Gå til innhold
Hundesonen.no

patricia

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,487
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    13

Innlegg skrevet av patricia

  1. På 2/8/2024 at 1:36 PM, simira skrev:

    Jeg har ikke hund lengre, men mener at så lenge man tar hensyn så bør det være greit å ta med løpetisper på trening. Når det er sagt er det veldig forskjellig hvordan hannhunder reagerer, og jeg kan forstå de som har hannhunder som skrur fullstendig av med løpetispe innen en mils radius at de helst ikke ønsker det.

    Når man har betalt for kurs så er det litt annerledes, da tenker jeg at man bør kunne forvente at forholdene er noenlunde tilrettelagt for læring. Og for mange hannhunder er det ikke det med løpetisper. Men jeg synes godt man da kan refundere tisper med løpetid som ikke får blitt med. De aller fleste er jo regelmessige nok til at man kan beregne det.

    Her er en tidligere tråder om temaet, er nok flere også men dette var de jeg fant sånn umiddelbart:

     

    I min klubb er det ok at løpske(ikke høyløpske) tisper møter på klubbtreninger, men ikke på kurs man har betalt for å delta på. Synes det er en ok regel, selv har jeg hatt tisper i veldig mange år, og har aldri forventet å få delta på noe som helst...

  2. 10 timer siden, simira skrev:

    Det er en grunn til at det er ulovlig, og det er jo at det regnes som uetisk å operere en frisk hund.

    Når det gjelder økt fare for kreft så er det klart at man ikke kan få kreft i en kroppsdel man ikke har. Det er ganske omdiskutert om det øker kreftfaren eller ikke.  Og mange tisper opplever livmorbetennelse i løpet av livet, som det jo vil forebygge. I stedet er de utsatt for overvekt og inkontinens. 

    Det er gode argumenter for og mot, men jeg ville fortsatt ikke operert en hund som er frisk og uten plager med løpetid, tenker jeg.

    Og vær så snill, kall det løpetid og og ikke menstruasjon, det kan ikke sammenlignes. Vi snakker om hund her, ikke jenter og kvinner.

    • Like 1
  3. 3 timer siden, Debbie skrev:

    Det er vel blitt mer mote at alle har livets rett. Før røyk jo både patcher, døve, blåøyde og feil fargde dalmiser på søpla. Det samme med rigder uten rigde, døve støvere med merle farge, feilfarget buhunder.

    Jeg har møtt hunder jeg selv hadde tatt livet av hvis jeg var oppdretter( liten doodle sak med bekken, som grodde skjevt, også en som hadde liten underkjeve)

    Men penger frister, og alt som er  annerledes er jo stas... er det noen som mener

    Etter min mening er det feil å dumpe feilfargede valper, så lege de er friske. Like feil er det å la døve, misdannede, blinde og  vanskapte valper leve opp. Som oppdrettere har vi ingen som helst garanti for  å bare lage feilfrie dyr, men vi plikter å sørge for at de er i stand til å leve ok og greie liv. Vi har også plikt til å sørge for at kjøperne våre skal få funksjonsdyktige  valper. 

  4. 1 time siden, TheQueen skrev:

    Flatcoat er mye sykdom på. Så den rasen ville jeg ha styrt unna. Du har tydeligvis golden selv. Jaktlabbe er roligere variant - med mindre stress som regel - enn jaktgolden. Så det kommer litt an på hva du er ute etter. hvis du vil ha trøkk - hvorfor ikke fortsette med jaktgolden . de er da bra sportshunder. Vil du ha jaktretriever - gå for jaktlabb. 
    Vil du ha brukshund - allarounder - bruks-schæfer? Ferrari uten avknapp + - malle? 
    Hvorfor endre suksess-faktoren om du har oppnådd det du vil med jaktgolden? 

    Vil du ha jaktlabrador, henvend deg til kennel Workingmood.

     

  5. 20 timer siden, Kantarellen skrev:

    Vil gjerne høre deres erfaring med husstandens eldre hund, og valp.

    Hunden vil fylle 10 år neste år. Vi tenker å anskaffe valp (samme rase) mens hunden vi har fortsatt er i god form,så det ikke blir for slitsomt for henne. I tillegg kommer vi til å passe på at hun får både tur og annen tid i fred fra slitsom og masete valp.

    Hun har aldri hatt valper selv, men vi har passet valp, og unghund, og hun er tålmodigheten selv, og veldig, veldig mild.

    Noen råd på veien slik at dette blir mest mulig positivt for hun som er godheten selv ,og som har levd mesteparten av livet som eneste dyr i heimen?

    Det kommer til å gå helt fint. Litt sure miner noen dager, så går det seg til. Bare pass på at begge får egentid med dere, på tur, i lek og kos. Valpen skal ikke henge i skjørtene på den gamle hele tiden,  og den eldste bør skjermes litt fra en energisk og leken valp. M in erfaring er at gamlefar/mor ynges opp igjen når en ny valp kommer inn i heimen. Det går bra !

     

     

     

     

    • Like 1
  6. Det er helt vanlig at premieringene spriker i alle retninger, og det har å gjøre med mange ting. Dommers preferanser, selv om de kal dømme etter rasestandard og ikke etter  egne liker/liker ikke. Hundens dagsform, handlerens dyktighet til å få frem hundens beste side, hor godt utenlandske dommere har satt seg inn i norske utstillingsregler mht premiegrader, hvem de konkurrerer mot osv. Har stilt ut i mange år, har gått fra cert til blått samme helg, mrd kritikker som totalt motsier  hverandre , osv. Sånn er det bare , det kan være vanskelig å begripe, men på den annen side: Det er jo disse forslkellige  resultatene som utgjør  noe av spenningen med denne sporten ?

  7. På en såpass gammel hund må du nesten forvente slitasje, artrose, som gir stive og ømme ledd. Men hjelpen finnes, der  fins mange forskjellige smerte /betennesesmidler for hund nå , i forhold til tidligere. Og der fins både kiropraktikere og andre flinke fagfolk. Lykke til, har hat flere eldre hunder som har haltet, men som har blitt godt hjulpet.

     

  8. Ingen av mine er i urne hjemme, de er strødd på flere forskjellige steder. Noen i skogen, noen i vann, noen til fjells. Alle har havnet på et sted hvor de elsket å være, og hvor vi går av og til for å minnes dem og prate om dem. Hver hund er savnet, og lever videre i minnet og fotoalbumet.

  9. 6 timer siden, Gjesten skrev:

    Takk Pingeling. Godt å høre at det i allefall ikke er uvanlig. Tror jeg snart har lest hele internett om emnet (?)og ser at fler har opplevd lignende og at det har vært innbilt. 
    Og jeg har vært rimelig sikker helt siden vi var der at der IKKE skjedde noe vi ikke så. Men begynner å tvile litt på meg selv når hun plutselig blir slik ?

    OM det skulle skjedd en tjuvparring der hadde hun nå ha vært ca 6 uker gravid, og da burde hun vel ha begynt å blitt ganske rund også? 
     

     

    Hvis hun hadde vært 6 uker drektig, hadde du nok oppdaget det, ja. Det du ser her, er helt normalt, du kan ta det med ro.

    • Like 2
  10. Jammen så kjøp deg en hund til, da.  Tre av mine jenter har hat både valpekull og kreft, så hvor har du det fra at en fødsel skal beskytte mot kreft? Ser det heller som et påskudd for å sette på enda et blandingskull med dårlige forutsetninger, blå øyne skal liksom være et viktig punkt her ? Hva med helseundersøkelser,. som er uendelig mye viktigere enn øyenfarge ? Unnskyld at jeg virker gretten og sur, men jeg er sååå inderlig lei av folk som avler valper så lettvint og tankeløst.

     

  11. Må han stå i løpestreng? Løpestrengen i seg selv kan være en stressfaktor, den begrenser hundens  bevegelsesfrihet og kan føre til frustrasjon og dermed bjeffing. Labradoren er en veldig sosial rase, den vil fryktelig gjerne bort og hilse fysisk på folk. Å stå i løpestreng er kjipt og kjedelig, er det ingen annen løsning hos dere? Å ha ham løs på inngjerdet område vil være et bedre og mer avslappet alternativ. Veldig bra at dere vil jobbe med denne uvanen, la det være sagt.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Like 1
  12. To av mine tisper fikk påvist jursvulster når de var gamle (10-12år). I begge tilfellene sa vetr  at dette var saktevoksende svulster, hundene ville dø av helt andre årsaker. Dette stemte , begge ble spart for tunge, inngripende operasjoner , og ble veldig gamle før de måtte takke for seg v helt andre årsaker. Noen ganger er det nyttig å ha litt is i  magen.

  13. 1 time siden, Pingeling skrev:

    Ved 4 mnd? 

    Det skjer noe med valpene i den alderen, det vet de fleste som har hatt noen hunder. Vi betrakter dem som valper til de er bortimot årsgamle, med det gjør ikke andre hunder. "Valpelisensen" går ut omtrent på denne tiden. I oppveksten går valoen/hunden gjennom flere modningsfaser, som vi bør ta hensyn til i oppdragelse og trening.

     

  14. Ta deg bedre tid, og ikke forvent bare fremgang.Valpen  er i en alder da den ikke er baby langer i hundeverden, men en obsternasig tenåring. Hormonene begynner å sette sitt preg på oppførselen, den blir mer selvstendig og utprøvende. Senk skuldrene og forventningene, fortsett å trene , men hold gjerne litt igjen på progresjonen. 

    • Like 1
  15. 10 timer siden, SaraSL skrev:

    Min tispe på 11 år har 2 ganger ikke kommet i løpetid siden 2022. Hun får de vanlige tegnene til begynnende løpetid slik som røyting og markering, men sp komme hun ikke helt i løpetid, ingen blod, ikke den normale atferden hun pleier å få ved løpetid, tar ikke halen til siden som hun pleier og hannhundene har ikke vært interessert. Den andre tispen har hatt løpetid som normalt. Kan det være medisinske årsaker til dette?

    Helt normalt for gamle tisper at de får såkalte stille løpetider, altså uten blod, og uten noen av de fysiske tegnene.  3 eller  4 av mine har hatt det på den måten når de ble gamle. Ifølge vetr var det ingenting å bekymre seg for, men jeg burde være obs på tegn på livmorbetennelse de første ukene etterpå.

×
×
  • Opprett ny...