Gå til innhold
Hundesonen.no

Terrierpia

Medlemmer
  • Innholdsteller

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Terrierpia

  1. 8 timer siden, Eva1986 skrev:

    Går det ann og bruke sitron eller lime saften du får kjøpt på matbutikker?

    Jeg har aldri brukt saft, men kjøpt hele og skjært opp. Tenker også at plantene ikke setter pris på konsentrert saft i jorda? 

  2. 17 minutter siden, QUEST skrev:

    Det er omtrent like sikkert som ‘amen i kjerka’ at enhver diskusjon om potensielt farlige raser/individer rimelig kjapt ender opp med at forsvarerne av disse rasene henviser til hvor aggressive og ‘farlige’ miniatyrhunder også  er. Fullstendig forutsigbart og like dumt hver gang.   
     

    Jeg ønsker ikke å bagatellisere mentale brister eller resultatet av uvitende/dumme eiere , på ingen måte. Men seriøst, hvor mange angrep med dødelig/svært alvorlig utfall kan det vises til ( fra seriøse kilder) enten det dreier seg om mennesker eller andre hunder, utført av chihuahuaer?
     

    Hvis man kan velge mellom å risikere å møte på en aggressiv bjørn eller en aggressiv mus, hver gang du og bikkja går en tur i nabolaget, hva vil majoriteten velge da mon tro?

    Det framstår som useriøst og ansvarsfraskrivende når man som eier av potensielt farlige raser ( enten det dreier seg om mennesker, andre hunder eller begge deler) kommer trekkende med ‘jammen småhunder er også aggressive!’  Sorry men da mangeler man gode argumenter for egen sak.

    Jeg er så utrolig enig med deg.

    Chihuahuaen hadde måttet jobbe hardt og lenge på min helst komatøse kropp for å kunne drepe meg. Naboens Dogo Canario (som vedkommende sliter med å holde igjen i utgangspunktet) kunne sannsynligvis tatt livet av meg i løpet av veldig kort tid.

    • Like 1
  3. Jeg har akkurat mistet min elskede hund, og er derfor mye på Finn om dagen. Har lagt merke til påfallende mange blandinger mellom staff og Cane Corso/Dogo Canario. Og det er jo litt rart mtp hvor små disse rasene er. 
     

    Bare sånn apropos å bevisst avle frem hunder med et spesielt utseende.

  4. 6 timer siden, O1234 skrev:

    Hamar Arbeiderblad har ganske detaljert dekning fra retten. Kan sikkert sende en pdf av det hvis noen vil ha (og orker).

    Tusen takk! Nå har jeg kjøpt med abonnement til en krone, og har lest alt. Super dekning fra retten.

    Og om jeg ikke var overbevist fra før om at eieren har vært grovt uaktsom, så er jeg det i hvert fall!

    Hvor mange uhell er det normalt at en og samme hund er involvert? Jeg kjenner i hvert fall ingen som har hatt så mange uhell med samme hund, der også lege og sykehus var involvert.  Hun har åpenbart ikke hatt kontroll på bikkja! 

    • Like 2
  5. 5 timer siden, Pingeling skrev:

    Jeg stoler på at media ikke lyver om saken, men hva vektlegger de og hva utelater de?

    I en av artiklene så sto det at mor og far har forskjellige oppfatninger av episodene før den tragiske hendelsen. Moren sier at hun var livredd hunden, at hun synes han var stor og skummel, og at at bestemoren har sagt at hunden ikke likte barn. Bestemoren sier at hunden ikke mislikte barn, og at han gikk ved hennes side og at barna klappet han. Faren beskriver hunden som rolig og lydig, og at han hadde tenkt på å trene hunden til å bli redningshund. Han mente også at det som hadde skjedd tidligere var uflaks og uklare situasjoner, ikke angrep.

    En annen ting de har utelatt: det sto at hunden var 6 år når den drepte gutten. Den har bitt barn to ganger før, og begge skjedde når hunden var ca. 1 år, men det ble ikke nevnt. Det er noe jeg regnet meg fram til. Siden jeg ikke vet de nøyaktige datoene så har den sannsynligvis vært noen mnd over eller under året gammel, og med tanke på den manglende selvkontrollen og bitehemningen til mange hunder tidlig i puberteten, så synes jeg det er relevant. Det øker sannsynligheten for at hendelsene ikke var motivert av aggresjon eller usikkerhet fra hunden.

    Jeg "stoler" ikke på noen av partene, for alle er traumatiserte og påvirket av det som skjedde. Det kan farge både minner og hvordan de ordlegger seg. 

    Jeg er derimot sikker på at et så lite barn aldri burde være alene i huset, men når jeg leser om bestemoren som hadde guttens blod over hele seg når naboen kom inn, så klarer jeg ikke å tenke på skyld. Det er bare tragisk, og dersom hun hadde vært klar over hvor farlig hunden eller situasjonen var, så ville hun aldri latt det skje. Og jeg tror heller ikke foreldrene ville latt barna være på besøk dersom de hadde vært klar over hvor farlig hunden var. 

    Det hele er bare så grusomt, og jeg kunne ønske ingen av dem ble påført mer smerte nå. 

    Sant det, veldig usikker på hva som vektlegges i avisartiklene som offentliggjøres.

    Når det er sagt, så unnskylder «alle» seg med at hundebitt og angrep bare var et uhell. Man har ikke lyst til å tenke slemt om hunden sin, og man har i hvert fall lyst å beholde den, og man har også selv lyst å TRO at det bare var et uhell, alternativet er jo skrekkelig.

    Og alle kan slenge ut at bikkja skulle bli redningshund. Når den allerede er seks år og ikke er i aktiv trening til det så tror jeg ikke på det. Mitt personlige inntrykk av hundeholdet hennes (burbruken, måten hun omtaler hundeholdet sitt på, osv) gjør også at jeg tviler veldig på dette. 
     

    Selvsagt er det en tragedie for alle, og alle er straffet her. Men det MÅ ha konsekvenser når man har utvist slik uaktsomhet. Jeg har selv hatt en hund på 40 kilo som overhodet ikke likte barn, og det gjorde hundeholdet mitt svært komplisert. Det at hunden ikke biter så lenge matmor står ved siden av og klapper den når barn kommer, betyr slett ingenting her. Og hvis hun er så hundemenneske som hun påstår at hun er, så hadde hun også visst det.

    Å låse bikkja inn i et lite bur i samme rom som småbarn leker i timesvis, det er altså helt hårreisende. 

  6. Denne saken er så tragisk som den får blitt.

    Men jeg ser ikke så mange nyanser her, ærlig talt. Eier har vist oppsiktsvekkende dårlig dømmekraft hvis jeg tar det som er skrevet i media for god fisk. Når bikkja har vært innblandet i fire ulike episoder som til dels har endt med sår som måtte sys, og moren har selv sagt at svigermor har forklart at hunden ikke likte barn… Da skal hunden ikke skilles med en slik grind fra små barn som ikke har noen dømmekraft selv ennå.

    Jeg håper eier blir dømt her, tydeligere tegn på uaktsomhet blir det nesten ikke for meg.

     

    • Like 2
  7. Helt enig med de forrige to innleggene. Vi hadde samme situasjon når vår hund var ung, og sønnen var rundt denne alderen. Sønnen elsket å herje, og bikkja hadde tonnevis med energi. Da hendte det at det gikk hardt for seg. 
     

    Løsningen var veldig enkel- ikke noe jaging og herjing og løping. Når bikkja begynte å gire seg opp, tok han frem godbitene og trente på triks. Det løste seg med en gang.

    (Det skjedde det samme når vi fikk oss katt litt etterpå, og der løste det seg ikke like fort, for å si det sånn ?)

    • Like 3
  8. 9 timer siden, simira skrev:

    Litt sent kanskje, men jeg har bilsele til begge mine til "backupbruk". De festes i bilselefestet på en hvilken som helst bil.

    Er det ikke bagasjerom i bilen du skal låne? Sist vi brukte lånebil hadde jeg bilsele festet i baksetet og så mellom seteskillene, så hundene var i bagasjerommet.

    Sorry for OT, men føler du at det er trygt?

    Jeg gjør nemlig det med min hund som får anfall i bur. Han sitter i bagasje med sele på, og bilselen er festet til baksetet og så dratt gjennom setet og inni bagasjerommet. Setene er høye og taket lavt (Prius), så jeg er ganske sikker på at det er umulig at han fyker forover ved en kollisjon. 
     

    Jeg er likevel litt i tvil om det er trygt. Hunden er 13 år, og ny tilvenning til bur nå er fånyttes.

  9. Etter flere års tankevirksomhet om hva neste rase skal bli, er vi nå endelig kommet i mål.

    Vi er en familie på 4 med to snart voksne barn, og har lang erfaring med hund og hundehold.

    Etter å ha besøkt oppdrettere av flere raser vi tidligere var interessert i, har det nå kokt ned til to, nemlig kortis og Terv.

    Er det noen her som har erfaring med begge som har lyst å utdype? Det som gjør oss usikker med Terv er nervene, vi ønsker en omgjengelig hund uten samkjønnsproblematikk og helst uten andre redsler og for mye vokt. Jeg er veldig glad i trening på hobbybasis, men det er ingen brukshund vi skal ha.
    Det som taler mot kortis er egentlig mest røytingen.

    Blir glad for alle svar!

  10. Jeg er på utkikk etter en ny rase, og har i den forbindelse begynt å tenke på pels.

    Jeg vil helst ikke ha røytefri hund, har hatt det før og frisøryrket er ikke noe jeg fant glede i ?.

    Jeg har også hatt Labrador, og ble gal av røytingen. Så en mellomting hadde vært kjekt.

    Skal selvfølgelig ikke avgjøre valg av rase kun med bakgrunn i pelstype, men kjekt å ha i bakhodet når det f.eks står mellom ulike raser.

    Den store drømmen har vært korthåret collie, men har møtt flere og er i et par FB grupper og det som skrives om røyting gjør at jeg ikke tror det blir min rase likevel.

    Hvor mye røyter din hund, og hvilken pelstype har den?

  11. Jeg kan ikke fatte og begripe at de skal være livsviktige, all den tiden mange raser er helt kortklipt i fjeset til en hver tid, og ikke lider noen nød.

    Jeg har hatt klipperase i flere år, og kan med hånda på hjertet si at bikkja ikke enset at jeg klipte bort værhårene. Hunder på et stellebord sier ganske tydelig fra hva de ikke liker, så det er jeg ikke i tvil om. 
     

  12. 4 timer siden, Pingeling skrev:

    Men dette leste du om før dommen. Det har vært allment kjent i 10+ år, og folk har blitt påminnet dette gjennom utallige artikler I media. Folk hadde like mye informasjon før som nå, som du påpeker, men det hadde ingenting å si. 

     




     

    Det har nok direkte sammenheng med at man kunne kontakte «seriøse» oppdrettere som nektet for at dette var noe som deres hunder var rammet av. 
     

    Oppdrettere som gjemte seg bak NKK og henviste (som jeg skrev tidligere) til dogweb, linjer, genetikk og drev med svært effektiv tåkelegging. 
     

    Jeg kjenner ikke så godt til Cavaliermiljøet, og bedre til EB, og jeg vet at ansvarsfulle kjøpere er rett og slett blitt lurt trill rundt av oppdrettere som gjemmer seg bak titler og undersøkelser de gjennomfører og mye bla bla. 
     

    Man vektlegger f.eks enormt at tispa fødte normalt, og at man har øyelyst og at det er lav grad av HD. Når kjøperen spør om pusteproblemer får man feks svar som «det er ikke tillatt å bruke hunder med pusteproblemer i avl», og man peker på uregistrerte oppdrettere og oppdrettere i utlandet som de som avler frem hunder med problemer. At man selv har brukt hannhunder med Boas2 i avl hopper man glatt over. Som kjøper får man nesten ikke gjort annet enn å stole på en selger som har lang fartstid i NKK og massevis av premier og attester å vise til.

    Til sammenligning: Jeg har null peiling på bil, annet enn at jeg har førerkort. For å forsikre meg at jeg ikke blir lurt, kjøper jeg bil hos en stor forhandler i stedet for i en bakgård med kontanter. Jeg har fortsatt bare selgerens ord (og en kort garanti) for at bilen er i ok stand. Det er umulig å ha stilt alle viktige spørsmål på forhånd, og det er lett for selger å dra frem det positive og ikke nevne det negative. 

    • Like 3
  13. 19 minutter siden, Pingeling skrev:

     

    Forskjellen er at rasene Amstaff, Pitbull og blandinger er forbudt å eie, og papirløse hunder kan bli avlivet for å ligne på disse. Men jo, folk har absolutt skaffet seg "lignende" hunder! Staffen er tredje mest populære rase i Norge i 2021, og mange er i dag nærmere Amstaff i størrelse enn sin egen rasestandard.

    En cavalier kan du kjøpe og selge, og folk har kjøpt lovlige rasehunder fra nabolandene i alle år, så det er heller ikke noe nytt folk kommer til å begynne med, men det kommer til å øke. Det er heller ikke ulovlig å avle på cavalierblandinger.
     

    Jeg er ikke helt enig med deg. Jeg bor på Oslos østkant, og før forbudet krydde det av amstaffer, de var virkelig overalt. Det virket som at enhver kul fjortenåring måtte ha minst en av dem. Det er altså ikke slik at de er blitt erstattet med vanlig staff, for selv om disse har vokst i størrelse så er de ikke like velegnet til formålet: å se skummel ut ?

    Men det er jo helt off topic selvsagt, siden de er forbudt å eies.

    Men jeg tror helt oppriktig at mange som ønsker seg cavalier og engelsk bulldog er glade i hunder, og tenker seg om nå før de kjøper en hund fra Sverige eller Øst-Europa. Vanlige folk som vil ha en hund vil nemlig oftesT kjøpe denne lovlig og gjør som regel dette i god tro. Kanskje de finner ut at det er tryggere å kjøpe en papillon eller en Cocker? Den jevne hundekjøperen har ikke full peiling på linjer, dogweb, statistikker osv. De vil ha en vanlig frisk og glad hund kjøpt hos noen som gir et godt inntrykk. Hvis det blir vanskeligere i Norge så vil ikke mesteparten av disse automatisk ty til importvalper.
     

    Hunder har en egenverdi som individ også, og det er ikke greit å bruke ytterligere 20 år på «seriøst avlsarbeide» når dette fører til hundrevis av syke individer underveis. 

    • Like 2
  14. Jeg synes dommen er strålende nytt.

    Det er man fortsatt kan få tak i rasene via bakgårdsoppdrett og valpefabrikker legitimerer ikke at oppdrettere får lov å avle videre på syke raser. Valpefabrikker og useriøst «oppdrett» finnes allerede, og det problemet må bli løst uavhengig av denne dommen.

    Problemene har vært kjent i minst 20 år, og ifølge veterinærer så er det ikke mye som har forbedret seg. Å avle på Boas2 hunder er forkastelig, selv om man bare parrer med fri hunder. Jeg bor i nærheten av en EB oppdretter, og uansett hva han måtte mene og tro så er ikke hundene friske. De er kanskje friskere enn mange andre bulldogger, men en hund som permanent peser, snorker, ikke kan vaske seg bak, ikke har plass til alle tennene i kjeften osv, er IKKE et friskt dyr selv om det tilfeldigvis ikke trenger keisersnitt. 

    At det blir mye større etterspørsel etter disse rasene tror jeg heller ikke. Ja, det finnes fortsatt amstaff og pit i Norge, men tallet er oppsiktsvekkende mye lavere enn før forbudet. Ikke har alle skaffet seg liknende blandinger i stedet for heller.

    Jeg håper og tror at det kommer flere dommer for flere raser, både for hunder og katter.

    • Like 2
  15. Tusen takk for mange fine svar! 

    Jeg elsker utseendet til Whippet, og alle mynder for den saks skyld! Kan godt tenke meg en mynde som hund nr 2 en gang i tiden, men bare Whippet blir ikke det riktige for meg akkurat nå. 

    Korthårs Collie kjenner jeg en del av fra tidligere kursbesøk o.l., og selv om de virket tøffere enn langhåret er det fortsatt gjetere og dermed litt mer nervøs enn hva jeg tror passer inn i familien.

    jeg skal undersøke både Riesen og Pinscher videre!

  16. Pinscher er absolutt aktuelt, faktisk, hadde glemt å føre den opp. Har hørt at det kan være veldig mye piping, det er jeg redd for. Stemmer det? 

    Belgere er vakre og flotte, men så å si alle jeg har møtt har vært bittelitt på den nervøse/forsiktige siden. Det er mye leven i vår familie, mye lyd, mange som går inn og ut og jeg tror kanskje ikke det passer helt. Litt av samme grunn som Collie, egentlig. Tror muligens at en slik hund ikke trives hos oss.

    Cocker vil jeg ikke ha, det er en rase som ikke tiltaler meg overhodet. ESS egentlig mer, men nææææh, foretrekker en annen type hund uten at jeg kan sette fingeren på hva det er. Nevnte jeg at jeg er sykt kresen?

    når det gjelder Lapphund kjenner jeg en god del finske, og de er veldig høylytte, liker å høre stemmen sin. Noen fortalte meg at de svenske var mye roligere sånn, men vet ikke om det stemmer? 

    Tror pinscher og mellomschnauzer står øverst på lista akkurat nå, muligens en eller annen stor terrier.

  17. Har nettopp startet en tråd ang. rasevalg, og det slår meg at jeg egentlig er veldig glad i raser med trimmepels, da spesielt Schnauzer og Airedale. Men trimming kan jeg absolutt ingenting om. Er det mye jobb? Sånn sammenlignet med å klippe ned en puddel? Hvordan er trimmepels, henger det seg fast mye når man går i skogen? Er det overkommelig med en stor hund som må trimmes?

    Er det noe som kan gjøres selv, eller trenger jeg frisør til det?

×
×
  • Opprett ny...