Gå til innhold
Hundesonen.no

Grønn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    178
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Grønn

  1. 12 minutter siden, Pingeling skrev:

    Jeg ønsket en hund jeg ikke kunne forme så mye, og som har utpreget personlighet som ikke er skapt av meg i like stor grad. Ser at hundene jeg har hatt før har fått veldig tydelig "Pingeling preg," og har lignet hverandre til tross for veldig ulikt utgangspunkt.

    I tillegg har jeg ingen interesse av å trene triks og lydighet, så jeg vil helst at treninga skal være over når oppdragelsen er på plass. ? Lite trenbar betyr gjerne at den ikke krever så mye hjelp til mental stimuli, og blir go'-sliten med bare tur-aktiviteter. 

    Beklager å spore av tråden, men takk for godt svar. Det var gjenkjennelig. Jeg har også tenkt at jeg ikke ønsker meg "kadaver-disiplin" på hunden, men at det er trivelig at han velger litt selv; legger seg der han vil, tusler rundt og "er seg selv" og ikke danser etter min pipe hele tiden. (Det sagt, så kunne vår gjerne gått litt penere i bånd...)

    • Like 1
  2. 1 time siden, Pingeling skrev:

    Basenji.
    Ønsket meg en relativt liten, korthåret rase som var lite trenbar. Da er det fint med katteaktige raser! ? 

     

    Kan jeg spørre hvorfor du ønsket deg en lite trenbar hund? Hvorfor ikke en hund som er trenbar, men ikke trene så mye? Jeg er bare nysgjerrig, altså.

     

    Vi valgte springer spaniel på grunn av trivelig gemytt og lite tendens til å stikke av på tur. Blant annet :):)

    • Like 1
  3. 10 timer siden, Martine123 skrev:

    Ja jeg har gjort det med de nettsidene så der følger jeg med. Ønske var bare å kunne adoptere en som virkelig trengte det, som kom fra gatene men jeg får følge med videre 

     

    Jeg kan forstå dette ønsket, men risikoen for at hunden tar med seg sykdommer som vi ikke har i Norge og som kan true dyrehelsen til både kjæledyr, ville dyr og produksjonsdyr gjør at jeg synes det er veldig problematisk at gatehunder importeres til Norge. Gi heller penger til seriøse organisasjoner hvis det er viktig for deg å hjelpe gatehunder, da kan du også hjelpe mange flere.

    • Like 3
    • Thanks 1
  4.  

    Jeg er absolutt ingen ekspert, vår første hund er ikke to år en gang, men jeg synes vi taklet valpeperioden ganske bra, og hunden er en trivelig fyr fortsatt.

    8 timer siden, Raya skrev:

    Hei!

    Jeg er fersk valpeeier og går litt for ofte med følelsen av at jeg gjør noe feil eller ikke gjør jobben bra nok.. 

    Jeg har lest og lest og lest i ukene før vi hentet henne og trodde oppriktig jeg var godt forberedt, men jeg må innrømme jeg har blitt tatt på senga en del ganger allerede.

    Hun er nå 10 uker gammel, og jeg prøver å følge det som blir anbefalt med søvn, do-trening ute, miljø- og sosialiserings trening. 
    Men så er dagene så innmari ulike, og jeg føler daglig ting som "åh.. Er hun slapp i dag? Hun sover jo veldig mye", eller "Shit, er hun understimulert? Er det derfor hun bare løper rundt i dag?". 

    Jeg tenker at det er lurere å tenke: Så deilig at hun har funnet roen i dag, la henne sove og kose seg (så sant hun ikke er syk, da, men det merker man nok)  Hvis du tror hun er understimulert så kan du jo finne på noe med henne, rusle en tur, være i hagen, ta henne med til et nytt sted.

    8 timer siden, Raya skrev:

    Skal vi aktivisere henne med leker når hun er våken og sysler med sitt? Skal vi la henne gjøre ting alene uten å engasjere i leker?

    Hvis det valpen syslet med var noe han fikk lov til lot vi han holde på. Kjekt at han kunne kose seg på egenhånd.

    8 timer siden, Raya skrev:

     

     

    Skal vi vekke henne om hun sover i mange timer for å gå ut på do?

    Jeg prøver å unngå å vekke både hunde- og menneskebabyer når de sover :)

     

    8 timer siden, Raya skrev:

    Jeg skulle så ønske at det fantes en "mal" (Med forståelse for at ingen valper er like, selvfølgelig!) med hvordan de typiske ukene ser ut, dag til dag.. 

    Jeg forstår jo at hun bare er en liten baby og at det er helt naturlig at hun vil ha noen dager som er oppe og full fart og noen dager som er nede med mest søvn, samtidig som hun jo "fores" av vår energi og vårt humør.
    Har også skjønt at om vi for eksempel gjør mye den ene dagen, så vil dagen etter sannsynligvis være preget av dette, men hva med de dagene som egentlig burde være like? De dagene hvor vi bare følger rutinene hjemme hvor dag til dag er det samme? 

    Så.. Hvordan ser deres hverdag ut fra dere står opp til dere legger dere? Kan dere for eksempel beskrive hvordan en typisk uke ser ut med en fersk valp?

     

    Valpen skal jo bo med dere i deres hverdag, så da er det kjekt om den tilpasser seg sånn dere ønsker å ha det. Forøvrig synes jeg hva som passet for valpen forandret seg veldig fort i den alderen. For eksempel sov han i bur på soverommet helt til han en dag ikke ville være med opp når vi la oss, etter det sov han i stua.

     

  5. Enig i det som er skrevet om valpebinge. Fint å kunne skille barn og valp innimellom og valpen lærer at han ikke alltid kan følge etter oss, og at vi kommer snart tilbake igjen. Det tror jeg er en god start på hjemme-alene-treninga også.

     

    Ellers gjerdet vi inn i hagen, slik at han kan være løs i hagen. Og nå om sommeren er det gull, hvis ikke kunne vi jo ikke hatt dørene stående åpne. 

  6. Jeg tenker at hvis mannen er den som helst vil ha hund, så må han ta mer ansvar for den. Samtidig så vil jo den tiden og oppmerksomheten han bruker på hunden gå ut over tiden og oppmerksomheten han har med resten av familien. 

    Hvis dere har råd så kan han kanskje sette hunden bort på kennel/hundepass en del av tiden han er offshore. Kan han ta den med på jobb når han jobber mens han er hjemme?

    Hva slags hund er det?

  7. Nå var gemytt mye viktigere enn utseende for meg når jeg skulle kjøpe valp, så jeg stemmer for den trivelige valpen. Tror ikke jeg stilte oppdretter et eneste spørsmål om utseende, kanskje med unntak av pelskvalitet, men da var det ikke utseendet jeg tenkte på.

    Men som du skjønner så er ikke jeg oppdretter, og heller ikke opptatt av utstilling.

  8. Sikkerheten til passasjerene (barna i baksetet) er viktigere for meg enn at hunden ikke blir skadet i en kollisjon. Jeg er redd for at et kela-bur eller lignende vil bli trykket inn i setene og skade barna ved en påkjørsel bakfra. Har sett på burene fra mim-safe, men det passet ikke så godt. Vi har derfor, enn så lenge, et sånt bur som noen kaller "hjemmebur" til hunden.

    Hvis noen har sett tester av hvordan de ulike burene oppfører seg i en påkjørsel bakfra er jeg interessert!

     

  9. 2 timer siden, Tyttebæra skrev:

    Man skal ikke bare være villig til å legge ned mye tid i trening, man må også ha en livssituasjon der noen alltid er hjemme eller man kan ha hunden med seg mens man trener. 

    Og hvis dette går for mye ut over ens eget liv, og mulighet til å trives i eget liv. Da mener jeg det er rett å omplassere eller vurdere å avlive hunden. Jeg tror ikke en hund med sterk separasjonsangst har det godt. 

    • Like 1
  10. 24 minutter siden, meg89 skrev:

    Jeg har ekstremt dårlig samvittighet ovenfor henne fordi jeg nå tenker som jeg gjør. Den første tiden var jeg ikke alene med henne, men det har jeg blitt nå og i og med at jeg er litt frem og tilbake hjemme, er jeg veldig usikker. De nærmest meg i familien ser ikke helt situasjonen. Men jeg tenker sånn at bør angsten jobbes med, bør hun ha noen rundt seg hele tiden for eks.

    Har du henne med deg på jobb? 

    Og hvis du ikke jobber, så kan det være nesten enda viktigere for deg å kunne komme deg ut av huset. Kan du ha henne med i bilen? Eller blir hun redd der også? Det er jo ikke så lett nå på vår og sommer, da.

  11. 48 minutter siden, meg89 skrev:

    Hei, 

    jeg er veldig i tenkesonen. Jeg har gjennom noen år passet en hund som aldri har blitt vant til å være alene og overtok denne hunden for ca 3 mnd siden. Ettersom livet har forandret seg, og jeg nå må ha pass om jeg skal på butikken eller andre steder, har jeg begynt å tenke veldig om det jeg gjør er riktig. Er det fair ovenfor henne, eller bør hun omplasseres til noen med mer erfaring, tid og som ikke må ha pass til henne hver gang man skal noe. 

    Jeg veit ikke hvordan jeg skal takle det og trenger noen råd. 

    Jeg tenker vel kanskje at det ikke er "fair" overfor deg! Det høres veldig vanskelig ut å leve et liv der du må ha pass til hunden for å stikke innom butikken! Et barn kan man jo ta med seg overalt, så dette blir jo veldig begrensende.

  12. 7 timer siden, nilss skrev:

    Hunden er snart 1 år gammel, kanskje det har noe med hvor nervøs han blir? 

    Flott historie! Jeg er glad det har ordnet seg for deg. Mulig jeg kan prøve å variere litt mer mellom bur, sitte i fang, og sitte i setet, og se hva han er mest bekvem med.

    Vi har ikke variert på hvor han satt etter at han kasta opp for første gang. Etter det har det vært bilburet bak. Å vaske hundespy mellom setene ville vi helst unngå...

  13. Hvor gammel er hunden? Vår hund likte heller ikke å kjøre bil da han var valp. Det vil si 10timers biltur hjem fra oppdretter gikk strålende, da sov han på fanget mitt. 

    Vel hjemme fikk han sitte i buret bak, det likte han IKKE! så da varierete vi litt og lot han sitte på fanget (han var fortsatt liten :) sånn 10 uker eller noe) Da begynte han å kaste opp og sikle og det holdt på med i ca et år. Da kjørte vi stort sett bare korte turer med ham, maks 30 min, kanskje. Når vi skulle på ferie, lang kjøretur på 8-10timer hver vei ga vi ham bilsyketablett for hund. Det fungerte ok, men han satt oppreist stort sett hele veien.

    Så etter denne turen frem og tilbake gikk bilsyken plutselig over. Jeg hadde lest et råd om å ha en persillekvasti nærheten av buret mot bilsyke, og det gjorde vi et par ganger, men jeg tror ikke det var det som var avgjørende. I allefall tåler hunden godt å kjøre bil nå, påsketuren gikk som en drøm og han legger seg ned i buret. Nå tror vi til og med han har sovnet mens vi kjører. Han hopper ikke inn i bilen selv, men er mye mindre skeptisk enn han var!

    Så dette er en solskinnshistorie om at det kan ordne seg! Vi har ikke styra og masa og tilvendt og sovet i bilen med ham eller noe. Vi har puttet ham i buret uten om og men, selv om han ble syk og kastet opp (korte turer, pille til de to langturenene). De korte turene hadde stort sett hyggelig endepunkt; tur i skogen og komme hjem igjen. Nå er han drøyt 1,5år og det er ikke noe problem å være med i bil lengre.

  14. 22 timer siden, Toxi skrev:




    Vi må ha spesialsæle når vi går med den i bånd fordi den dra så mye. (slik som drar hunden til side nå den trekker, det fungerer fint) 

     

    Jeg har ingen råd, dessverre. Vår ESS er en rolig familiehund sånn som du beskriver de andre hundene dere har hatt. Men han trenger også ganske voldsomt i båndet til tider :) Hva heter selen dere bruker?

  15. Her er det veldig mang hunder. De jeg kommer på nå er: Border collie, engelske settere, chihuahua, pomeranian, labrador, australian shephard (eller mini american shepard, kanskje begge), dachs, stabijhound, kleiner munsterlender, kerry blue terrier (tror jeg), noen andre små terriere og noen kortklipte som jeg tror er shitzu eller bichon havanaise eller lignende.

    • Like 1
  16. 54 minutter siden, Tyttebæra skrev:

    Tenkte jeg skulle dele en artikkel til de som evt. ikke har kommet over den i andre media:
     

    https://cavaliersarespecial.wordpress.com/2022/02/07/end-the-blame-game/
     

    Den 1) beskriver hvor lite The Kennel Club har gjort for cavalier de siste årene og 2) viser en kryssningshund fra en amatør som har begynt et lite utkryssningseksperiment for seg selv og også helsetester avlsdyr og kullene sine. Interessant å se en 3/4 cavalier med 1/4 ibandet working cocker, fenotypen er jo ikke helt på bærtur men kanskje mer hund enn det den jevne cavalierkjøper ønsker seg.

     

    Den var veldig pen!ray-woolmer-1.jpg?w=1024

    • Like 2
×
×
  • Opprett ny...