Gå til innhold
Hundesonen.no

LØJ

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,017
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    13

Innlegg skrevet av LØJ

  1. På 4/10/2024 at 9:59 PM, MegaMarie skrev:

    Endelig er det min tur til å skrive i en slik tråd igjen 😁 Om litt under 2 uker kommer det en kelpievalp i hus igjen! Denne gangen og for første gang bli det hannhund på meg 😱 Spennende! 
    IMG_0029.thumb.jpeg.f6f229b51ef9a1ed6dfadef4be893ee7.jpeg

    IMG_0030.jpeg

    Ååh...lykke til med med ny propell🥰 Ser ut som fullfart det der😅
    Og kondolerer Blondie🌸

    • Like 1
  2. 21 timer siden, simira skrev:

    Å! Masse fri, og helse til å drive med pelsdyr, drømmen!

    Her har det vært masse fram og tilbake om gubben skulle på jobbreise eller ikke. Det ble ikke, så nå sitter vi og saumfarer Finn.no etter kjøkken som skal gis bort/selges billig, til hybelleiligheten vi lager i kjelleren. Det er mye... rart der ute.

    Nå skal vi på laminat- og flisesafari.

    Det skal bli så fantastisk deilig å bli ferdig med de store oppussingsprosjektene!

    Vi kan komme innom dere vi, så får du litt pelsterapi😊 

    • Like 1
  3. Oooh ny AN-tråd ja, det er gøy!!

    Til dere som har så redde naboer, kunne dere prøve å snakke med disse og hjelpe dem litt? Når jeg flyttet ut her jeg bor nå, kom de nærmeste naboene og utrykte stor bekymring pga mine hunder og deres barns hunderedsel. 'Dette kom ikke til å gå'...'jeg måtte passe godt på'...osv. Vi hadde noen gode samtaler om dette og ved forsiktig tilnærming fra begge sider så fikk først bestemoren, til disse barna, kjøpe hund. Og nå har de selv hund på 3 året. Ting kan snu😊

    • Like 2
  4. OIoi, 9 år...du og du som tida flyr! Da holder han seg MEGET godt💖

    Du skal jammen lete lenge om du skal finne en ambull-hanne på under 25 kg. Den minste jeg har møtt var rundt 30, aldri hørt om en mindre. Du kan selvfølgelig vurdere tispe:yes:
    Jeg er litt som du, at jeg kunne gjerne hatt en mindre, i volum. Hadde en amstaff (kjøpt før forbudet) og det var perfekt størrelse. Skulle gjerne vært der igjen...

    • Like 1
  5. 22 timer siden, Aigiela skrev:

    For oss noobs; hva er "en sånn hvit"? :D

     

    18 timer siden, Debbie skrev:

    Jeg antar de snakket om Hvit Gjeterhund:)

     

    18 timer siden, simira skrev:

    LØJ har "Sånn hvit" i profilen sin under hunderase, og det viser til amerikansk bulldog.

    Det @simira sier ☝️ 

    • Like 1
  6. Kanskje litt grå men like kjekk som alltid💖 

    Nå vet jeg ikke helt hva du er ute etter men det kan komme noen spennende kull fremover i tid. Også har en venn av meg en hannhund på is, som bare hen finner en tispe som holder mål...ja, da må jeg ha fra den kombo'n. Legendarisk hanne der altså😍

    • Like 1
  7. 11 timer siden, Mentha skrev:

    åhh, heldig! 🥰 jeg har ganske bastant sagt at jeg ikke skal ha en hvit igjen - EVER! Og ihvertfall ikke som ny redningshund... men jeg føler nå at det egentlig er den rasen jeg var ment for å ha, sånn egentlig. Så jeg sammenligner alle mulige hunderaser med Alvin, og slik jeg oppfatter ham er rasetypisk (på godt og vondt). Og for å være ærlig er det ingen som kan måle seg helt... enda i hvert fall! Og det som avles i dag, i Norden (av det jeg har kontroll på) er ikke til mitt bruk uansett. Så må bare fortsette leitinga. 

    Men jeg tenker nok at det blir en slags gjeterhund med dobbel pels neste gang. Per nå vingler jeg mellom to raser, og en belger som din frister veeeldig altså 😍

    Helt klin umulig å slutte med de hvite😍😍 De er bare best😄 Heier på at du finner en fra en kobo du ønsker deg. Jeg venter på en fra et kull som kanskje/kanskje ikke kommer i 2026🤪

    Nå er det ikke store forskjellen mellom hvit og svart her iaf. Den svarte er bare litt mer elektrisk Du burde prøve😊

    • Like 1
  8. Vi er forskjellige, jeg elsker valpetiden og har gjerne hunder i tett alder. Det er i valpetiden du virkelig kan forme hunden, og bygge et godt samarbeidsklima dere i mellom. Noe som kommer godt med når tenåra begynner. Så er det viktig å kose seg med den lille terroristen, og huske på god balanse mellom aktivitet og ro.
    Og som @simira sier; kom dere på kurs (ute i verden, ikke på nett)

    • Like 1
  9. 16 timer siden, Mentha skrev:

    Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 

    Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem.
    Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa.

    Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘

    • Like 2
  10. Ting blir aldri som planlagt😄 I desember 2022 skrev jeg:

    "Veldig tidlig her òg, men det er kanskje planer på gang om alt (og det er mye) klaffer"

    Den planen røyk rett ut og inn kom han her, ca en måned etter det innlegget😅:

     

    ADI.jpg

    • Like 8
  11. Neimen uffda, dere har hatt litt å stri med i det siste. Så trist med halen? Har ikke hundene våre det bra, har ikke vi det bra heller. Godt å høre det går rett vei! Hundene sender støtte og masse god bedring til Lotta❤️

    • Like 1
  12. 18 timer siden, Mentha skrev:

    Takk! 

    Tusen takk! Du som selv kjenner til rasen vet jo hvordan de kan være.. det har absolutt ikke vært plankekjøring :P 

    Jeg er alltid veldig ærlig når folk er nysgjerrig på rasen, og sier at i "verste" fall får du en hund som absolutt *må* ha en jobb å gjøre for å trives. Eller man kan få en hund som jakter på "alt", er samkjønnsaggresiv og som må ha tett oppfølging gjennom hele livet. Derfor jeg skikkelig skuffa over oppdrettere som spyr ut valpekull, gjerne flere i året. Hvordan vet de at de avler ett gemytt som er bra, når det forrige bare er noen måneder gamle? 

    En godt avlet bulldog kan være en håndfull, og en dårlig avlet bulldog er det ytterst få som kan håndtere.. "never trust an ambull not to fight" er noe jeg alltid har i bakhodet med Alvin. Hilsing i bånd utgår 100% når det kommer til andre hannhunder, men i arbeid overser han alt og konser på oppgava han har, heldigvis! 

    Jeg tenker meg ofte om hva jeg legger ut på SoMe, fordi jeg vil ikke "selge" rasen som en enkel familiehund, eller som annen variant av larbrador.. noe som er lett å tenke at han er når man ser han gjennom en skjerm.

    Har hatt flaks med han, samtidig som all jobben jeg har lagt ned i trening av han har gitt resultater ❤️



     

    Nei, her kommer ingenting gratis! Det må trenes for å oppnå resultater, ikke en "tar det i morra"-rase? Derfor er det du har fått til så innmari imponerende?? 

     Og ambull-oppdrettere som driver puppy mill...don't get me started ? ? ? 

    • Like 1
  13. Dere er fantastiske representanter for rasen, takk for innsatsen❤️? Og gratulerer så mye med fantastiske resultater!! Det at en ambull faktisk kan jobbe er en godt bevart hemmelighet (som vi kanskje ønsker å holde litt på?)

    Alvin er helt nydelig???

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...