Gå til innhold
Hundesonen.no

Amig0

Medlemmer
  • Innholdsteller

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Amig0

  1. Valpen min har blitt 16 måneder nå, og passering er det store problemet.
    Han stopper opp når han ser en annen hund, går videre, stopper opp, og så blir han veldig ivrig og prøver virkelig hardt for å komme bort til den andre hunden.
    Jeg prøver og bare gå videre, men det nytter ikke. Prøver å få kontakt, men det nytter heller ikke.
    Noen tips til hvordan jeg kan trene oss opp til passering av andre hunder, uten at jeg må bruke full makt for å holde igjen min?

    Jeg må begynne helt fra starten igjen, er jeg sikker på, men hvordan? Leser stadig saker om passering av andre hunder, men blir ikke noe klokere.

  2. Hei!
    Amigo har rundet året nå, og ikke blitt den verste pubertetshunden (enda :P ), men noen småting er det alikevel - som jeg vil trene bort, og trenger tips :)

    Bjeffing og "boffing": Han bjeffer som en gal på huseier (selv om huseier setter seg ned og holder seg rolig), han "boffer" på mennesker som kommer i mot han hjemme (ukjente , og kjente - som han ikke har innsett er kjente enda :P), og han "boffer" på noen ukjente lyder.
    Jeg har prøvd å rette oppmerksomheten mot meg når han bjeffer og "boffer" , og gitt han ros for oppmerksomheten. Noen andre tips?

    Biting: Han biter og ødelegger fremdeles ting, enda han ikke får lov. Tar vi han i akten, sier vi "NEI" i en streng tone og han legger tingen i fra seg og ser skyldig ut. Han får stadig ros når han leker meg sine egne leker. Noen måter å få han til å slutte?

    Bur: Han er kjempeflink til å ligge i bur, og går frivillig inn med kommandoen "inn i buret", men så fort vi har dratt / lukket døren så begynner han på sin "komme seg ut av buret" oppgave (med mindre han er ekstremt sliten). Buret står inne på soverommet (pga svalest temperatur) og han har utsikt ut av vinduet. Han har tidligere ødelagt 1 bur (billig bur fra JULA) , og vi har nå et dogman bur som ser ut til å tåle støyten - bortsett fra at han klarer å lirke seg ut fra det, med mindre vi har på hengelåser. Jeg har stadig dårlig samvittighet for at han har hengelåser på buret, men jeg har ingen andre løsninger akkurat nå. Når han har kommet seg løs inne på soverommet, har han bitt i stykker 1 dyne, teppe, overmadrass og begynt litt på senga.
    Jeg har prøvd å ha han løst i stua, begynt med få timer for å så prøve med flere, men etter han ødela mange ting, tok jeg ikke sjansen.
    Er han stressa, og vil bare ha sin frihet? Er "å trene seg opp til å gå løst hjemme" eneste løsning? Hvordan begynne? Hvor striglet skal hjemmet være?

    Bilbur: Han har ingen problemer med å kjøre bil (ingen lyder whatsoever), men han vil ikke , idet hele tatt, gå inn i bagasjerommet (har variogate, og vi må stadig løfte han. Har prøvd å lokke med de aller beste godbitene i hele verden, men han vil ikke for det. Og det virker ikke ut som om han kobler biltur med at vi skal noe gøy, selv om vi alltid gjør noe gøy når han er m€d i bilen.. Tips?

    Tusen takk :)

  3. Jeg har nesten samme historie med min hund / valp på 10 mnd og han gikk først på V&H nr 25 (med laks) og så fikk han kylling, men han er allergisk mot både svin (som er i nr. 25) og kylling , så å bytte fra nr 25 til 100% kylling hadde ingen effekt hos oss.
    Jeg ville også helst ha han på V&H, men ettersom han kun kan spise ting uten mais, kylling og svin så er det bare Storfevom fra V&H som er igjen, og den er ikke fullfôr. Betaler litt over 600 kr for Specific spesialfôr hos dyrlegen (ikke veldig dyrt), og tenkte å prøve med både det og storfevom når de 6-8 ukene av "fôrelimineringen" er ferdig.

    Han har forresten blitt mye bedre etter fôrendring, og klør veldig lite (klør pga pollenallergi), men dette er også under kontroll ettersom vi har servietter vi vasker labbene hans med innimellom, renser ørene hans, tørker pollen av pelsen og dusjer han litt oftere enn før.

    Jeg ville sjekket med dyrlege. Allergitest er ikke 100% sikkert når hunden er ung, men det gir i hvertfall en pekepin på hva det kan være allergisk mot dersom det er allergi.
    Om du vil gjøre det selv, fôreliminering, må du ta deg god tid til å prøve forskjellige fôr. 6-8 uker. Husk at (faktisk og dessverre) mange hunder reagerer på kylling.

    Kjøp deg også en ørerens og rens ørene - ørene til hunder er ikke noe å tulle med. De kan bli døve dersom infeksjoner o.l ikke blir behandlet.

  4. Husk på at en blodprøve ikke kan vise 100% når det gjelder mat, da er det kun elimineringsmetoden som fungerer. Skulle jeg valgt et av de förene hadde jeg valgt Orijen, har god erfaring med det :)

    Det vet jeg, men ettersom han har vist reaksjon på både kylling og svin, så velger jeg å stole på blodprøven / allergiprøven ;)

  5. Siden Amigo har fått påvist fôrallergi (mot kylling, lam, svin, mais, gulrot) så må jeg jo endre fôr. Har en liste med de som er aktuelle ihh til det han reagerer på.

    - Kingsmoor Pure Hund Havsfisk
    - Orijen 6 Fish
    - James Wellbeloved Dog Duck & Rice Adult
    - Naturea Atlantica
    - Brit Care Salmon
    - Franks Pro Gold Dog Sensitive

    Noen som har noen formeninger om disse fôra? Erfaringer osv..
    Han har ikke hatt en kost på bare tørrfôr før, men han er veldig matglad.

  6. Dyrlegen jeg har nå , har spesialisert seg på hudsykdommer - Aktiv dyreklinikk på Åneby (Nittedal).

    Fikk svar av dyrlege nå, og testene (blodprøver og allergitester) slår ut på noen typer gress og trær, noen typer ugress, husflue og kakerlakk, bygg, kylling, gulrot, mais, svin og lam. Siden han reagerer på kylling og svin, så er det ikke rart han reagerte på Vom og hundemat med laks (inneholder svin) og 100% kylling - vitaminisert..

    Så heretter blir det bare tilrettelegging som bare det, deriblandt (selvfølgelig) skifte av fôr :thumbsup:

    • Like 2
  7. Dere som mener hun skal bytte dyrlege osv; det er helt vanlig prosedyre å utelukke fôrallergi først, før man tar blodprøver for å lete etter andre allergiårsaker som f.eks støvmidd og pollen. Selvfølgelig vil man utelukke demodex aller først, men denne har ofte typiske mønstre/områder den angriper på kroppen, og stemmer ikke dette med pasienten er det ikke alltid nødvendig å ta et hudskrap.

    Du skriver at du byttet til et annet fôr, og at kløen forsvant mens hunden fikk kortison. Det er nettopp det kortisonen gjør, den demper kroppens allergiske reaksjoner og fjerner derfor symptomene. Når kuren er over, kommer kløen tilbake - dessverre. All ros og creds til dere som råforer eller fôrer med vom&hundemat. Jeg tror at mange hunder drar god nytte av dette. Men har du en hund som man mistenker fôrallergi hos, bør man gjennomgå en eliminasjonsdiett for å få dette stadfestet/avkreftet. Kylling er den hyppigste proteinkilden som forårsaker allergi.

    Fôret som selges hos dyrlegen er blitt produsert i en egen fabrikk, på et annet sted enn resten av tørrfôret. Det inneholder hydraliserte proteiner (kjemisk nedbrutt) som er så små at kroppen ikke reagerer på de, eller en eksotisk proteinkilde som f.eks catfish fra afrika/sør amerika. Med mindre du starter import av eksotisk fisk, og tilbereder dette et annet sted enn i ditt eget kjøkken, vil du ikke klare å produsere tilsvarende hundemat hjemme.

    Det tar 6-8 uker etter fôrskifte, før alle kroppens celler er påvirket og du dermed kan se et resultat på hud og pels. I den perioden er det derfor viktig at hunden kun får dette fôret og ingen godbiter eller annet snacks, eller har mulighet til å snappe til seg noe den finner på tur. Ser du ingen endring i kløen etter 8 uker, vil dyrlegen starte en mer grundig utredning for å finne årsaken til kløen. :) Dette er bare fordi utvidet allergiscreening er DYRT, og fôrallergi er den enkleste allergien å behandle. Hvis du ønsker å bruke mange tusen på blodprøver med det samme, så kan du selvfølgelig gjøre det samtidig som du starter på dietten.

    Jeg er enig i alt det du sier, men jeg mener dyrlegen burde sett nøyere på hunden før han bare bad meg om å skifte fôr. Han hadde hovne øyne (noe jeg ikke la merke til da, men som synes på bilder fra den tiden).

    Ang. elimineringsmetoden, så ville jeg tro at det å gå fra vom & laks til kylling , ville vise om det var laks han reagerte på? Jeg er klar over at kylling er " en jævel" :P.

    Nå har det gått 2 uker siden vi var hos dyrlegen (får kanskje i morgen?! :o ) og han klør fremdeles bittelitt, men da smått under armene, på hals og litt i øynene, men jeg ser helt klart en forskjell på 2 uker (ettersom han ikke har noen sår / rifter / hevelser etc).

  8. Yup, er ganske så sikker på den dyrlegen jeg har nå. Siden hun med èn gang så at han ikke var slik han skal være.

    Han klør bare bittelitt nå, hevelsen under armen har gått ned og det har blitt hud med pels igjen.

    Oppdretter vet allerede, og det er fryktelig trist om det / mest sannsynlig skyldes allergi, for han kan bli en bra avlshanne - men jeg avler ikke på en med allergi!

    • Like 1
  9. Ja, det har jeg forstått, og blitt fortalt av dyrlegen, men så lenge forsikring betaler alt (minus egenandel), er det jo bare å kjøre på..
    Jeg har prøvd fôreleminering, gikk fra v&h nr 25 til 100% kylling (vitaminisert) og alle problemene (bortsett fra utslag i ørene) kom etter endringen. Kanskje det er kylling, kanskje ikke. Mange hunder er allergiske mot kylling..

    Hun ringer meg når prøvene kommer tilbake , og da blir det en ny time - og kanskje endring i kost IGJEN.

  10. Jeg dro til dyrlegen (valgte en annen enn jeg hadde) og kjørte på med full pakke. Hun tok skrapeprøver av huden overalt, og hun fant ut at han har streptokokker på magen (rett over tissen), sopp under "tærne" & rundt rumpehullet, hovne øyne. MEN! Det var ikke noe infeksjon eller liknende under armen... :P Jeg fikk øyesalve, salve mot streptokokker, "servietter" mot soppen , og spray med kortison mot kløen under armen. I tillegg tok vi blodprøver , som jeg får svar på neste uke. Hun var nærmest overrasket over at forrige dyrlege behandlet meg slik, for i følge hun - var det bare å kikke på hunden og se at ting ikke var slik de var (hovne øyne, litt rød snute...). Hun mistenker at det kan være allergi, siden han også er litt luftig i magen også, men hun ba meg om og ikke gjøre noen endringer i kostholdet før vi har fått tilbake blodprøvene.

    Lærdom av dette: De billigste og "kjente" dyrlegene er ofte ikke de beste. Merkelig nok, mest opptatt av penger (etter min erfaring).

    • Like 2
  11. Hvilke undersøkelser gjorde dyrlegen? Har han blitt grundig undersøkt for parasitter?

    Ellers så er han i en alder hvor det er typisk at atopisk allergi dukker opp. Høres nok ut som et veterinærbesøk kan være på sin plass etter hvert. Finner man årsak til kløen(evt. utelukker årsaker som f.eks. parasitter) så er det lettere å sette i gang tiltak.

    Dyrlegen kikket bare på han og ville ikke ta noen videre tester før vi hadde prøvd en annen type fôr. Han sa han ikke så tegn til noen hudinfeksjon, eller lus. Han mente det ikke var noe vits å ta noe allergi prøver siden han er i en alder hvor han kan / kan ikke få utslag på alt mulig rart i.h.h hormoner.

  12. Var hos dyrlegen for 6 uker siden da valpen (8mnd amerikansk bulldog) hadde sår i ørene og klødde en del. Han trodde det muligens kunne være fôrallergi og anbefalte meg å gå på allergivennlig fôr i en 6 ukers periode + en 3 dagers med kortison.

    Jeg byttet fra vom&hundemat nr 25 til 100% kylling og salfresh som tilskudd (fordi jeg rett og slett ikke vil betale 1000 kr for 15 kg med allergi"vennlig" fôr, siden han er valp og trenger en del mat).
    Ørene hans ble mye bedre og han klødde ikke i det hele tatt etter kortison behandlingen, men nå har kløen kommet tilbake, under høyre "arm" og det har blitt sårt og "valkete".
    Smører med zink salve, opptil flere ganger om dagen , men det ser ikke ut til å hjelpe. Når han klør , "stjeler" jeg oppmerksomheten hans (i tilfelle han klør av kjedsomhet?) , men det har ingen større resultater da han fremdeles klør om natten (mens vi sover) og når han er hjemme alene.

    Noen forslag på hva jeg burde gjøre, før jeg kontakter vet. igjen?

    Det ser ikke ut til å plage han mer enn at han klør, for jeg får lov til å ta på, se på, og smøre. Det er ingen infiserte blemmer der , kun rødt "utslett". Pelsen hans ellers er fin og blank, og ingen tegn på tørr hud, eller lus.

  13. Jeg har også vært ganske lat på triks, men har akkurat begynt med rull rundt og det er enklere enn hva man skal tro =) Har ikke begynt med kommando, men håndbevegelsen.

    Amigo på 8 måneder kan:
    "sittt
    "ned" (ligg)
    "bli"
    "suss" (slikke i ansiktet)
    "gå pent"
    "høyre" (gå pent på høyre side - når det ikke passer seg å gå på venstre side)
    "fri"
    "kom a'" (innkalling)
    "opp" (reise seg opp for å få tak i godbit)

    Øver stadig på rulle rundt, "takk" (for å få det han har i munnen) og venstre (sitte pent ved min venstre fot) :)

    Finner nye triks jeg vil prøve hele tiden, men tar litt og litt. Youtube er gull , spesielt for nybegynnere (slik som meg) :P

    • Like 1
  14. Amigo, amerikansk bulldog, på nesten 8 måneder har blitt hoven på venstre øye (nedre øyelokk). Har lyst på øyet for å se om det er noe rift, men så ingenting "uvanlig". Kan det være at han har snust på noe rart, fått bitt av et insekt eller liknende?
    Vi så det først for en time siden. Vi har vært ute og gått lang tur i dag, og det blåste noe.

×
×
  • Opprett ny...