Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 10/18/2022 i alle kategorier

  1. Du har helt rett! For mange år siden kjøpte jeg en schæfervalp som gjorde at jeg la igjen x antall tusenlapper hos veterinær i løpet av svært kort tid de første måneden etter kjøp - konklusjonen var svært alvorlig allergi. Oppdretter trakk på skuldrene og mente at det var min skyld fordi det var høst og jeg hadde vært ute med valpen i regnvær (schæfervalper tåler ikke regn iflg. oppdretter). Av prinsipp gikk jeg til forbukerrådet med saken og vant frem - oppdretter måtte tilbakebetale halve kjøpesummen samt dekke min egenandel hos veterinær og for medisiner. Har også hatt en hund med HD som ikke ble mer enn knappe 3 år. Samme utfall her også via forbrukerrådet - oppdretter ble dømt i Forbrukertvistutvalget til å betale tilbake halve kjøpesummen.
    2 points
  2. 1 point
  3. Dansk/svensk gårdshund blir for stor. En liten tispe kan kanskje til nød gå i flybur, men jeg ville ikke tatt sjansen. Jeg tenker også papillon, dvergpuddel, schipperke eller chihuhua. Kanskje dvergpinscher. Det er lyd i alle de, men jeg vet ikke om noen stille småhundraser som jeg ville tenkt på til bruks.
    1 point
  4. Du nevner flere ting dere har prøvd, og der ligger kanskje en del av problemet. Valpebiting krever en langvarig, konsekvent trening. Den enkleste måten er aktiv ignorering. HVER gang hunden bruker munn eller tenner på hud eller klær, så må du reagere. Dersom dere er flere i husstanden, så må alle følge reglene sånn at bitingen får lik konsekvens hver gang. Dersom han noen ganger blir oversett, andre ganger får det ingen reaksjon, og en annen gang blir han satt i bur så er det vanskelig å forstå va konsekvensen av biting er for en liten valpehjerne. Men dersom biting = øyeblikkelig avvisning hver gang, så er det mye mer forståelig. Hvis dere sitter i sofa og koser, så tar du han ned, reiser deg, krysser armene og ser opp i taket. Dersom han hopper på deg når du går over gulvet så stopper du, krysser armene og ser opp i taket. Ingen nei'ing eller den slags, bare stå sånn til han slutter. Jeg anbefaler også å droppe ALL herjelek i en periode. Det du beskriver høres ut som lek, og da må han lære at vi ikke leker med hender. Dersom dere leker med noe annet og han biter etter dere, så stopper dere, ser opp i taket, osv. Han må lære at når tenner treffer hud eller klær, så får han ingen oppmerksomhet. Når det er sagt: noen hunder er mer "mouthy" enn andre, og de kan bruke lengre tid. Den verste jeg har sett var vel rundt 10 mnd før bitingen ble slutt, til tross for konsekvent trening fra 2 mnd alder. Så det at hunden fremdeles biter er ingen uoverkommelig krise, og du kan fremdeles få en hund som er 100% bitefri med litt trening. ?
    1 point
  5. Jeg er uenig i dere som sier hundekjøper ikke har krav på noe. Kjøpsloven gjelder kjøp og salg mellom privatpersoner, "varen" skal fortsatt funke. Her er en sak om alle som har klaget på selger og fått tilbake penger for varen: https://dinside.dagbladet.no/okonomi/har-hunden-din-en-sykdom-se-om-du-kan-klage/60981223 Jeg ville først kontaktet oppdretter og spurt om å få tilbake kjøpesummen, eller i allefall det som ikke er blitt dekket av forsikringen (forresten, hadde dere ikke livsforsikring?). Hvis det ikke fører frem, ta vare på dokumentasjon på kommunikasjonen, så ville jeg tatt kontakt med forbrukertilsynet: https://www.forbrukertilsynet.no/har-du-en-klage/finn-ut-om-du-har-grunn-til-a-klage De har litt lang ventetid på behandling, men jeg mener det er verdt det og heller en prinsippsak. Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt kampen. Det sender også signaler videre til miljøet om at man ikke kan slippe lett unna ved å avle på syke dyr. Kjøpsloven sier:
    1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...