Gå til innhold
Hundesonen.no

Laseroperere øynene


Espen

Recommended Posts

  • Svar 54
  • Created
  • Siste svar
Guest trondsen
Folkens jeg trenger mere øyehjelp..

Siden jeg ikke får laser trenger jeg linser eller briller.. Så noen som har erfaring med steder der man kan få linser til mennesker med tynne hornhinner?

Og tilslutt har dritvondt i venstre øyne for tiden.. problemmer med og holde det oppe til tider.. Hva kan jeg gjøre?

Jeg leste denne tråden.

Om laseroperasjon, er det beste for tiden Lasek , Lasik gir større risiko for nerveskader fordi kuttet er dypere som kan gi problemer med tårevæske, osv, Lasek er også best for de med tynn hornhinne.

Jeg var på en slik undersøkelse og mine hornhinner var ca 600 micron, og tykke nok, hvor grensa går vet jeg ikke, vet du hvor tykke dine var? Det som stoppet meg var at jeg følte meg ikke trygg på kompetansen til stedet jeg var, da metoden de reklamerte for er den samme de som er størst i Sverige har sluttet med (lasik). Det er også en slags russisk rulett, du har ikke 6 løp og 1 kule, men kanskje 100 løp. De som skal gjøre undersøkelsen er dessuten økonomisk motivert, men det var jo bra at de stoppet deg. Jeg tror synet stabiliserer mer når en har passert 30. Inntil da er det vanlig med fortsatt progresjon hos de som alt er nærsynte. galskap med laseroperasjon før en er 25. Men mye av grunnen til det er at de gjør mye nærarbeid, for briller for avstand, fortsetter nærarbeidet med disse brillene som er beregnet på avstand, og øynene svarer med å bli mer nærsynte. Det er en ond sirkel du kan være på vei inn i.

Slik liten korreksjon som du har, kan gå tilbake og bli borte når du blir eldre. Det er ikke en myte at det å sitte mye foran en dataskjerm vil gjøre deg mer nærsynt. Begynner du med linser som gir deg perfekt syn på avstand, og så jobber med data øker dette progresjonen din sammenlignet med om du ikke hadde hatt på linser, det kan jeg nærmest garantere. Om du jobber med å avlaste synet og jobbe lite på nært hold, tror jeg synet ditt kan gå tilbake til -0,5 , hadde du hatt -0,75, kunne du kommet tilbake til 0. Når du starter med linser er løpet kjørt. Det er ikke sikkert det er umulig for deg, det spørs hvor gammel du er. Når du leser på 1 meter avstand til en skjerm, er perfekt syn på skjermen når øynene dine er - 1, om du da for briller som gir 0 ,og så fortsetter vanen, vil øynene dine hele tiden ønske å bli -1 igjen, før du vet ordet av det er du opp -0,25 i styrke i halvåret og -3 på et par år, det er forskjell på hvor tilpasningsdyktige øynene til folk er, men det som er faktum er at våre besteforeldre i liten grad var nærsynte slik vi er. Det er alt dette optikeren ikke vil du skal vite om. Løsningen er å ha en egen brille for databruk som gir øynene perfekt ro, eller ikke bruke briller på dataen og en noe underkorrigert på avstand og håpe det går noe tilbake. Jeg tror det beste for deg hadde vært å kun ha et par briller med en svak korreksjon, og så legge om vanene dine, kanskje du kan greie å snu utviklingen. De som er veldig nærsynte har ofte en genetisk sårbarhet pluss at de har lest mye bøker i ung alder, med briller med korreksjon når de har lest, og dermed hele tiden presset øynene mot å bli mer nærsynte. Får øynene operere med rett styrke for lesing av en bok (ikke avstandsbriller) bremses utviklingen radikalt. Det hjelper med stor bra skjerm ,rett vinkel, der du ser litt ned på skjermen, og rett avstand til skjermen. Bærbar PC, er ikke brukbart.

Jeg har brukt kontaktlinser mye, og en bivirkning med det er at du får mer blodårer i det hvite i øyet. Det ser du hos alle som bruker linser. Det er viktig å ha linser som er store nok til øynene, som sitter litt løst, og luft slipper til når du blunker. Det er viktig å ikke bruke linser hele tiden, men kanskje bare 20-40 % av tiden om dagen, og ikke bruke døgnet rundt linser, det gir større risiko for komplikasjoner. Det beste i teorien er å bruke en døgnet rundt linse som en vanlig 2 ukers linse, og rense den om natta, med et rensesystem med katalysator. I praksis, og garantert på reiser, er det kanskje å bruke en dagslinse slik den skal brukes, og da det dyreste som du får tak i. Snart kommer Silicon hydrogel linser i dagslinser og da vil det være det beste, disse slipper igjennom 4 ganger så mye oksygen, resultatet er mindre blodårer i det hvite. Det anbefales å ikke bestille linser på nettet, men å ha et forhold til en optiker du går til kontroll hos 2 ganger i året. Det eneste problemet er at ikke alle kjedene har de beste linsetypene, men uansett om du skulle bestille på nettet er det viktig at du får linsen tilpasset hos en optiker og går til jevnlig kontroll. Det er verre for øyet å ha en linse som er for trang, sammenlignet med en som er for stor. 1 day acuvue er en grei linse, om den passer øyet ditt, men den er ikke siste teknologi, tror ikke det finnes for dagslinser enda. Men om du ikke er nøye nok bør du bruke dagslinser. Sånn generelt er ofte linsene bedre desto lavere innhold av væske linsa har, da det betyr at den slipper inn mer oksygen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...