Gå til innhold
Hundesonen.no

Samojed_Aiko ?

Medlemmer
  • Innholdsteller

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Samojed

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Samojed_Aiko ?'s Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi har en 6 mnd gammel samojedvalp. Når vi skal løpe med hunden og vi begynner å øke farten, i alle sammenhenger, begynner han å hoppe. Han napper og biter da i beina våre. Sier "nei" og stopper, men da begynner han å bjeffe. Når han blir stille begynner jeg å løpe igjen, men da har vi samme regla om igjen. Roser jeg positiv adferd; løping uten biting o.l., girer han seg voldsomt og begynner med biting igjen. Noen som har tips? Trener til valpeshow og dette er noe som ikke (!) passer i ringen! ?
  2. Vi skal i vei, men bare på valpeshow da ?
  3. Har lagt merke til at valpen er aktiv på vasking av edle deler, men ikke tenkt over det. Men i går begynte han å hyle mens han vasket seg (som at det var vondt), samme har han gjort 2 ganger i dag. Disse gangene har det vært når han har vært helt rolig og slappet av. Noen som har tips? Bare holde han unna vasking en periode?
  4. Hva bruker dere som godbit til hunden? :-) Her er det pølse, men blir noe lei av det i lengden :-)
  5. Noen som har gode oppskrifter på hjemmelaget hundegodis? Dette er da til valp, men alt tas mot med takk :-) Tenker litt kjøttdeig, grønnsaker, ris, annet? Noe som kan fryses og gis som "tyggebein" og noe som kan brukes til trening.
  6. Tusen, tusen takk for gode svar! Faktisk veldig oppmuntrende å lese, da vet jeg det kan ordne seg! Bare å sette i gang treningen, og øve på holdningen - for min del :-) Tusen hjertelig takk :-)
  7. Tusen takk for gode tips. Da setter vi i gang med bytte-trening med en gang. Hører så mye om at man ikke skal kjefte o.l. fordi han er valp, da skal det meste bare være greit og forbigående. I denne situasjonen følte jeg selv at jeg gikk inn med vanlig holding, nå har han tatt noe igjen-holdning. Ikke sint eller noe. Det var ikke før jeg fikk fatt på han at han satte i gang og jeg begynte å bli smånervøs for den filen som han fikk lengre og lengre inn i munnen. Vanskelig å vite hvordan en skal forholde seg i slike situasjoner som plutselig oppstår, aldri reagert slik før selv om vi har tatt fra han det meste. Prøvde bytte mot en kong med noe leverpostei igjen i uten effekt (var det som var nermest, og ville ikke gå fra han med den filen så langt i munn). Tusen takk for gode tips uansett, skal trenes MYE på bytting fremover :-)
  8. I kveld hadde vi en hendelse hvor jeg ikke visste helt hva jeg skulle gjøre. Valpen vår, på 4 mnd, viste en ny side av seg selv. Han fikk tak i en liten metallfil på ca 7 cm og sprang av gårde med denne. Det er ikke nytt at han stikker av med ting han ikke har lov til. Men når jeg kom til for å ta denne fra han ble han helt merkelig (redd for å bruke ordet aggressiv da dette ikke "passer seg" for en valp). Han flekket tenner, knurret, ble helt stiv i kroppen og lente hodet bakover. Å ta den strenge tonen her funker ikke, tenkte jeg. Så jeg snakket rolig og strøk han på brystet, roet seg til jeg gjorde en annen bevegelse. Prøvde dette X antall ganger. Han skiftet ofte bitt på filen og den havnet lengre og lengre inn i munnen. Til slutt tenkte jeg at enten svelger han filen eller han biter meg i forsøket på å ta denne fra han. Sistnevnte skjedde. I det jeg tok i filen kom et knurr og han beit seg skikkelig fast i hånden min. Når han slapp taket tok jeg filen og gikk fra han. Jeg lettere sjokkert over oppførselen så fikk ikke reagert. Har sett dette en gang før (sist mandag) da han knurret når vi nermet oss en pølse han spise på. Hvordan skal/bør jeg reagere i en slik situasjon? Hadde ikke mye tid å tenke da jeg var redd han skulle svelge filen. Takker for svar. Utrivelig situasjon med min lille bamse! :-(
  9. Ser det er mange tråder som omhandler hvilket tørrfôr andre velger og erfaringer. Det jeg lurer på er hvorfor du har valgt som du har valgt. Altså; hva ser dere etter når dere kjøper tørrfôr mtp innhold (vitaminer, kjøttmengde, korn osv)? :-)
  10. Tusen takk for svar :-) Blander du disse? Eller får de V&H til et måltid og tørrfôr til neste? :-)
  11. Har en samojed-valp på 17 uker. Har til nå brukt ProPlan-tørrfôr, men er under vurdering å bytte fôr etterhvert. Tenkte litt på råfôring, men tenker dette krever sin plass og blir dyrt i lengden? Ellers lurte jeg på om det er noen som kombinerer disse; tørrfôr og V&H? Setter stor pris på tips og erfaringer :-) Er helt ny på råfôring og kan ingenting om dette! Tusen takk på forhånd :-)
  12. Vi har en voksende samojed, desverre vokser ikke bilen i samme tempo. En Ford Focus med lasteterskel, ikke stasjonsvogn. Flere som sliter med det samme? Noen som har tips til hvordan løse dette mtp bur, grind el.l.? Lignende bil som på bilde, bilde hentet fra google.
  13. I sommer blir det en del turer ute i skog og mark. Vi har en samojedvalp som på det tidspunktet vil være 9 måneder gammel. Hvor lange turer kan han klare med tanke på hva som er forsvarlig? Det sies at hundene ikke skal trenes for mye det første året, men tenker som 9 måneder er han blitt ganske så stor og robust. Hva er deres formening om dette?
  14. Tusen takk for gode svar, folkens! :-) Dere er gode!
×
×
  • Opprett ny...