Gå til innhold
Hundesonen.no

Papillon


LiLi
 Share

Recommended Posts

  • Svar 131
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Khela har fått være ute og lekt seg i hagen i nesten hele dag, vi har kost oss skikkelig

Leja begynner å lysne litt nå: Også dette bildet som Caroline her inne tok i helgen. Leja snart 5 måneder. Tipper fortsatt hun blir en fin, rød sobel som voksen

Lejas pappa: Weiefors Future Flash Mamman, Kajlas Dream Girl (veldig ung på bildet): (hentet fra weieforskennel.se) Ingen av dem er stilt så veldig mye, men mammaen har et helt fantasti

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Livet med en Papillon

Jeg kan fortelle litt hvordan livet med papillon er for meg.

For meg føles det som om at papillon er den rette rasen for meg.

Det er masse liv i dem og de tåler lange turer og tåler dager uten tur.

Blondie elsker å trene. Som mange sier så er papillon en miniatyr BC.

Noen ganger lærer hun veldig fort, akkurat som om at noen har trent henne før. Når jeg skulle trene på gå fot for 2 eller 3 gang var hun kjempe flink og kunne nesten alt og da hadde jeg bare trent i fra 5 - 15 min de 2 gangene jeg hadde trent henne før. Det var som om at noen andre hadde trent henne (noe de ikke har gjort :P ). Mens andre ting kan ta lengre tid. Sånn som bli. Hun kan det når vi trener lydighet, men når vi skal leke og hun skal bli inne eks og jeg skal gå ut i hagen å gjemme en bamse så ligger hun ikke i ro før jeg har vært inne ca 4 ganger og sakt dekk og bli.

Blondie er veldig leken og det er papilloner hele livet. Hun elsker å få lov til å leke søk og søke etter bamse. Hun liker at vi løper etter henne og hun liker tra lek. Hun er veldig nøye på forandringer og bruker ikke den samme leken om og om igjen men må enten ha ny eller hente frem en gammel leke, ellers vil hun ikke leke.

Det samme gjelder maten. Vil ikke spise vis hun har spist det foret i 3 mnd. Da vil hun ha nytt. :rolleyes:

Vi har prøvd Royal Kanin på henne og Labb. Muligens vi har prøvd et annet for også men husker ikke hva det het. Etter en stund så skal hun ha nytt for. Nå for tiden spiser hun Labb men hun vil hun heller ha Royal Kanin. Rare hunden min.

Blondie Pondien har noen rare oppførsler. Slik som det at hun vil ha forandring.

De eneste lekene som jeg vet at hun ikke bytter ut er en hunde bamse på størrelse med henne som hun banker opp og drar med seg rundt på golvet og av og til (veldig sjeldent nå, var oftere før) jukker hun på den. Og en laser som jeg lyser rundt i sengen med så løper hun etter og graver for å få tak i den.

Ellers så pleier hun å løpe i et 8 tall rundt to bord som er nede i stuen i full fres!

Hun suser rundt og hopper opp i sofaen, løper i den, hopper ned igjen og fortsetter løpingen.

Dette skjer etter hun har badet, vært på tur (mest i etter tur i regn) eller når vi har vørt ute.

Sikkert noe med at hun skal løpe seg tørr. Hun hopper også over bord beina i denne prosessen.

Noe mer vet jeg ikke hva jeg skal si. Papillon er i hvertfall en super hund. Jo, en ting til. Hun bøller av og til med en Ulvehund. Hehe. Hun er redd den først, men så blir hun "tøff" og skal knurre til den og sånt.

Også pleier hun å prate når hun ser folk. Enten bjeffe vis de ikke gidder å hilse på henne, venlig bjeffing (som folk tolker som om at hun er sur <_< ) eller knurrer med ørene bakover.

Her er de fineste bilder av FrynseMusen miin Blondie:

i28139261_17049_2.jpg

i29069437_36702_2.jpg

i29880823_18148_2.jpg

i172549723_55193_2.jpg

i68771707_35152_2.jpg

i68340787_45557_2.jpg

i68971897_37655_2.jpg

i70752059_866_2.jpg

i171404697_57292_2.jpg

i171474649_50585_2.jpg

i171483647_77843_2.jpg

i144195844_70925_2.jpg

Ble litt mange, men med en sånn skjønning så er det jo ikke rart :P :iloveu:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...
  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Spike er min bestekamerat i skogen og på lydighetsbanen. Han er 2,5 år og er full av futt. Har desverre antageligvis en svulst i ryggen, så kan ikke gå agility mer, men foreløpig så har han ikke vondt av tur og lydighetstrening.

IMG_3727.jpg

Her går Spike spor, det er noe han elsker!

DSC_0239.jpg

Her er innkallingen fra vår første konkurranse. Med Tromsø i bakgrunnen.

DSC01670.jpg

På skitur; det er hvertfall gøy!

DSC01532.jpg

Her er vi på RIK-grunnkurs. Vi var der for å lære er om å utvikle lek, samt for å finne ut hva RIK egentlig er etter at det hadde vært mye turbulens i klubben om det. instruktøren presterte å uttale at å leke med Spike var jo akkurat som å leke med en hund, bare i lite format.. Det var jo noe nytt :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 months later...
runder.jpg

Salza tester ut runderingsdekkenet sitt.

Hvordan gjør hun det i runderingen? Jeg tenke å prøve ut det med min papillon da hun elsker å leke gjemsel med oss :) Da blir hun helt gal og sprinter rundt og står på to for å snuse luften som er høyere oppe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Hei vi er et par på 28 og 25 år som har så lyst på en papillon, noen her som har en valp eller en voksen papillon til salgs?

Bor i Telemark/Skien flott om dere kanskje hadde vært i nærheten her da jeg ikke har bil eller bil-lappen.

Mvh John

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan gjør hun det i runderingen? Jeg tenke å prøve ut det med min papillon da hun elsker å leke gjemsel med oss :) Da blir hun helt gal og sprinter rundt og står på to for å snuse luften som er høyere oppe.

Jeg så ikke denne før nå jeg... :P

Det kommer helt an på hva du er ute etter. Rundering for kosens del går kjempefint, men det blir jo aldri aktuelt å konkurrere noe. Til det blir bena for korte og skogen for stor.

Salza har forsåvidt aldri rundert, men jeg runderte med Linus -i hine hårde dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...