Gå til innhold
Hundesonen.no

Veronica O

Medlemmer
  • Innholdsteller

    136
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Veronica O

  1. Just now, simira said:

    For likt Catch. De har vel også en avdeling i området.

    I know, derfor jeg aldri har tatt det i bruk tidligere, men nå har jeg fått klarsignal på at jeg fint kan ha det :) 

    Fortsatt litt i tenkeboksen, har frem til møte i morgen ?

  2. 18 hours ago, simira said:

    (Hvis man søker litt på nett finnes forøvrig både Klosterskogen blomsterhandel og Klosterskogen ridesenter osv.)

    Fikk opp det jeg også, så skjønner ikke helt greia.. finner heller ingenting om at navnet er "låst" .. men uansett så er det ikke noe jeg gidder å krangle meg til :)


    Vi lurer nå litt på Fetch Hundesenter, noen tanker om det? :)

  3. Just now, simira said:

    Om du ikke vil binde navnet til Skien så er vel ikke Klosterskogen aktuelt heller. Selv om jeg nekter å tro at dere ikke kan bruke det. Jeg kan godt starte Bjerke hundesenter her (bor like ved Bjerke travbane), Bjerke er bydelen, og travbanen kan ikke nekte meg å bruke bydelsnavnet.

    Telemarkshunden da? Jeg tenker det er forskjellig nok fra V&T hundesenter til at det er helt greit. De hadde dårlige nettsider også. :P

    Stedsnavnet, eller hva man skal kalle det,  er klosterøya :) På kartet står det vel Gjemsø om jeg ikke husker feil. 
     

    Haha, ja du sier noe ??
    Har vurdert Telemarkshunden, men ting blir vanskelig når ikke alle som holder kurs der er med på AS’et, altså som har en annen fulltidsjobb :) 

  4. 2 hours ago, simira said:

    På navnet Klosterskogen hundesenter? Er ikke Klosterskogen et sted? Jeg tror ikke det går an å ha enerett på stedsnavn? Ta kontakt og snakk med dem?

    Ellers vil jo Skien hundesenter også funke, enkelt og greit, hvor ligger det. Det er to ting jeg ser etter i navn på hundeskoler. Enten sier det noe om metodebruk (eller bør, som Hundeglede, Positivhund, osv.), eller hvor det ligger. Ligger det i Tromsø er det ikke relevant for meg, ser jeg etter hundeskoler i Skien vil jeg finne nettopp dere. Og egentlig sier det meg nok mer enn Klosterskogen, men uansett lett å finne ut hvor det er.

    Vi har snakket med de og det navnet har vi ikke lov til å bruke.
    Litt usikker på om jeg vil binde navnet til Skien, Porsgrunn eller Bamble, vet jo ikke hva fremtiden bringer :)

    Enig i det du skriver og jeg vil gjerne ha noe som popper opp på et googlesøk og at folk lett skjønner hva vi driver med ;)

  5. Just now, yoloomg said:

    Men er "High Limits Hundesenter" et tungvint navn? Mja okey, kanskje det ikke klinger såååå bra, men synes jo det er greit og forklarende? 

    Det jeg merker aller mest, som er tungvint, er å si nettadressen til folk ?

  6. 1 hour ago, Mrs.Fisken said:

    Nå tar jeg utgangspunkt i at du bor i Porsgrunn siden det er det du har på profilen. Flåtten Hundesenter for eksempel. Eller Myrica Hundesenter (etter Telemarksvassdraget), Solum Hundesenter (prestegjeld fra 1700-tallet), Lilleelva Hundesenter, Vessia Hundesenter (Arbeidsstrøk), Pors Hundesenter, Korketrekkeren Hundesenter, osv, osv. Kanskje Gjertsen Hundesenter (etter polfareren), Solli Hundesenter (etter operasangeren), osv, osv. 

    Likte veldig godt Myrica :D

  7. Tuuuusen takk for tips! :D

    Senteret vil være i Skien på Klosterskogen Travbane. I dag heter hundekursene Telemarkshunden mtp at navn skifte ikke skulle bli så stort (Telemark Hundesenter), men så har noen startet Vestfold & Telemark Hundesenter.

    Butikken har et kjempe tungvindt navn - High Limits Brukshundshop (oppdrettet vårt heter High Limits).

     

  8. Hei!
    Vi skal slå sammen hundebutikk og hundekurs til et hundesenter med både utendørs og innendørs treninger og kurs.
    Jeg trenger sårt noen forslag på navn for senteret :) Alt jeg finner er allerede tatt.

     

    På forhånd takk!

    PS! det vil komme en liten gave i posten til den som kommer med beste forslaget :D

  9. @Helianthus la ut denne linken på et annet forum. Jeg håper h*n ikke har noe imot at jeg deler den :)

    Tuuuuuusen takk! :D

    Har samme objektivet faktisk ;)

    Du kan godt sette opp blendertallet med skyfri himmel, bare pass på at lukkertiden er rask nok om du tar bilder av hunder i fart.

    Ellers ville jeg bare lekt meg litt, se på linken vivere postet og prøv deg frem. Ta noen bilder av samme motiv, men helt forskjellige innstillinger, det syntes jeg er lærerikt og gøy ;)

    Takk for tips! :) Du bor ikke tilfeldigvis i nærheten av Porsgrunn og kan kurse meg litt? :P

    • Like 1
  10. Hva slags objektiv bruker du? For det kan virke som du har for stor blender om du sliter med å få hele hunden i fokus. Stor blender = lavt blendertall som eks f2.8 Ved å minske blenderåpning (sette høyere blendertall) vil du slippe inn mindre lys og derfor må lukkertiden økes. Så det kan være lurt og ha godt lys, evt sette opp ISO så høyt du kan (men pass på så det ikke blir kornete). På D7000 jeg har kan jeg sette den til ca 800 før det begynner å bli kornete, mens på D610 kan jeg nesten strekke meg til 2500 uten for mye korn. Så du må bare finne ut av hva som gjelder for ditt kamera ;) Legg gjerne ut et bilde eller ti som eksempler med spesifikasjonene og hva du er misfornøyd med ;) Da blir det enda lettere å hjelpe.

    Tusen takk for svar! :D

    Jeg har et sigma 70-200 f:2,8 ;)

    Hva er den beste justeringen ute når det er skyfri himmel? Jeg har kun justert iso ned på det laveste og åpning (?) til 1/800 ish..

  11. Jeg har kjøpt meg et Nikon kamera (D7100) og trenger sårt noen tips for å ta bra bilder av hunder/valper!

    Jeg har prøvd meg en del frem med diverse innstillinger, men det jeg sliter mest med er å få hele hunden klar (i fokus) og ikke bare hode eller kroppen.. en annen ting er hunder i bevegelse..

    Jeg hadde tidligere ett Sony kamera som var for "dummies", det var ikke mulig å gjøre alt manuelt på det, selv på M, så det var igrunn ganske enkelt... Er nesten så jeg angrer jeg byttet det ut innimellom :icon_confused::P

    Hilsen blondis

  12. Svart altså :wub: Han ser ut som en liten bjørneunge!

    Jaaaa, og jeg har sååå lyst til å beholde han selv! Han er nydelig både i utseende og væremåte - jeg rett og slett digger han :wub:

    Han ble selvsagt valgt først også :P Håper bare prinsessa lager en sånn en til i sitt siste kull til meg :)

    Et bilde til av han:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152869011761461&set=ms.c.eJxl0MsJwAAIA9CNion~%3B~%3BRcr9FKI14cmIgzJqTXAB1F48EvGkSqVVuk4UprTp2tdtzaPaDtNc0jqDDWHbppscyT1QmsVPzP~_feMFk5ZEKQ~-~-.bps.a.10152461487131461&type=1&theater

  13. Jeg var selv i Finland og parret min tispe, så hun har alle papirer i orden - hun skulle jo være med hjem igjen. Hun har da heller ikke overført noen form for sykdommer over på valpene. Og hadde valpene vært født 2 mnd tidligere, så hadde ikke dette vært et issue.

    Jeg har bedt om å få alt skriftlig både når det gjelder svar jeg har fått og hva hun i Finland har fått. Jeg vil absolutt ikke ta noen sjanser, men har bare vært ute etter å se om det fantes løsninger. Og utifra opplysninger hun i Finland har fått av diverse oppdrettere og veterinærer, så spør jeg videre, før jeg gjør noe vågalt! Jeg syntes fortsatt at det er synd at Norge blir stilt på lik linje med andre land som valper faktisk kan føre med seg risikoer. Utenfor EU så kan de fleste importere valp fra Norge ved 8 uker, fordi de er klar over at Norge er fri for risikoer.

  14. For meg så er det ikke noe problem og ha valpen her lenger, har til og med sagt at jeg kan ha den uten ekstra kostnad, men valpekjøper ønsker å få valpen tidligere. Jeg har tatt noen tlf i dag og det finnes visst noen unntak fra Norge også. Jeg ba om å få dette skriftlig slik at det ikke blir noen misforståelser.

  15. Nei, mattilsynet vil svare deg: Kontakt finske myndigheter.

    Men hva er du ute etter? Det står i klartekst så den må ha Rabies + 21 dager selv om den stopper i Sverige pga opprinnelsen er Norge. Så du får den ikke lovlig inn i Finland via andre land.

    Ok :) Syntes også det er rart at de ikke kan svare konkret når hun kontaktet myndighetene i Finland..

  16. Hjerlper ikke snakke med mattilsynet i Norge. Du må snakke med finske myndigheter, og jeg kan gi det svaret med en gang:

    thank you for contacting us.

    The new pet regulation came into effect on 29th December 2014 in all EU-countries. Every EU-country could decide themselves, if they will allow the import of unvaccinated puppies and kittens or not.

    Finland's decision was that the import of unvaccinated puppies and kittens (under 12 weeks old) is allowed from all EU-countries. Finland's other decision was that it is not allowed to import unvaccinated puppies and kittens (under 12 weeks) from countries that are comparable to EU-countries eg. Norway, Switzerland, Iceland. These countries are now comparable to so called third countries.

    The import of unvaccinated puppies and kittens from third countries outside the EU to Finland is forbidden.

    The current import requirements for dogs from Norway (and Switzerland and Iceland) to Finland are:

    - microchip

    - rabies vaccination that has been given to a puppy that is a minimum of 12 weeks old. After the vaccination a 21 day waiting period has to be waited as well.*

    - third country (Norway's own) pet passport.

    *The new pet regulation states that puppies under the age of 12 weeks can no longer be vaccinated against rabies. The puppy starts to form antibodies against rabies only at the age of 12 weeks, so rabies vaccinations given to a puppy that is younger than 12 weeks are not valid.

    If the puppy arrives to Finland straight from Norway then the echinococcus treatment is not required, because both countries are free of the parasite. If the puppy comes through Sweden by car, then the treatment is required, because Sweden is not free of the parasite.

    If the puppy travels alone in cargo, a clinical examination is done by a competent veterinarian in Norway a maximum of 48h before travelling. The veterinarian makes sure the puppy is healthy and can travel alone. The examination is marked in the pet passport. If the puppy travels with a human, then the examination is not required.

    More information on our website:

    http://www.evira.fi/portal/en/animals/import+and+export/eu-member-countries--norway-and-switzerland/dogs--cats-and-ferrets/dog+and+ferret+puppies+and+kittens+-e.g.+eea--+efta-+and+schengen-countries-/

    Best regards,

    Evira’s animal health and welfare unit: ehyt@evira.fi

    Er det ikke det jeg har skrevet og gitt linker på da?

    men mattilsynet skal jo også vite noe om export og ikke bare import? men når jeg leste på mattilsynet sine sider, så var det da jeg ble noe forvirret... :/

  17. Nei Sverige er faktisk større risiko enn oss pga orm, og inntil regelverket ble endret så hadde de flere krav fra Sverige til Finland enn fra Norge til Finland.

    Men nei, jeg ser ikke hvordan det å hjelpe deg finne en måte å "hvit vaske" en valp på er å "se litt hva du mener". Du skriver faktisk at du ønsker smugle en valp! Ja, det er faktisk det du prøver finne en mulighet til å gjøre.

    Samme hvor "dumt og slemt" regelverket er...

    Javel

    Ja, hva skreiv jeg - vi har IKKE mer risiko enn Sverige. Kunne selvfølgelig slengt med - men mindre...

  18. De legger litt opp til det de som setter fartsgrensene også, for veiene her i området er helt klart egnet til å kjøre fortere på enn det fartsgrensa er ...

    Har tre importer jeg, alle var 15 uker da jeg fikk dem. Jeg synes ikke spesielt synd på meg. Men så hadde jeg oppdrettere/passere til hundene som tok seg tiden og bryet med å jobbe litt med hundene. Det er jo ikke alle oppdrettere som gidder det ...

    Som oppdretter er man aldri gitt at man får solgt og levert alle valper når de er 8 uker gamle. Og klarer man ikke sørge for tid til eventuelle overliggere, da burde man kanskje revurdere å ha kull ...

    Kanskje det er derfor de i Carlifornia kan hente valpen sin når de er 8 uker gamle da, fordi de alt har rabies der ;)

    Da både Sverige og Finland er medlem av EU, så gjelder vel reglene like mye fra Sverige til Finland som fra Norge til Finland. Minimum 15 uker. Jeg er blitt fortalt at Jorbruksverket i Sverige er ganske strenge på det og at det får konsekvenser om man "kjøper og importerer en valp som man så kort tid senere selger videre til et annet land".

    Ikke snakk om hva jeg klarer eller ikke, men satt det bare litt på spissen. Jeg har selv inportert og jeg var ikke fullt så heldig, men jeg syntes heller ikke synd på meg selv, for jeg visste hva det innebar og importere fra et rabies-land. Hun fra Finland hadde satt seg på liste den dagen jeg la ut planene om kullet og ingen av oss visste hva de nye reglene innebar den gangen.

    Helt sikkert, kjøper der sa at landet var klar over at Norge var rabies-fritt så var null problem og importere herfra. og valpen ville få vaksine på lik linje med kull/hunder de selv har i landet - rundt 6 mnd alder.

    Visstnok så finnes det unntak for nærliggende land - se linker over ;)

    Jeg skal selv ta en tlf til mattilsynet i morgen for en oppklaring - er litt forvirring ute og går i og med vi ikke er et eu-land

    Grunnen til at jeg spurte her er fordi jeg tok det opp flere plasser på facebook i går og får en haug med ulike svar fra både norske, svenske og finske.

    Kjøper i Finland forsøkte og ringe mattilsynet i sitt land i begynnelsen av Januar. De har kun tlf-tid 2 timer pr dag, alt annet skal foregå over mail. Hun forsøkte og å sende mail, men fikk ikke svar. Til slutt fikk hun tak i det på tlf og fikk veldig lite svar, men de sa dette med nærliggende land. Da hun spurte om hvordan de stilte seg i forhold til Norge, hvor valpen ikke ville dra med seg noen form for sykdom/risiko, fikk hun ikke svar på :(

  19. Lover og regler heter det: Norsk lov, Svensk lov, Finsk lov.

    Stem ja til EU neste gang det er folkeavstemmning om du ønsker være endel av det felleskapet (forøvrig er det SVÆRT få land innenfor EU som har unntak fra reglene.) At vi har det fra Sverige er "lykke og fromme", og jo flere som bryter reglverket og bruker sverige som "hvit vasking" land, jo fortere får vi innstamming til/fra Sverige også.

    Lover er lover.

    USA er ikke EU land. Om du henter valp fra USA til Norge så har du samme regelverket som det er for Finland fra Norge.

    Klarer du ikke ta vare på valpene så betaler du noen for å gjøre det den perioden. Enkelt og greit.

    Jeeeezzzzes, du må da kunne se litt på hva jeg mener??!! Jeg vet hva reglene sier, men hadde vi hatt litt mer grense til Finland så hadde det ikke vært noe problem!! Vårt land har ikke mer risiko enn Sverige!

×
×
  • Opprett ny...