Gå til innhold
Hundesonen.no

Obduksjonsrapport


Recommended Posts

  • Svar 119
  • Created
  • Siste svar

Bra å høre at det går bedre med Hugo :)

Synd å høre at det er så masse useriøs oppdrett av Nappene, de virker som nydlige hunder og som du beskriver de er de kanskje ikke så langt unna dogo'en, men endel forskjeller det jo :hyper:

Får håpe at en raseklubb for nappene reiser seg og gjør fremtog i Norge for mer seriøs oppdrett og oppfølging av hundeeierne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke masse useriøst oppdrett av Nappe i dette landet.Så der har du misforstått,Lockheed.

Det ER såvidt napper i dette landet..de fleste er på kennel Of The Withes Meltingpot ...faktisk..

Og noen raseklubb blir det ikke,men bare skarve ca 50 individer.

det var EN oppdretter,en vanlig mann i gata,som fikk et kull å dreit seg ut.

Likevel forbauser det meg at 4 stk velger å kvitte seg med valpene,der 3 annonserer SAMTIDIG,samme uke.De har både med oppdretter og kjøper å gjøre.Helt klart.

Napolitaneren er ikke lett og få tak i da hun som leder med oppdrett og i grunnen virker å være enerådende,ikke selger stort mye i Norge.Man blir liksom ikke tatt i betraktning her til lands...det er ventelister,og valpene er nede i Mexico og andre steder før man vet ordet av det.

Ofte er alle solgt før de er født...

Men at de som driver burdte begynne å sepå helsen er helt klart..Ellers vil denne rasen DØ UT.Som en dinosaur...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det såvidt er napper (50?) i landet og 4 stk blir vidresolgt på en uke så må man kunne si at det er "masse" useriøse oppdrett i forhold til antall hunder. Men nok om det, "Mann-i-gata" oppdrett er det verste som finnes om det ikke er seriøse personer, synd at nappene får lide pga. dette :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det er jo ikke tilfelle.

Fordi det er født massevis av nappekull i Norge,men det er ikke dermed sagt at de registreres i dette land,og de bor heller ikke her.

Det er ikke født bare ca 50 napper i Norge,hvor 4 av dem blir omplassert liksom...

Da kunne man begynt å lure på hvilke oppdrettere som var..

Men..Det er født og solgt utallige valper til hele verden fra dette land.

Så det kan ikke måles på den måten.Men at det er betenkelig med 4 valper fra ett kull er helt klart.

Men dette har ingenting med selve rasens oppdrettere...Dette gjelder EN oppdretter,som hadde et kull...der det har kommet FLERE dårlige og lite gjennomtenkte kjøpere og kjøpt valp.

Regner ikke med å se mer av dette...Håper ikke det.Men dersom problemet var så stort ville vi hatt langt flere Napper i dette landet..og rasen ville nok helt sikkert blitt forbudt.

Heldigvis er det få som ønsker denne rasen(det har vi jo fått bevist)så derfor vil det ikke bli et problem tror jeg.

MEN klart jeg reagerer på så mye omplasseringer.Jeg trodde seriøst at det var noe galt med hundene(aggressive,osv)men det stemmer ikke da jeg har hatt 2 av de 4 omplasserte..De er gode som gull,de bare sikler en hel del,fotfølger deg hele tiden,tar stor plass,spiser mye og er ikke for alle mann i gata å klå på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hugo hyler hvis jeg tar noen få sekunder mer enn han gidder å vente,til å tilberede maten hans!

Han hoster mye slim,og halter litt ennå...selv om han har fått alle mulige tabbiser for både fot og slim og det der..Det ble tatt røntgen av foten,men er ikke noe galt med den inni,så jeg håper jo det går over snart...Han spiser,sover og drikker...oppfører seg normalt med andre ord.Ønsker å leke med bamse,løpe og ha det gøy,så vi må roe ham litt for han tror at nå er det bare å ta av!hehe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempefint å høre at Hugo helt klart er på bedringens vei.

Har du hørt noe mer om obduksjonen på Marco? Noen forklaring på hvordan han kunne gå fra å være tilsynelatende frisk til å dø så utrolig raskt?

Krysser fingrene for at dette var siste gang Hugo var syk i hele sitt liv!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, for en grusom opplevelse.

Fikk frysniner her da jeg leste dette!

jeg kjente en Napolitansk mastiff på sørlandet, det var 7 år siden tenker jeg. Hun ble desverre ikke så gammel, feil eier...

Jeg prøvde å fortelle han litt hvordan stelle hunden og oppdra den, men han ville ikke høre.

Også den nydelige hunden da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det er litt rart at de stoppet å ringe oss fra der han ble obdusert på onsdag,eller var det torsdag(?) i forrige uke...Jeg har ikke orket å snakke med dem personlig,så derfor har de hatt kontakt med dyrlegen vår og samboer.Regner jo med at de er ferdige nå...Kan ikke fatte noe annet.De sender vel papirene til oss(sa hvertfall at de skulle det)når de er ferdige.Trodde ikke en obduksjon tok over en uke...Han havnet jo derpå søndagen liksom...Klar over at de ikke fikk begynt før mandag altså,men likevel??!

Han er hvertfall MYE bedre..Han kommertil å bli helt frisk tenker jeg..Han er frisk nok til å være på egotripp med bamser og bein...og som sagt grusomt grisk på mat..Jeg gleder meg til han er i fin form..Kommer til å legge ut bilder av ham når jeg føler han er kommet seg såpass i form at han kan vises frem,hehe...Før og etter bilder...

Jeg vil ringe de der på austrått om de ikke ringer oss snart...vi skal jo sende til forsikringselskap og greier også.Dette må ikke drøye i all evighet...jeg vil jo ha svar!

---

Da er obduksjonen ferdig.Kom i posten i ettermiddag.

Der står det mye rart som jeg ikke forstår,men oversatt av dyrlegen var det:

Stafylokokker som smeltet og "spiste opp" vevet,purulent nedsmelting...???

de stafylokokkene var resistente mot sunolux og trimetoprim/sulfa -antibiotikaen-

Og streptokokk g greier som viste følsomhet mot det.Ellers var det akutt lungebetennelse.

Det var det jeg skjønte....???

Konklusjon:Vi ville ikke kunnet gjøre noe som helst siden vi ikke visste om det,da det egentlig kom plutselig...

Like forvirret,samtidig litt mer opplyst..ehh..

Noen som vet om jeg har lov å legge ut ordrett her eller?Ikke at noen her kan tyde dette da(tror jeg)

Er det lov å legge ut den rapporten..Vet ikke hvor jeg får det fra at det ikke skulle være det,men man vet jo aldri...

*dobbelpost, endret av mod.Charleen*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fått den tolket av dyrlegen som fortalte mer enn jeg husker å fortelle her(ehh),så det er ikke noe problem...jeg bare skjønner det ikke likevel...men det er jo fordi jeg ikke vil skjønne det,fordi at det skjedde blir fortsatt uvirkelig.

Det står på papiret at "svaret må ikke gjengis i utdrag,uten skriftlig godkjennelse"

Hva nå det betyr??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK her kommer den...

Opplysninger:

9 mndr gammel,napolitansk mastiff hannhund ble slapp og døde etter få timer.

Ingen tegn til sjukdom forut dette.

Obduksjon:

Hunden var i god ernæringstilstand.Det var omfattende betennelsesforandringer i lungene

(fortetninger i kranioventrale deler).Ellers uten spesielle anmerkninger.

Bakteriologisk undersøkelse:

Oppvekst av blandingsflora dominert av Staphylococcus intermedius og gruppe G-streptokokker fra lunge.Ingen vekst av bakterier fra hjerteblod,lever og nyre.Streptokokkene viste god følsomhet ovenfor trimetoprim /sulfa og stafylokokkene viste resistens.

Histologisk undersøkelse:

Det var rikelig med bakterier og betennelsesceller i lunge,samt områder med purulent nedsmelting.Ingen spesielle forandringer i hjertemusklatur,lever og nyre.

Diagnose: Lungebetennelse (purulent bronkopneumoni)

Påvist S.intermedius og GR.G.streptokokker

Kommentar: Disse bakteriene isoleres hyppig fra betente lunger hos hund,da er det som oftest snakk om forutgående virusinfeksjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det betyr vel akkurat det som står, at du må ha skriftlig godkjennelse for å kunne gjengi utdrag av svaret du har fått.

Hvis du gjengir deler og ikke hele, kan det gi rom for misforståelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...