Gå til innhold
Hundesonen.no

EHC

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EHC

  1. Akkurat nå, Sona skrev:

    Vet at det er noen som trener agility med sine italienere, du kan jo sjekke ut f.eks kennelcurvy på Instagram.

    Litt usikker på hvor typisk for rasen min er,  vi har bare gått ett helgekurs :)  Min er generelt lett å motivere med godbiter, men har litt kort tålmodighet så hun kan bli frustrert hvis hun ikke skjønner greia med én gang og begynner å klage eller finner på andre ting å tilby istedet. For eksempel syntes hun tunnellen var ok i begynnelsen men da vanskelighetsgraden økte og den ble veldig lang og med vinkel så hun ikke kunne se hvor den endte så tilbød hun istedet å stille seg oppå den ;) Andre hindre som møne, osv. var kult, egentlig alt hun kunne komme seg oppå. Ellers er det en utfordring at hun er en frysepinn som ikke liker å løpe når hun er kald. Hun lå i bur med dundyne og saueskinn i pausene, men måtte ha godt med klær på også i øktene (kurset var tidlig på våren så var nokså kaldt i treningshallen). Tror nok vi hadde hatt enda mer utbytte om kurset gikk på sommerhalvåret samt om det var en kveld i uken istedetfor to hele dager i løpet av en helg for hun virket sliten og lei på søndagen ? 

    Så er det nok litt individuelt hvor lettmotiverte de er, om de gidder å terpe på ting, om de vil trene når det er kaldt og/eller surt vær, osv. Men de er jo veldig raske og spretne når de vil da ;)  Også litt usikkert hvilken størrelsesklasse de havner i kanskje, FCI standard er 32-38cm for begge kjønn men mange italienere er høyere.

    Okey, takk for svar:) Rasen blir kanskje litt for mye å gamble på når hunden primært skal bli brukt til agility, tenker jeg nå?

  2. Jeg er på utkikk etter vår neste hund, jeg har en familie på 4 der begge barna er under 5år og en engelsk setter tispe. Jeg drev med agility med border collien vi hadde før, og ønsker å fortsette med det nå. 

    Jeg ønsker denne gangen en mindre rase som kan gjøre det bra i agility. Helst ikke noe som går over knehøyde(+/- 45cm).

    Jeg har en liten liste, men denne er ikke laminert. Alle kriteriene trenger ikke å bli møtt. 

    - ikke "gneldrer" så mye 

    - kan bli med på skiturer i min 1t.

    - god i agility

    - helst ikke en rase som har "hoppe fra veggene" energi. 

    - familiehund som tåler barn. 

    - klarer å være rolig inne, men masse energi ute. 

    - lære villig

     

    Har sett litt på japansk spisshund, kunne det vært noe? 

    Vil ikke ha puddel. Og jeg er litt skeptisk på terriere pga at jeg har hørt at de stikker mye av. 

×
×
  • Opprett ny...