Gå til innhold
Hundesonen.no

Airam

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Airam

  1. Hei noen som har erfaring med nesemidd på sin hund, hvor lenge er de smittsomme? Vi fikk beskjed av veterinær ar vi kunne omgås andre hunder etter 1 uke fra første tablett, men det synes jeg virker tidlig siden min hund fortsatt har slike nysinger. Hun blir også mer tett i nesen og snørrete av å gå turer å være ute i kulden nå med nesemidd er det vanlig 

  2. Heisann jeg har hentet hjem min valp fra forvert å leter etter et nytt hjem for hunden. driver å går igjennom kontrakten i forhold til vilkår. Er i utgangspunktet fornøyd med kontrakten jeg har satt opp fra før av, men lurer på om det er noen som har noen lure punkter de har i sine kontrakter som jeg ikke har tenkt på ?

    Jeg bruker nkk sin kontrakt, å føyer på et par punkter i denne. Gjerne kom med innspill på hva du har i din kontrakt som du ser på som viktig/nødvendig ? eller andre innspill i forholdet til dette. Dette gjelder bruks rase, føler litt på at jeg er streng med mine krav? men jeg vet hva som bor i individet og vet at de som skal ha hunden bør være aktiv innen hundesport eller iallfall jobbe med hunden mentalt i tillegg til fysisk aktivitet. Håper på seriøse svar å en hyggelig tone ?❤️

  3. 1 time siden, simira skrev:

    Om det hadde vært en valpekjøper ville jeg tenkt litt annerledes, det er kjipt, du har solgt hunden, det er ikke noe du har noe med. Men ettersom dette er en hund du eier, kanskje skal bruke i avl, og en person du skal samarbeide med halve hundens liv, så ville jeg heller funnet noen du føler deg trygg på hele veien.

    Absolutt enig med deg! 

     

  4. 23 timer siden, simira skrev:

    Det høres ikke ut for meg som du stoler på denne fôrverten, og helt ærlig ville jeg tatt valpen tilbake før det utvikler seg. Dette er ikke første spørsmålet du har om situasjonen, og jeg tenker at enten så må du stole på fôrverten eller ikke. Du kan såklart foreslå (evt. sponse?) et kurs hos noen som trener positivt, hvis du tror det hjelper. Men du må ta en avgjørelse på om du ønsker at denne hunden skal bo der resten av livet, potensielt i ditt eie.

    Personen går på kurs nå, å fikk tilsnakk der også, men jeg ser at denne metoden ble brukt igjen etter å ha blitt lært å ikke gjøre dette. Utrolig vanskelig situasjon, har liksom hele tia trua men så dukker d stadig opp noe. Usikker på om jeg er meget overbeskyttende ovenfor valpen. Og er d ok la det gå om det er av ren uvitenhet.. Men tydeligvis tar ikke personen til seg lærdom. Å d sier vel kanskje sitt ja ?klarner tankene når jeg skriver selv ?

  5. Heisann jeg har satt ut en valp på for, men d viser seg at forvert ikke har den erfaring m rasen og med lydighet som han skulle ha d til..så vi prøver å lære han mye for å se om det kan være håp for at han kan beholde valpen. Men så ser jeg at han napper i båndet til valpen kjapt og hardt, slik at valpen mister balansen. Han tror han nok at dette er løsningen for å få kontakt med hunden... Jeg jobber mye med han å valpen på å trene akkurat kontakt i ulike situasjoner, men så kommer han å gjøre dette "stuntet, med å nappe hardt i båndet i stedet for å snakke til valpen... Han fikk så kart tilsnakl om at dette er absolutt helt unødvendig... Det jeg er litt redd for å gjøre dette selv om jeg ikke er tilstedet, blir bekymret for valpen. skade viss dette er måten han trener valpen på. 

  6. 2 timer siden, simira skrev:

    Hvis forvert har løyet og sagt han har erfaring og kunnskap om trening, og ikke har det, så mener jeg du kan ta hunden tilbake ettersom avtalen er gjort på feil grunnlag. Om han ikke har den erfaringen du trodde eller gjør slik du ville gjort, er noe annet.

    Det er vanskelig å si uten å kjenne begge sider av historien og hunden, men jeg tenker det har litt å si om det er et stort problem eller ikke. Alle har sine meninger og metoder, og du kan ikke forvente at en fôrvert håndterer og trener hunden akkurat slik du ville gjort det selv.

    Har du noen punkter som sier noe om tilbakeføring av hunden i gitte situasjoner? Eventuelt, kan han være villig til å levere tilbake hunden, hvis det faktisk er så ille at du ikke ønsker han skal ha den?

    Takk for innspill ?? 

  7. Hei jeg har noen spørsmål ang det å sette en hund ut på for, denne hunden er allerede satt ut på for.

    Forvert er så klart informert om hva dette innebærer å at jeg ønsker noen som har lyst å er interessert i bruke hunden til det den er skapt for, brukshund rase. Valpen jeg har satt på for en ei som kreve en del kanskje litt ekstra ?det er forvert informert om. Forvert har had en fest tale til meg om hvordan han tenker å trene hunden å at han ønsker å delta på treninger å alt som rasen krever. Han har had rasen tidligere i en periode så tenke han møtte være kjent med hva som kreves, møttes mange ganger før jeg bestemte meg for å gi ham valpen. Nå i ettertid ser jeg at han virkelig ikke har noe form for erfaring med lydighet og det og oppdra en valp... Han gjør ikke det han burde gjøre med valpen, jeg henter valpen av å til for å ta den med på trening å for å vise forvert hvordan han trener.  Men dette blir så klart ikke jobbet med videre når jeg ikke er tilstede. Kjenner jeg nesten har blitt litt lurt i forhold til at han har snakket til meg som om at han vet hvordan han hondterer en valp/hund... Kan man hente den tilbake pga sånne ting eller er det urimelig av meg? Prøver å ta det opp med forvert for å få situasjonen bedre men det er ikke akkurat lett ?erfaringer med forvert noen? 

  8. 20 timer siden, yurij skrev:

    Jeg synes bare det var et merkelig kriterie å sortere etter. Ikke at det ønskes at hunden har kvaliteter for en hundesport rasen egner seg i og man tenker drive med. Så avler man vel evt på de beste individene når man har kommet så langt? 

    Heisann begge valpene egner seg utmerket til det de er "laget til, er ny med dette, ikke ny med rasen men ny med selve oppdrettet. Så spørsmålet mitt kan være så merkelig det bare vil, søker erfaringer fra andre

  9. 5 timer siden, Grønn skrev:

    Nå var gemytt mye viktigere enn utseende for meg når jeg skulle kjøpe valp, så jeg stemmer for den trivelige valpen. Tror ikke jeg stilte oppdretter et eneste spørsmål om utseende, kanskje med unntak av pelskvalitet, men da var det ikke utseendet jeg tenkte på.

    Men som du skjønner så er jeg ikke oppdretter, og heller ikke opptatt av utstilling.

    Skjønner at du som valpekjøper velger en valp med gemytt du liker da ja ☺️har jo alltid kjøpt valper jeg "kommer over ens med selv ?men blir litt anderledes som oppdretter plutselig ? når man faktisk må velge den man tror kommer langt i utstilling osv ?ikke lett dette, takk for innspill 

  10. Jeg har fått mitt første kull nå å driver å velger ut ei tispe jeg skal beholde selv, men det er jo ikke så lett ? jeg har blitt utrolig glad i den ene tispevalpen hun er så god, hun ser heller ikke ille ut. Men den andre tispevalpen ser jeg er korrekt på mange vis sånn i forhold til kropp, hun beveger seg også nydelig rundt. Problemet er bare det at jeg liker ikke personligheten til denne valpen like mye som den "dårlige valpen ?de er kun 7 uker så mye kan skje enno men. Hva ville dere der ute gjort? Velger dere som driver med avl ok tisper med personlighet dere liker, eller tisper med meget god kropp og litt annen personlighet en det dere liker. Er vel egentlig vanskelig fordi jeg har blitt så glad i den ok tispa men skal man drive avl må man kanskje bare kvitte seg med de som "bare ser halvgode ut ?

     

    #forvirra 

  11. Hei, jeg har mitt første kull nå å har veldig lyst til å beholde ei tispe selv. Men har desverre ikke mulighet til å ha en hund til denne gangen, jeg lurer derfor på å sette ut tispe på for. Kan noen dele erfaringer med dette? Hører så mye negativt om det. Å hva er det vanlig at forvert har ansvar for å hva har oppdrettern ansvar for? Jeg tenker oppdrettern har ansvar for alt som har med utstillinger, prøver og alt med valpekull å gjøre men noe mer?  

    Hvordan gjør man det med forsikring, betaler oppdretter den eller ikke? Å kan man "kreve at forvert betaler avlsforsikring på hunden? Helt ny på akkurat dette området så ikke hugg hue av meg ?kun seriøse svar ☺️☺️

     

     

  12. 5 timer siden, maysofie skrev:

    Hva tenker du fôre valpene på etterhvert som de blir større? Ikke bruk barnemat, men bruk et godt hundefôr tilpasset valper. Om du bruker tørrfôr, så bløt det godt opp og lag en purè/mos av det. Ellers finnes det type starter mousse på boks og råmat som feks. VOM.

    2-3 uker er alt for tidlig for mor å avvenne valpene, ikke minst risikerer man jurbetennelse på mor. Tilleggsfôr naturligvis godt om du tror de får for lite, men valpene skal ikke bare ha for. Men samtidig, oppfordre mor til å la de die. Ta henne med til valpekassa annenhver time og sett dere ned sammen å ha det litt hyggelig med kosestund.

    5 timer siden, maysofie skrev:

    Hva tenker du fôre valpene på etterhvert som de blir større? Ikke bruk barnemat, men bruk et godt hundefôr tilpasset valper. Om du bruker tørrfôr, så bløt det godt opp og lag en purè/mos av det. Ellers finnes det type starter mousse på boks og råmat som feks. VOM.

    2-3 uker er alt for tidlig for mor å avvenne valpene, ikke minst risikerer man jurbetennelse på mor. Tilleggsfôr naturligvis godt om du tror de får for lite, men valpene skal ikke bare ha for. Men samtidig, oppfordre mor til å la de die. Ta henne med til valpekassa annenhver time og sett dere ned sammen å ha det litt hyggelig med kosestund.

    Det ble å mose valpeforet tispa går på, kjørte det i blenderen så det ble som grøt ?☺️ har vært så usikker på om jeg burde "tvinge" tispa til å die om hun ikke orker, men disse små er nødt til å spise uansett. Har sittet i valpekassen med henne å prøvd å gjøre det litt hyggelig for henne. Har ikke gjort dette før så greit å kunne spørre hær?vanskelig å finne god informasjon rundt om?

    Takk for fint svar ?

×
×
  • Opprett ny...