Gå til innhold
Hundesonen.no

HD og AD bilder


PsychoLynx
 Share

Recommended Posts

C/B muligens. Altså hundens høyre hofte C og venstre B, er ikke noe avleser så for all del kan hende jeg virkelig er på bærtur! Men synes at på høyre hofte ser det ut til at det er mindre enn 50% av hoftekulen som ligger inne i skåla.

Var det eg syns å ;)

Men eg e virkelig ingen avleser.

Sasha fikk B :ahappy::P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ja! Det ble fritt, HD: B! 

HD A  Da venter jeg bare på AD resultatet.

A på begge sider Tesh er dermed fri foran og bak :D :D

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

I går ble Nansen røntga! Jeg ble så lykkelig da jeg så bildene av hoftene hans, for det så unektelig veldig lovende ut, at jeg nesten begynte å grine :icon_redface: Albuene er jeg litt mer usikker på, uansett blir det ingen spretting av sjampisflasker før vi evt har fått gode nyheter fra NKK ;) Hva tror dere?

5686667764_e40ae52cff_z.jpg

5686667600_15e068f68f_z.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lyst å gjette, men trur egentlig eg veit svaret... :P

Hehe, hva hadde du tippet da?

B/A kanskje? Synes det er fryktelig vanskelig egentlig.

Jeg tipper B/C (C på den høyre). Er ikke bildet tatt litt skeivt? Synes jeg ser ganske mange skeive bilder egentlig.

Så ikke disse før nå jeg, men resultatet ble C på begge, med forkalkninger. Bedre enn jeg hadde fryktet, i det minste. :) Jeg tippet C/D med forkalkninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Da har Nevø fått røntget hofter og albuer, her er hoftene:

HofterMaccaboisen.jpg

Kommentarer, gjetting og synsing mottas med takk. :lol: Bildene sendes med posten i dag, så jeg regner med at det tar litt tid før resultatet er klart.

RTL: Hva ble resultatet på hoftene?

Taz: Interessant bilde av lille Kiwi, har du andre bilder fra før op. f.eks.? Hadde vært spennende å se.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først av alt diagnosen hennes:

Short ulna syndrome med subluksasjon i albuer og bilateral carpus valgus (overknuckling).

Premature delvis lukning i ulnas distale fyselinjer.

Kan legge ut første bilde til nest siste bilde; venter enda på svar og bildene på cd, og bildene ble tatt rundt 4-5 Juli liksom.

Det første bildet som ble tatt, pga hun tråkket over, spesielt på venstre foten. og leddet var altfor bevegelig.

Som dere ser så er det noe galt med fyselinjen, og den holder på å lukke seg, når hun er ca 3 mnd gammel.

Kiwi_1603.jpg

Nye bilder ble tatt fordi de skulle sendes inn til NVH, og de første bildene var ikke dugelige til noe egentlig.

Det tok lang tid før hun fikk diagnosen sin, det føltes hvertfall ut som veeeldig lang tid, men når hun først fikk diagnosen var det bare å få operert henne så fort så mulig.

Hvis ikke hadde det ikke vært håp for henne.

I tiden før jeg fikk diagnosen hennes hadde jeg lest alt jeg kom over på nettet og boken "Hereditary Bone and Joint Diseases" og satt egentlig bare å ventet på å høre om det var "short ulna syndrome" hun hadde og krysset alt jeg hadde for at det ikke skulle være det. Men igjen, short ulna syndrome var ett bedre alternativ en benkreft.

Kiwi_2803_left.jpg

Kiwi_28032011_right_lite.jpg

Disse bildene ble tatt hos NVH samme dagen som operasjonen

Kiwi1_lite_nvh_12042011.jpg

Kiwi2_lite_nvh_12042011.jpg

3 uker etter operasjonen ble det tatt nye bilder

Kiwi_02052011_right_lite.jpg

00000003_lite-1.jpg

Og ny kontroll igjen den 30.05.2011, som dere ser så har høyre foten vokst sammen igjen, men venstre foten trenger enda litt mer tid.

Kiwi_lite_30052011.jpg

Kiwi_lite_30052011_left-1.jpg

De siste bildene som ble tatt har fortsatt ikke venstre fot grodd heeelt igjen, men nesten, og det er så og si helt bra. Så hun ble friskemeldt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kiwi er en skotsk terrier og short ulna syndrome forekommer oftere på raser av dvergvekst og gigant rasene enn andre raser.

Men så forekommer det oftere hos noen raser enn andre.

Basset Artesien Normand er en rase jeg har lest om ett par tilfeller av dette.

Her ser du ett bilde hvordan resultatet blir hvis man oppdager det for sent, og da nytter ikke operasjon, man må oppdage sånt tidlig. Gjerne 3-4 mnd alder for å få ett bra resultat.

http://www.matstorvald.dk/9299940

http://www.nbhk.info/sider.php?s=86&m=6

Havanais må være eneste rase jeg har lest om hvor det står "Sykdommer som kan forekomme er patella lukserasjon, øreinfeksjoner, legg-pertha, short-ulna syndrom, PRA og karakt."

Men ja, det var jo ikke dette du spurte om. :icon_redface:

Jeg var vel "heldig" og Kiwi fikk en overknuckling, en ustabilitet i håndleddene, de var altfor bevegelige, som gjorde at jeg oppdaget det tidlig.

IMAG0146_Kiwi.jpg

Men man vil jo oppdage det tilslutt når hele foten begynner å vri seg i rare retninger, men da er det dessverre for sent til å gjøre noe med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lurer på om dette er løsningen? Rett og slett at jeg gjør det selv  - Nå fikk jeg noe å tenke på. Takk for tips 👍😊
    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...