Gå til innhold
Hundesonen.no

sidnajse

Medlemmer
  • Innholdsteller

    239
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av sidnajse

  1. Kjekk tråd!

    Det er en stund siden jeg har vært på forumet nå, ble jo medlem da jeg var ca. 13 hehe :) Så livet har skjedd, men merker at den sterke hundeinteressen gjør sin inntreden igjen. Eller, den har jo alltid vært der innerst inne, men kjenner at det er fint å være tilbake her og bare lese og lære igjen :ahappy: 

  2. Retrieverne var min første tanke, spesielt golden eller lab :) Jaktvariantene er jo ordentlige brukshunder som jeg har inntrykk av at krever en god del mer aktivisering enn beskrevet, men det er det andre på forumet som er mer kvalifiserte til å svare på. Kanskje sheltie?

  3. 2 timer siden, jma skrev:

    Det høres jo ut som om dere er på rett vei. Sånne ting er jo dessverre noe som må jobbes med hver dag hele tiden, hvis ikke er det fort gjort å få tilbakefall.  Når hun er såpass gammel så er det kanskje ikke så mye annet du kan gjøre enn å avlede og belønne for riktig og ønsket adferd tror jeg. Men å trene mye på passering med belønning vil jo etter hvert gi henne en forventning til at det faktisk skjer noe hyggelig ved passering etter hvert, så det vil helt sikkert hjelpe mye å trene mye på det. Bare sørg for å ikke gjøre det for vanskelig. Ha gis avstand der det er mulig ? Og sørg også for at godbiten eller belønninga har såpass høy verdi for henne at det funker bra. Finn ut hva hun liker best, pølse, skinke, leke med ball, eller hva det enn måtte være ? 

    Har dere no hundetrening i nærheten med sånne fellestreninger med enkel lydighet kan du jo henge deg på der og forklare at du har en usikker hund, og trene med litt avstand til de andre. Så venner hun seg til å ha andre hunder rundt men fremdeles fokusere på deg. 

    Godt og utfyllende svar! Det å trene konsekvent daglig er vel nøkkelen, ja?

    • Like 1
  4. På 8/2/2020 at 11:18 PM, jma skrev:

    Hvordan har dere gått frem når dere har trent passering tidligere? 
     

    En måte å gjøre det på er å lære hunden å sitte ved siden av deg, eller gå ved siden av deg, men øyekontakt, og bruke godbiter som belønning. Når hunden kan det kan du gjøre det etter hvert ved passering. Først trenger du nok stor avstand til det hunden reagerer på så hunden klarer å lykkes, og det ikke blir for vanskelig. Så kan du redusere avstand etter hvert. Det kan hende det er territorielt ja. Om hun stopper opp, ville jeg bare oppmuntret henne til å gå videre uten å lage noe mer greier ut av det. Er hun glad i leker så kan det fungere å bruke leke som avledning. Og jeg ville absolutt latt henne slippe å hilse på alt av fremmede hunder i sånne situasjoner. Det er nok bedre å bare gå forbi. 

    Da vi trente passering tidligere, hadde jeg godbiter til å belønne hvis hun klarte å gå fot og holde kontakt med meg. Hvis det ble vanskelig fikk jeg henne til å sitte i ro og holde kontakt til de passerende var forbi. Skal prøve ut metoden du skisserer, tusen takk! Er det noe mer vi burde trene på for at hun skal bli mindre redd for andre, eller vil passeringstrening alene føre til en mindre redd hund? Litt vanskelig å formulere spørsmålet, håper det ga mening.

    Jeg vil unngå at hun skal få negative opplevelser med andre fremmede hunder, og kommer derfor til å holde henne unna dem som du skriver?

  5. Jeg er nok veldig sent ute, i og med at Sydney har rukket å bli 6 år gammel, men jeg vil likevel spørre om råd fra dere flinke hundemennesker!

    Sydney har alltid vært skeptisk til andre hunder og mennesker, helt siden vi fikk henne 9 uker gammel. Passering av mennesker på tur er ikke et problem, men hun trekker seg stort sett unna dersom de ønsker å hilse (med unntak av barn). Hvis vi derimot skal passere en annen hund, hender det stort sett at hun enten stopper opp og viser en haug dempende signaler, eller forsøker å gå forbi med stor radius. Enkelte rolige hunder er helt greie å omgås. 

    Som et annet tegn på usikkerhet (slik jeg tolker det), så hender det at hun utagerer og bjeffer. Jeg har observert at dette kun er tilfelle hvis vi er nærme huset/i nabolaget. Kan det være noe territorielt? Hun bjeffer nemlig også på dyr og mennesker hun ser fra altanen, og hvis det ringer på døra. 

    Sydney er vår første hund, og jeg skulle så inderlig ønske at vi var bedre på sosialiseringsbiten i valpetiden. Igjen, jeg er sikkert sent ute, men er det fortsatt mulig å iallfall forbedre dette? Jeg vil tro at det vil være bedre for både oss og henne hvis hun er mer omgjengelig ovenfor andre. Jeg har forsøkt på å trene passering tidligere, men har slitt med å være konsekvent med det fordi jeg rett og slett ikke vet om det er rett sted å starte.  

    Takker på forhånd for alle råd og tips!

  6. På 5/28/2020 at 10:27 AM, Silky skrev:

    Jeg er ganske ny på foto selv, så det kan hende jeg gir deg feil tips (glad hvis noen i så fall sier det hehe), men jeg har satt kameraet mitt til å ta bilder i RAW format istedenfor JPEG. Da beholder fila mer informasjon. Så bruker jeg Adobe Lightroom til å tweake etterpå. Hvis du syns bildene ble littegrann undereksponerte, eller du har veldig lys himmel og veldig mørk hund, kan du justere det i Lightroom. Det hjelper deg kanskje ikke på å bli mye bedre på det fototekniske, men når forholdene er vanskelige (eller umulige) kan det være kjekt å få "reddet" noen bilder likevel ?

    Takk for tips! Fint å ha et redigeringsprogram uansett, spesielt under særdeles vanskelige forhold som du sier?

  7. 11 timer siden, Sofie & Aska skrev:

    Det du kan gjøre er å stille opp iso-en. 

    18 minutter siden, Anooni skrev:

    Jeg opplever at speilrefleks jobber best enten med alt på auto, eller alt på manuell. Så her må du også fortelle kameraet hvilket ISO-nivå det skal ligge på, som Sofie & Aska skriver :)

    Tusen takk? Da prøver jeg det neste gang!

  8. Da har hu prøvd seg igjen! Håper noen vil ta seg litt tid til å gi konstruktiv kritikk av bildene? 

    På flere av bildene så hadde jeg relativt kort lukkertid pga. bevegelse, og måtte kompensere med stor blenderåpning, spesielt fordi lysforholdene ikke var de beste. Hadde ISO på auto. Er det noen som har noen lure tips til å få lyse bilder av hunder i bevegelse når lysforholdene er litt så som så, eller må jeg bare be om at sola kommer frem??

     

    49690753316_d4d917a5cc_k_d.jpg

    49691064677_b6d8fa0c81_k_d.jpg

    49690219758_c5aef617b6_k_d.jpg

    49690752026_05b199cfcb_k_d.jpg

    49691063142_74bcd3576a_k_d.jpg

     

    Nevnte noen dårlig lys...??

    49691062662_2ee417052d_k_d.jpg

    49690217763_e7e951a64b_k_d.jpg

    Takk på forhånd!

  9. Hei!

    Nå har det seg slik at Sydney, som snart er 6 år gammel, har løpetid. Noen dager inn i løpetiden så får hun en stor atferdsendring (ikke bare denne løpetiden, også i de tidligere). Hun klarer ikke å slappe av, vrir seg i senga, piper/skriker og river i halen til det nesten ikke er pels igjen på tuppen:huh: Det er ingenting jeg kan gjøre når hun oppfører seg slik, og det hender at hun glefser hvis jeg prøver å skille henne fra halen og roe henne ned. 

    Vi har vært i prat med veterinær, og kom frem til at Sydney er unormalt mye påvirket av hormonelle endringer i løpetiden. Han anbefalte derfor kastrering.

    Ville dere kastrert i en slik situasjon? Jeg er ganske sikker på at det er det beste å gjøre, da det påvirker livskvaliteten hennes veldig i løpetiden. Jeg liker likevel å høre litt andre meninger, da det er et ganske omfattende inngrep å kastrere tisper, slik jeg har forstått det.

    Takk på forhånd!

  10. Vi kjøpte inn Acana Pacifica for litt siden, og blander det inn i det gamle fôret nå:) Planen er å fullfôre Acana når det er tomt. Hun liker det ihvertfall godt, og hun har foreløpig ikke hatt noen reaksjoner selv om hun har litt sensitiv mage. Pacifica ble bevisst valgt på grunn av pelsen hennes som trenger en del stell, og så langt ser det ihvertfall lovende ut!

    Jeg vet dog ikke hvordan det ville vært for veldig aktive hunder, sånn i forhold til mengden mat. 

  11. Som tittelen sier, så lurer jeg altså på hvilke utfordringer dere møter på når dere trener hund, gjerne også de positive sidene. Nevn gjerne rase også, evt. også annen relevant informasjon:)

    For oss så er utfordringene at hun raskt går lei av å repetere, og at hun kan være litt selvstendig, treningen skal foregå på hennes premisser. Det skal ikke mye til før hun kobler litt av og synes at bakken plutselig ble veldig spennende:P Hun er ikke av den mest intense typen heller. Heldigvis tar hun ting veldig raskt, når hun er motivert for det. Hun er blanding av litt ymse; litt labb, mest puddel (dverg og stor).

×
×
  • Opprett ny...