Gå til innhold
Hundesonen.no

Kortison: virkning - bivirkning..


Lemen

Recommended Posts

Så flott at Sophus fungerer på det! Høres jo strålende ut. Du gir Sophus det jeg håper å kunne gi Aro. Topp livskvalitet selv om livet blir kortere. :)

Snakka med vet. den dagen vi starta på kortison så hun svarte litt på slike ting og vi er enige om å prøve i to uker. I dag er det dag fire og jeg ser ikke noe bedring på han desverre. Men vi har ikke gitt opp helt enda. Heldigvis så er vet. helt enig i det jeg tenker om livskvalitet på Aro. Så det blir ikke aktuelt med noe halvvegsliv for han over lengre tid. Enten skal han fungere ellers så får han slippe.

Dette var triste nyheter. Men som sagt jeg merket ikke effekt på Sophus før en uke var gått. En kontant negativ reaksjon som du tidligere har erfart ville nok komme ganske raskt. Så det kan godt hende at han blir bedre. :) Kortison er en "tung" medisin (hvertfall på mennesker) og den røsker opp i hele systemet. Sophus var i ulage hele den første uken, slapp, tørst og trøtt, men sakte men sikkert ble han bedre og bedre.

Jeg er lettet og glad for tiden, men jeg vet jo ikke hvor lenge dette vil fungere. En klok forumsdeltager skrev følgende til meg "Man kan holde ut med mye om hunden har livsgnisten og humoren i behold". Det er veldig sant synes jeg. Våkenetter og veterinærregninger er vel verdt det så lenge han er glad og smertefri. Heldigvis har Sophus ikke mistet gnisten, men om det skjer setter jeg strek. Vi har satt av 2 mnd til behandling, og selv om det ser lovende ut er ingenting garantert.

Det er ikke lett å sette strek, men jeg ser at du tenker som jeg. At et halveigsliv ikke er noe liv.

Jeg håper at kortisonen fungerer bra på Aro og at du får litt lengre tid med en glad gutt. Jeg er ingen veterinær, men om du ikke merker verken virkning eller bivirkning på Aro så kan det kanskje hende dere kan øke dosen enda mer..? :unsure: I følge mine veterinærer så kan en hund gå på opptil 2mg kortison pr kilo, ikke over lang tid akkurat, men som en støtdose kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden kortison gir så mange bivirkninger, så anbefaler jeg deg å ta homeopati eller akupunktur som støttebehandlig, da dette i tillegg til å kanskje kunne lindre plagene til hunden din - i alle fall vil styrke immunforsvaret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden kortison gir så mange bivirkninger, så anbefaler jeg deg å ta homeopati eller akupunktur som støttebehandlig, da dette i tillegg til å kanskje kunne lindre plagene til hunden din - i alle fall vil styrke immunforsvaret.

Man gir vel kortison for å dempe immunforsvaret, så om man skal styrke det på andre måter da, så blir vel hele poenget borte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden kortison gir så mange bivirkninger, så anbefaler jeg deg å ta homeopati eller akupunktur som støttebehandlig, da dette i tillegg til å kanskje kunne lindre plagene til hunden din - i alle fall vil styrke immunforsvaret.

Sophus har tidligere mottatt homeopatisk behandling, men effekten var så som så. Og siden han går på såpass store kortisondoser har vi sluttet med den homeopatiske behandlingen. Kortison og homeopati er to motpoler og i følge min homeopat er det poengløst å kjøre dobbeltløp da kortisonen er "sterkere" enn homeopatimidlene.

Man gir vel kortison for å dempe immunforsvaret, så om man skal styrke det på andre måter da, så blir vel hele poenget borte?

2ne har helt rett. Kortison skal dempe betennelsene, men tar ikke for seg årsakene til betennelsene, mens homeopatien har en større funksjon og styrker kroppen til å kjempe mot betennelsene. Jeg er absolutt 100% for homepati, og skulle gjerne fortsatt med det, desverre har det ikke fungert godt nok for hunden min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som nevnt over her så er det ikke noe sjakktrekk å styrke imunforsvaret om det er en autoimun sykdom. Snakka med homeopat tidligere på Aro, mor til en kompis er utdanna det og fysioterapaut, men hun ville ikke sette i gang noe på Aro siden de fysiske funnene er så tvetydige, hun er ikke for å behandle bare for å behandel men ville ha noe konkret å gå utifra.

LivB: skal snakke med vet. igjen om Aro i morgen, så får høre hva de sier om det. Antakeligvis må jeg gi han mer tid. Men jeg vil se bedring med en gang... Helst i går. :glare:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...