Gå til innhold
Hundesonen.no

Snattis

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snattis

  1. Hatt høye leververdier i flere måneder nå, men fikk beskjed om at det var stabilt. Ikke fått noe behandling for dette eller råd om kost eller kosttilskudd.. nå fikk han påvist totalt leversvikt med kort tid igjen å leve. Først nå fikk han noe som skal / kan hjelpe leveren. 
     

    Tok han hjem på torsdag fra dyrlegen da var han veldig syk. Klarte ikke gå ordentlig, dårlig matlyst, hadde masse rykninger/tics og virket veldig forvirret. De sa at om han ble verre burde han avlives. De ville også legge han inn på væske (hvorfor? De sa dette var en dødsdom så hvorfor skulle han eventuelt bruke sine siste dager alene i et bur på væske)?.. 

    Har undersøkt alt om dette uten å finne noen kur egentlig. Leser at kosthold er det viktigste så gir han det. Han vil uansett ikke ha hverken vom eller tørrfôr lenger. Han får også avføringsmiddel så giftene ikke skal være så lenge i kroppen. I natt kastet han opp, men det er muligens fordi jeg har gitt han alt han har lyst på.. 

    Men fra torsdag og idag virker han 90% bedre. Hvordan er det mulig med fullstendig leversvikt? Han har ikke tics lenger, er glad for tur og mat, mer tilstedet og ikke ustødig.

    Har undersøkt hjemmeavlivning og urner siden han kom fra dyrlegen så alt er klart om han blir raskt verre.. men jeg håper jo på det beste.. noen som har hatt hund med samme problem og hvordan gikk det? Dyrlegene som er spesialister på indremedisin vet ikke hvorfor dette har skjedd eller hva som er galt, de er heller ikke sikker på noen diagnose, bare at leveren ikke fungerer og verdiene hans er så høye at maskinen ikke kunne lese de 

     

     

  2. Hunden min spiste litt over 200 g sjokolade på fredag kveld. Fikk beskjed at den mengden på stor hund ikke skulle gi særlige symptomer. Men han er veldig sensitiv og 11 år. 


    Så på lørdag ble han veldig dårlig og hele natta var han sjanglete og ramlet konstant når han prøvde å reise seg. Fikk heller ikke kontakt med han og tror han slappet av kanskje 1 time iløpet av hele natta. 
     

    Tok han med til dyrehospitalet idag som la han inn på kull og væskebehandling. Han drikker ekstremt mye nå. Får både intravenøst og drikker selv. God matlyst. Men når de lufta han fikk jeg beskjed om at tisset hans var rosa og det hadde kommet ut en koagulert blodklump. Aldri sett dette hos han før. 
     

    Han har nylig tatt mr av hode/rygg, masse blodprøver og urinprøver siden han var dårlig for en liten stund siden. Alt er fint. 
     

    Nå vil de sette igang med ultralyd av blære, prostata og nyrer. Jeg føler meg slem som lar han gå gjennom så mye som en gammel hund. Han har aldri vært syk på sine 11 år før det begynte med diverse i august. Har vært dyrlegen opptil 2 ganger i uka og har jo også brukt veldig mye penger. 
     

    Det jeg lurer på er om de kanskje burde avvente ultralyd? Ved en forgiftning jobber jo nyrene veldig hardt og kan ikke dette da være forbigående med blod i urin? Var bare en følelse jeg fikk, er jo ikke dyrlege. Men de mistenker jo da svulst på et av de stedene. 

     

     

  3. Hunden har i ca en måned fått plutselige symptomer, rare symptomer. Begynte med sjangling/ubalansert gange i bakparten. Han ble tatt i røntgen og de fant ikke ÅPENBAR grunn til halting, men han har trange virvler helt nederst i korsryggen, muligens medfødt. 
     

    Etter narkosen kom det en haug av andre verre symptomer. Jeg tror han nesten er blind, han er treg i oppfattelsen og skvetter noen ganger når jeg tar på han. Sover veldig hardt på morgenen, får han ikke opp med mindre jeg sier nammenam, da kommer han alltid. Han kunne være litt sånn før også at han var vanskelig å få opp så tidlig, men nå er det verre. Tror han gruer seg til å gå i trappa da han ser dårlig. Han har også begynt å sikle veldig mye. 
     

    Den ene dyrlegen sa det var merkelig, men sa rett ut «jeg vet ikke hva som er galt». Han viste ikke disse tegnene hos dyrlegen. Eneste som var nedsatt var refleksene i bakbeina. Jeg tok han deretter til et dyresykehus der de har veterinærer som er spesialisert i enkelte området. Nevrologen var ikke tilgjengelig den dagen, men snakka med en indremedisiner. 
     

    Hun merket også at refleksene i bakbeina var treige, men alle i ansiktet osv var normal. Han hadde noe vegring mot å vri nakken en vei. Hun sa da at hun var redd han hadde noe som satt i hjernen og at alle symptomene, inkludert gangproblemene i bakdelen kunne  ha sammenheng. 
     

    Så han fikk time hos nevrologen på torsdag. Noe jeg syns er alt for lenge å vente. Den første veterinærklinikken satt han på kortison og Paracet fordi de mener han har smerter i ryggen. Den andre klinikken mente de ikke fikk fram at han hadde smerter i ryggen..? Dag 3 på kortison nå og jeg tror jeg merket forskjell etter få timer, er det mulig? Han går mye bedre nå istedenfor å sjangle og ramle som han gjorde før. 
     

    Men jeg ser han er svak i bakbeina. Han er jo seg selv og veldig glad ute og igår prøvde han å klatre opp en relativt høy Stein, men jeg så at bakbeina svikta og han datt på rumpa.. 
     

    Så de symptomene som er igjen nå er svakhet i bakdelen, blindhet (?) og sikling. Men han kan ikke være helt blind da han styrer unna ting. Men ser ikke godbiter før de er nærme. 
     

    Så det er flere muligheter her. Da han var i narkose for røntgen opererte de også en kul på øyelokket hans. Kan synet ha blitt skadet av dette? Eventuelt at han hadde ett dårlig øye fra før og nå ble det andre også dårlig? Det forklarer riktig nok ikke siklingen og den dårlige ånden. 
     

    Ser også at mye av det han har er symptomer på hjernehinnebetennelse, men han har ikke feber. Men samtidig er han satt på Paracet som kan skjule dette, eller? Sa det til dyrehospitalet, men fikk ikke time tidligere enn torsdag uansett. 
     

    Ble veldig langt innlegg, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Alt har skjedd så fort på en hund jeg senest i mai fikk høre at var usedvanlig bra for sin alder (11). Dyrlegene vet jo ikke engang hva som er feil med han :( mest sannsynlig må han ha en mr tenker jeg.. skjønner bare ikke hva som skjer, han er jo ellers glad og spiser osv som normalt.. 

     

  4. 5 timer siden, simira skrev:

    Medisiner kan sitte i kroppen en stund. Jeg vet at Neurontin ikke funker for alle hunder, inkludert min egen. Han ble mer stresset og usikker av det.

    Jeg tenker uansett - som du også sier - fysioterapeut, og smertestillende. Selv om han ikke har forkalkninger har han tydeligvis vondt, og det er på tide å starte opp med Cartophen (evt. Librela, min dyrlege starter ikke nye hunder på det nå pga. begrenset tilgjengelighet).

    Hva med syn og hørsel? Ikke så lett å teste, men det virker jo rett og slett som han har mistet minst en av de sansene. Er han sjekket for diabetes?

    Nei neurontin gjorde han enda verre og han sov så hardt at han var omtrent umulig å vekke i tillegg.. de ville jeg skulle fortsette med det nå også, men jeg måtte nekte. Så at han ikke hadde det bra på de. 
     

    Mener det er den sprøyta han fikk for litt siden? Han skal få en til om 1,5 uke og fast hver måned mener jeg. Til nå har ikke den hatt så stor virkning dessverre. Det verste er jo om han ikke får noen smertelindring av noe ? 

     

    Har vært inne på om det er noe galt med synet hans selv.. det ville forklart mange av symptomene han har, bortsett fra den ekstreme siklingen.. det henger sikkel langt nedover munnen hans. Før siklet han kun når han stod lenge ved matbordet. Hvordan kan jeg sjekke synet? 
     

    Tar han med til spesialister idag på dyrehospital siden de på den forrige klinikken bare sier «det var merkelig, men vet rett og slett ikke hva som er galt».. 

  5. Han er en husky på 11 år. Begynte med halting framme i mai. Dyrlege kjente og tøyde, men fant ingen feil og han ga ikke uttrykk for smerte noe sted. Så han fikk rimadyl i 2 uker og haltet ikke etter det. 
     

    I begynnelsen av august ser jeg at han går annerledes uten å kunne si nøyaktig hva som er annerledes. Utover måneden blir det verre og jeg ser at han setter bakbeina feil når han går, sjangler litt og har dårlig balanse. Han har også bare falt over noen ganger. Dro til dyrlegen som tok røntgen av bein og rygg. Han har noen trange virvler neders i ryggen, står at han har cauda equina i journalen. Fikk bare beskjed om at det ikke var ille, men at han kommer til å trenge smertestillende i perioder når han har vondt. Dyrlegen beskrev det som med oss mennesker at vi har vondt i ryggen noen ganger.
     

    Så vi ble ganske lettet over at det ikke var masse forkalkninger og at dyrlegen sa hun var ganske fornøyd med bildene. Men så på rekke og rad dukker det opp en haug med andre symptomer.. ekstrem sikling, han går på store ting (bord, biler, stoler), jeg kunne i juli kaste en godbit til han og han tok imot, nå treffer den han midt i ansiktet. Jeg mister ting på gulvet og han registrerer det ikke, mens han for kun 1 måned siden fikk med seg at jeg mistet et maiskorn på gulvet. Han kan plutselig skvette når jeg klapper han, selvom det er på hodet. 
     

    I tillegg så er han jo ekstremt ustødig pga problemene i ryggen.. jeg skjønner ikke hvordan en hund som var såå aktiv og spretten i juli kan bli så syk på 1 måned?? 
     

    Dyrlegene konsentrerer seg kun om ryggen da han viser at han har vondt når de klemmer på korsryggen hans. Eneste forklaringen jeg har, som er lite sannsynlig er at han har brukt neurontin litt til og fra den siste uka og at dette har gjort han sånn? Allikevel er det over 24 timer siden siste dose og han er fortsatt sånn.. 

    Kan han ha så vondt i ryggen at han «mister» retningssans og flere sanser? Kan neurontin sitte i såå lenge og gi sånne symptomer? 
     

    Han ble satt på kortison og Paracet i 1 uke nå så skal han få en sprøyte med smertestillende om 1,5 uke. Han skal også til fysio. 
     

    Men dyrlegen er ikke sikker på hva de øvrige symptomene kommer fra. Jeg er redd det er noe med hjernen siden alt har gått så fort og at han er så fraværene. Mulig han blir henvist til en spesialist i nevrologi 

  6. Forrige tirsdag var hunden på 11 års kontroll. Dyrlegen sa alt så bra ut og at han virka veldig fin til å være 11. Ingenting å utsette på noe så han fikk vaksine og vi dro hjem. 
     

    Slapp han rett inn i huset mens vi dro på senteret i 2-3 timer. Da vi kommer tilbake virker han noe rar og løper opp trappa til 2 etasje uten å hilse, noe som er rart. Tenkte han kanskje hadde gjort noe galt, men så ikke noe. Da han kommer ned igjen ser jeg at han halter veldig. Han legger vekt på alle bein, men ser ut som noe bak svikter. 
     

    Ringte dyrlegen på fredag som sa jeg kunne se det an over helga. Haltinga i bakbeina gikk over iløpet av helga. Men på mandag ser jeg at han halter tydelig foran. Samme her at han legger vekt på alle beina, men at det ene svikter litt. 
     

    Han halter ikke hele tiden. Er kun når han traver at man ser det. Men ser han sliter med å reise seg opp fra liggende stilling. Ellers hopper han opp og ned og rundt som vanlig, drar veldig på tur, går i trapper og virker 100% som seg selv. 
     

    Har prøvd å ta på han, men han uttrykker ikke noe smerte. Virker jo ikke som han har vondt, men det må han jo ha? 
     

    Var hos dyrlegen igår og da så hun ikke noe halting. Hadde heldigvis filmet han tidligere på dagen så hun fikk sett det. Hun bøyde og tøyde han i alle retninger, klemte på ryggen hans osv. Hun sa leddene hans var veldig bra for alderen, men at det ene bakbeinet hadde litt mer motstand, mulig noe forkalkning som hun sa var vanlig. Hunden reagerte ikke særlig på noe hun gjorde så hun kunne ikke finne ut hva som var feil. Han skvatt til da hun klemte på siden av ryggen hans, det var over noen muskler. Tok blodprøve for å sjekke diverse pga alder og alt var perfekt. 
     

    Så hva kan dette være? Først halt på et bein og så et annet, men halter ikke alltid? Forrige torsdag på 11 års kontrollen hoppet han ned fra bordet hos veterinær og landet rart, kanskje han har strukket noe? Leser andre steder at folk mener det er forkalkning / artrose, men dyrlegen sa at da ville det ikke oppstått så brått som dette. Han har aldri haltet tidligere eller vært stiv. Så også i går at han ikke klarer å vaske seg bak lenger og må legge seg ned for å gjøre det. 
     

    Han ble satt på Rimadyl i 14 dager. Om det ikke fungerer så skal de ta et røntgen. Ville helst at de skulle gjort dette idag men.. ga han 1,5 av 50 mg rimadyl ved 19 tiden idag, han halter fortsatt. Når skal dette begynne å funke? Dyrlegen sa at om han for eksempel haltet om 6-7 dager så skulle jeg ta han inn til de igjen. 
     

    I tillegg skal han holdes i ro, men hvordan skal jeg klare det? Når vi skal gå tur tar han rennefart fra sofaen og hopper langt ut på gulvet, hopper og spretter til han får på seg båndet og river oss alltid etter på tur. Har lukka igjen grinda til hundegården hans, men han er fortsatt på verandaen og så hopper han opp på rekkverket for å følge med. Bare noe knitrer på kjøkkenet kommer han i 100. Noen ganger ramler han også fordi han har så mye fart at han sklir. Alt dette gjør jo ikke saken bedre, vil ikke putte han i et bur heller.. 
     

    Beklager langt innlegg, men tenker mye på dette og er nervøs for at det er noe farlig 

×
×
  • Opprett ny...