Gå til innhold
Hundesonen.no

Tøffen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tøffen

  1. 10 timer siden, Pingeling skrev:


    1. Valper har melketenner som skal byttes ut, og de nye tennene er på plass i 4-6 mnds alder. Frem til da klør det i gummene deres, og de har behov for å tygge/bite. Men biting på folk må avvennes, for den type lek kan bli en vane. Ikke kjeft, men med ignorering (avslutt lek/kos umiddelbart). Tenner på hud = kjeeeedelig.

    Min skrekkhistorie er den som ikke sluttet med biting før hun ble rundt 10 mnd, til tross for konsekvent trening fra vi fikk henne. Da var jeg ganske bekymret, men til og med krokodillen min sluttet med biting til slutt. Måtte bare ha litt is i magen.


    2. Jeg har ikke katt, men det høres ut som dere gjør det riktig. Valpen må bare vokse opp, men skal selvfølgelig ikke få plage pus i mellomtiden.


    Takk for svar!

    Her hjemme er det nulltoleranse for biting på oss. Han blir ignorert, og funker ikke det fungerer det å putte en leke i munnen hans. Det er sjeldent han biter på oss, kun om han er veldig oppgira og sliter med å roe seg. 
     

    Jeg har oppdaget en skikkelig uting når vi er på tur eller besøk, og det er at folk som hilser har et stort behov for å putte hendene i munnen hans for «å kjenne på tennene», eller for å klø han på tennene. Vi sier tydelig fra, men folk liker å overse det og ler det bort. Må ikke være så streng vettu.?

     

     

    • Like 1
  2. 1. Hvor lenge varer valpebiting? Valpen er 15 uker, og får ikke lov å bite hender, føtter og klær, men prøver seg jo.

     

    2. Vi har ei voksen kattefrøken som liker å være i stua sammen med oss. Ofte går det helt fint å være sammen med valpen, og han får vaske ørene hennes og de ligger fint ved siden av hverandre. Andre ganger blir han bare gira av at hun kommer inn og vil leke. Logrer masse, løper i full fart rundt i stua, hopper og biter. Hun blir da sur og biter etter han eller slår med labben.

    Finnes det noen måte vi kan avvenne han med å hoppe på henne? Vi har valpegrind som vi pleier å sette han i hvis han blir helt speeda og ikke klarer å roe seg. Tar han ut når han er rolig, om han er gira pga katta kan det ta et par minutter. Har også jobbet med godbiter over tid, men all interesse for disse forsvinner når pus kommer inn i rommet og han vil leke. 

    Pus trives godt på gulvet og har ofte ikke lyst til å hoppe opp i høyden. Har flere hyller, bord, stoler, sofa hun kan hoppe opp på. Likevel legger hun seg midt på gulvet.

  3. Valpen har fått spolorm, kastet den opp, og fikk kur i går, samt skal ta igjen om to uker. Det jeg lurer på er; 

    Vi koser jo med han, og han er en slikker (ikke over halsen). Noen som har opplevd å bli smittet av hunden?

    Har helt noia og kokvasker alt han har vært på, og katta har fått kur hun også. Dumme meg har kjørt skålene hans i oppvaskmaskinen.. Men, senga hans kan ikke vaskes.. Kan jeg fryse den? Har fryseskap. Og evt hvor lenge?

    Håper på beroligende svar! ?

  4. 57 minutter siden, Maskot skrev:

    La meg legge til at de to som skulle vært gneldreraser, men som ikke ble det, de fikk unormalt mye aktivisering. De var med over alt, fikk oppgaver og oppmerksomhet hele tiden. Svært sjelden hjemme eller i bilen alene, og da kun kort tid når det var helt nødvendig. Den som ble gneldrebikkje uten at rasen var kjent for annet enn å være veldig enkel og grei, hun var en understimulert «selskapshund» som var hjemme alene hele dagen, ble oversett i en travel familiehverdag og fikk ingen annen aktivisering i hverdagen enn hverdagslige lufteturer, noen minutters lek og litt sofakos. Hun stortrivdes på langturer i fjellet helgene, men det var ikke nok, selv for en ren selskapsrase.

    Har første del ramla ut? Her blir det turer og mental trening, men også hjemme mens vi er på jobb etterhvert.

  5. 3 minutter siden, maysofie skrev:

    Det er helt normalt med valperaptus, pust med magen :)

    Jeg syntes det enkleste er å avlede dem, især om det ikke fungerer å bare holde dem i ro litt med kos.

    Har dere prøvd å bare 'stappe en leke i kjeften' på valpen når den starter slik? Eventuelt ha et glass med tørrfôr/godis stående og strø utover gulvet idet han starter? 

    Har prøvd å holde han i ro med kos, men det fungerer dårlig. Han biter da det han får tak i av magefett, nipler eller andre ting. Har sprayet buksebeina til guttungen med eddik så han skal få fred og ikke bli redd for valpen. Det er det eneste som holder han fra å bite seg fast i oss.

    Prøver også å stappe en leke i munnen for å avlede, og noen ganger fungerer det, men som oftest ikke.

    Det med tørrfôr var lurt, det skal vi prøve!

  6. Vi har en flott Jack Russel gutt som har vært hos oss 1 uke, han er nå 9 uker. En eller to ganger om dagen, når han har lekt en stund blir han hissig, hyper og biter/napper hardt. Han biter seg fast i anklene til oss og guttungen, samt at han biter katta (som forøvrig bare legger seg ned og piper til vi tar han bort).  
     

    Han er da ikke mottakelig for noe, hverken avledning eller et nei. Har prøvd å ignorere, men han biter hardere når han ikke får reaksjon, samt at vi iherdig har prøvd å bytte ut anklene våre med biteleker. Har nå tatt bort lekene hans inne bortsett fra en i buret, og ball og andre ting leker han med ute sammen med oss.

    Det eneste som funker er å gi han en timeout. Når vi løfter han opp for å sette han i buret så vrir han seg, kaster seg rundt, og prøver desperat å bite. Dersom han blir satt ned og det ikke er en fysisk sperre imellom, så flyr han rett på igjen og biter seg fast. I buret hyler han som om vi skulle sittet på han når døra er igjen, mens når han er rolig liker han seg godt i buret og med åpen dør. 

    Når han ikke har disse raptusene med ankler og verdens snilleste katt er han leken, utforskende, kosete, sosial, spiser og sover godt. Han er heller ikke aggressiv i møte med andre hunder. Jeg lurer på om dette kan komme av overstimulering av noe slag, eller at han er trøtt, men det kan også komme ut av det blå.

    Jeg skjønner jo vi har misset et punkt da vi satte oss inn i rasen, og nå begynner jeg nesten å gråte og vurderer å høre om oppdretter kan ta han. Samtidig vil jeg absolutt ikke det,  vi vil at dette skal kunne avvennes slik at vi får en snill og god hund, selv med høyt energinivå.

    Vi øver mye på innkalling og lære å sitte, samt at han har leker som gir litt hjernetrim.

    Hva kan dette komme av? Og hvordan burde vi håndtere dette? Trenger sårt råd da vi er glad i tassen, men bitingen tar helt av.

×
×
  • Opprett ny...