Gå til innhold
Hundesonen.no

Southpaw

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Southpaw

  1. Nå har vi hatt huskyen i 7 måneder og hun har levert langt over hva jeg kunne drømme om. Jeg kan ikke fatte hvorfor jeg har brydd meg om retrievere…. Jeg burde hatt AH fra dag 1.

    Nå skal jeg til samme oppdretter å hente en ny AH i løpet av våren. Det blir hyggelig å ha to sammen, dette er også kullsøstera til ho vi har. Så her blir det to like gamle tisper som skal få vokse opp sammen. De ble ett år forrige uke.

     

     

     

    • Like 4
  2. Hvis man alltid skal krisemaksimere så blir livet tungt, tenker jeg. 
     

    Både 13 åringen og 10 åringen får lov til å gå med hund så lenge dem klarer å holde hunden igjen for katt eller annen hund.

    Jeg tenker også som ansvarlig hundeeier så må man vurdere den hunden man har. Klarer den å takle at det kommer en løs hund bort?
     

    Og hvor lang tur går ungene, en runde i nabolaget? De barna eller ungdommene jeg ser med hund møter jeg ikke i skogen. Og mine to som har gått med ung hund har vært borte i 10-15 minutter. 
     

    Barn må også lære empati, spilleregler og ansvar for dyr. Da må dem også få mulighet når dem viser interesse og hvis det passer. De fikk ikke gå lengre enn utenfor Hagen med tidligere golden retriever, han var en hissigpropp hvis noen stirret eller bjeffet mot han. Men at barna fikk være i hagen har vært god trening og forståelse for at hunder er forskjellige og ikke helt Disney.

    • Like 1
  3. Fruen gikk med på hund nå, så da går turen opp til Beitostølen på lørdag for å hente ho her ? Ho skulle egentlig bli i flokken, men det ble litt for mange tisper.

    Nå gleder jeg meg veldig. Lenge siden jeg har hatt ung hund. Ho skal få drive med kløv, løping og kickbike sammen med meg. Og så skal ho være kosedyr til de snart 5 barna vi har og være med på fine turer med oss.

    Hun blir omdøpt til Raya Piraya ? Forventer at det klør litt i tennene fremdeles med andre ord.

    D06E8CF7-4226-411A-9007-0AE4E79A5285.jpeg

    • Like 1
  4. 1 minutt siden, yurij skrev:

    Det var uendelig mye kunnskap hos noen av profilene der. Husker jeg rett om jeg tipper IU før golden?

    Deg husker jeg godt ? Ja, ralfdog kalte jeg meg. 
     

    Enig, mye jeg sugde til meg. Noe har jeg nok lagt vekk. Man finner ut hva som funker for seg selv, men veldig artig å lese gode tanker rundt hundehold.

    Litt vel A4 noen ganger knyttet opp tiL metoder. Men jeg savner Canis eller ett aktivt hundeforum i hvert fall. Tross lite anonymitet på Facebook grupper følte jeg at heller ble bedre kjent i den anonyme verdenenen Canis var. Folk ga mer av seg selv.

  5. 19 timer siden, Dagern skrev:

    Hunder har som oss ulike personligheter. Vår tispe som vi har hatt siden valpestadiet hater katter og gir uttrykk for det. Hun har også et utrolig jaktinstinkt og ser hun sau slår det til. 5 åringen som har gått i spann er verdens herligste. Minner litt om Scooby Doo, verdens snilleste. For noen helger siden kjørte vi med sykkel og havnet ved 2 tilfeller rett på en saueflokk. Passerte 1 meter fra rompa på sauen uten å bry seg. Han har ikke jaktinstinkt som vår tispe som jeg kaller Lille Ulv. Så jeg tror ikke det er noen fasit.  Du må på "jakt" ?

     

     

     

    IMG_20210723_182658.jpg

    Flotte hunder!

    Ja, dem er nok forskjellige. Jeg bare regner med at det er vesentlig lettere med katt og ung hund eller valp ift. tilvenning.

    Katta har full kontroll på AH valpen vi har passet to helger nå. 
     

    Jeg er uansett veldig spent og glad for at det blir AH. Den passer meg perfekt, og er også ganske fin for resten av familien ?

    Jeg hadde Golden retriever sist, han var en herlig hund. Men alt for lite for mitt ønske.

  6. 10 timer siden, simira skrev:

    Jeg synes faktisk ikke Canis var så ille, men jeg lærte meg nok fort å droppe enkelte tråder som det ikke hadde noen hensikt å diskutere videre i. Hvis jeg ikke var en av de mer engasjerte selv...

    Jeg er en av de som synes at diskusjon/krangling for kranglingens del bar er slitsomt og unødvendig, og greier meg fint uten de brukerene som starter eller driver den typen diskusjoner. Men å diskutere vinklinger og nyanser rundt et interessant tema, for all del! Man trenger ikke å trolle for å få det til heller.

    Jeg husker deg derfra. 
     

    Trolling er unødvendig. Men temperaturen skapte i hvert fall aktivitet. Jeg husket også at dette forumet ble diskutert der, det var vel ok aktivitet her også?

  7. 3 minutter siden, Dagern skrev:

    Hei, etter 2 flatcoated retrievere fikk vi vår første AH for 11 år siden. Tispe valp, hentet ut av fra en trekkhundflokk. Vokste opp med våre barn og ble et kjært familiemedlem. Aktiv, (vi liker snø og turer i marka) og en fantastisk personlighet / lederhund. For 2 år siden adopterte vi en 5 år gammelhannhund som hadde gått som trekkhund. Også "verdens beste" og en racer når langrennskiene er fremme. Våre erfaringer er som du forstår bare positive. Så go,go, go ?

    Takk for svar ?

    En helt voksen hund er ikke aktuelt da jeg har en eldre katt i hus. Jeg vet ikke helt når man gir opp en hund som var ment for spann og blir satt ut for omplassering?

    Vi passer en 3 år gammel AH tispe når vi ønsker, men da protesterer katta. Denne tispe blir helt vill og bruker lang tid på å lande.

  8. Jeg brukte mye tid på Canis sitt hundeforum for mange år siden. Det var gøy, uansett hvor useriøst det tidvis var.

    Sterke, unyanserte og bastante meninger kastet på hverandre. Veldig lærerikt og svært underholdene.

    Vi gjemte oss bak ett nick men ble likevel kjent. Mange av oss skrøyt på oss mer enn vi fortjente og steg i rang på forumet.

    Jeg savner det.

    Nå er forumet erstattet av Facebook grupper. Mye av de samme bastante meningene lever fremdeles, men det er nok flere som tenker seg om to ganger eller kanskje bare holder kjeft.

    Jeg savner alle meninger, jeg savner at folk engasjerte seg. Mye av det jeg kan om hund har jeg sugd til meg i forumet, prøvd og erfart hva som funker for meg.

    Man kan snakke om at nye hundeeiere burde ta ett sertifikat før dem fikk lov å kjøpe seg en valp. Jeg mener de burde få opplevd Canis-forumet i sine glansdager så hadde dem kanskje revurdert ett fremtidig hundehold ?

    Det blir kanskje ikle debatt av dette innlegget, og det mangler ett poeng. Men jeg savner aktivitet, at man kunne snu seg mot noe eller noen. Mest for underholdningen, men også noen ganger for gode råd.

    • Like 9
  9. Jeg har endelig lurt fruen til å gå med på å kjøpe AH neste år. Dette er nok «rasen» jeg alltid har ønsket meg uten å være klar over det.

    Det jeg lurer på er om det er noen med god erfaring med AH her inne? Jeg er faktisk litt usikker på om jeg skulle droppet valp for å heller gå for en yngre hund som eventuelt ikke leverer i spann.

    Jeg har veldig lyst å prege min egen hund fra den er liten, men jeg har inntrykk av at de er enkle å håndtere så lenge de får den mosjonen de trenger. Det hadde vært deilig å slippe valpe/venteperioden til hunden ble brukenes.

×
×
  • Opprett ny...