Gå til innhold
Hundesonen.no

Kortison: virkning - bivirkning..


Lemen

Recommended Posts

Så flott at Sophus fungerer på det! Høres jo strålende ut. Du gir Sophus det jeg håper å kunne gi Aro. Topp livskvalitet selv om livet blir kortere. :)

Snakka med vet. den dagen vi starta på kortison så hun svarte litt på slike ting og vi er enige om å prøve i to uker. I dag er det dag fire og jeg ser ikke noe bedring på han desverre. Men vi har ikke gitt opp helt enda. Heldigvis så er vet. helt enig i det jeg tenker om livskvalitet på Aro. Så det blir ikke aktuelt med noe halvvegsliv for han over lengre tid. Enten skal han fungere ellers så får han slippe.

Dette var triste nyheter. Men som sagt jeg merket ikke effekt på Sophus før en uke var gått. En kontant negativ reaksjon som du tidligere har erfart ville nok komme ganske raskt. Så det kan godt hende at han blir bedre. :) Kortison er en "tung" medisin (hvertfall på mennesker) og den røsker opp i hele systemet. Sophus var i ulage hele den første uken, slapp, tørst og trøtt, men sakte men sikkert ble han bedre og bedre.

Jeg er lettet og glad for tiden, men jeg vet jo ikke hvor lenge dette vil fungere. En klok forumsdeltager skrev følgende til meg "Man kan holde ut med mye om hunden har livsgnisten og humoren i behold". Det er veldig sant synes jeg. Våkenetter og veterinærregninger er vel verdt det så lenge han er glad og smertefri. Heldigvis har Sophus ikke mistet gnisten, men om det skjer setter jeg strek. Vi har satt av 2 mnd til behandling, og selv om det ser lovende ut er ingenting garantert.

Det er ikke lett å sette strek, men jeg ser at du tenker som jeg. At et halveigsliv ikke er noe liv.

Jeg håper at kortisonen fungerer bra på Aro og at du får litt lengre tid med en glad gutt. Jeg er ingen veterinær, men om du ikke merker verken virkning eller bivirkning på Aro så kan det kanskje hende dere kan øke dosen enda mer..? :unsure: I følge mine veterinærer så kan en hund gå på opptil 2mg kortison pr kilo, ikke over lang tid akkurat, men som en støtdose kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden kortison gir så mange bivirkninger, så anbefaler jeg deg å ta homeopati eller akupunktur som støttebehandlig, da dette i tillegg til å kanskje kunne lindre plagene til hunden din - i alle fall vil styrke immunforsvaret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden kortison gir så mange bivirkninger, så anbefaler jeg deg å ta homeopati eller akupunktur som støttebehandlig, da dette i tillegg til å kanskje kunne lindre plagene til hunden din - i alle fall vil styrke immunforsvaret.

Man gir vel kortison for å dempe immunforsvaret, så om man skal styrke det på andre måter da, så blir vel hele poenget borte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden kortison gir så mange bivirkninger, så anbefaler jeg deg å ta homeopati eller akupunktur som støttebehandlig, da dette i tillegg til å kanskje kunne lindre plagene til hunden din - i alle fall vil styrke immunforsvaret.

Sophus har tidligere mottatt homeopatisk behandling, men effekten var så som så. Og siden han går på såpass store kortisondoser har vi sluttet med den homeopatiske behandlingen. Kortison og homeopati er to motpoler og i følge min homeopat er det poengløst å kjøre dobbeltløp da kortisonen er "sterkere" enn homeopatimidlene.

Man gir vel kortison for å dempe immunforsvaret, så om man skal styrke det på andre måter da, så blir vel hele poenget borte?

2ne har helt rett. Kortison skal dempe betennelsene, men tar ikke for seg årsakene til betennelsene, mens homeopatien har en større funksjon og styrker kroppen til å kjempe mot betennelsene. Jeg er absolutt 100% for homepati, og skulle gjerne fortsatt med det, desverre har det ikke fungert godt nok for hunden min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som nevnt over her så er det ikke noe sjakktrekk å styrke imunforsvaret om det er en autoimun sykdom. Snakka med homeopat tidligere på Aro, mor til en kompis er utdanna det og fysioterapaut, men hun ville ikke sette i gang noe på Aro siden de fysiske funnene er så tvetydige, hun er ikke for å behandle bare for å behandel men ville ha noe konkret å gå utifra.

LivB: skal snakke med vet. igjen om Aro i morgen, så får høre hva de sier om det. Antakeligvis må jeg gi han mer tid. Men jeg vil se bedring med en gang... Helst i går. :glare:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
    • Først; det er omtrent umulig å svare på om en gitt hund er overvektig, uten å se/kjenne på hunden. Så til din valp; en vekt på 2.5 kg ved 16 ukers alder er ikke mye på en dvergpuddel. Husk at en dvergpuddelhvalp kan ende opp som både toypuddel og mellompuddel når den er utvokst. Ingen oppdretter kan gi noen garanti for hvilken størrelse ( her snakker jeg om høyde, som pudler kategoriseres etter, ikke vekt), hunden ender opp med   På voksne hunder kan selv hunder med omtrent samme høyde ha ganske stor variasjon i vekt, uten at det indikerer hverken overvekt eller undervekt.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...