Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundelykke

Medlemmer
  • Innholdsteller

    147
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av Hundelykke

  1. I går var vi på første kvelden på valpekurs! Det var spennende, og Hugo var så flink. Så nå må vi bare fortsette å øve på masse kontakt. 

    Ellers er det deilig at våren har begynt å komme for fullt 🌼

  2. Hugo har blitt stor! Han blir 16 uker på mandag og veier nå 10,4 kg. 

    Vi har vært på miljøtrening i byen, og han er så flink. Mye fokus på meg. 

    Vi har også godbitsøk nesten hver dag, og han er ei god nese. Gleder meg til å se hvordan han blir når han blir stor 🥰

    IMG_20240328_082311636.jpg

    IMG_20240328_121918744_HDR.jpg

    IMG_20240328_083606231.jpg

    • Like 1
  3. Så koselig med en slik tråd! 

    Kjedelig med naboer som er redd for hunden - håper det løser seg med tiden, og kan bli bra for alle parter. 

    Og @simira - skjønner at det er et kjempe vanskelig valg, ikke alltid at hodet og hjertet spiller på lag med kroppen... 

    -- 

    Her går dagene i ett med en valp og en gammel hund. Det blir litt småturer i skogen og mye lek i hagen. Er så glad for at han gamle min er så tålmodig og har et godt hundespråk. 

    Ellers gleder jeg meg til valpekurs i april, så jeg kan få litt tips til hvordan jeg kan lære inn ting hos valpen. 🐶

  4. Hugo flyttet inn til meg 10 februar, og har nå blitt litt over 12 uker! 

    Har aldri hatt så liten valp før, så det er veldig spennende. Han tar ting veldig fort, og vi har øvd mye på kontakt og gode relasjoner. 

    Han er en blandingshund, som kanskje ikke er så populært her, men er stormforelsket i han og han virker som alt jeg har leita etter i en hund. Tar det mest på strak labb. 🐶

    IMG_20240302_105115867_MF_PORTRAIT.jpg

    IMG_20240218_095440335_HDR.jpg

    IMG_20240212_090609224_HDR.jpg

    • Like 3
  5. Jeg har endelig fått valp i år ❤️ Hentet han 10. februar, så har hatt han i to uker nå. 

    Har aldri hatt så liten valp før, da min forrige var 4 mnd da jeg hentet han. Så er redd for å gjøre ting feil, og må prøve meg litt frem. 

    Han er veldig kul og hundene går godt overens. 

    Gleder meg til å følge med i valpetråden her. Hadde vært koselig om det ble litt liv her inne 🥰

    • Like 4
  6. Akkurat nå, simira skrev:

    Har du prøvd å søke på forumet? Det er veldig mange tråder om passeringsproblemer fra tidligere, og jeg tenker mye av de samme rådene mtp trening vil gjelde: https://app.roll20.net/join/9986335/Ztjpmg

    Med en godt voksen hund ville jeg tatt en sjekk hos dyrlegen ved plutselige adferdsendringer. Det kan være han er mer utrygg fordi han har vondt eller føler ubehag noe sted, eller bare begynner å bli stiv i kroppen.

    Takk for svar, det har jeg ikke gjort! 

    Vi hadde en sjekk hos dyrlegen for ikke lenge siden, tok da opp dette problemet, og det var ingenting fysisk galt med han. Virker ikke som han har vondt eller er særlig stiv i kroppen heller, han løper masse når han ikke har på bånd, og er som seg selv ellers.

  7. Hei! 

    Jeg har en hannhund på 7 år. Det siste året har han begynt å bjeffe mot andre hunder når vi går forbi de på tur, jeg har prøvd å avlede, ta han bort eller gi godbiter når han ser på meg, men får ikke kontakt når han først "låser" seg på de andre hundene. Han har ikke hatt dette problemet tidligere, og har ikke hatt noen dårlige opplevelser med andre hunder. Han går også fint på tur med andre hunder når han går løs. 

    Er det noen som har noen tips til hvordan jeg kan få dette bort? Vurderer å få en hund til etterhvert, men vil ikke at den skal få de samme uvanene, så håper at jeg klarer å trene det bort. 

  8. Hei!

    Jeg har tenkt å kjøpe ny sofa, og har skjønt at jeg kanskje burde gå for skinnsofa ? Hunden min røyter veldig masse, hele året, og hårene er overalt. Har derfor tenkt at det ikke funker lengre med stoffsofa. 

    Har dere noen gode tips til hvor jeg kan finne en god sofa, som er god for både hund og eier? Ønsker meg aller helst en stor og god sofa, som man kan krype oppi, og er god å sitte i! Helst litt fin, og ikke alt for dyr. ? ?

  9. Hei! 

    Jeg vurderer å kjøpe Laika kløv til hunden min. Er litt usikker på hvilken størrelse jeg burde velge. Han er en border collie blanding, som er ca 55/56 cm høy, og veier mellom 22-24 kg. Hvilken størrelse burde jeg velge? ?

    Og hvordan er deres erfaringer med kløven? Er det en bra kløv som holder seg lenge, eller burde jeg velge noe annet? ?

  10. Akkurat nå, Kangerlussuaq skrev:

    Santorini er helt nydelig! :wub:  Men er mer.. "by" enn strand, på ett vis. Det er en del strender, men de er ikke hvite sandstrender, det er mer brune litt grovere strender. Santorini er fryktelig fryktelig tett turistifsiert, så du må ikke være ute etter en øde opplevelse uten folk. Anbefaler å ha en liten leiebil så du kan kjøre litt rundt, da kan man prøve alle strendene :) Kan være dyrt. Var der i slutten av august/september. Mye hjeløse dyr, anbefaler et besøk hos dyrehjemmet i Santorini. https://www.facebook.com/SantoriniAnimalWelfareOrganizationSawa/

     

    Takk for svar ?

  11. Hei!

    Har tenkt å reise til Hellas i sommer. Vi har sett litt på naxos, paros og Santorini.

    Vi vil ha strandliv, noe og finne på og ting å se på. Vi har aldri vært på noen av plassene. Er det noen her som har erfaringer med noen av stedene og vil fortelle litt? Vi ønsker ikke en alt for dyr tur. Hvor bør vi dra? ?

  12. 3 timer siden, Lola Pagola skrev:

    Jeg har nesten bestemt meg for å ta en fjelltur alene for første gang emoji57.png har aldri sovet i telt alene før! Og jeg får hetta om jeg våkner i telt og det er helt mørkt, får klaustrofobi. Så må kjøpe noen glowsticks som jeg kan ha i taket emoji23.png
    Men blir nok bra, jeg må bare gjøre det. Tenker på det hver sommer men blir aldri noe av. Så om jeg får kommet meg avgårde denne gangen er terskelen sikkert lavere neste gang. Jeg drømmer jo egentlig om om å bare ha alt i bilen og stikke til fjells eller på tur, men det blir jo alltid med tanken:P Nå har jeg slått opp to telt og er litt usikker på hvilket jeg skal ha med. Det ene er lavere under taket enn det andre, mens det større lukter skikkelig kjeller. Vil helst bruke det men orker ikke sove i den lukta. Nå står det åpent ute i regnet så får håpe et par dagers lufting gjør susen. Er det noe man kan gjøre for å få det fresh igjen om det ikke funker?
    Nå må jeg bare finne ut hvor jeg skal dra da...

    Sent fra min SM-G903F via Tapatalk
     

    Det må du gjøre! Jeg har også tenkt at jeg skal gjøre det, men aldri turt. Tidligere i sommer bestemte jeg meg bare for å pakke telt og sovepose å dra på fjellet alene, og det var helt fantastisk! Sitte å se på solnedgang fra fjellet, og våkne til fuglene som flyr rundt teltet. 

    Det kommer jeg til å gjøre flere ganger. Så er det en deilig følelse å gjøre noe man har hatt lyst til lenge, men ikke turt. ?

    • Like 2
  13. 1 time siden, Mud skrev:

    Jeg har nå sovi en uke i hengekøye og jeg går ikke tilbake til telt på sommertid.  

    Husk å ha noe isolerende i bunnen av hengekøya der rumpa og ryggen er. Det blir kald luft i mellom  køya og bakken. Og tarp er lurt selvfølgelig, hvis det er fare for regn. Myggnett er alltid lurt. Til nød kan man sikkert bruke mygghatt siden man sover i sovepose. 

    Takk! Det er sånn jeg ikke tenker på at det kan være lurt med noe isolerende i hengekøya! Så godt å få litt informasjon fra erfarne folk ?

  14. 6 minutter siden, Kaja skrev:

    Det er ikke noe problem å telte alene, men kjekt å ha med hund :)
    Ta med noe å lese på, eventuelt lydbok eller noe annen underholdning. Jeg elsker lesebrettet mitt, massevis av bøker som ikke tar noe plass. Og krever ikke ekstra lys, og veier lite. 
    Jeg har sovet litt ute alene, og syns det er deilig noen ganger og kjedelig andre, ta med fiskestang og telt ved fiskevann. 

    Når jeg sover ute alene (jeg sover stort sett uten telt eller i hengekøye og ikke telt). Så pleier jeg å gå hele dagen, så slipper jeg å ha massevis av timer for å sitte å glo der jeg slår opp leir. 

     

    5 minutter siden, Mona skrev:

    Jeg synes det er veldig koselig å dra på telttur alene når hunden er med, men jeg orker ikke gjøre det uten hund. 

    Spør du om hva som er viktig å ha med på telttur generelt, eller hva som er viktig når man er alene med hunden? Jeg synes godis og en god bok (jeg bruker lesebrett/Kindle) er veldig viktig når jeg er alene på tur. Hodelykt for å lese boken med, hvis man ikke er så heldig å ha midnattsol :) Ellers synes jeg det er viktig å pakke litt lett når jeg går alene, siden jeg da må bære alt utstyret selv. 

    Takk for svar! Hvordan er det å sove i hengekøye? Har lurt litt på å kjøpe det.

    Kløv til hunden er jo lurt å ha ja, så kan han bære litt selv. Takk for gode tips!

  15. Hei! 

    Jeg har så lyst til å komme meg ut på telttur, og et av målene mine er å skulle dra på telttur helt alene - eller sammen med hunden da! 

    Dere som har dratt på telttur alene, hvordan er det? Hva er viktig å huske på? Del gjerne erfaringer dere har rundt det ?

     

  16. 49 minutter siden, Klematis skrev:

    Det skjer mye gøyalt for tiden. I går ble jeg påkjørt da jeg skulle svinge av veien opp til huset mitt.:teehe: Ja, jeg må nesten le litt. Er det mulig.

    Den unge sjåføren trodde at jeg blinka han forbi, når jeg gav signal om at jeg skulle kjøre av veien...Så akkurat da jeg la meg over, kjørte han forbi meg. Det gikk ikke så bra. I hvert fall ikke for bilen hans. Gutten sto stille som et tent lys og rørte ikke en muskel før jeg kom ut og lurte på hva han egentlig holdt på med. Kufangeren min var ikke så grei med døra hans, så han får litt å reparere. Min bil kom unna det med bare noen små skrapemerker og riper, og den har en del av det fra før, så det er ikke noe jeg prioriterer å gjøre noe med. Jeg tror ikke han kommer til å gjenta den fadesen der, men han syntes at jeg var innmari grei med han da, og det var jeg også. Jeg hadde bursdag nemlig, og var i godt humør. Sånn ellers var det en utmerket dag i hyggelig lag.

    For en kjedelig opplevelse, men godt det gikk så bra som det gjorde! Gratulerer med dagen i går! 

     

    --

    Endelig helg! Det skal bli godt etter en uke med nesten bare tidligvakter :P

×
×
  • Opprett ny...