Gå til innhold
Hundesonen.no

julnil

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,753
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av julnil

  1. Hadde en hund som hovnet opp i div lymfekjertler uten at biopsi av den viste noe kreft, ul påviste heller ingen svulster. 

    Hunden hadde allmenn nedsatt tilstand, oppkast, litt feber, ville være alene etc.

    leveren fungerte ikke skikkelig, samme med bukspyttkjertel og nyrer. 

    Etter en del mnd med aktibiotika ++ gjenstod bare å åpne hunden for å se om man fant årsaken. Sjansen for at blodet da ikke ville koagulere var stor.

    Vi valgte å avslutte

  2. Er kun overskuddet du må skatte av

    om du går i minus år etter år, vil skatteetaten stille spm.tegn med om du faktisk er et enkeltmannsforetak, eller kun en inntektsgivende hobby

    du må skille mellom utgifter direkte relatert til det å drive ENK, og det som går til privatdelen av hundeholdet ditt

    du sender ikke inn kvitt, men arkiverer den i tilfelle bokettersyn

    • Thanks 1
  3. 5 timer siden, Stjerneskinn skrev:

    @julnil Ikke noe mer redsler/mindre mot som du kan merke heller? Kan jeg spørre hva grunnen er til at du setter chip gang på gang istedenfor å kirurgisk kastrere?

    Nei, hunden er den samme, bare uten innemarkering og overfokus på nabotispa. Ikke redd mennesker, dyr, gjenstander, lyder, lukter etc. 

    setter inn chip pga dårlig langsiktig planlegging ?

  4. 22 minutter siden, Midas skrev:

    Hvilket selskap?

     

    Jeg har bidratt til ett sånt tilfelle, og det var litt spesielt. Det gjaldt en person som har hjulpet mange andre hundeeiere i fortvilte situasjoner og som har forsikret hundene sine, og likevel havnet i en vanskelig situasjon. Som regel så bidrar jeg ikke. Jeg leste for ikke lenge siden en tråd på en hundeside på fb hvor det ble klaget over prisforskjeller hos veterinærer og at både veterinærer og forsikringsselskaper tar seg for mye betalt. Hvis man ikke har råd til å ha forsikring eller betale de utgiftene det koster hos veterinær så bør man ikke kjøpe seg hund mener jeg. Det er en utgift, og det kan være uforutsigbart. Jeg har en dekning på 30K nå med lav egenandel. Hvis ulykken skulle være ute og summen oversteg 30K så ordner det seg. Hunden skal hverken lide eller bøte med livet på grunn av veterinærutgifter. Så hvis man virkelig er i krise og har tatt alle forhåndsregler og likevel havner i en situasjon der man ikke kommer lenger synes jeg det er greit å be om hjelp, men de fleste har avbetalingsalternativ og man kan løse dette selv, til tross for at det blir en kostbar affære. Det er enda verre når folk spør om hjelp før de har hjulpet hunden. At hunden lider mens eier venter på at andre skal sponse nok til at behandlingen kan gjennomføres. Det er krise. 

    Agria

  5. 48 minutter siden, simira skrev:

    Vi har hus med kjølerom, matbod og to frysere, så vi dauer nok ikke om noe skjer. Men vi bor også såppas sentralt i Oslo at jeg nok ikke kommer til å anstrenge meg så mye for mer beredskap enn det vi har. Hadde vi bodd på Landet eller områder utsatt for flom, ras osv. så hadde jeg kanskje vurdert det litt mer.

    Alt dette fungerer ved strømbrudd over lengre tid? Aggregat?

  6. 1 time siden, Quack skrev:

    Nei, jeg prepper ikke. Har alltid huset fullt av mat da, mye er hermetisert (hjemmelaget pastasaus og sånn), men det er mer fordi det er greit når man kommer hjem fra jobb :P Har dunker, men uten vann, har flere ekstrabatterier og sånn, og DAB-radio.

    Jeg tror helt ærlig ikke at prepperne stiller så mye bedre når SHTF  (shit hits the fan) eller hva det nå er de sier... De har mat i hva, 6 måneder? Og så da? Hvor mange av de kommer til å overleve etter det? Jeg tenker jo at skal du være ordentlig preppet, så må du være selvforsynt. Du må ha mat, materialer til klær og hus, og du må kunne produsere det selv. Prepperne bruker ebay og kjøper alt de tenker de trenger, men når det blir borte, hva da? 

    Og så må du kunne forsvare dritten, mot alle oss andre som er sultne etter 14 dager ?

×
×
  • Opprett ny...