Jump to content
Hundesonen.no

"Liggesår"


Peers

Recommended Posts

Orry har problemer med sår og hard hud på albuene på forbeina, noe som spesielt kommer om våren og sommeren. Vi var og sjekket det hos veterinæren i fjor, og det ble diagnosert som liggesår. Fikk beskjed om at det var lite å gjøre med bortsett fra å smøre litt, i tillegg til å bade av og til med en mykgjørende shampo.

Lurer likevel på om noen her har andre tips for å gjøre det litt bedre? Eventuelt om noen også kanskje vet hvorfor dette er spesielt ille på denne tiden av året, framfor på høsten og vinteren... Han ligger jo ikke mer på våren og sommeren, snarere tvert i mot. Kan det skyldes at pelsen er tykkere i de kalde månedene?

Har lagt ved et bilde, men det var ikke så lett å få et godt nok bilde. Sårene er verre og større enn de ser ut her:

saar.jpg

Link to post
Share on other sites

Det der er jo ikke akkurat sår da. Ser mer ut som en træle for meg. Slikker han på det? Irirterer det ham, eller deg? Hvis hunden ikke har noen reelle problemer med det, så ville jeg ikke brydd meg noe om det. Det skulle ikke forundre meg om du ser det bedre nå fordi vinterpelsen er borte. Kanskje han foretrekker å ligge mer på harde, kalde underlag nå på sommeren? Da er det naturlig at det blir litt tykkere hud på slike utsatte steder.

Link to post
Share on other sites

Nei, jeg er enig i at det ikke direkte er sår, men det er hard hud som virker litt øm ved berøring. Han slikker ikke på dem (er vanskelig for han å komme til der), men hender han klør litt. I utgangspunktet er det ikke noe stort problem, men dersom det er noe som kan gjøres for at det skal bli litt bedre, er det verdt å prøve :)

Link to post
Share on other sites

Eneste som hjelper er nok å hindre ham i å ligge på harde underlag. De dannes på lik linje med alle andre træler, nemlig ved belastning/slitasje. Har du noen gang spilt gitar, eller gravd mye med spade, så skjønner du hva jeg mener. Det hjelper ikke på "omfanget" at du smører og slikt. Eneste det hindrer er at de blir tørre og sprekker.

Min hund har det samme, og har aldri vært et problem. Bryr meg ikke noe om det heller.

Link to post
Share on other sites

Er veldig kjent med det problemet der. Det viktigste er å smøre det mye, så det ikke sprekker opp og blir enda verre. Det som funker bra er faktisk spenol. Helt vanelig krem uten parfyme osv. Bare smør , smør og smør. det hjelper. Det er fortsatt en stund til liggesårene til Ludde er borte men det har hjulpet veldig.

Link to post
Share on other sites

Ja jeg har også hatt pproblemer med det. Men prøv å bruk vaselin eller spenol (du får kjøpt begge på apoteket) og smør et tynt lag hver dag da burde det gå bort:) Funka ihverfall på min hund

Link to post
Share on other sites

mi tispe får øu sånt inni mellom, det eneste som jeg syntes å virke var aloe vera. fra den planten som mange har i stua. knakk av litt av den og brukte, gikk kjempe..

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...