Gå til innhold
Hundesonen.no

CarolineB

Medlemmer
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CarolineB

  1. Hei!

    Jeg ser etter en liten «brukshund» og trenger rasetips.

    Jeg ønsker en liten hunderase som kan brukes til agility og rally på hobbynivå. I tillegg til mye fjellturer, overnattingsturer, løping osv. Tidligere har jeg hatt border collie og elsker denne rasen, men da jeg er veterinærstudent som skal være i Slovakia ønsker jeg en hund jeg kan ta med på fly i kabinen og som er enkel å ta med seg rundt og reise med. Jeg har blitt svært vant til border collie og deres samarbeidsevner, og ønsker noe lignende i min neste hund. 
     

    Trening har mye å si og der har jeg heldigvis fått erfaring, men ønsker å få et best mulig utgangspunkt. Drømmehunden er derfor:

     

    - Passer i kabinen

    - Passer til å være en veterinærstudenthund

    - Aktiv og vil være med på lange fjellturer, agility, rallylydighet, løpeturer osv

    - Sosial, min tidligere hund var svært redd og relativ ovenfor andre mennesker dette var slitsomt for både hund og eier, ønsker ikke dette som utgangspunkt i neste hund

    - Lite/mellom pelsstell

    - Lite lyd

    - Godt utgangspunkt for å kunne gå løs

    - Hunden vil bo i Bodø, deretter i Slovakia og reise til Norge noen ganger i året, så en som har utgangspunkt til å være miljøsterk er topp


    Har en veldig bevisst tanke på hvordan jeg skal trene hunden så hun passer livet, men godt gjennomtenkt og bevisst rasevalg er viktig for å få et godt utgangspunkt tenker jeg! 

    Har sett på papillon, phalene, dvergpuddel og dansk-svensk gårdshund. Er ikke erfaren med disse hundene, så gjerne del erfaring om de også. Mtp størrelse ønsker jeg en tispe, så blir det størrelsen baseres på. Om noen kjenner til opprett også er det helt herlig

     

    Tusen takk for tips! 


     

  2. Hei.

    Vi har en setter på 13,5 år, som har vært min følgesvenn siden jeg var 10 år. Jeg elsker henne høyere enn alt, og er livredd for den dagen jeg skal miste henne. Likevel er det viktig for meg at hunden er verdig til siste slutt, og ikke har det vondt. Det er så vanskelig at de ikke bare kan si nok er nok, det gjorde min forrige setter og valget ble mye enklere enn nå.

     

    Hun logrer mye inne, hun krever kos, sniker etter mat, elsker snusematte og tusler på tur. Hun har ofte mye energi inne, kan traske rundt og stå og mase for å få oppmerksomhet. Derfor har vi ikke tenkt på avliving enda.
     

    Men på den andre siden klarer hun ikke gå mer enn 15 til 20 minutters tur (2-3 ganger om dagen) før hun blir utslitt, sover ca 22 timer i døgnet, har mistet synet relativt mye (kan ikke se ute, krasjer i ting og snubler), har artrose i ryggen (men det takles fint med smertestillende), kan falle i trappen og lekker urin ca 2-3 ganger i uken så hun bruker incurin.

    Hun har veldig god appetitt, alle tennene i behold, spiser tyggebein og er slank.

    Kusinen min er vår veterinær og takler heller ikke tanken på avliving av akkurat denne hunden, så vi vet ikke om vi er objektive nok. Vi har snakket med ulike veterinærer, men alle sier litt ulikt. 

     

    Syntes bare det kan være fint å høre andres erfaring/tanker som ikke kjenner oss/hunden personlig. Takk for alle tanker ❤️ Tenker på dette daglig og det er så mentalt slitsomt. Men det er kostnaden for så mange år med glede, så det må man ta. Det viktigste er at hun har det bra. 

  3. Hei!

    Jeg har en nydelig Border Collie tispe på 6 måneder som ble kjøpt til konkurranselydighet, i tillegg til rallylydighet og agility for gøy og noe konkurranse. Først og fremst skal hun selvfølgelig bli en trygg og god hund vi kan ha med over alt, og som har det bra. Hun har fått og får være valp selvfølgelig, og blitt trent i hverdagslydighet, i tillegg til grunnleggende øvelser i lydighet (fremmadsending, apport, fvf, kjeglen, avstandskommandering). Vi har jobbet helt klart mest med belønningsutvikling og kamplyst for å ha en god belønning. Jeg har sett mer og mer i løpet av tiden at hun har mister litt piffen under trening om vi jobber noe lengre med en ting, syntes terping er kjedelig og ikke har den «Kom igjen! En kommando til!!» attituden jeg ser på mange andre bordere. Hun er enda ung, så kan godt være det kommer, men det har gjort at jeg har begynt å se litt mer mot agility og rally (rally var planen uansett) fordi hun har en enorm lek, sprett og fart i kroppen, i tillegg til å være en liten og ganske tett frøken. Jeg er åpen for alt, bare vi gjør noe gøy sammen og får konkurrert sammen i noe vi elsker. 
     

    Men iallfall til det jeg egentlig tenkte på, jeg vurderer om jeg burde prøve henne på gjeting. Men er sterkt usikker på noen ting. Hun gjeter på kaniner, ikke på hesten, har begynt på biler (men det har vi jobbet med (avledning) og har begynt å komme seg) og på andre hunder i lek. Hun har et godt locking eye(?) har jeg blitt fortalt, og noen som så henne leke syntes det var en skam å ikke bruke henne i gjeting ? I tillegg er hun litt usikker, så har hørt at å få gjete bygger selvtilliten og gjør ofte borderen til en mer balansert og fornøyd hund. Jeg har ikke tenkt på gjeting da jeg har noen bekymringer, selvom jeg uten tvil syntes det er noe av det vakreste man kan bruke BC-en til. Så jeg lurte på andres erfaringer om mine bekymringer og generelt deres erfaringer. Mine tanker er:

    - Kan det utvikle mer gjeting i hverdagen? Eks på hesten? Hun er med på ridetur og gjør det svært fra der i all tempo. 
    - Må man gjete veldig ofte for å opprettholde kunnskapene og gjøre det rettferdig for hunden? Jeg har nok mulighet to ganger i måneden, men har hørt at det har vært for lite.

    - Vil det kunne gjøre henne mindre engasjert eller på annen måte ødelegge for de andre sportene vi ønsker å gjøre? Agility, rally og lydighet.

    - Vi har sauer rett ved hytta der vi er 2 måneder hele sommeren. Jeg har henne i bånd når vi passerer sauene, men hun går løs på eiendommen som ikke er inngjerdet. Vil hun kunne stikke av for å dra til sauene? Vil det bli vanskelig for henne å gå forbi sauene pga forventning? Vi sykler og løper ofte, hun skal brukes til det håper vi, så veldig dumt om hun stopper opp/låser seg hver gang vi løper forbi noen sauer. 
     

    Tusen takk for svar!!

  4. Hei!

    Vi har fått en Border Collie frøken, nå 8,5 uke, som er helt herlig! Hun skal, etter planen og hva vi trives med, bli en turkamerat, stallvenn, joggekompis og brukes til rallylydighet og lydighet (på høyt nivå forhåpentligvis), samt noe agility og søk for variasjon. 

    Dette er vår første BC, vi har hatt setter og dachser tidligere. Vi vil høre andres erfaring om BC valp siden dette er vår første, og tenker da spesielt på dette:

    - Vi trener mye ro og avslapning, legger henne i valpegården og prøver å få 18-20 timers søvn i døgnet. Her er hun veldig flink, men kan ta opptil 1 time før hun roer seg enkelte ganger, vi sitter alltid ved og er der når hun skal roe seg. Har dere erfart at de er flink til å få nok søvn så dette er noe unødvendig av oss? Hun sover da lett 1-3 timer, om natten sover hun 8 timer i strekk ca.

    - Min hund som jeg har fra før av, dachs, kan ikke gå løs da hun stikker av, har prøvd i 9 år, men hun er GAL etter fugler. Derfor har jeg en klump i magen når jeg tenker på å ha vår løs, men på andres bilder og filmer ser jeg at de alltid har BC valpen løs. Er de veldig førerorientert og typisk valp å ha grei løs? Er det verdt å prøve det? Hun får belønning for å ta kontakt med oss på tur og vi øver innkalling.

    - Vi prøver å trene litt, men hun blir veldig passiv og blir sittende og stirre på meg når jeg prøver å trene henne. Både med lokking og shaping. Ønsker egentlig å trene henne med mest mulig shaping, men vanskelig når hun bare blir stirrende på meg. Både når jeg bruker leke og godbit som belønning, men spesielt med godbit, hun virker nesten litt satt ut for å få det haha. Hun er ikke noe gira på å få noe av det så det er mulig å lokke heller, men blir glad for å få det og elsker å leke. Burde man bare droppe å prøve presse frem noe, har bare hatt jenta i 4 dager så skal ikke ha for høye krav selvfølgelig, og heller fokusere på lek og kos? Når ble deres BCer veldig trenbare og aktive på det? Hun kan «takk» nå, vi har også begynt litt med husbandry som hun tar fint. Har prøvd å øve sitt, begynnelsen på bakpartskontroll (opp på eske), det går så som så. Kan være jeg er litt for gira også! Vi leker mye selvfølgelig, drakamp, med baller og jaktlek. Og jobber med sosialisering, miljøtrening og ro-trening. Skal på kurs, grunnferdigheter for konkurransehunden, om 2 måneder.
     

    Hva fokuserte dere på i valpetiden? Noe å tenke på ellers enn «vanlige» valper? Har ellers god kunnskap om vanlig valper og holder valpekurs, men igjen, aldri hatt BC før og man blir litt ekstra gæren når valpen er en egen, så vil gjøre det best mulig!

    Tusen takk for innspill!

  5. Akkurat nå, CarolineB skrev:

    Ja? Vi har en god magefølelse på to navn, Donna og Essi, så får bare se hva hun kler etterhvert disse ukene ? Måtte bare høre om noen hadde noen navn som vi umiddelbart bare «det er the one», men har følt sterkt for to navn i disse ukene så blir spennende å se om noen av de kler henne når hun kommer hjem? alt man kan planlegge og tenke på for å oppholde seg mens man venter den lange tiden på å få de i hus?

    Og plutselig er det et helt nytt navn som faller i hodet når man får de, skal ikke være lett?

  6. 12 timer siden, maysofie skrev:

    Elisabeth kjører vell bokstavkull, kanskje dere finner noe på aktuell bokstav? 

    Ja? Vi har en god magefølelse på to navn, Donna og Essi, så får bare se hva hun kler etterhvert disse ukene ? Måtte bare høre om noen hadde noen navn som vi umiddelbart bare «det er the one», men har følt sterkt for to navn i disse ukene så blir spennende å se om noen av de kler henne når hun kommer hjem? alt man kan planlegge og tenke på for å oppholde seg mens man venter den lange tiden på å få de i hus?

  7. 36 minutter siden, maysofie skrev:

    Har dere smak for tradisjonelle rasenavn? 

    Vi har jo tradisjon i rasen å ha effektive enstavelsesnavn på hundene, mange går jo da også igjen. Jeg liker gjerne hente inspirasjon bak i stamtavlen til valpen. Nå skal jeg ikke si Keo (veit det ikke er en stavelse :P) og Pil er oppkalt etter noen, men likevel så er det spennende å se litt baki i stammen for inspirasjon. 

    Som PS, kan man ikke vite ved 4 uker at valpen får ståører, selv om begge foreldrene skulle ha det. Det må man nok vente en hel del pinefulle måneder til på før man har fasiten :lol:

    Hvem er oppdretter? 

     

    Ja det er sant! Litt for ivrig å si at hun får ståører ? Etter hvordan ørene ser ut og mtp størrelse antok oppdretter at det ville bli ståører, men ingenting er sikkert! Godt de er like vakre uansett ?

     

    Get Weiler er hun fra! Kult med tradisjoner, er selv veldig tradisjonsmenneske så det betyr jo også noe ? Første Border og ordentlig konkurransehund i hus så veldig spent, men har brukt 1,5 år på å finne riktig rase, oppdretter, foreldre, linje og valp så håper all grunnarbeidet lønner seg ?? 
     

  8. Hei!

     

    Jeg lurer på om noen har noen forslag til navn til vår kommende stjerne? Vi har noen ideer men syntes det er gøy å få flere! Våre favoritter nå er Donna, Essi og Java.

    Det er en border collie tispe, tricolor med mye svart i fjeset, korthåret og ståører. Hun er fire uker nå, men har vist mye vilje, masse motor, sterke meninger og er selvstendig. Hun skal forhåpentligvis bli en hund man ser mye i konkurranseringen i rally og lydighet, kanskje noe agility og søk for gøy ved siden av. Vil gjerne ha et navn som passer henne og hennes personlighet ☺️ Mest glad korte navn, maks 6 bokstaver, lett å rope og gjerne ha en betydning! 

  9. Hei!

     

    Noen som har noen erfaring å dele enten fra en av rasene eller begge? Border collie eller jaktgolden. Får høre at begge kunne passer hos meg, så hadde vært spennende å høre litt erfaring fra de som eier dem eller har erfaring med rasen.
     

    - Helse 

    - Treningslyst og kapasitet

    (med mål om RL Championat og LP Championat, evt lenger. evt brukes i NRH. Blir mye mental trening + turer + være med i hverdagen)

    - Konsentrasjon 

    - Røyting / pelsstell 

    - Hvordan den fungerer i hverdagen, kan den bli med på ulike aktiviteter 

    - Med familie / barn

    - Med andre hunder 

    - Langturer

    - Hviledag om eier er syk eller annet

    - Sykling / trekk / kløv 

    - Kan passes av andre (om man reiser bort)

    - Lyd (piping, bjeffing)

    Osv

     

    Linjer, foreldre og opprett blir selvfølgelig sjekket nøye ☺️ Jeg er også veldig klar på hvordan liv jeg vil at hunden min skal ha så vil være obs på å trene på dette fra dag en!
     

    For meg er dette pros and cons uten å ha opplevd rasene selv (men har sett på treninger og hilst på ulike fra begge raser)

     

    BC:

    pros - konsentrert, stor arbeidskapasitet, god mulighet for å nå høyt, allsidige, førermyke, godt samarbeid, blide uten å være for mye

    cons - gjeting på andre dyr, sykler, barn, bil osv, litt særere

     

    jeg:

    pros - snill, engasjert, potet, samarbeidsvillig, ikke gjeting eller for mye jakt (kan gå løs), lett å trene, kan være med over alt til venner og familie, bli med på cafe en gang i blant og bare kose seg osv, fin med barn (kommer først egne om 8-12 år mest sannsynlig, men de kan jo bli gamle disse hundene)

    cons - oversosiale (vil hilse på alt hvis den er med på ridetur og andre turer), blir litt for mye for seg selv fordi de er så glad (uff vondt å si at for glad er negativt for meg, men for min del kan det bli litt for mye av det gode), blir fortere litt slitne/lei, litt vimsete, kan bli en del større 

     

     

  10. Hei!

    Jeg lurer på deres erfaring med hundeklubber i Oslo?

    Jeg står veldig mellom om jeg skal melde meg inn i Stovner eller Oslo og omegn hundeklubb. Har aldri vært aktiv i en hundeklubb, men ønsker nå å bli aktiv da jeg har begynt med konkurranser og aktiv trening! Lydighet og rallylydighet er det som står hjertet nærmest, men agility og smeller/SEEK syntes vi er gøy. 

    Hund er min største lidenskap så å få et sosialt miljø (jeg er 22 år, dame, men menneskene er viktigere enn alder) er et stort pluss! 

    Alt om pris, miljø, målsetting, aktivitet, fasiliteter, trenere osv settes stor pris på, både om Stovner/Oslo og omegn hundeklubb eller andre hundeklubber i Oslo. 
     

    God påske! ?

  11. Tusen takk for innholdsrikt svar! ?? Setter veldig pris på å høre erfaringer med rasen fra noen som har den. Om jeg tenker at om jeg vil nå de høyeste klassene så ligger nok jaktgolden hjertet nært. Virker som helt herlige hunder med masse personlighet og det er så viktig! 

  12. Tusen tusen takk for godt og innholdsrik svar! Nå ble jeg glad ? har hørt fra flere uavhengige har merket at brune storpudler (+svarte ved gode linjer, men ønsker ikke svart selvom de er helt nydelige) har noe ekstra drive ved seg så da burde jeg nok holde meg til det, for da er det nok noe i det. Og de bruke er fantastiske, selvom jeg syntes grå og fawn også er nydelige! Men når jeg skal ha en puddel til hundesport og et svært aktivt liv er det så viktig at de trives med det. Og herregud så vakker Hera er ? 

     

    Tusen takk for tips, er blitt ganske nerd så skriver ned alt jeg må huske på og mål jeg har fra hver uke til uke ved valpetiden. Er hundetrener så lærer masse av valpene jeg har på kurs, men gleder meg mye til å utvikle min egen ? Har en hund nå som er totalt avhengig av meg på det nivået at det er slitsomt, så sosialisering og det å være med andre skal jeg passe på i oppveksten! 

    Pelsstell er også noe jeg har gruet meg litt til og det har holdt meg litt tilbake, men har innsett at hvis man ikke vil ha mye pelssell kan man velge mye røyting og etter fem langhårshunder er jeg mer enn klar for å prøve meg på en med krøllepels! Og det er jo koselig å dulle og ordne med de ? 
     

    Igjen, tusen takk for langt og herlig svar og masse bilder!! 

  13. Takk for svar! Holder enda en knapp på puddelen, men ser at den også har mye pelsstell og drar med seg alt inn ? Men man får ikke alt her i verden, så noe må man overleve. Jeg har også begynt å titte litt på jaktgolden (sier hun som sa at hun ikke skal ha retriver, ups) siden jeg vil jo nå klasse 2/3 i lydighet og elite i rally, så må ha et utgangspunkt for at det er mulig. Men er litt redd for røytingen da jeg har en showsetter nå som jeg føler drukner meg litt, men bor vel og merke ofte med opp til fem hunder og nå har jeg bare showsetteren og dachsen så får sett litt hvordan det blir. Har også overlevd mer enn fint med de i 13 år så er jo ingen krise ? Har lest litt på forumene om jaktgolden så føler jeg har fått et inntrykk av dem, men bare fyr løs om man vil fortelle om dem eller har en sammenligning med puddelen. Ikke bra å være en planlegger og alltid ville gi det beste utgangspunktet, man drukner jo i jungelen av rasevalg. Men det er bare å ta et valg etterhvert også blir man fornøyd uansett, så har man iallfall gjort det man kan på forhånd ? men som sagt vil noen fyre løs med jaktgolden info evt med vs puddel er ønskene å bruke den i konkurranse (klasse 2/3/FCI lydighet, elite rally, seek/smeller for gøy) og evt NRH. Være med på ridetur. Fungere i leilighet. Være med på gåtur med kløv og trekk og jogging/løping. Kunne gå løs. Være åpen for å være glad i flere mennesker (har en ekstremt enpersonsdachs nå, liker få andre enn meg så sliter veldig da jeg drar på ferie osv) men førerfokus. Tilpasse seg at det kommer barn i hus innen 10 år. Av-knapp inne. Ha OK pelsstell. Ha litt selvtillit så den er gøy å trene (sikkert veldig individ og ikke rase), har trent flere der jeg bruker mest energi på å fortelle at de går en øvelse de har gjort flere hundre ganger før riktig enn å kunne utvikle hunden. Kan være hjemme (5-6 timer) eller være med på skole med flere færre timer i kennel (veterinærhøyskolen). God helse, har hørt mye grums på jaktgolden der. Kan roe seg når man har selskaper, venner over osv. Være litt klovn men ikke ekstremt mye hele tiden, må kunne beherske seg litt og være under kontroll så det ikke blir en ubehagelig situasjon, men selvfølgelig blir dette mye trent på om det ligger latent. Kunne være med over alt og kose seg (middager, utecafe osv) liker at hunden får være med så lenge den får nok hvile og egentid selvfølgelig. 

    Ikke meningen å virke vims eller usikker, blir bare helt fascinert i denne jungelen av raser. Veldig sikker på hva jeg vil med hunden, vil bare være sikker på at rasen også gir meg best utgangspunkt. Også er det veldig gøy å høre om erfaringer og snakke hund og raser, så setter stor pris på små og store svar, diskusjoner og kommentarer ? 
     

    Tusen takk for alle svar så langt! ??

    • Like 1
  14. 2 timer siden, Sunlily skrev:

    Jeg vet ikke hvem du har vært på treff med, men det hørtes IKKE ut som en trivelig gjeng eller slik jeg kjenner aussien som. Ingen av mine sliter med seperasjonsangst, så det vil jeg heller tro skyldes mer eierne enn rasen. Og en spitz og en aussie har jo totalt forskjellig pels. Aussien skal alt bare prelle av ellers hadde jeg jo aldri i livet orket å ha så mange. Så klart skal man jo føle at det er riktig rase for seg, men jeg må oppriktig si jeg blir lei meg når jeg leser at det er et slikt inntrykk du har av rasen når det overhode ikke er slik flertallet er :icon_confused:

    Da er det bra med oppklaring, skal prøve å få møtt flere på litt stevner (når det er lov) så jeg får et større inntrykk av de ? Har sett utallige filmer av de så de har alltid vært på listen over hunder man kanskje en dag ønsker å oppleve som egen hund ☺️ 

  15. Så nydelig ? Jeg ønsker meg puddel fra Ars Nova, er i kontakt med dem og venter spent! Disse bildene smelter hjertet mitt ? Ser at dette innlegget begynner å bli noen år gammelt, hvordan ser Hera ut nå og hvordan er det å eie en storpuddel om det er mulig å spørre om? Tenker å bruke min puddel i LP, rally og smeller, syntes du de har mye iver og at de er lærevillige? ?  Har møtt, undersøkt og planlagt storpuddel i et drøyt år, men kan aldri lære nok om de før jeg får min egen føler jeg! 

  16. Akkurat nå, CarolineB skrev:

     Ja jeg er veldig enig! ? Må bare få overbevist gubben, han er en sta mann.. Har prøvd å vise han kule klipper og litt rå filmer, men han er skeptisk pga det dollete ryktet og den sassy gangen, men det er så overfladisk at det får han nesten ikke lov til å bruke som argumenter ? Så får jobbe med enda mer overbevisning. Moren hans er i tillegg allergisk mot hund og vi mistenker da pels siden hun reagerer på alle pelsdyr, så en med hår hadde hjulpet mtp besøk! 
     

    Retrivere og spaniels er noen av de kuleste hundene jeg vet om, så og si alle vennene mine har dem, men har bare en feeling at det ikke er en hund for meg. Hos spaniels river jeg meg litt i håret av masepipingen (9 av 10 venners hunder har den og blir smågæren da jeg er på besøk) og øreproblemene og noen ganger øyeproblemene (oppvokst med showsetter med like ører som spaniels). Hos retrivere syntes jeg røytingen er helt vill, da jeg er på besøk hos de med lab tråkker jeg i hår og det er mennesker som støvsuger ofte, men koser jeg på deres drysser det store hauger. I tillegg til den fete pelsen, som selvfølgelig skal være der siden de er vannapporterende hunder! Også opplever jeg at mange lukter. Og noe av det søteste med de er jo at de har følelsene utenpå kroppen så de er jo så blide av hele hunden rister, men den slående halen over alt og det at de er så blide at det går helt rundt for dem ofte er bare koselig, men ikke noe jeg har så behov for. Så de tingene betyr såpass mye at alt det andre som er så bra overgår litt.. Jeg høres veldig negativ ut, men altså jeg elsker rasene! Tror bare ikke de er noe for meg akkurat nå.. Men det er det samme som at jeg elsker dvergdachser over alt og kommer alltid til å dachs, mens mine venner hadde aldri klart det og forstår meg ikke fordi de takler ikke bjeffingen på døren, staheten og størrelsen? 

    Men det skal sies at golden retriver (jaktversjon) er fortsatt en av hunderasene jeg har på «listen» min over hunder jeg ønsker å eie og oppleve en gang, det er noe med de som har tatt hjertet mitt med storm ? 

  17. På 3/19/2020 at 11:17 AM, trill skrev:

    Jeg er nok litt redd for det for egen del, altså. Det er bare ett individ jeg har truffet flere ganger, og hun virker helt fantastisk, men eier sier selv at hun nok er litt utypisk for rasen. 

    Hvis det ikke var for pelsstellet hadde nok puddel tronet øverst på lista, men må innrømme at det faktisk er en liten terskel for meg. Ridgebacken er 2,5 år gammel nå og har dusjet to ganger ? Men man blir jo vant til det meste, og hvis hunden ellers passer perfekt så får jeg vel heller leve med litt pelsstell... Mannen i hus her syns faktisk også at pudler er kule, det er jeg glad for. De er en av rasene som så absolutt henger med på herjinga og løpinga til Mio når de får leke, tror det har bidratt til positivt inntrykk. 

    Kan ikke mannen din overføre litt av det synet på pudler til min mann?? får ta han med på noen puddeltreff når det er mulig og håpe at se viser seg fra sin beste side?

  18. På 3/19/2020 at 7:23 AM, tillien skrev:

    Nå har vi vel alt slått fast at du skal ha kongepuddel, men  ... :p

    Jeg har ikke så mye å komme med, men av ren nysgjerrighet så lurer jeg på hvorfor du hverken skal ha retrievere eller spaniels? Du gjør det virkelig ikke lett for deg selv :D For det hadde vært hånd i hanske. Vel, bortsett fra røyting på noen av dem. Det er imidlertid et argument jeg personlig mener er strekt overvurdert. Hund = hår, skitt og støvsuger. Så lenge hårene er av den sympatiske typen som ikke stikker seg fast i alt, så forsvinner de i støvsugeren uansett. Og så kan vel både spaniels og retrievere fort bli frimerker ... noe du nå sier du ikke vil ha. Men jeg tenker vel at puddel fort kan bli frimerker de også, så jeg vet ikke helt hva du tenker der...

    Men, to forslag. Collie korthår? Aner ingentig om avl der, men det finner du vel ut av. Ellers så har jeg en svakhet for Stabyoun, men vet ikke om alle er så fantastiske som de tre jeg har truffet - vet ikke om avl der heller bortsett fra at det ikke er mange av dem ... Burde passe bra den også. Og så tenker jeg på hvit gjeter - kommer også i korthår. Der skal man vel være minst like påpasselig med linjer/oppdretter som med portis, men får man en som virker så er det fine hunder.

     

     Ja jeg er veldig enig! ? Må bare få overbevist gubben, han er en sta mann.. Har prøvd å vise han kule klipper og litt rå filmer, men han er skeptisk pga det dollete ryktet og den sassy gangen, men det er så overfladisk at det får han nesten ikke lov til å bruke som argumenter ? Så får jobbe med enda mer overbevisning. Moren hans er i tillegg allergisk mot hund og vi mistenker da pels siden hun reagerer på alle pelsdyr, så en med hår hadde hjulpet mtp besøk! 
     

    Retrivere og spaniels er noen av de kuleste hundene jeg vet om, så og si alle vennene mine har dem, men har bare en feeling at det ikke er en hund for meg. Hos spaniels river jeg meg litt i håret av masepipingen (9 av 10 venners hunder har den og blir smågæren da jeg er på besøk) og øreproblemene og noen ganger øyeproblemene (oppvokst med showsetter med like ører som spaniels). Hos retrivere syntes jeg røytingen er helt vill, da jeg er på besøk hos de med lab tråkker jeg i hår og det er mennesker som støvsuger ofte, men koser jeg på deres drysser det store hauger. I tillegg til den fete pelsen, som selvfølgelig skal være der siden de er vannapporterende hunder! Også opplever jeg at mange lukter. Og noe av det søteste med de er jo at de har følelsene utenpå kroppen så de er jo så blide av hele hunden rister, men den slående halen over alt og det at de er så blide at det går helt rundt for dem ofte er bare koselig, men ikke noe jeg har så behov for. Så de tingene betyr såpass mye at alt det andre som er så bra overgår litt.. Jeg høres veldig negativ ut, men altså jeg elsker rasene! Tror bare ikke de er noe for meg akkurat nå.. Men det er det samme som at jeg elsker dvergdachser over alt og kommer alltid til å dachs, mens mine venner hadde aldri klart det og forstår meg ikke fordi de takler ikke bjeffingen på døren, staheten og størrelsen? 

  19. På 3/18/2020 at 7:24 PM, Sunlily skrev:

    Jeg personlig tenkte først å foreslå aussie, men der har du jo fare for litt lyd og litt røyting. Annet enn det synes jeg beskrivelsen og ønskene dine fint kunne passet. Aussien synes jeg ikke har noe særlig med gjeting med mindre du velger fra de som bevisst avler den retningen. Selv konkurrerer jeg med mine i flere sporter, men de har også dager hvor vi ikke gjør noe som helst da jeg har en kropp som ikke fungerer like bra hver dag og er avhengig av at mine hunder ikke klatrer oppover veggen om vi ikke gjør noe. :)
     

    Aussie var min barndomsdrøm, har bare fått litt den pelstypen i halsen etter å ha eid en spitz med konstant bading etter tur, bæsj i rumpa pga mye pels og mye børsting for å unngå tover? Men han var en gærning og løp over alt hele tiden så han tro med seg det han kunne heheh. Jeg på et aussietreff ved ren tilfeldighet for å se på lydighet og der var det litt slåssing, myyyye bjeffing og mange ukonsentrerte hunder. De to tingene som gikk igjen da jeg spurte om det som var bra og dårlig var bjeffing og seperasjonsangst som dårlig. Ble litt skeptisk til rasen for min del da fordi jeg kommer til å bo i leilighet i mange år fremover, kan ha vært veldig uflaks! Men det skal sies at jeg har trent med mange trenere som er så kresne at de ser først etter det dårlige før de ser etter det bra for de skal ha hunder som kun skal nå toppen, kan ha blitt litt farget av det ? Men Aussie er og kommer til å være en av de vakreste rasene jeg vet om ?

  20. 4 minutter siden, maysofie skrev:

    Litt annen type energi og væremåte, generelt sett litt mer klovnete rett-frem-holdning til livet - men har dere sett noe på portugisisk vannhund som et alternativ? :) 

    Har vokst opp med både storpuddel og portis, selv om vi ikke trente mye hund på den tiden, så er det fine skapninger å ha i hus. Syntes det finnes mangle fine pudler på konkurransebanen, men jevnt over mer sprut og motivasjon i portisene.

    Takk for svar ? 

     

    Portis har jeg hørt at sliter mye med overalv siden de har vært en av de alt for mange rasene som har blitt poppis og avlet ihjel på ? og at det dermed har vært mye dårlig avl som har ført til bjeffing, vokting og aggresjon som ligger i mange av hundene.  Men dette er kanskje noen år siden? 

     

  21. 41 minutter siden, Ingidano skrev:

    Puddel virker for meg mer som en hund som liker fart og moro, f eks agility, heller enn "pirkingen" i LP/rally. 

    Har du sett noe på gjeterhundene? Siden du planlegger å trene såpass mye, trenger du en hund med god kapasitet. Gjerne ikke border collie eller malle, men en god tervueren kanskje? Ja, de vil dilte dersom de får lov, men det går fint an å lære de til å bli på plassen sin selv om folk beveger seg rundt. 

    Støvsuging slipper du ikke unna uansett hvilken pels hunden har. Korthårete vil som regel drysse småhår overalt hele året, langhår har gjerne to markerte røyteperioder i løpet av året. Alle pelstyper, inkludert klipperaser vil dra med inn sand/jord/kvist/rusk i pelsen. Du kan unngå en del av del med å bruke pelsblåse før du tar inn hunden. 

    Takk for svar! 
     

    Drømmen er schæfer korthåret eller malle en dag, men tenker at det skal bli etter denne hunden fordi det mest sannsynlig flytting, studie i 6 år (veterinær) og barn i løpet av de neste 9-12 årene. Så tenkte at en litt mer «light» brukshund først kunne være bedre, men det er fordi jeg også har hørt at disse hundene er livsstil og ikke hund, så det har skremt meg litt fra å få den nå ? Syntes det er mange fine border collier, men er litt skeptisk til gjeterhunder fordi 90% av border colliene jeg har møtt er så ekstremt på gjeting og lite personlighet fordi de bare har gått rundt eieren og vil jobbe. Men har kanskje bare hatt veldig uflaks selvom det begynner å bli en 12-13 stykker.. 
     

     

  22. Hei!

    Jeg syntes storpuddel virker helt topp, men syntes det er gøy å høre andres erfaring med raser.

    Hvilken hund bruker du som treningskamerat i konkurranser og familiehund? 

    Har folk kommentarer om storpuddel er det alltid gøy å høre, har også fått gode kommenterer på andre innlegg :) Samboer vil ikke ha storpuddel, han har veldig lyst på pinscher, men siden jeg skal konkurrere med den må vi bli enige. 

     

    Vi vil ha en hund som:

    - ikke har så mye lyd

    - Ikke er for masete, kan være noe selvstendige (sånn som tasser etter deg over alt blir litt slitsomt)

    - ikke røyter for mye, har noen langhårshunder nå og man blir litt lei av å støvsuge heh. Her har jeg også pelsstellet til puddelen litt i bakhodet, redd for at det blir veldig mye. Men tenker en kort sportsklipp 

    - får to korte turer, en langtur 1-3 timer på hverdager. Kan være med på det meste, besøk, jobb osv. Vil bli mentaltrent hver dag

    - gjerne en som liker å trene, men å trene 5-20 min mange ganger om dagen er helt perfekt. Ofte når jeg kjører rundt syntes jeg det er fint å stoppe 3-5 ganger og trene noen minutter. Så det funker fint for meg! Å kunne trene lenger også hadde vært supert for å bli med på fellestreninger osv

    - tåle at det kommer barn i hus i løpet av noen år 

    - tåle en dag på sofaen om det er noe

    - minst 40 cm i høyde 

    - skal være med på ridetur, kløve, trekke 

    - kan gå løs

    - mål på konkurransebanen: nå klasse 3/elite i rally, LP 1/2 

    - god mentalitet og fysiske forutsetninger (her undersøkes linjer godt)

     

    Noen andre tips om rase til meg?

    For meg er retrievere og spaniel dessverre uaktuelt, gjør det litt vanskelig for meg selv siden det er flotte hunder med masse gode brukshundegenskaper 

  23. Hei!

    Jeg har sett lenge på oppdrettere av storpuddel og føler man drukner litt av alt der ute. Ønsker meg en storpuddel som først og fremst er en aktiv, sunn og glad familiehund men som skal brukes i konkurranser som rally, lydighet og agility. Målet er å nå litt høyt, så ser etter oppdretter/slekt som er lettmotivert og førerorientert. 
     

    Ønsker et oppdrett/en slekt som gir best mulig utgangspunkt, vet at det ligger mye i oppdragelse/trening! :) Så foreldredyr som er:

    - sosiale, ikke overdrevent redde/skeptiske som noen SP’er kan være har jeg hørt

    - noe selvstendige, ikke seperasjonsangst 

    - lettmotivert 

    - førerorientert 

    - interesse for leke (ikke det viktigste kravet)

    - noe lyd, men ikke overdrevent varslere 

    - har utgangspunktet for å nå høyere i konkurranser (mitt mål er nok elite RL, klasse 2/3 lydighet)

    - aktive hunder som liker å trekke, være med på lange turer osv

    Ønsker meg veldig gjerne fawn eller brun storpuddel.

    Heh litt kravstor, men det viktigste for meg er å finne noen som gir best mulig utgangspunkt for den treningen jeg skal legge inn og det jeg drømmer om i min neste hund :)

    Reiser gjerne til Sverige, men ikke lenger da jeg ønsker valpen fra 8 uker. 

    Har sett på Ars Nova, veldig godt inntrykk av den kennelen og har sett flere fra henne konkurrere. 

    Kennel Frihamras har jeg fått anbefalt fra en som er aktiv med sin puddel. Liker at de har aktiviteter på hjemmesiden :)

    Kennel Neanro, der er oppdretter lydighetinstruktør og aktiv innenfor brukshundklubben så det virker veldig positiv! 

    Vita de Cane har jeg sett på, virker veldig fine :) 

    Kennel Gullsnutten også, de har mange interesserte og en hund, men virker også som et veldig godt utgangspunkt.

    Vintelli virker helt perfekt, men det virker som at hun dessverre har sluttet med oppdrett ? 

     

    Har undersøkt veldig mye, men gøy å høre om folk har forslag, innspill eller kommentarer til oppdretter eller slekt! 

     


     

     

     

×
×
  • Opprett ny...