Gå til innhold
Hundesonen.no

Kaja

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6,254
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    20

Innlegg skrevet av Kaja

  1. Jeg syns i hvertfall, etter å stort sett hatt jakthunder, at det er vanskeligere med en hund som er førerorientert, lettlært og krever mye mentalt ? Vi har definitivt gått på noen smeller da hunden lærer mye raskere enn jeg er vant til, på godt og vondt. Så en smart/lettlært hund er ikke nødvendigvis enklere enn en "dummere" hund.

    • Like 3
  2. 4 minutes ago, simira said:

    Det var Klesarven som fikk meg på tanken. Men et slikt kan jeg sy selv, så tenker det når jeg får på plass symaskin i nytt hus om et par mnd. Det finker fint til rullestol- og bilturer. Et kortere bobleskjørt er kanskje bedre til gåturer med hundene og sånt.

    Hvilket skjørt har du fra Høøks, og er du fornøyd med det?

    Det ser ikke ut som de har modellen lenger, mitt er litt kortere enn det de har nå (CRW). Syns mitt er hakket for kort så de ser bedre ut de nye! (Fint på bakken, litt kort å ri i) Men det varmer godt og veier ingenting. Jeg bodde i det i stallen i hele fjor vinter, og det holdt med ridebukse under. 

  3. Noen år siden sist, men gøy å være litt aktiv hundeeier igjen! 

    Da Ymse begynte å bli eldre så begynte vi å tenke på neste hund. Jeg ønsket en mer førerorientert hund å trene med, og samboer hadde lyst å prøve seg på lavinehund. 

    Litt tilfeldig skulle en gammel kjenning fra sonen ha kull og vi kom i snakk. Jaktgolden har aldri streifet meg som noe jeg vil ha egentlig. De røyter sikkert masse, og har aalt for mye energi. Så da ble det såklart en jaktgolden da. I ettertid lurer jeg på hvorfor jeg ikke har valgt førerorientert hund tidligere. Det er jo magisk! 

    Monkey begynte å trene i NRH da han var 12 uker gammel, og har hatt en enorm progresjon hele veien. Han søker med stor lyst, løser oppgaver effektivt (i jaktgolden fart) og systematisk. Å finne figuranter er det beste han vet, og når han er på jobb så kobler han ut alt annet. 

    Jeg ønsker å få han godkjent på sommer og etterhvert kanskje USAR. Det er mest fører som tuller det til ?vi skal også trene vinter, men det blir opp til samboer om de vil satse på godkjenning. 

    Utenom trening er han en skikkelig fin hund. Med mange meninger, særegenheter og fjas. Sokker og doruller er favoritter, og ikke minst å rulle seg i bæsj... :)

    Han er straks ett år og jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen! ❤

     

     

    20221009_135720.jpg

    VideoCapture_20220919-000955.jpg

    20220619_173624.jpg

    VideoCapture_20220717-133438.jpg

    20220827_192232.jpg

    20221206_140220.jpg

    received_1497884584053523.jpeg

    FB_IMG_1666562757660.jpg

    • Like 6
  4. Vi har en 11 mnd gammel golden. Han maser mye når samboer er hjemme (hyler ved døren, graver, virker desperat mindt en gang i timen). Når bare jeg og hunden er hjemme så gir han beskjed ved å gå å legge seg ved døra og komme med noen lyder. 

    (Med mindre han virkelig må på do, da hører hele nabolaget det). 

    Hunden har altså trent samboer på å ta han ut når han kjeder seg. Jeg lurer på når samboer skal innse det selv? 

    Men han må på do 4ish ganger ila dagen. Markerer mye på tur og trening. Holder seg lett hele natta og på dagtid.

  5. 6mnd: Slitsom, søt og fryktelig irritrende. 

    Min er nå 10 mnd, fortsatt slitsom, søt og litt mindre irriterende ?

    Min har hele veien vært sinnsykt påkobla, kjekt på trening! Det har vare tatt litt tid for meg å håndtere den påkoblingen ? tenker det viktgiste er å klare å beholde roen selv, og være i forkant i situasjoner som kan være utfordrene. Og innimellom er det lov å bare ha musikk på ørene å dra hunden med på tur, uten dilldall!

  6. On 9/13/2022 at 8:08 AM, Wilhelmina said:

    Jeg kjenner meg egentlig litt igjen i dette nå merker jeg :teehe:Etter 11 år med treningsnarkoman borrelåshund som er PÅ bare man beveger lillefingeren kunne jeg godt tenkt meg noe, skal vi si "enklere" når det kommer til mental stimuli. Jeg kjenner jeg er litt ferdig med rally og lydighet og den slags, nå kunne jeg veldig gjerne tenkt meg en hund som er fornøyd med å være med på tur og som ellers blir med å trene litt spor og søk i ny og ne. Har forelsket meg litt i Shiba, men de er vel kanskje så sære igjen at de ikke blir med på noe som helst :teehe:

    Haha, mens jeg er helt motsatt. Etter flere jakthunder og lite førerorienterte raser (inkludert Basenji) så er det sjukt deilig med en super-førerorientert jaktgolden. Som aldri går lenger unna enn at jeg ser han (med mindre han er i aktivt søk) og lærer alt superfort. 

    Jeg valgte vel egentlig ikke helt rase, det var mer tilfeldig ? Men så etter en førerorientert hund som ville trives med et aktivt liv og variert trening. Hjem kom en jaktgolden og vi trener nå i NRH. 

  7. On 9/15/2022 at 3:45 PM, Pingeling said:

    Halsbånd skal man være forsiktig med, spesielt på så unge hunder. Man kjenner dem ikke godt nok til å forutsi hvordan de reagerer på ting, de er mer spontane og uredde, og det kan gå galt når vi minst venter det. 

    Min frøken på 9 mnd gikk pent og rolig (i sele, takk gud) for et par uker siden. Det var tisserunden ved midnatt, hun var trøtt og klar for senga. Plutselig spaserer det en katt opp på veien. Jeg skvatt, katta løp, hunden etter. Men hun var jo i bånd, så det eneste som skjedde var at det ble bråstopp. Frøkna ble kasta rundt og jeg fikk et rykk i håndleddet.

    Heldigvis var ikke håndleddet mitt brukket, bare forstuet. Jeg tørr ikke tenke på hva det ville gjort med nakken hennes dersom jeg hadde brukt halsbånd. 

    Jeg orker ikke voksne hunder som trekker, og det absolutt kjedeligste jeg vet er å lære hunder å gå pent i bånd. Det er definitvt lettere når de er små. Så jeg har begge deler på og bytter på hva de er koblet til. Jo yngre de er, jo kortere selvenser med halsbånd. De har også gode, brede halsbånd med polstring. Men det er klart, man må bruke hodet :)

  8. Bruk sele for snusing og halsbånd for gå pent. 

    Og pust med magen, ikke gå i konflikt. Det går over, etterhvert ? Jeg binder min fast så han ikke rekker bort til meg når det koker litt over, og når han roer seg nok så trener vi litt rolige øvelser før vi går videre. Han er nå 8 mnd og det blir mindre og mindre tull på tur. Et par mnd siden så var det nesten uutholdelig ? 

    • Like 1
  9. 7 hours ago, Rufs said:

    Syke, syke mennesker. Og stakkars hunder ?

    Jeg er alltid overrasket over at noen velger å levere fra seg hunden sin til totalt fremmede mennesker de har truffet på nettet. Jeg mener hvis det ringer på døra her en dag og det står en totalt fremmed en utenfor som gjerne vil passe hunden min noen uker i sommer, så får h*n selvfølgelig ikke det. Selv om vedkommende har hatt hund før en gang. Og ikke får vedkommende passe ungene mine heller! Og man kjenner dem ikke bedre fordi man traff dem på Facebook.

    Folk er så naive; Det finnes tydeligvis syke jævler der ute ? Og her kan det se ut som disse personene (som har mye erfaring med hunder) har fått «fri tilgang» til hunder.

     

    Disse to er begge godt kjente personer i hundemiljøet, med et veldig godt rykte og de har blitt anbefalt i det vide og det brede. 

    Min hund har vært der.... og det var ikke en "møter noen på nettet" situasjon for å si det sånn. Jeg har kjent de i flere år nå, og hadde aldri i min villeste fantasi trodd noe slikt. Vi er mange som har hatt hund der, og alle er nå rimelig målløse kan du si. 

    Det er forøvrig nå 9 siktede i saken. Mennene er sluppet ut av varetekt. 

    Det finnes ogaå en spleis for en av hundene. 

    https://spleis.no/115663

     

    • Sad 6
  10. On 2/20/2020 at 5:02 PM, tillien said:

    I en kronikk i Dagbladet uttaler hundepsykolog Tess Erngren at straff ikke bør forekomme, men at hva som oppleves som straff er individuelt. Det er det vanskelig å være uenig i. Det er synd at hun ikke tar en skikkelig diskusjon rundt dette, men bare rett ut sier at:

    «Utviklingen, forskningen og metodene er på plass. Nå må bare kunnskapen nå ut til alle og enhver. Her er NRK og SVT åpenbart ikke helt oppdatert.».

    Foruten diskusjonen om de aktuelle hundene faktisk var redde og om tiltakene opplevdes som straff i de tilfellene (uten at jeg skal eller kan konkludere), så sitter man igjen med det inntrykket at hele programmet var en voldsorgie. Hvilket det jo ikke var. Uansett hva man mener om de aktuelle situasjonene, så var det i all hovedsak belønningsbasert trening som foregikk.

    Hun starter med å si at hundeeiere har blitt fortvilet og forvirret av diskusjonen. Da skulle man tro at målet hennes var å oppklare. Det gjør hun ikke.

    Tess er jo rimelig fanatisk da. 

    • Like 2
  11. 59 minutes ago, Tricolor said:

    Takk?vet ikke om guttene kommer til å være fornuftige noen gang. De så helt henførte ut når de fikk hilse på henne på utsiden av gjerdet da vi kom hjem med henne. 

    Eddikvann var en god idé, det skal jeg prøve når hun bør være fri for fjøslukt?

     

    Nye hunder er ofte mer interessante enn hunder de er kjent med og bor med (er hvertfall min erfaring). 
    Etterhvert når du kjenner både hannene og tispa så ser du fort når det er trygt igjen. 
    Men nå første gang er det kanskje bedre å holde de adskilt litt lengre enn du tror :P

     

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...