Gå til innhold
Hundesonen.no

Gi labb


Karina&Chica

Recommended Posts

Hvordan skal jeg gå frem for å lære Chica å gi labb?

Det hadde vært fint om hun kunne gi labb nå, fordi jeg må tørke av henne på potene etter tur når det er sånt vær som det er nå. Det er alltid vått og skittent på bakken og det fester seg så lett til magen og beina... Men jeg har nok vært altfor slapp med å lære henne den kommandoen der..

Har du noen tips for hvordan jeg kan lære henne å gi labb?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok en godbit og gjemte den i hånden når Raja så på. Raja begynte først å snuse og slikke for å prøve å åpne hånden min, hun prøvde mye med slikking osv. før hun plutselig la labben på hånden, og da klikket jeg og ga henne godbiten. Dette gjorde jeg helt til hun gjorde det automatisk og da begynte jeg å legge på kommando.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På dressurkurset fikk vi beskjed om at man aldri måtte lære hunden gi labb. Dette er noe hunden bruker til å mase og når den i tillegg får belønning for dette så kommer den til å begynne å "slå" mye.

Hvis man skal gå lydighet og hunden gir labb, så stryker man.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk gizmo til å sette seg så begynte jeg og ta opp labben hans så fikk han go bit. Og etterpå så begynte jeg og si gi labb når jeg tok foten hannes opp funka kjempe fint ;)

samme gjorde jeg! funka knall flott! han lærte det på en kveld omtrent!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Jonas har masse pels og ser til tider helt ****** ut nå vi har vært ute. Når vi kommer inn ber jeg han sette seg så jeg kan finne frem kluten og da gir han meg bare labben. Når jeg er ferdig med de to forann reiser han seg opp og jeg kan ta de to bak. Jeg har ikke lært han noe, bare gjordt det til en vane at når vi kommer inn skal vi tørke deg. Jonas er 3 år gammel og han lærte å gi labb(mot min vilje, samboeren lærte han) for noen mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gi labb er egentlig en veldig nødvenig kommando har jeg funnet ut. Både når jeg skal sjekke potene etter feks sykkelturer, når jeg skal ha på potesalve, når jeg skal vaske og børste labbene osv. Så jeg er glad jeg lærte han det, og kommer til å lære det til mine fremtidige hunder også. Det at det lett blir brukt som tigging er det jo bare å lære av :) var ikke vanskelig ig gjøre det på Ask hvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kommer aldri til å lære noen av mine hunder å gi labb. Jeg overtok ei omplasseringstispe som hadde lært det og jeg brukte lang tid på å avlære henne fra å skrape opp alt og alle med labben hver gang hun hadde lyst på oppmerksomhet. Det jeg gjør når jeg skal tørke av labber, klippe klør etc er å løfte opp labben. Enkelt og greit.. Fungerer veldig bra.På samme måte som man gjør med bakbena.(antar ingen hunder gir labb med bakbeina, men de må da tørkes der og eller? ) Til slutt så løfter hunden automatisk opp benet når du tar frem kluten/klosaksa og tar tak i det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser ingen problemer med å lære hunden å gi labb.

At den etter hvert kanskje gjør det i tide og utide vanner man lett ut ved å kun belønne etter at kommando er gitt.

Jeg har lært min hund high five, og han gjør kun dette hvis flathånda er vendt mot han, eller jeg bruker kommando. Selvfølgelig er det en av adferdene han tilbyr under trening, men det er ikke noe problem i "tigge"-sammenheng. Denne øvelsen er dessuten i "lufta" så oppklorte strømpebukser er uansett ikke noe problem.

Jeg husker ikke hvordan jeg lærte det inn jeg... :unsure:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tinka kan å gi labb (faktisk med tre forskjellige kommandoer), men hun gjør det ikke i tide og utide. Om hun er "under" en kommando finner hun ikke på å gi labb (eller gjøre noe helt annet) samtidig, derfor er det ingen fare for at hun skal begynne å gjøre det under en eventuell konkurranse heller. Visst gir hun labb når vi trener og jeg bare belønner for tilfeldige atferder, eller skal shape inn noe, og jeg ikke bruker noen kommandoer. Hun må jo prøve alt hun har på reportoaret sitt og sjekke om hun kan få belønning for det! Men hun driver ikke og krafser med labben, eller kommer med den hele tiden mens vi spiser mat eller noe, bare fordi hun kan det. Det er kun i treningssituasjon eller om vi ber henne om det at hun gir labb.

Og ang. å tørke av eller sjekke labber så har jeg da aldri brukt gi labb-kommandoen til det! Det er ikke verre enn at man enkelt og greit løfter opp labben til hunden, og da blir synet av håndkleet eller at du kommer med hånda en assiasjon til å løfte opp labben, så hunden gjør det av seg selv (sånn er det i alle fall med Tinka, både når det gjelder å tørke av labber og å ta på tispetruse).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle sammen! Nå har jeg i allefall ideer til hvordan jeg kan få henne til "å gi labb". Kanskje det bare vil komme automatisk når jeg tørker henne på beina, som mange av dere sier.

..jeg får finne ut av hvordan jeg skal gjøre det. Prøve meg litt fram ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle sammen! Nå har jeg i allefall ideer til hvordan jeg kan få henne til "å gi labb". Kanskje det bare vil komme automatisk når jeg tørker henne på beina, som mange av dere sier.

..jeg får finne ut av hvordan jeg skal gjøre det. Prøve meg litt fram :)

Artig å lære hunden å gi labb. Jeg har aldri sett noen problemer med å gi labb i lydighetsringen, så det kan du glemme. Husk at å gi labb er en medfødt tiggeatferd, så det er noe hunden tilbyr av seg selv vanligvis. En artig ting er at du kan bruke tegn. Når hunden løfter høyre labb, og du er i front, så løfter du høyre ben (det motsatte for du står i front) og tilsvarende med venstre. Da kan dere begge stå og "steppe" og setter du musikk til, kan dere ha freestyle dans..Artig!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lurer på om dette er løsningen? Rett og slett at jeg gjør det selv  - Nå fikk jeg noe å tenke på. Takk for tips 👍😊
    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...