Gå til innhold
Hundesonen.no

Middel mot hestebrems


Ross

Recommended Posts

En av hestene på beite blir vesentlig mer plaget av hestebrems enn resten av flokken, vet noen om det finnes middel mot denne bremsen. Store stygge flygende dyr som biter seg fast og de reagerer ikke på hvitløk lukt og vanslig insektspray til hest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har samme problemet der jeg bor også! høres ut som et helekopter når de kommer og hesta blir så og si helt desperate hvis den går inn for landing :whistle:

min erfaring er at den er verst midt på dagen, når det er varmest og trives der det er en del busker :ahappy: drittdyret, den som greide å utrrydde den skulle fått hederspremie fra meg!! :blink:

eller kommer ikke jeg på no i farta som holder udyret vekk :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De greier ikke å bite gjennom insektsdekken.

Hingsten på gården ble forøvrig så vill av den ene som greide å komme seg til på halsen hans (det var et svært fillete dekken) at han løp av seg dekkenet. Men om du har en helt, dekkende dekken skulle det funke.

Der hestene "mine" står, ble det så ille at vi måtte ta hingsten og hoppene med føll inn i stallen (de satte seg på juret og hindret føllene i å drikke, og hoppene slet ut føllene ved å løpe så mye). Da ble det bedre. De kom ikke inn dit.

Jeg vet ikke om noe middel, dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

"Switch" er ett reseptbelagt middel i Norge som er forholdsvis dyrt, men effektivt. Dette kan kjøpes reseptfritt og rimelig på apotek i Sverige. Men er dyra svært plaget, så er det det eneste middelet som virker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Switch" er ett reseptbelagt middel i Norge som er forholdsvis dyrt, men effektivt. Dette kan kjøpes reseptfritt og rimelig på apotek i Sverige. Men er dyra svært plaget, så er det det eneste middelet som virker.

Hvordan fungerer det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Hvordan fungerer det?

Det fungerer som et depotmiddel, man drypper det langs hestens man og ryggrad til halerota. Dosering står på flaska. Virkningen varer i ca 3-4 uker, så må behandlingen gjentas. Stoffet legger seg i huden på hesten og det gjør at insekter generelt holder seg unna. Hvis hesten har fått mye stikk/sår så er det beste å smøre inn sårene med tjukk grønnsåpe og la det sitte på, da trekker det ut verket i såret og lager en hinne slik at insektene ikke kommer til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er hestebrems de store dødskumle "fluene" som flyr rundt og bråker veldig? Tror jeg så en hestebrems i dag når jeg var hos hesten min.

Jeg synest jeg hørte en veldig durelyd mens jeg børstet hesten, men jeg trodde det bare var en humle eller noe. Plutselig så jeg den, tror det er det skumleste innsektet jeg har sett! Den fløy rundt Azur, men jeg jagde den hver gang den satte seg på han. Til slutt fosrvant den bare. Skal si jeg hastet meg fort ut av beite etter jeg hadde skrapet høvene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Switsch tar ikke bremsen.. Den tar flott, klegg, mygg ol, men på tuneflue og brems funker det dårlig.. Hvertfall hos oss..!

Mot tuneflua funker det faktisk med Asan intimvask. Det skaper en surhetsgrad i pelsen flua ikke liker, og de biter ikke der asan er påført.. det funker også på klegg og mygg! Ulempen er at hesten blir litt "flassete" i huden, så anbefales ikke å bruke over større deler av kroppen..

Mot bremsen vet jeg desverre ikke om noe som kan garanteres, bortsett fra dekken da.. Har hatt erfart at å VIRKELIG dynke hesten i innsektsmidden flere ganger dagen har fungert, men det er slitsomt, dyrt, OG de andre hestene på beite synes det er kjipt å klø på den "dynkede"..

Tuskelusk: Brems ser ut som en kjempeveps.. Slå den så hardt du kan over ryggen om den setter seg på hesten! Da kan den ikke bitte deg, og du får tatt knekken på'n;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...