Gå til innhold
Hundesonen.no

MaryMcgy

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MaryMcgy

  1. 1 minutt siden, simira skrev:

    Jeg ville nok valgt hund ut fra hva som passer deg mer enn hva som kan passe hunden din. Når det er sagt, like hunder leker ofte bedre, og stor forskjell i type og størrelse er mer krevende. Jeg har en på 8 kg og en på 40 kg, og de leker, men på "sin" måte, der den store ikke får herje veldig.

    En chi og en sheltie kan nok leke fint sammen.

    Takk for kjapt svar?

    Ja, jeg har tatt utgangspunkt i hvilken rase som kan trives med meg og mitt hundehold, og der tenker jeg at en sheltie som får arbeide passer godt inn?

    Chi’en er 3 kg, og ser at sheltiene er rundt 6-7, så hadde håpet det skulle gå bra? 

    Mulig jeg skulle hørt om noen med sheltie hadde hatt lyst til å treffe meg med chi’en, og sett hvordan de fungerte sammen?

  2. Jeg har opplevd at andre hunder kommer løs og gir signaler om å ønske å «ta» min hund. De gangene løste det seg fordi mine var voksne og trygge på mitt lederskap så jeg satt dem i «sitt» og gikk mot den andre hunden og «hoiet». Dette stoppet/fortumlet dem nok til å holde seg unna til eier rakk å fange dem inn.

    Jeg skal selv få en liten hund nå og på sikt ønsker jeg å kunne gjøre det samme dersom situasjonen skulle tilsi det, men pga den fysiske underlegenheten vil jeg ha en plan B slik som Simira nevner ved å løfte opp. 
     

  3. 49 minutter siden, QUEST skrev:

    Spent hva slags forslag du får her, siden det er av interesse for meg også :) Jeg har noen eldre hunder som vil være med på tur men blir slitne etter noen timer og da hadde en bæreinnretning som både er behagelig for hunden og ikke minst for meg også vært av interesse. Det jeg har funnet ut av etter provisoriske løsninger , er at det er viktig at vekten ikke plasseres på nakken ( min) da det fort blir tungt, selv med liten hund. 
     

    Nå ser jeg jo ikke hele den avbildede innretningen men vil ikke vekten bli skjevt fordelt her på bæreren? 

    Jo, den som er avbildet vil gi belastning på skuldre/nakke over tid, avhengig av vekten som bæres.

    Kanskje ryggsekk med jevnt fordelt vekt vil passe deg bedre?

    • Like 1
  4. Jeg er sånn i tvil på hva jeg skal velge. Tenker å venne valp til å bli vant til å bli bært slik at vi kan dra på lengre turer og valpen får hvile underveis.

    Det er ikke snakk om at han skal bæres lenge, kanskje 30 min x2 innimellom.

    Det er så mye å velge imellom?

    Er vant med å bære barn og kjenner til hva slags avlastning de trenger men er usikker på hund/valp.

    Vil noe som dette være tilstrekkelig eller bør jeg satse på ryggsekker ala reisebur?

    image.jpeg.c2090efcfb23c4c16f363de2051a3317.jpeg

×
×
  • Opprett ny...