Gå til innhold
Hundesonen.no

Ingridhw

Medlemmer
  • Innholdsteller

    354
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ingridhw

  1. Akkurat nå, Kaisen skrev:

     I var gjennom det samme for litt over 1 år siden. Hvilket for går hun på? Det finnes mange ulike allergifor, og det bør ikke være noe problem å bytte. Dyrlegen vi hadde utredning hos solgte feks bare specific, mens andre dyrleger selger feks hills z/d eller royal canin anallergenic eller hypoallergenic. Vi har prøvd alle? diverse omega 3 oljer hadde ingen effekt her, men renset parafin over maten gjorde susen. Hun var så hard i magen at hun hylte når hun bæsja. Det får du kjøpt på apoteket?

    Specific dyrlegen vår også har. 

    Men da har jeg litt flere fremgangsmåter om det ikke løser seg. Tusen takk for svar. ?

    • Like 1
  2. Akkurat nå, Stjerneskinn skrev:

    Litt ordentlig mosjon (etpar ganger) hver dag er viktig for fordøyelsen. Og tilsett ekstra væske til hvert måltid kan hjelpe, dehydrert mat er ikke gunstig. 

    Ellers er omega-3-oljer solgt i Norge renset for proteiner og skal i teorien hvertfall være trygt å gi allergikere som også evt skulle reagere på kilden det er fra (laks etc). 

    Gjelder det alle omega-3 oljer? Det var jeg ikke klar over. Tusen takk for tips! 

     

    Veterinær er jeg i kontakt med. Var de som ga tips om å ha vann i fôret. Synes ikke det har hjulpet, men har bare gitt to måltid etter det. ? Synes jo synd i henne.

  3. Valpen utredes for allergi og går for tiden på en veldig streng diett av allergifôr. Jeg kan ikke gi henne noe annet. 

    Problemet er at fôret gir henne veldig hard mage. Hun har startet med å pipe og klage at hun må ut, uten at hun går på do når jeg lufter henne. 

    Hva annet kan jeg gjøre enn å ha vann i fôret og sørge for at hun alltid har tilgang på vann?

  4. Før jeg fikk valpen i hus trålet jeg finn og salgssider på Facebook for brukt utstyr. Kjøpte sele, bånd, skåler og diverse leker brukt. Ting som enten blir for lite eller ødelagt kjøpte jeg ikke nytt. Det meste var brukt av valper og nesten helt nytt til en brøkdel av prisen. Min valp har gått fra 5kg til 23kg på 5 måneder, så det er ikke lenge hver ting kan brukes.

     

    Bur, seng, klotang og børste kjøpte jeg nytt. Det skal holde litt lengre og må være riktig størrelse og kvalitet. Med klotang er det viktig at den ikke klemmer kloen for mye og at du kan klippe veldig lite om gangen. Tror min er av merke Millers? Veldig fornøyd med den. Fikk den anbefalt på dyrebutikken.

  5. Akkurat nå, Smooth skrev:

    Du sier hun klarer to tre repitisjoner. Vil det si at hun klarer det samme som med stor boks bare ikke holder ut like lenge eller mangler noe fra sekvensen? 

    For om alt er ok med det hun gjør kan det være du må se på om voffen har litt mye forventninger og frustrasjon til kassa som gjør at hun koker over. At du trenger ta pause i mellom for å la stresset synke litt igjen før du fortsetter.

    Jeg har en frøken som er helt hekta på kassa og synes det er det kuleste i verden. Det var det første jeg trente med henne når jeg overtok så hun koker helt over om jeg tar den fram. 

    Vi er forsåvidt ferdig med kassa, men liker ta den fram på dager hvor hun trenger litt ekstra selvtillits boost eller jeg vil ha enda litt mer attitude.  

    Se også på om boksen(boka) kan være litt for glatt eller ustabil for henne å stå på. Jeg prøvde bruke en sånn dokrakk og den var for ustabil så hun klaget høylytt når jeg prøvde bruke den fordi hun visste hva hun skulle, men syntes selve krakken var kjempe ekkel.

    Når jeg begynte med kassen la min seg ned så jeg måtte begynne med en kurv for så å bytte til boks etterpå. Noen sa der var kjempedumt fordi hunder visstnok er så dumme at de kommer til å gjøre "klatre oppi" bevegelser når kurven fjernes. Har ikke det problemet.

    Mye rot i dette svaret, men er mine erfaringer med kassemetoden.

    Tusen takk for svar! ? 

    Hun klarer det samme som med stor kasse, går rett til min venstre side med begge frampoter på boken. Er derfor jeg blir litt frustrert når hunden plutselig ikke får til det hun gjorde for 20 sekunder siden. 

    Jeg har til nå alltid startet med stor kasse og så byttet. Kanskje jeg bare skal starte med den lille? I tilfelle det er at det "koker over" for valpen?

    Skal se om jeg finner noe annet lurt å bruke enn boka. Den virker ikke for glatt, men kan jo være valpen synes det.

  6. Trenger litt tips til videre trening av utgangsstilling ved hjelp av kassemetoden. 

    Er første gang jeg lærer inn dette med kassemetoden og er usikker på om jeg går for fort eller for tregt frem. 

    Stor kasse går veldig bra nå. Valpen skjønner at hun skal være inntil beinet mitt på venstre side. Hun stiller seg slik med en gang kassen kommer på gulvet og følger etter meg om jeg beveger meg. Det tok laaaang tid før hun skjønte dette. 

    Når jeg da bytter den store kassen med en mindre en (bruker en tykk bok) klarer hun to-tre repetisjoner før hun legger seg ned og bare tuller eller bjeffer av frustrasjon. Burde jeg øke belønning? Full fest når hun klarer det og avslutte? Gå tilbake og klikke ig belønne for bevegelse mot høyre? Endre innlæringsmetode? 

  7. Startet også med å bare lukke døra til badet o.l. og gikk gradvis videre til å gå ut og hente posten, gå på butikken osv. 

    Hva med å gå fra valpen mens den er opptatt med noe annet? Maten sin, en kong eller noe annet spennende. Da merker den ikke så godt at du går fra den.

    Viktig at du ikke gjør noe stor greie av at du går eller kommer tilbake. Det er ikke for sent å starte treningen! Bare husk å gå rolig fremover.

  8. Hvor mange ganger i løpet av dagen gir du henne mat? 

     

    Jeg hadde nok ikke latt maten stå i en hel time om hun ikke spiser den. Ikke vent mer enn en 15-20 min. Ikke gi henne alternativer om hun ikke spiser. Hun dør ikke av å gå en dag eller to uten å spise. Får hun enda mat tre ganger til dagen hadde jeg kuttet ned til to.

     

    Så finnes det jo mer kreative løsninger. Vet noen legger maten inn i stekeovnen et par min (med bare lys) for å lure hunden til å tro det er deilig menneskemat. :lol:

    • Haha 1
  9. Er det japansk spisshund du har fra før? Hva savner du i den hunden?

    Hva mener du med mer hund? Mer aktiv, førerorientert, større eller lettlært? Det er jo (dessverre) slik at de rasene som er mer lettlærte også er rasene som er aktive og trenger en del mental stimuli. 

    Min toller gikk fint løs på eiendommen da hun var yngre, men hun kunne finne på mye tull om hun var understimulert. Da kom hun ofte inn med helt svart snute og labber etter å ha gravd etter ett eller annet. 

    Det finnes allikevel noen oppdrettere av tollere som selger hunder som rene familiehunder til tur og kos og som ikke bruker egne hunder til noe annet enn tur og utstilling. Skal ikke kommentere så mye på det, men det er enklere å finne et individ av en annen rase som er lykkelig med de rammene du skisserer. :)

  10. Tusen takk for svar! ?

    Blir nok ikke championat før fylte to år her, men med forrige hund måtte så mye læres om igjen og følte ting ble lært inn i «feil» rekkefølge slik at det ble mye ekstra frustrasjon for både meg og hunden. Det er enklere å korrigere småting før kommandoen sitter 100%. Det er jo også forskjell på trening og hverdag. ?

    Valpen setter seg med låste bakben og legger seg med låste fremben, så må nok tenke litt på hvordan jeg gjør det. 

  11. 4 timer siden, Malamuten skrev:

    Ville startet med en gang, og jeg bruker mat og lokker hunden slik jeg vil ha den. Da får man styrt bevegelsene godt og det blir presist. må holde på en del for å få inn muskelminne. Target er selvsagt også en mulighet :) 

    Takk for svar! 

     

    Da starter vi med en gang. ?

  12. Hvordan trener dere inn låste ben? Er det lurt å gjøre helt fra start, eller øve inn stå, sitt og dekk uten å tenke på låste ben i starten? 

     

    Noen som har videoer eller steg-for-steg fremgangsmåte?

     

    Vi øver foreløpig bare på stå og litt øvelser for bakpartkontroll. Valp på 11 uker.

  13. Han brukte sverdet som er valyrian (?) steel, derfor han andre white walkeren så litt sånn tankefull ut :drool: .

    Edit: har lest to forskjellige teorier (ikke noe spoiler fra boka, bare gjetting!).

    1. at Jon Snow selv ga krefter til sverdet fordi han har noen egenskaper vi ikke vet om (noen gjetter at kanskje han er i Targaryen-familien og at det er holdt hemmelig?)

    2. Valyrian steel kan drepe WW, men ingen visste det før nå.

    Den eneste som helt sikkert visste noe om Jon Snow sin slekt er Ned Stark, som døde før han fikk fortelle det til Jon. En fanteori (som jeg tror på!) er at han er sønnen til Lyanna Stark og Rhaegar Targaryan.

  14. Jeg er ikke en ekspert på orkideer, men slik jeg har skjønt det er vannbad best til de, men en potte hvor de får tilstrekkelig med luft og nok vann funker det også.

    Mine mister blomstene sine om de ikke får nok lys også, og det er fort ganske mye lys de må ha for å trives. Så i nåværende leilighet har begge mistet blomstene sine, til tross for at stellet ellers er likt som når de strortrivdes i ei anna leilighet.

    Så din høres ut som den trenger både mer vann og lys.

    Nå står den i et vindu i stua, hvor den får lys, men ikke direkte sollys. Hvor ofte bør jeg ha den i vannbad?

    Planten og potta ser slik ut.

    739030b1-375c-4c6b-8350-d7672813fb54.jpg7c256707-2999-4e46-aac9-74d9b46aec17.jpg

    Noe trist altså. :lol:

  15. Kanskje ikke helt riktig tråd, men det er da en blomst. :lol:

    Trenger litt hjelp med orkideen min. Fikk den i januar/februar av min bestemor som sa jeg skulle vanne den med et eggeglass vann i uken. Bladene på den ble noe slitne og hang bare daft fra potta etter noen uker, begynte å vanne den oftere (2-3 ganger i uken) uten hell. For 2-3 uker siden begynte den å miste blomstene sine, så etter tips fra en kollega hadde jeg den i vannbad for to dager siden i ca. 5 minutt. Nå er bladene friske igjen, men alle blomstene ser ut til å falle ut snart. Hva gjør jeg, og hva er egentlig riktig når en vanner orkideer?

  16. Skjønner frustrasjonen hans.

    Kom over dette bildet på facebook i dag, en søye som er blitt skadd av løshund og måtte avlives. Dyrlegen tok ut fire fine lam som også var døde.

    *klipp*

    :shocked: Noe så grusomt!

    Kan være lurt å legge bildet i en spoiler, ikke alle som vil se slike bilder.

    Synes det er så mange saker som dette hvert år og flere hendelser det ikke skrives om i avisene. Her jeg bor finnes det områder det ikke er lov med hund i det hele tatt i sommerhalvåret fordi det har vært så mange hendelser med hund og sau. :hmm:

    • Like 1
  17.  Er medlem i diverse facebookgrupper, der noen blandt annet la ut bilde av kjøkkenkniven sin og "Ligger klar i håndvesken, klar for tur med XX nå"   :blink:

     

    Merker jeg ikke er redd for det og tror mye er rent oppspinn.

    Hva i all verden? Dumt å bli tatt med kniv på offentlig sted pga. dette. I beste fall tar de bare kniven fra henne.

    Ser den er delt på flere facebookgrupper jeg er medlem i, til og med en lokal gruppe, flere timers kjøring fra der bilen er observert.

    Det orginale bildet som ble delt for noen uker siden på facebook var jo bare tull. Som nevnt tidligere i tråden har bildet blitt brukt flere steder før det var hundenapping i norge det gjaldt. Blir nok ikke til at jeg drar med meg kniv på tur med det første.

  18. Stjålet fra et annet forum. Ikke så godt skrevet, men veldig god!

    "hjemmelaget lassagne (til 4-6 voksne) maks 65 kr!

    400-500 gr. kjøttdeig (25-45 kr)

    1 løk 2 kr

    1 hvitløk 2 kr

    1 gulrot 2 kr

    1 boks tomatpure 4 kr

    1 boks hakkede tomater 5 kr

    1-2 ss stekesmør (2-3 kr)

    1 l melk 13 kr

    1 ss mel 2-3 kr

    Håper virkelig ikke det er meningen å ha en hel hvitløk i denne! :lol:

    Blander man bechamelsausen inn i tomatsausen i denne?

    For å ikke gå helt OT så anbefaler jeg virkelig å gå til innkjøp av en stavmixer. Billig, enkelt og raskt å lage supper.

×
×
  • Opprett ny...