Gå til innhold
Hundesonen.no

Emilie83

Medlemmer
  • Innholdsteller

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Emilie83

  1. 5 timer siden, SusanneL skrev:

    Jeg har aldri brukt varmelampe på valpekull - de bor jo inne i normal innetemperatur, trekkfritt og vi har gulvvarme - i tillegg til at de ligger nedi en kasse med tette vegger og har en glovarm mor med masse pels i nærheten. Så nå i 25-30 graders varme ville jeg sagt at det er dyreplageri å gjøre det ennå varmere.. Tenk på at moren skal ha det komfortabelt også - så hun faktisk VIL være hos valpene sine og ikke føler det som en stor plage.

    Og ja - ligger valpene spredd rundt omkring så er de fornøyde eller varme, ligger de i en haug er de troligvis kalde. Ang. merking av valpene - bare pass på at det man evt. binder rundt valpen må ha en svak link som gjør at det ryker lenge, lenge før valpen kan skades. Tenk på at valpen kan få bena tullet inn i det, morens klør når hun hopper inn, etc. Jeg ville heller klippet små hakk i pelsen, eller brukt f.eks. korrekturlakk og lage prikker eller skrive nummer, neglelakk er det andre som bruker på f.eks. en fot eller sted hvor pelsen er lysere.. 

    Men jeg flirer alltid når jeg ser folk sette på fargerike halsbånd på beardis-valper. Der er praktisk talt INGEN som er prikk likt tegnet... :-)

    Ah. Da gjor jeg rett i å ikke henge den opp ;p 

    ja sånn ja. Nå har jeg jo sittet å sett på disse nurka å passet på, men får ta på noe annet da. Kan jo ikke sitte å se i all evighet ;) 

    mammaen er mye bedre i dag, hun har hatt normalt toalett besøk å ikke kastet opp. Så det var en lettelse :) 

     

    • Like 1
  2. Akkurat nå, SusanneL skrev:

    Flott! (spisingen, drikkingen, morsinnstinktet)

    Ang. pattene, så pleier sånne innovernippler ikke ha noen stor betydning. Og pattene helt der oppe mellom frambena har ofte heller ikke særlig melkeproduksjon, så hvis de ikke blir tømt så stimulerer det ofte heller ikke til mer melk. Men jeg har aldri vært borti at det har blitt noe problem for tispen (kun hatt en tispe som har hatt en sånn - og den var litt hard i noen dager, så forsvant melken og alt ble normalt igjen). Hold øye med dem, men forhåpentligvis blir det ikke noe mer utav det.

    Fin og jevn fødselsvekt på kullet, da! Personlig veier jeg valpene daglig i en god stund for å se at alle får i seg mat og virker sunne. Vil anta at det er vanskelig for deg å se forskjell på dem, så du får vel enten merke dem på en eller annen måte, eller bare ta det sånn på øyemål. :-)

     

    Ah. Ja men da lar jeg puppene være ;) 

    har kokt opp ris nå så skal se om d kan hjelpe magen hennes :) prøvde å få henne med i dusjen i går men hun nektet så jeg tørket/vasket henne bak me rent vann. 

    ja eg ska veia di nå når far til valpepappaen kommer opp :) heklet bånd til di før di kom så alle har forskjellige farger :) alle sover godt å spiser. Den ene jenta ( siste) er litt mindre aktiv enn di andre men hun legger jeg med puppen når jeg ser at den største har sovnet ved siden av når han er mett :)  Nå når det er så varmt ute å inne er det nødvendig med varmelampen? Tenker på tispa om hun blir for varm. Valpene ligger strødd å ikke oppi hverandre. 

     

  3. Akkurat nå, SusanneL skrev:

    Først og fremst - gratulerer med valpekullet! Flott at de kom seg vel ut i verden. Synd at den ene var død, men ikke noe unormalt med det heller, dessverre.

    Tispene kan være ganske urolige en stund etter valping - de kan ha etterveer og det er fint, da de får ut evt. etterbyrder og annet rusk som kan ligge igjen. Dette kan også resultere i at de graver litt, men ikke på langt nær med samme intensitet som ved fødselen.

    Det er også ganske vanlig at de ha litt høy temperatur i noen dager, som da gjør at de er litt varme og peser endel.

    Ang.morkakene - jeg lar tispene få et par/tre stykker, men prøver å unngå at de får i seg maaange da de lett blir dårlige i magen av det. Har ikke opplevd at de spyr av det, men dersom hunder er veldig tomme i magen så er det jo endel som kan spy (gulaktig "skum") av det. Dette løses enklest med å lure i dem noe å spise, så magen får noe å jobbe med.

    FINT at hun drikker, og forsøk å få i henne noe å spise. På tispen jeg tok imot valper på nettopp så funket det ikke med hennes vanlige tørrfôr, men tørre knotter med valpefôr var mer fristende.. Drikkingen løste vi med et par spiseskjeer med lettrømme i en liten skål med vann - nam, nam..

    Ang. ammingen så tar det ofte litt tid (særlig med førstegangsfødende) for dem å forstå hvordan de skal organisere barna til å spise - dvs legge seg ned så alle får tilgang. Hvis det er veldig urolig i kassen, så tvinger jeg tispen til å legge seg og legger til valpene med jevne mellomrom.  (Det uroer jo tispen når valpene er skrikete, så man ser ofte at roen kommer på henne når alle valpene er stille og mette..)

    :-)

    Takk :) 

    dette e kjempekjekt :) 

    ah. Ja å drikke har gått fint, å hun spiste masse i går å var knottene å leverposteien som kom opp igjen i natt. Men hun spiste jo ganske mye i går etter fødsel. Å drakk ekstremt mye. 

    Har fått i henne eplebiter nå å en godbit me fisk, så får bare prøve med andre ting hun liker. 

    Hun fikk ikke morsinstinktet før den 3 valpen kom ( den som var død) 

    men nå springer hun tilbake når hun har vært på do, sånn at jeg ikke klarer å holde følge ;) for så å sitte i kassen å mate di ;) di 2 øverste puppene har ingen nippel som går ut, di er på en måte inn over, men kommer melk men ikke sånn at valpene klarer å få tak. Er det farlig? Kan hun få betennelse? 

    Valpene veide mellom 380-450 så var noen gode klumper ❤️ 

     

  4. Nå har jeg en hund som spyr å går på do. Vil ikke helt roe seg å virrer rundt. Hun vil ikke ha mat men drikker ganske godt. Dette siden i natt i 4 tiden. 

    Legger seg ikke med valpene men sitter. 

    Kan det være for hun spiste morkaker? Prøvde å ta alle bort men hun var ganske så sjapp :/ 

  5. 15 timer siden, SusanneL skrev:

    Dag 64 i dag, så man synes jo det burde begynne å skje noe snart, da. Men dette er variabelt fra rase til rase - men på f.eks.  bearded collie er det langt mer vanlig å få valper på dag 59 enn 63... (Tispen jeg tok imot valper på nå fødte på dag 58)

    Har du snakket med andre i rasemiljøet, eller om du kanskje vet fra før, om de normalt sett går tiden ut, og kanskje over? (Seriøse bøker sier 63 dager pluss/minus en uke, så det er jo ikke noe dramatikk for din del ennå!)

    Men så lenge tempen ikke faller ned (ofte ned til 36-tallet) - altså et skikkelig fall i forhold til variasjonene de holder på med i mange, mange dager før fødsel - så får man bare anta og tro at alt er nomalt og greit.
    Vær obs på økende vilje til å grave/re opp senger og tepper, om hun skjelver (fryser?), om hun ser ut til å ha smerter (for-veer), peser mye og begynner å bli mer og mer rastløs - da er det i alle fall noe på gang innen kort tid. De fleste er heller ikke interesserte i mat siste døgnet.

    Plutselig plopper det nok ut en gjeng, skal du se!

    :-)

     

    I dag har hun gravd i hele Hagen, sofaen å valpekassen. Peser å virker helt vekke. Nå er pusten ganske rask å bak ser hun det ut som hun har en tissefant. Såååå må vel komme noe snart ;) 

  6. Å så spennende :) 

    vi sitter fremdeles å venter :/ hatt

    besøk av en vennine av min mor som har drevet med oppdrett i mange år, å d ble nok ingen fødsel i dag men snart :P 

    Hun har fremdeles masse slim å i morges var tempen på 38,4 å 1 time etterpå 37,4. Så noe holder på :) masse lykke til som jordmor ❤️?? 

  7. Har våre å handla inn høne :) å saks å alt så blei sagt :P 

    å sitte egentli veldig klar men d e ikkje hu ;) mye kjekkere å sove enn å få ut bebiser :P 

    prøvde å få na me på en luftetur i gaten men hu streike å sko heller sitta på fanget :P 

    tempen e nå nere på 37,6 så e vel ei stund igjen ;) 

  8. Nei ingen fødsel ennå. Hu hadde 38,6 når me sto opp 6 å 10 va an på 37,6. Så nå e me i Hagen å slappe av :) 

    håndklær har eg et lass av. Men saks å d andra har eg ikkje. Må gå å handla :P trodde hunden åpna posene selv? 

    Nå e eg nervøs :P

     

  9. Ah. 

    Ja for d e ikkje mye aktivitet i magen. Å an e ikkje så hard så an va tidligere i dag. Nei vettdu dette e spennende ❤️ :) 

    ska senda jentungen ner å handla någe kylling så eg har i hus. ? 

    Tusen tusen takk for gode råd å tips! :) 

  10. Eg lukta på den å lukta ikkje någe. :) 

    tempen e oppe på 37,9 nå så e vel bare å venta ;p masse tepper e i kassen nars, men hu har fonne roen i armen min å sove mens hu puste som en hvalross :P 

    Høres ut på magen nars så hu e sulten for an lage di sykeste lydene, men prøvd me den vanlige maten nars å vom å skive me leverpostei men ikkje någe vil hu ha. 

  11. Akkurat nå, SusanneL skrev:

    Så lenge det varierer mellom 37-38-tallet så ville jeg tenkt at det er noe på gang, men ikke nødvendigvis noen fødsel riktig ennå (men det nærmer seg!). Når man ser 36-tallet på temperaturmåleren så regner jeg med valper innen det neste døgnet. Mine (beardiser) får ofte (faktisk alle) temp helt ned på 36,0/36,1 på det laveste - men det er jo helt tilfeldig om man rekker å temp'e akkurat da. Når de er der nede i temperatur så skal fødselen være i gang når de er oppe på normal temp sies det. Jeg har opplevd født valp en time etterpå, så det gjelder å være litt oppmerksom da, ja.

    Lykke til!
    Susanne 

    Ah. 

    Ja men då sjer d nok någe snart :) tusen takk for svar :) 

  12. Har en tispe som er 59 dager i dag. Hu har hatt si søndag hatt 37,5 i temp. Men i morges va an på 37,2 å så har an gått opp å ner t 38,2 å nå nere på 37,6. 

    Hu ligge å sove for d mesta men e ganske urolige for snur på seg heile veien.

    å d komme veldig mye hvitt utflod ut. Fyst va d akuratt som lim men nå e d rennende. Hu har ikkje hatt någe god matlyst di siste dagene men har fått lurt i na litt. :) 

    kan dette vær tegn på at fødselen nerme seg? Bler ikkje så klok av Google ;p 

    dette e ein stor hund om d har någe å sei :) 

  13. 16 timer siden, Line skrev:

    Om du har tenkt deg en"oppdretterkarriere" så vil jeg på det sterkeste anbefale deg kursene oppdretterskolen 1 og 2 via NKK, samt lese boka Genetikk, avl og oppdrett fra perm til perm. Med kunnskap så er det lettere å vite hva man skal se etter og gjøre, om man lurer på noe. En god mentor er også gull verdt, og det er alltid lurt å ha med seg en erfaren oppdretter på laget. Selv tar jeg røntgen en liten uke før termin, for å vite litt mer om hva jeg kan forvente, og jeg har med meg hjelper under fødsel.

    Takk for tips:) 

  14. 6 timer siden, SFX skrev:

    Hvordan gikk det? Har du sett annen veterinær, eller har tispa roet seg?

    Hvis det er et lite kull, bare en eller to valper, så kan de være vanskeligere å finne på ultralyd og det gir mindre mageutvikling. Det kommer også an på tispa. Jeg hadde et valpekull i fjor med to valper, og det ga ikke fysisk store endringer, men sterkt innbildt. Det var heller ikke vanskelig å skjønne at hun fødte, men jeg har hatt tispe som var så rolig i oppblokkingen at jeg hadde oversett den om jeg ikke tok temperaturen. 

    Temperaturen skal etter boka ned mot 36 grader, så opp til normaltemperatur igjen før fødselen starter. Noen tisper dropper til 36 blank, andre vaker rundt 36.8.

    Nå har det vel gått så lang tid at en kan konstatere at tispa ikke er drektig, men det kan være skumle scenarioer som gjør at jeg personlig ikke tar lett på slikt. Små kull øker sjansen for fødselskomplikasjoner, og i verste fall død valp og død mor.

    Hvis du skal pare tispa senere, så anbefaler jeg deg å lese noen gode bøker om drektighet og fødsel, så du er litt bedre forberedt. 

    Hei. Hu roa seg men eg tok tempen for å ikke tenke på d å den har vært 37,5-38,5:) å eg leste at normal temp va 37,5- 39? så e nok bare innbilt for hu hoppe å leke som aldri før :) 

    ja ska kjøpa inn på bøker:) har lest ganske mye på nett å trodde hu va drektig me tanke på at alt stemte på tiden me både utflod å melk :/ 

     

  15. Ok takk :) trodde d skulle vises på ul uanz, men som sagt han så såvidt på na å meinte det var innbilt. Synes bare hun oppfører seg så rart med å helst ligge oppå meg å vil ikke være alene et sekund. Men har jo ikke noe stor mage. Hva er normal temp på en hund? 

  16. Hei. 

    Jeg har en tispe som ble parret den 17 juli. 

    Hun har hatt å har alle tegnene på drektighet, slim bak, kvalme, sover mye osv.

    har veldig mye melk i jura, sånn at di drypper melk. Begynte på lørdag å grave rundt omkring å pese. Å etter det har hun egentli bare sove. Så tok henne med til dyrlegen i går, han er ikke noe vant til smådyr å holder mest på med gårdsdyr. Han tok ultralyd på henne i 40 sekund å kunne si hun ikke hadde noe. 

    Er det mulig at det bare er innbilt å at hunden kan være så presis med tidene? 5-6 uker klart slim, 3-4 uker oppkast, 8-9 uker grave å pese? Har ikke adoptert noen bamser men er helt rar. 

×
×
  • Opprett ny...