Jump to content
Hundesonen.no

Rufs

Medlemmer
 • Content Count

  294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Posts posted by Rufs

 1. 2 timer siden, Haffey skrev:

  "Vi eier en to år gammel blandingshund som gikk i løpebånd i vår egen hage"

   

  1april - 20 aug er det båndtvang.

  di hadde nok ikkje bra nok tilsyn over tispa, men di har ho i bånd. Så om hannhunder var i bånd så ville dette aldri skjedd.

  Hvis dette blir tatt opp i retten, så vinner di med tispa, uten tvil.. det er faktisk uforsvarlig

   

  Mener du virkelig dette?! At så lenge man har bånd på sin høyløpske tispe og forlater henne alene, så er mann helt uten skyld over parringer som skjer?

  At hun har bånd på seg og står et sted som ikke er inngjerdet gir virkelig ikke den store beskyttelsen fra noe som helst annet enn at tispen stikker av. 

 2. Jeg tror ikke det er så vanlig. Oppdrettere av min rase har helst flere tisper, og låner hann-hund utenfra. Jeg tror de prøver også å være beviste på å ikke få for mange like kombinasjoner. Og at samme hannhund ikke blir for mye brukt.

  De fleste seriøse oppdrettere ønsker å ha riktige kombinasjoner. At samme hannhund passer til alle tispene, virker skrekkelig useriøst syns jeg. Det kan jo likevel bli bra valper. Men jeg holder meg unna slike oppdrettere som tenker mer på å tjene mest mulig penger, enn å lage best mulig valper.

  En jeg vet om, har i årevis drevet stort med valpeoppdrett. Han beholder noen tisper fra sine kull, og kjøper hannvalp fra England. Denne brukes da på alle tispene i noen år (han har av og til to hann-hunder samtidig)

  Den ene hannhunden hans ble far til over 250 registrerte valper. 😳

  De fleste hannhundene hans får mellom 100-200 valper hver. Han er beryktet i rasemiljøet

  • Like 1
 3. Hvit pels kan få rødskjær i seg hvis den blir fuktig/våt. Det er derfor man oftere ser på hvite hundene at de er rødlige rundt munnen og øynene (enn hunder med andre farger)

  Jeg tørket min hvite hund godt etter å ha blitt våt på tur. Ikke bare med håndkle, men også med tørkepapir for å få med mest mulig fuktighet. Spessielt på hodet og poter.
  Dette var noe jeg ble tipset av av oppdretter, og det virket veldig bra. Noen tror det er allergi, men det trenger det ikke være. 
  Misfarget pels blir trolig ikke hvit igjen, men når pelsen felles så kan den erstattes av ny hvit pels, dersom man er nøye med å tørke hunden godt.

  • Thanks 1
 4. De hadde absolutt ikke fått så mye som en krone av meg for en tyv-parring. Uavhengig av hvilke rase hann-hunden er. De er sannelig frekke!

  Hvis dere ikke gir dem noe, så kommer de ingen vei med dette tåpelige kravet. Hverken NKK, politet, «TV2-hjelper deg» eller noen advokat vil kunne hjelpe dem til å få noe for dette. (Det er også utrolig hva enkelte kan true med 🙄)

  • Like 4
  • Thanks 1
 5. Min unghund gjorde det samme. Kastet opp gult slim, magen var tom for mat. Så da ble han kvalm.

  Løsningen var å gi han litt mer/oftere mat. 

  • Thanks 1
 6. På 7/14/2021 at 7:01 PM, Debbie skrev:

  hva synes dere om høringsutkastet??

  Jeg liker det jeg har sett. Har ikke fordypet meg i alt sammen, men gleder meg til forandringer og nye skilt/øvelser.

  Etter som jeg forstår disker man ikke så lett lenger. I følge nye regler vi veldig få diskes, og det vil heller bli trekt rikelig med poeng dersom en øvelse ikke blir gjort riktig. Tid vil ikke lenger skille mellom ekvipasjenes plassering hvis de har lik poengsum.
  Så har vi en skikkelig dårlig dag kan vi kanskje oppleve å få F.eks 23 poeng… 🤪

 7. 4 timer siden, LØJ skrev:

  Bruker grønnsåpe om jeg må vaske pga rulling i ekle ting, som skjer kanskje 1 gang i året elns. I varmen som vi har nå blir det mye lek og tull med hageslangen😊

  Jeg vet at i hundemiljøet er det standard å anbefale grønnsåpe som hunde-sjampo. Men grønnsåpe er laget for å vaske gulv (og vegger/tak). Og kan være veldig uttørrende for huden til hunden

  Man kan kanskje heller anbefale medisinsk grønnsåpe som er noe helt annet (og som man kjøper på apotek)

  Det beste er selvfølgelig å bruke sjampo beregnet på hund. Min korthårete hund ble de første årene sjamponert et par ganger i året. Men jeg trappet etter hvert ned en gang i året. Hun var ren og luktet ikke. 

 8. 1 time siden, simira skrev:

  Jeg snakket med en vi gikk forbi i går med en riesen, som jeg ikke har møtt før i området (som jeg husker ihvertfall). Det viser seg at hun er er nok til at hun har lagt merke til oss, og tror at hundene er problematiske/skumle fordi vi holder avstand på tur. Jeg er visst så vant til å "samle inn" hundene og holde avstand til andre at folk tror de er farlige. :P

  Jaja, verre ting kan skje, vi hilser på andre hunder på tur rett som det er for tiden, så vi har tydeligvis ikke skremt bort alle.

  Jeg også opplevde det; Så på guttungen spille fotballkamp. Så vi ble stående der en stund. Hunden hilste på unger og den andre hunden som stod der. Og hun med den andre hunden utbrøt: "Hunden din er jo snill jo". Ehhh... Ja?, skulle hun ikke være det liksom? Men det som fikk henne til å tro noe annet var at jeg ofte gikk over på andre siden av veien når jeg møtte andre hunder (istedenfor å gå trangt forbi dem på et fortau). 

  Men kanskje det var nettopp fordi hun har fått god plass rundt seg, som gjorde at hun etter hvert fint godtok andre hunder 🙂

 9. En bekjent skrev på Facebook at hun hadde måtte avlive hunden sin. Hun fikk selvfølgelig mange kondolanser og medfølelser. Men så begynte noen å spørre hvorfor hunden ble avlivet (den var bare 6 år). Eieren prøvde å forklare, men da var det noen (få) som ikke "godkjente" hennes grunner. "Hvorfor fikk ikke hunden mer behandling?" "Jeg så den for noen dager siden, den så ikke så dårlig ut", "Du skulle gått til en annen veterinær", "gitt andre medisiner", "gitt han enda en sjanse" osv

  Hva er det som går av folk?! De er så frekk!!! Hunden er avlivet, det er ikke noe man kan gjøre med nå. Og hun kunne sikkert utsatt det enda litt, men et sted går faktisk grensen. Hun er i dyp sorg, og så svarer folk henne slikt...

  Enkelte altså 🤮

  • Sad 3
 10. Veldig interessant, hvis dette faktisk stemmer. Jeg vet om folk som bryter det som står i kontakten uten å være litt bekymret for konsekvensene.

  som F.eks at «hunden skal HD-røntges», «hunden skal ikke kastreres» osv

  Kanskje jeg bør sjekke hva som står med liten skrift i min hunds kjøpekontrakt 😁?

 11. Jeg kom over denne reklamen for en stund siden, og leste den siden jeg har en hund som er av en rase som er kjent for å bjeffe mye.

  Artikkelen virket så utrolig overdrevent, at jeg fikk absolutt ingen tro på dette produktet. Jeg også prøvde å finne disse menneskene som var SÅ fornøyd med produktet, uten å finne dem. Ingen av dem!

  Men jeg vil bare si at selv om jeg har en rase som bjeffer mye, så bjeffer ikke min hund mye/hele tiden. Det er ingen problem egentlig.

  Det er det ingen hunder som bjeffer alltid hvis man har et normalt hundehold. Dvs en hund som har et bra og aktivt liv, som blir dressert og ellers ikke får muligheten til å lage seg uvaner (som f.eks stå i hagen og bjeffe på alle som passerer)

  • Like 1
 12. På 7/4/2021 at 12:47 PM, Debbie skrev:

  Tips til hva som er lurt mht Langedrag??

  Ta turen på en overskyet, og helst en så kald dag som mulig. Siden hunder ikke får være med inn, og må vente i bilen (hvis du skal ha hund med da)

  • Like 1
 13. Vet du om andre hunder av samme rase er lik din når det gjelder aktivitetsnivået?

  Jeg har hatt to hunder av forskjellige raser, hvor begge har høyt aktivitetsnivå. Den første var "alltid" våken (hele dagen), men sov om natten. Hun fulgte etter meg hele tiden, og hun fikk ellers aldri nok av turer og trening. Jeg viste at rasen var sånn, så jeg bare aksepterte at hun var en aktiv hund. Hund nr 2 er kun aktiv når noe skjer. Ellers legger han seg ned, og er helt rolig. 

  Jeg ville aldri greid å få hund nr 1 til å oppføre seg som hund nr 2. Til det var de alt for forskjellige. Det er ikke bare pelstype og farger som sitter i genene.

   

   

 14. Jeg belønnet (alt for) lenge at hunden min dunket til hendene mine for å få belønning.

  Når vi f.eks trente rally og så skulle hun snurre, så var hun raskt ved hendene mine for å få belønning etter hun hadde snurret. Greit det. Men så begynte hun å dunke til hendene mine, mens jeg belønnet og belønnet. Det tok egentlig forbausende lang tid før jeg skjønte hva jeg hadde lært henne :whistle: Og i rally får man trekk ved fysisk kontakt.

  Så det var absolutt ikke lurt å belønne hunden for at den dunket i hendene mine 😄

 15. Alle som belønner hunden under trening har vel også belønnet feil

  F.eks: Jeg skal lære hunden min til å gå til senga si, legge seg, og bli liggende. Og så belønner jeg når han går til senga, lokker han kanskje ned slik at han legger seg, og belønner det. Og så belønner jeg at han blir liggende. Litt i hvert fall. For jeg begynner kanskje å snakke med en annen og mister fokus på det jeg skal gjøre. Og hunden får ingen belønning. Så den reiser seg, sånn at jeg må få han til å legge seg. Og belønner at han legger seg igjen. Så venter jeg for lenge med å belønne at han blir liggende, sånn at han reiser seg igjen og jeg må nok en gang få han til å legge seg på nytt. Og belønner igjen. Etter hvert tror hunden at for å få godbit, så må han reise seg sånn at han igjen kan legge seg  (som blir belønnet med en godbit)

  Og plutselig er alt blitt feil, pga min feilbelønning. Hunden ser alt som en øvelse; 1) Legge seg, 2) reise seg, 3) legge seg igjen - Få belønning.

  Og ikke som jeg tenkte det skulle bli 1) Legge seg, 2) Bli liggende (belønnes)

  * Jeg har en venninne med en riktig flink hund som konkurrerer i rallylydighet. Hunden har hatt en flott utvikling, lærer fort (=er en smart hund). Men har nå etter hvert begynt å "tulle"

  Han går bane, er veldig "på", så stopper han opp, ser på ting. Dvs mister konsentrasjonen helt. Eier mener det er fordi han har blitt angrepet av andre hunder (ikke i banen) og derfor kan bli utrygg. Men nå lurer jeg litt på om dette er noe han har lært seg pga feilbelønning...?

  For når han har "falt ut" litt, og så tar kontakt med fører igjen (hun stopper opp, og venter til hunden selv tar kontakt) så får han masse belønning og jubel.

  Så da lurer jeg på; Er det faktisk mulig at hunden bevist stopper opp, ser seg omkring uten å gjøre noe fornuftig, nettopp fordi når han igjen ser på eier så blir han belønnet? At han tror dette er hva som forventes av han?

  Er disse hundene egentlig smartere enn hundetreneren sin?! 😄

 16. Du har helt sikker rett i at rensligheten vil nok komme. Men jeg har likevel et tips til deg: Mange valper liker ikke å tisse rundt omkring. De liker å ha en fast plass til å gjøre fra seg på. Dvs at det ikke alltid er så lurt å gå og gå for at valpen skal gjøre fra seg. Ta heller valpen til denne faste «gjøre-fra-seg-plassen». 
  Dermed bruker du mindre tid, og valpen kan bli mye raskere renslig.

  Min mann har med sin latskap gjort alle valpene våre veldig raskt renslig. Han tar de ut ofte, og setter de på plenen rett utenfor ytterdøren. 

 17. Ja, det er den siden.

  I mine øyne ser det ut som det er ei som har veldig bestemte meninger. Hvor du enten er enig med henne, eller så tar du feil! Sånn er det med den saken.

  Og så har hun sine tilhengere. Og også en del som prøver å mene noe annet enn «hoved-personen». Men mange av de andres meninger og innlegg blir slettet av administrator. 
  Helt utrolig 🙄 Men til tider ganske underholdene 🤪

  Konklusjonen er i hvert fall at har du problemer med hunden din, at den har et adferdsproblem e.l. så er det hundeeier sin feil. Alltid!

   

 18. Jeg vet ikke hvor mange her som har sett det veldige spesielle "hunde-facebook-siden", hvor ei stort sett skryter av hvor flink hun er. Og hvor feil alle som ikke er enig med henne, har. (Ja/nei-siden)

  Har disse personlighetene vært aktiv her på Hundesonen også? Noen som vet?

  Må være den rareste facebook-siden ever :nesevis:

 19. Hvorfor bruker man tisselaken når man ikke ønsker at hunden skal tisse inne? :wacko:

  Jeg har en venninne som overtok en 7 mnd gammel hund. Min venninne var helt fortvilet over at den hadde seperasjons-angst. Helt til at hun fikk tips om å IKKE bruke bur. Det viste seg at hunden hadde angst for buret, ikke å være alene.

  Så hvis hunden din trives bedre med å ha fri tilgang til hele hjemmet, så hvorfor ikke droppe grinden?

  Dessverre så har noen hunder arvelig anlegg for å ha seperasjons-angst. Da blir det vanskelig, om ikke umulig å få dem trygg på å være alene. Hvordan er foreldrene til valpen din på dette området?

 20. Jeg selv har gått mange forskjellige kurs. Sikkert 20 -30 kurs (med to forskjellige hunder)

  Det er sannelig ikke mange kurs jeg ikke har vært fornøyd med. Kanskje ett par. (en gang var det en anerkjent instruktør som mente vi måtte bruke tvang/rykking i halsbåndet for å få hunden lydig - Totalt bortkastete tid og penger 😡)

  Men ei jeg trener med hadde gått kurs med henne som jeg vil gå kurs for til høsten. Hun var ikke fornøyd med denne instruktøren. Men dette menneske er aldri fornøyd med noen kurs. Aldri. Og vi har gått kurs sammen, hvor jeg er så utrolig fornøyd. Og hun bare... 😖

  Så det er litt rart hvor forskjellig vi tar informasjon. og hvordan vi liker instruktører. Jeg velger å ikke høre på henne jeg kjenner, for jeg vet at hun ikke er lett å glede. Og hører heller på andre som sier at denne instruktøren er kjempeflink. Jeg gleder meg i hvert fall. Lenge siden jeg har gått kurs nå

 21. Er så glad for at vi begynner å få litt mer kontroll med Koronaen; Hundeklubben har nå ordnet med nytt kurs med en instruktør fra utlandet. Og fortsetter dette som det ser ut som at det gjør, så kommer vedkommende til høsten.

  Nå er det bare å melde seg på :banana:

  Går dere ofte på kurs? Er dere stort sett fornøyde med kursene, eller er dere stort sett misfornøyde med kursene?

  Hvis du ofte er misfornøyd med kursene du går på; Er det din eller instruktøren sin feil at kurset ikke ble som du ville det skulle bli?

 22. Border Collie er jo en rase som er avlet frem pga. bruksegenskaper. Så der er det skrekkelig stor forskjell på hvordan en BC ser ut. Enorm forskjellig. Av og til lurer jeg på hvorfor de ikke bruker litt mer i utseende, og fremmer en pen velbygget kropp. Men enkelte har den holdningen at gjeter den sauer, så har den en velbygget kropp. Sikkert ment at hadde HD'en, underbittet, og "kuhasene" plaget hunden så kunne den ikke vært en god gjeterhund.

  Min hund sin rase har et pent utseende. Så det er greit. Men det er jo en bruksrase som er ganske intens, har høyt aktivitetsnivå (kan lett gå opp i stress), og er reservert mot mennesker. Ikke en hunderase for de fleste

  Tenk om jeg fant ett individ av samme rase som var en god arbeidshund, men ikke så mye intensitet at det lett går opp i stress. Og at den elsket alle mennesker. Vært litt mer labrador liksom. Da hadde jeg kanskje avlet på den, selv om egenskapene er "feil". Hadde det vært dumt? Eller hadde det gjort at flere ville ha en slik hund/rase?

  Før i tiden trengte vi hunder på en annen måte. De skulle vokte gården, bli med på jakt, gjete husdyrene osv. Men folk flest trenger jo ikke slike hunder i dag. Vi vil ikke ha en hund som vokter den lille blokk-leiligheten vår. Folk flest går ikke på jakt. Og vi har ikke så mange husdyr som må gjetes på.

  Jeg tenker at det sikkert er naturlig at raser må endres, eller så dør de ut for behovet er ikke der lenger. Man ser jo hvor mange, som vil betale så mye, for en kobber-dog. Mange ønsker seg søte hunder uten de store bruksegenskaper. Er det lettere å lage nye "raser" enn å endre dem vi har?

×
×
 • Create New...