Gå til innhold
Hundesonen.no

Tråden for tegning


Mirai
 Share

Recommended Posts

Minadachs: Bare et tips til smudge tool, prøv å bruke forskjellige børste med forskjellig hardhet og størrelse :wub: og så legg deretter enda et lag over der igjen og tegn på mer pels!

Tusen takk, ja jeg ser liksom alle de forskjellige fargene jeg har brukt haha, blir alltid så mange farger av en eller annen grunn haha. Men skal prøve meg fremover, med farger som er mer like hverandre også :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.6k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Denne tråden har jeg ikke sett før! Jeg liker også å tegne!!  Nå er det riktignok en liten stund siden sist, nærmer seg vel snart året for siste tegningen.. Tidsklemma. Men skal snart sette igang igje

Tegnegleden er for meg utrolig givende. Ekstra mye når andre gleder seg over tegnearbeidet mitt. Jeg er så heldig å få tegne mange forskjellige motiv på bestilling, men det jeg liker absolutt best å t

Denne tråden er jo dau! Her er en tegning jeg tegna til broshan, som drømmer om vorsteh Referansebilde fra vom og hundemat:

Posted Images

Guest Michellus

*klippe kul boff*

jeg får ikke helt til dette med lang pels jeg :wub:

Ikke jeg heller, men øvelse er mester eller noe sånt noe, ikke sant :wub:

Men jeg synes din er dritkul og veldig fin! Du er blitt veldig flink til å velge "riktige" fargekombinasjoner. Det ser liksom helt riktig ut :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Dp, men det gjør ikke noe..

Er det noen som kan hjelpe meg? Er så forbanna vanskelig å fortsette.. Med en gang jeg prøver å lage hårstrå a la pels, så går det rett vest. Skjønner ingenting.. Også føles det ut som om brushen er for stor selv om jeg bruker 1px brush til å lage hår.

kitsune.png

Halp me?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den var kjempefin Havana!

Ang. pelsspørsmålene, jeg tror kanskje dere har blitt litt for glad i smudge-verktøyet for å lage selve pelsen? Jeg bruker ikke over hele pelsen, men i stort sett alle kanter som nakke, ører, lepper, kinn, over øynene, der pelsen skal vises veldig godt osv. Smudge bør helst ikke overdrives, det er fort at det ser litt plastikk ut eller at det stikker pels ut på rare steder. Men HELT KLART et godt hjelpemiddel før man begynner å legge mer detaljert pels på toppen der igjen :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En annen ting som kanskje mangler på noen av de langhårstegningene er flere nyanser. Maaange nyanser gjør at det ser mer ekte ut. Ikke bruk 3-4 farger. Bruk gjerne 6-7-8 eller mer hvis man gidder.. :wub: Og ikke bruk så STOR forskjell på fargene i nyansene. Se an nyansene pelsen til hunden du tegner. :wub:

Når jeg tegner lang pels så legger jeg alltid lag på lag med nyansene først. Så bruker jeg smudge-tool for å få finere overganger i nyansene. Gjentar sikkert dette et par gang for å få den looken jeg vil ha. Før jeg så går over med brush tool for å få litt hardere pels (små hårstrå som er i fokus osv). Men dere har blitt veldig flinke! :wub:

Ser forbedringer! ^

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er et godt tips. Jeg bruker gjerne dråpetelleren og plukker forskjellige farger til jeg blir grønn i ansiktet! Det er en frustrerende prosess, men plutselig ser man forbedringer. Bruk en myk børste sånn at du ikke får en hard, tjukk strek.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ut som det kanskje blir DP her..

Første sketch ever made i PS

frstesketch.jpg

OMG aren't you cheeky! Både rompe og FU-finger her.

Er ganske fornøyd med underkroppen til sketchete å være.. Pluss at dette er min første sketch i PS.

love the ass :wub:

Fatter og begriper ikke hvordan dere klarer det der!! Men om dere vil kan dere prøve dere på Nala, tipper hun ikke er så enkel å få til :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde å illustrere veldig raskt hvor forskjellig man kan bruke smudge tool.

Til venstre er det kun brukt en hard børste med ca samme størrelse. Ikke særlig fint!

Til høyre er det brukt en litt større og mykere børste under (dvs. den er ikke hard i kantene) og en liten (5px) for å lage de litt tynnere hårene som stikker ut her og der.

tinkaeks1.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

IW, tar og slenger et spørsmål til deg jeg.. Mange ganger når jeg skal lage pels, som f.eks på den reven eller den terven så er det akkurat som om brushen blir for stor.. og da snakker vi 1px brush :S Bildet jeg outliner er som regel utrolig lite fra før da, betyr det at jeg bør jobbe med kun store bilder, eller må jeg bruke en mykere brush?

Også er det en ting til som har irritert med lenge nå.. Når jeg bruker smudge tool for å få mykere overganger mellom fargeforskjeller, så skjer det noen ganger at fargen "henger igjen". Hvis jeg har smudget overgangen fra f.eks svart til hvit, og jeg nå skal smudge hvit litt, så hender det at det dukker opp svarte prikker :S

Hvis noen andre vet kan dere gjerne opplyse meg altså :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan være at du jobber med for lite dokument ja. Noe som er en veldig lett uvane å legge til seg, jeg syns ikke selv det er "behagelig" å jobbe med store dokumenter. Prøver å gjøre det allikevel, fordi da må man jobbe mer med detaljer osv. for at det skal se ok ut.

1px børste skal stort sett aldri se for stor ut til noenting. Jeg tror som regel det minste jeg bruker til f. eks enkelte hårstrå og sånt er 2. 1 er liksom så knøttlite at jeg syns det ikke er så anvendelig til noe særlig.

Du kan jo prøve med en mykere børste i 1px størrelse og se om det ser bedre ut?

Bruker du PS? Når du velger smudge tool der, prøv å huke av for "sample all layers" og se om det hjelper. Bare vær obs på at da drar den i ALLE lag, også bakgrunnen, sånn tilfelle du vil endre noe helt til slutt så kan det hende at det blir vanskelig da.

Om du kun har ett lag og den lager sånne prikker så vet jeg faktisk ikke :huh:

Holder på med schæfertegning nå og blir litt sprø av alle de forskjellige fargene i pelsen, det er så små nyanseforskjeller og litt vanskelig å få til!

Edit: Om bildet du lager strektegning oppå er veldig lite, så går det jo uansett an å blåse opp strektegningen før du begynner med fargeleggingen :D sånn at du får større arbeidsplass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

*klippe langt og godt utfyllende svar*

Tenker jo selv at det skal være relativt rart at 1px brush ser for stort ut.. Men skal prøve å bruke en mykere en og se om det hjelper :P Og det med å blåse opp sketchen var jo egentlig ganske logisk :D

Skjønner ikke helt det med prikkinga, men skal prøve det du sier her, og se om det ikke endrer seg da. Tegner jo på forskjellige layers, men blir bare så inni hel**** forvirra :huh: Men moro er det nå uansett ;)

Gleder meg til å se schäferen din :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe :huh:

Har kommet dit hvor jeg river meg litt i håret og ikke syns at noenting blir bra, men jeg vet at neste fase er "oi, nå så det plutselig ut akkurat som jeg ville det skulle", så det er bare å holde ut! Tjohei!

Tenker liksom at en schæfer er litt gulorange og svart, men det er den IKKE! Jeg bare advarer dere alle sammen!

Edit: Misheru: om smudge kun får "dra" i det laget du jobber på, så kan det hende det er derfor det ser rart ut under. Du får si ifra om det hjelper å skru på "sample all layers". :D

astikropp.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble fantastisk inspirert av denne tråden, og starta å tegne på en rolig nattevakt i natt. Så langt har jeg bare såvidt fått begynt, men hatt det utrolig morsomt så langt. Håper nattevakta i natt også blir rolig så jeg kan fortsette :P

chuck1.jpg

Her har vi første layer med bare grunnfarger

chuck2.jpg

Her har jeg såvidt begynt å fylle farger. Blir utrolig gøy å fortsette :P

DSC00278.jpg

Og sånn ser orginalen ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...