulbuene og da er det fortsatt litt bagasjeplass + ledige bakseter. Skal man 4-5 stk på tur derimot så blir det for lite bagasje plass. Bilen er også god og kjøre på all slags føre, den er forholdsvis sikker om man skulle kræsje og man har god oversikt. Stor fornøyd, men nå sikler jeg litt etter ny hund, samtidig som det er rimelig og forvente familiforøkelse innen relativt kort tid og bilen min har pådratt seg skader for 10-15 tusen(er bare verd 25 i okei stand) så spørs om det blir delebil og anskaffelse av kassebil! De er greie og kjøre og utrolig praktisk! Det eneste jeg ommer til og savne er vinteregenskapene til pajeroen!

Ellers har jeg hatt en omega stasjonsvogn, den har ganske mye plass og de er gode og kjøre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Guest Dratini

Har en Ford Econoline E350 (er over 3,5 tonn, så man må ha førerkort for liten lastebil). I den får vi 3 voksne hunder (i hvert sitt bur, i bredden) + 2 valper i hvert sitt bur. Utenom plassen baki, hvor vi kan ha masse utstyr til hundene og evt annen baggasje, har bilen sitteplass for 6 personer (2+4).

Bilen vi har ligner på den i denne annonsen (samme utstyr og spesifikasjoner, men annen farge).

Edit:

Rasen vi har er "stor", skulderhøyde fra 58-70 cm (58-65 tisper, 63-70 hanner).

Endret av Dratini
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En Ford Mondeo 2000-modell stasjonsvogn med dobbelt Kela-bur bak. God plass. Har ingen små barn lengre så skal vi reise noe sted går bagasjen i baksetet.

Har også en Mondeo, men en 5 år eldre modell. Har et dobbelt variocagebur med to tollere i bak, og får plass til utrolig mye på siden av burene. Nå står det et enkeltbur i størrelse passende for toller, og imorgen reiser vi 2 voksne og tre tenåringsgutter til Kiruna + bikkja selvsagt. Blir litt trangt i baksetet, men det er fordi et par av guttene er svære saker på rundt 180cm +. Har hatt 3 irsk settere, en toller, de nevnte tenåringsguttene + meg selv og noe hundeutstyr også i bilen. Jeg blir stadig overrasket over hvor mye plass det er i den. Da jeg reiste opp hit til moren min var vi to voksne, to store bur (i toller-størrelse, med en stk toller og en stk katt i hvert sine bur), en koffert på størrelse med et halvt klesskap, en svær bag, tre sekker (hvorav en var en stolsekk full av dummieser, sporline, sele, apportbukker osv :lol:) , 7 kg hundefôr, en stor kjøkkenmaskin m/blender ++ og enda hadde vi plass til i mye mer :lol:

Vi har en Suzuki XL-7 i tillegg til Mondeoen, men det er en toseter. Når vi setter bakseter inn i den vil forden ha bedre plass i bagasjerommet enn den. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke barn da, men kan jo dele hva slags bil jeg har. Jeg har en mazda6 stv 2004 modell (ganske lik denne) og den er det helt grei plass i :) En ting som er litt kjipt er at bagasjedøra er ganske skrå. Men jeg er fortsatt overrasket over hvor mye man får plass til!

Forrige helg kjørte jeg tur/retur Drammen-ish - Trondheim med til sammen 3 jenter, 2 storpudler, 1 border collie, 1 bichon frisè, 1 phalène og 1 papillon + bagasje og det gikk veldig fint :blink: Alle hundene satt sikra og bagasjen lå ordentlig :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi vurdere selv å bytte vår V70 med WV Transporter(3 seter). Ei jeg kjenner har en slik å den var helt genial, plass i massevis til bur og utstyr og evt. bagasje når man farte bort. Vi har da ikke barn, men har en bil nr 2 så vi har valg muligheter heldigvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en Honda civic og en Honda CRV. Bruker CRVèn på lengere turer, og har ett bur i baksetene, og den andre hunden løs i bagasjerommet. Da er det ikke så mye plass til andre ting egentlig. Har 1 sete tilgjengelig bak, som kan legges utstyr på. Så nei den er ikke kjempepraktisk! Spesiellt når jeg ønsker å ha begge hundene i bur (samt bakseter).

Så skal jeg ha ny bil, blir det kanskje en nyere type Toyota Hiache. Har veldig lyst på Chervrolet Tahoe, men det er en veldig dyr bil ibruk. ( :blink: ) De fleste store amerikanerne er jo det. æsj, de hadde vært perfekte.. Men sånn er det når man velger å ha store dyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har WV Touran. Jeg har to unger, og to schæfere. Det skal sies at det er liten plass til to store hunder, men tipper til en eller to tollere har man god plass :blink: Jeg har tatt ut det midterste sete bak og vips har jeg plass til stasj i to bokser også (sikret), hinder og stol har jeg å plass til. Men da er det fult! Veldig fornøyd med den bilen, men skal nok grine meg til en større bil neste gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Kan anbefale Huyundai. Vi har en H1 TDi 4wd, riktignok bare treseter, men den er opprinnelig 7-seter. Den er utrolig romslig og om man bygger en burløsning i høyden så funker det utmerket. Vi har reist tre mennesker, fire hunder og full oppakking for en uke uten at det har vært trangt for noen. Har også en Mitsubishi Pajero Td 2800, det er toseter, men med god plass til alt annet.. Perfekt gårdsbil.

Man kan ikke anbefale folk å kjøpe Huyndai vel?

Værre møkkabiler skal du lete blålenge etter. Sikkert noe bedre med 4WD, men den er langt fra bra.

(etter tre vintre med en H1 så har jeg lagt Huyndai for hat en gang for alle - største møkkabilen som finnes, kom jo **** ikke NED gårdsplassen engang når det var fem cm nysnø)

Phew - skli av såpeboksen...

Jeg kjører Citroen Berlingo Multispace. Min er bare to seter, men fra 2008 kommer den også med treseter. Mye bil for en rimelig penge. God kjørekomfort, alt man kan ønske seg og god plass til stasj baki. Min har turet på langturer ved ett par/tre anledninger og da har vi vært to voksne, fire bikkjer, utstillingstelt, bagasje til folk og dyr i form av dyner, puter, klær osv. pluss to tøybur og stoler - allikevel tror jeg nok vi kunne fått inn litt til. Med andre ord - god plass - og bikkjene er av typen belgisk fårehund. Hadde jeg fått laget bur til bilen så kunne det nok gått mer inni der. Varebilutgaven i 2008, 2009 modellen som har tre seter rommer enda mer.

Knepen på drivstoff, støysvak og god fremkommelighet selv med bare forhjulstrekk. Har ikke stått fast en eneste gang i hele vinter. (bortsett fra en liten periode da det brått ble -31 og jeg hadde nesten tom dieseltank sånn at dieselen frøys)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ford Transit Connect, og er meget fornøyd med den. God på langkjøringer, bykjøringer og på vinterføre så lenge dekkene er bra. Bruker ikke voldsomt med drivstoff, og jeg synes den er driftsikker til privat bruk. Hatt min noe år, og har bare bytta typiske slitedeler på den. Grønne skilter. Har et digert dobbelt bur i det (plass til en schäferhanne i hvert egentlig, så mine har god plass) samt et mindre bur. Så har egentlig plass til 4 hunder i bilen.

Nå låner jeg en Peugeot Expert. Den er noe større enn Partneren, og har rommelig med plass til mye bur og bagasje. Og verre møkkabil skal man leite lenge etter. Den er hverken god på bykjøring eller langkjøring, tung i styring, giring, akselrerer dårlig, null kjørekomfort. Eneste pluss med den er at den er god å rygge og har 3 seter foran. :blink: Vinterstid har jeg ikke kjørt den, men synes det holder å ha kjørt den litt på sommerstid.

Og husk å legge penger i gode dekk! Særlig vinterstid. Kjørt Connect på jobb også (nå har jeg Toyota IQ som firmabil, en yppelig bil om man ikke trenger å ha med seg mer enn en veske, skal snu over alt og aldri kjører fortere enn 60 :lol: ). Og vi har hatt noen av de beste Nokian dekkene på. Og verdien av gode dekk er gull. Satt aldri fast i vinter, trass mye snø og kjøring før brøytemannskapet har spist opp kebaben sin, og merker godt at jeg har dårligere dekk på privaten (så det blir Nokian til vinteren på min og).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har Suzuki XL7 varebil. Strålende fornøyd.

Hadde før Opel Vectra stasjonsvogn og med takboks på taket og dobbelbur bak, så får man med seg en del. ( dog ikke like mye som i Caravell, H1 etc ).

Uten at jeg er 100% sikker så tror jeg du har større bagasjerom i stasjonsvogner enn SUV når man har 5-seter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...