Gå til innhold
Hundesonen.no

mints

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mints

  1. Jeg hadde egentlig lyst på cocker spaniel, springer spaniel, beagle eller dalmatiner (de to sistnevnte ene og alene pga. utseende :D ).

    Endte opp med en omplasseringshund som er blanding og han er uten tvil verdens mest fantastiske og godeste skapning og troner høyt på listen over gode valg jeg har tatt i livet :) 

  2. 4 timer siden, tillien skrev:

     

     

    Ja, det kan variere fra rase til rase, kjønn på hunden og bosted  så glemte jeg vel å nevne livsforsikring og rehabilitering uten at det utgjør så mye. Men er du sikker på at du har egenandel på 1500 (eller 1600 som visst er det laveste nå) pluss 15% ? For forskjellen hørtes stor ut, ja ...

    Ah, jeg har egenandel 1500 pluss 15%, men ikke livsforsikring.

    La for moro skyld inn de samme opplysninger som jeg har i min forsikring på agria sin hjemmeside hvor du kan søke om pris på forsikring, og endte opp på en dyrere månedssum enn hva jeg betaler nå...

  3. 18 timer siden, tillien skrev:

    Agria. Med laveste egenandel, prosent og høyeste forsikringssum.

    Fornøyd? Vel, jeg får det jeg betaler for. Høyeste forsikringssum på markedet tror jeg (60 000,-), slik at jeg skulle kunne klare å behandle en skikkelig alvorlig skade. Akkurat der tror jeg en del lurer seg selv litt. Mange snakker om hvor uansvarlig det er å ikke ha forsikring, men så er hunden forsikret for kanskje bare 15-20 000. Det rekker dessverre ikke langt om uhellet virkelig er ute og avliving er da et sannsynlig utfall. Jeg mener, jeg kan klare 15 000-20 000 om uhellet skulle være ute (med litt hjelp og selv om det blir tungt), men har ingen mulighet til 60-70-80 000. Da er det jo sistnevnte som er verdt å forsikre for.

    Men forsikringen er dyr (450,- pr måned) og egenandelen blir mange tusen i et slikt tilfelle likevel. Og forsikringen er fullstendig ubrukelig på mer dagligdagse problemer siden egenandelen er på minimum 1500,-. Mange andre har 500,- og da får man jo litt hjelp til de mindre tingene. Så ideelt tror jeg jeg kunne hatt dobbelt forsikring. En med lav forsikringssum og lav egenandel og en litt slanket variant av den Agria-pakken i tillegg (valgt den med høyere egenandel, ikke forsikring ved død). Men jeg har ikke finregnet på det.

    Jeg tror forsikringsbransjen flår dyreeiere!

    Høres ut som jeg har samme forsikring som deg og jeg betaler 326 kr i måneden. Det virker jo litt rart? 

  4. Jeg har en fra Missing Link som virkelig er å anbefale. Vanntett, vindtett, litt stretch i, masse lommer, halvhøyt liv, kan tilpasses etter sko nede på foten, litt fôr i, men ikke så mye at det blir for varmt på mildere dager :) 

    • Like 1
  5. Så gøy å lese! :)  Jeg brukte lang tid på å bearbeide min samboer til at vi skulle få oss hund. Han var redd det skulle bli for mye styr. Nå derimot, når vi har blitt hundeeiere - hjertet mitt smelter når jeg ser hvordan de koser og leker og hvordan min samboers ansikt lyser opp av hunden. Og ikke minst, han spør hele tiden hvordan hunden har det når han er i nordsjøen og innrømmet til og med her om dagen at han var sååå glad vi hadde fått hund og han kunne ikke skjønne at han hadde trodd det skulle være en byrde. Haha! Mannfolk altså :) 

    • Like 1
  6. I morges hadde hunden min ganske mye gult øyegugg i øyekroken på det ene øyet. Han har ganske "hengete" øyelokk under øyet så etter litt googling så tror jeg det kan være øyekatarr etter at han har fått noe rusk eller noe nedi der. Det er ikke hovent, varmt eller ømt og det virker ikke som det plager han. 

    Kan man bruke øyedråper eller saltvannsløsning fra apoteket til å rense? Eller burde man la det være i fred og se om det går over av seg selv?

  7. Akkurat nå, Nimbus skrev:

    Det er nok noen skikkelige fôrnerder her som kan svare deg ordentlig, men jo, hunder nedstammer fra kjøttetere. De har allikevel levd noen tusen år med mennesker, og har tilpasset seg oss god del (og vi har avlet nokså bevisst på ymse egenskaper de fleste av disse årene). En del hunder fungerer rett og slett ikke på en diett bestående av kun kjøtt. Noen av dem grunnet gener, tipper jeg, andre fordi de har blitt tilvent tørrfôr fra tidlig alder og, typ, bakteriefloraen kanskje ikke tåler det så godt. Uansett, noen ender med full forstoppelse og/eller diaré hvis de får for høyt proteininnhold. Prøv deg frem, og gå for det som fungerer best for både dere og hunden! (På generelt grunnlag er jeg helt enig i at det er best å få minst mulig grønt, og mest mulig kjøtt - men selv en del av de som fôrer etter prey-metoden ser ut til å slenge i litt grønt i, innimellom)

    Edit: Fôrer en kombinasjon av V&H og Acana!

    Interessant link! Der tror jeg jammen jeg skal nerde litt i kveld :banana:

    Og høres ut som et godt poeng at hundene har tilpasset seg oss. 

  8. Jeg har ikke egentlig en mening om saken. Men her om dagen da jeg var ute og gikk tur med hunden kom det kjørende ut en Harley motorsykkel fra et gårdsrom et stykke foran oss. Jeg trakk litt på smilebåndet da jeg så at foran fyren som kjørte så satt det en mops med lærhette og motorsykkelbriller på. Så ikke ut som hunden hadde veldig mye i mot det :) 

    • Like 1
  9. Takk for alle tilbakemeldinger :) 

    Endte opp med å kjøpe en sekk Acana idag (mest pga. prisforskjell, som flere her også nevner) også prøver vi oss på å fôre Acana/Provit og ser hvordan det går :) 

    Ser det er flere som kommenterer at når man fôrer rått så er det bedre å kombinere med Acana enn Orijen fordi Acana inneholder mer grønnsaker. Så med fare for å kaste en brannfakkel i tørt gress her:

    Er det ikke bedre å velge fôret med minst mengde grønnsaker? Hunder er vel kjøttetere? Man kan etter som jeg forstår fôre fullt på Provit og da er jo ikke mengden karbohydrater de får i seg veldig stor? Eller er jeg helt på bærtur med disse tankene?

  10. Som relativt nybakt hundeeier kjenner jeg at det er lett å gå seg vill i jungelen av forskjellig hundefôr :icon_confused:

    Da vi overtok hunden (omplasseringshund) kom han med en matlyst som sto i stil med ingredienslisten på tørrfôret (les: han spiste ikke). Etter myyye googling endte jeg opp med å kjøpe Provit frosset kjøtt som jeg blandet inn i tørrfôret hans og siden det har han nærmest slukt alle måltid og maser til og med om mat dersom vi drøyer det litt for langt over vanlig fôringstid.

    Jeg har vurdert å fôre fullt på Provit, men ser at det kan by på problemer ifm. reise og slikt og vi har derfor kommet frem til at vi ønsker å fortsette å kombinere med et tørrfôr. Nå nærmer vi oss derimot bunnen av pakken tørrfôr hunden kom med og skal ut og kjøpe nytt.

    Etter enda mer googling og lesing ser jeg at jeg kan slå meg mest i ro med ingredienslistene til Acana og Orijen.

    Er det noen som har erfaring med disse merkene og kan anbefale eller ikke anbefale? Så også i en tidligere tråd at det var snakk om noe søksmål og da blir jeg jo ekstra usikker. Bør man kanskje gå for et helt annet merke?

×
×
  • Opprett ny...