Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 09/25/2021 i alle kategorier

  1. Vi har vært på plankevalpen i dag. Super kritikk og resultater. Alene i rasen . Men å bli plukka ut i en stor bis junior er utrolig gøy. Stolt av lillegutt Albert sammen med ice . En hannhund som vi går på lydighetskurs med
    2 points
  2. Det varierer med rase og størrelse på hunden. Men som hovedregel vil jeg si at valp er opp til 8-10 mnd, undhund opp til 2-2,5 år, og ut fra forsikring, utstilling og diverse er vel hunder regnet som senior fra 7 år. Men noen fasit er det neppe.
    2 points
  3. Ferdige blir vi nok ikke på mange år ? Men vi er nesten ferdig med stua. Mangler lister (gulvlister, rund hjørner på pipa og rundt alle hyller) og fuging ved den nederste fliseraden. Også skal jeg beise hyllene ved siden av vedovnen. Og sikkert noen flere småting. Men tok noen bilder nå, så jeg legger ut de. Ikke ryddet først, så litt rot (spesielt i sofaen som har fungert som seng siste uken) er det ? Planen er også å få opp noe mer på veggene etterhvert. Og en taklampe over stuebordet. Legger ved slik det så ut før også.
    2 points
  4. På lørdag flyttet en 1år gammel Jack russell tispe inn hos oss. Hun het Lilli hos tidligere eier, men siden jeg ikke var helt komfortabel med det navnet så bestemte jeg meg for å bytte navn. Hun heter nå Radii ? Hun virker som en veldig snill frøken. Veldig sosial, men litt skeptisk og forsiktig til nye ting. Hun hadde aldri hilst på katt før hun kom til oss, så det var noe av det jeg var mest spent på. Vi har to kattunger, så vi er litt avhengig av at de kan bo sammen. Foreløpig har det gått kjempefint! Kattene er vant med hund, så de er veldig avslappet. Radii synes de er veldig interessante, og hilser fint på de. Men så blir de litt skumle om de kommer løpende og lekende mot henne. Vi har jo ikke blitt så veldig godt kjent enda, siden hun ikke har vært her så lenge enda. Men tenkte det var greit å bare lage en egen tråd her allerede, så kan jeg oppdatere litt om hvordan det går fremover. Hun har brukt en del tid på å roe seg ned i nytt hjem. Men merker at hun nå er mere åpen for å ta imot godbiter, og hun virker mer "med". Hun er ikke noe glad i at vi går fra henne, da står hun og klynker. Har bare vært alene mens vi har vært på do osv til nå. Har passet på å gå inn igjen når hun er stille. Håper det også går seg til etter hvert. Hun var vant til å være alene fra før, men alt er jo nytt nå. Tenkte å få kjøpt et kamera så jeg kan se hvordan hun er når hun må være litt mer alene. Ellers har vi allerede klippet klør, og det gikk fint. Hun takler håndtering veldig bra. Jeg må derimot jobbe litt med teknikken, da det var veldig uvant å klippe klør på en så liten hund ? Hun må også slankes en del, da hun er ganske så rund. Hun hadde aldri vært løs ute før, så den neste tiden er planen å trene masse innkalling. Har langline, som jeg tror hun vil sette pris på å få løpt litt med. Håpet er at hun vil kunne gå løs på tur etter hvert, men det får vi bare se an. Slenger med noen bilder, selv om jeg ikke har fått tatt så mange enda.
    1 point
  5. Så fint dere har fått det @laikamor?
    1 point
  6. Når hotellet er fult av gneldrete småbikkjer som skal på utstilling, er det i grunnen greit å komme hit for dagen
    1 point
  7. Vi har prøvd å starte forsiktig, men så ble det plutselig et par timer torsdag og fredag pga jobb. Men vi skal bruke neste uke nå på å trene mer på det, at vi bare forsvinner ut i korte perioder. Så håper jeg vi ikke har ødelagt for mye med at hun måtte være alene.
    1 point
  8. Det siste der er ikke helt riktig. Det henger forsåvidt kanskje litt sammen med en diskusjon på forumet her i forrige uke, om hvor mye hunder tåler. På grunn av dårlig avl er det raser og individer som sliter med dårlig mentalitet, og derfor ikke tåler mange dårlige erfaringer før det vil forme dem. Mens en sunn og stødig hund kan bli skambitt av en annen og bare riste det av seg. Men å gi hunder passe mengde riktig aktivisering er en viktig del av å unngå de fleste typer adferd som oppfattes som problematiske for oss mennesker, absolutt.
    1 point
  9. Som skrevet over, aggresjon kan være så mangt. Og om en hund utagerer mot folk eller andre hunder for eksempel ved passering så er det ofte på grunn av usikkerhet hos hunden eller dårlig håndtering/usikkerhet hos fører, gjerne en kombinasjon. Jeg har hatt presaer i mange år, en rase som sikkert mange mener har mer aggresjon enn andre raser osv. Den ene hannen jeg hadde, hadde mye vokt i seg og likte absolutt ikke hannhunder på samme størrelse som seg selv. Men han var en selvsikker og trygg hund, og jeg var veldig bevisst med hva jeg godtok og ikke rundt andre hunder. Så det skjedde flere ganger at andre hunder utagerte mot han, og han bare gikk forbi med stiv hale og murra litt, uten å gjøre noe mer ut av det. Mest sannsynlig delvis fordi han visste han ikke fikk lov av meg og delvis fordi han var så trygg at han gadd ikke svare fult ut. Så jeg tenker at ja, det kan være raser som er mer utsatt for å være aggressive i visse situasjoner enn andre. Men så lenge man har et individ som er stabilt og mentalt balansert, og at man har kontroll, så trenger det absolutt ikke være et problem. Også må man også se på hva som trigger aggresjonen i hunden. Hvor lav terskel har den på å reagere. Vi kan ikke forvente at alle hunder skal gå igjennom alle type uforutsette situasjoner de kan bli utsatt for, uten noen gang å vise noe aggresjon. Det er dyr med instinkter vi har. Men jeg har selv avlivd en hund jeg mente hadde for lav terskel for å gå over i aggresjon, og jeg har hatt andre hunder som har reagert med aggresjon i situasjoner hvor jeg forstår hvorfor de har reagert, og synes at det er akseptabelt. Jeg mener at en mentalt sterk hund, uansett rase, skal ha såpass høy terskel for å reagere med aggresjon at de kun gjør det om de blir ordentlig trigget.
    1 point
  10. Tja, hva legger du i aggresjon? Ingen hunder er bare aggressive. Noen raser har egenskaper som kan medføre aggresjon i gitte situasjoner eller om de kommer ut av kontroll. Alle hunder kan bli aggressive med feil håndtering. Noen raser kan ha f.eks. samkjønnsaggresjon pga. dårlig avl, men i all hovedsak er ingen hunder eller raser aggressive i seg selv. Å "vise seg" å være skikkelig aggressiv er jo også en definisjonssak. Begge mine kan utagere ganske heftig og bjeffe og kjefte i passeringer. Ridgebacken går likevel overens med de fleste, og ville neppe gjort noe mer enn å snuse og hilse om han kom seg løs. Gårdshunden ville kanskje bjeffet og kjeftet videre, men heller ikke han ville gått inn for å fysisk skade den andre hunden. Den tammeste labradoren kan også finne på å bite dersom en unge stikker hånda i matskåla dens. Er den aggressiv da? Jeg tenker jo at dersom en hund er aggressiv mot mennesker i den grad at den vil skade et tilfeldig menneske om den får mulighet så bør den avlives. Det samme om de trigges i situasjoner som lett kan oppstå og/eller er vanskelig å legge til rette eller kontrollere. Men aggresjon er et verktøy, språksignaler, som i utgangspunktet kan være og har vært nyttig for hunder i vill tilstand, og sannsynligvis som tamdyr også. Så er det jo opp til oss mennesker å passe på at både hund og omgivelser er trygge.
    1 point
  11. Jeg har godkjent redningshund. Selv har jeg schäferhund(bruksvarianten), og er fornøyd med det. Som flere her skriver så er det viktig å velge den typen hund du selv trives med, både i arbeid og i hverdagen. Men, har man ambisjoner om å godkjenne redningshund så får man mye igjen for å velge en rase som har de rette egenskapene. Det er så mye kjekkere å jobbe med et individ som egner seg hvor man får god progresjon i treningen, enn å måtte jobbe i oppoverbakke hele tiden… Det er ganske få godkjente redningshunder av rasen (engelsk) springer spaniel. Det hadde definitivt ikke vært førstevalget mitt. Har sett en del problemer med at noen av jaktvarianten er for interesserte i fugl. Dvs. at å søke etter fugl overgår det å søke etter folk… Den vanlige springeren har jo blitt avlet mye for utseendet og lite for bruksegenskaper som hos mange andre raser. Er man heldig og finner rett individ(uansett variant) så kan man jo få det til, men føler at det ikke er det sikreste kortet. Springeren(spesielt utstillingsvarianten) vil jo kreve noe pelsstell. Selv ville jeg valgt jaktcocker til redning foran jaktspringer, men det er mye hund i liten kropp, og er nok ikke alle som ville være så godt egnet som terapihund vil jeg tro. Vet også at det har vært en godkjent welsh springer, men det var MYE jobb som lå bak og jeg synes dessverre at flere av welshene jeg møter er noe forsiktig og skeptisk til folk. Det er ikke et godt utgangspunkt verken som redningshund eller terapihund. Den rette tolleren kan nok være et godt valg. Er flere godkjente tollere i NRH, men har dessverre også sett litt ymse når det gjelder gemytt og bruksegenskaper på disse. Men finner du riktig hund så kan du få et godt emne her. Størrelsesmessig så bør den passe godt til dine ønsker. Foruten de rasene du har nevnt så ville jeg vurdert en labrador (tispe). Finner du en god labrador med den rette motoren og ikke minst avknappen, så kan du få både en fantastisk redningshund og en super terapihund. Men som flere her har nevnt så er det ikke alle hunder som egner seg til begge deler. Det krever jo den riktige kombinasjonen av motor og ro. Jeg ville nok funnet ut av hva du brenner mest for. Og hvis du ikke har erfaring med redningshund så ville jeg oppsøkt miljøet og spurt om du f.eks. kan være med som observatør på trening. Jeg synes jo at å trene redningshund er noe av det kjekkeste som finnes, men det er jo ingen grunn til å skaffe seg hund med stor motor til redning hvis det egentlig var en rolig terapihund du ville ha.
    1 point
  12. Uten at jeg har overskudd til å gå noe i dybden nå, så kommer tillien med et godt poeng med at det er ganske stor forskjell på å trene gjeterhundrasene og retrievere/spaniels. Det er en feks en grunn til at jeg har retriever, og ikke schæfer, fordi det er en rase som ikke appellerer til meg. Utenom det så er det mange raser som kan fungere til redning så lenge de er lette å motivere og har en god balanse mellom å være selvstendig + styring, og ikke har noe i mot folk, men å kjøpe en velkjent rase som mange treningslag har erfaring med, er aldri dumt - da slipper man å stå alene for å finne opp kruttet på nytt. Per 1.januar 2021 var dette topp 10 godkjente raser i NRH Labrador 52 Schæfer 52 Golden 38 Border collie 25 Flat coated 22 Malle 16 Toller 13 Rottweiler 11 Chesepeak 9 Aussie 7 Hoppet her over blandingshund som kom et sted inni listen, siden det ikke er "en" rase. Terapihund, lesehund osv. er ikke noe jeg kan noe om, så det får noen andre uttale seg om.
    1 point
  13. Korthåret collie er 51 - 61 cm. De er ikke store, men større enn kelpie. Min hannhund er middelsstor - 58 cm høy og veier 25 kg. Tispa mi var 54 cm og veide ca. 23 kg.
    1 point
  14. @RocketGhita? Jeg tenkte også på pyrre, men kjenner ikke rasen godt nok til å anbefale. Kan være verdt å sjekke ut.
    1 point
  15. En liten oppdatering ? Dagene går på å veksle mellom lydighetstrening, c-arbeid, spor, sykling, dra kjetting og å slappe av ? Vi kjeder oss iallfall ikke! Vi har jobba masse med stress rundt hinder i sommer, og det har blitt mye bedre ? men må fremdeles jobbes med. Sporet har vi hatt litt problemer med i sommer pga stress. Men der og begynner det å gå rette veien. Vi har fått dato for å ta IGP1, mai 2022. Så nå er jeg ekstra motivert på å trene på svakhetene våre! Dette ska vi klare ? Litt bilder fra i sommer
    1 point
  16. Ja du kan så si @Rimfrosthuldra Jeg er superfornøyd med frøkna mi. Mange lurer på hva slag rase/blanding hun er og de aller fleste liker henne svært godt. Dog enig med @simira De kan jo ansees som "stygge". Jeg er også en av dem som syns de i utgangspunktet ikke er de vakreste hundene i verden, men pga alt annet passer meg så godt så ble det kortis. Men jo flere jeg ser og jo lengre jeg har henne jo mer liker jeg dem. Og sånn blir det jo ofte. Ang mentalitet så er det vel i noen land kategorisert som brukshund og det avles dermed gjerne litt "mer" hund pga kravene for titler i utstillingsringen da også krever brukspremiering etc, og det blir jo fort da litt lettere for å få mer stress i dem. Jeg synes dog det er mer enn nok driv i mi frøken, og ønsker ikke noe mer. Så det er ikke sånn at de norske er daffe i forhold helder. ?‍♀️ Lenge siden jeg har tatt på en lab, men jeg synes hun er mykere enn beaglen jeg hadde. Om det er en hannhund/tispe forskjell vet jeg dog ikke. Hun røyter også en god del mindre enn Beaglen gjorde og i perioder ikke hele tiden. Nå har hun ikke fått første løptetiden enda da så får se om det endrer seg etterpå. Er utstilling både i sandefjord snart og dobbel på hadeland i desember, om korona tiltakene letter innen den tid så kan dere jo alltids ta turen innom der og si hei til colliefolket. Kan hende jeg tar turen i desember selv, får se hva lommeboka sier. Samt skal det være noe uoffesielt nå i helga, men vet ikke hvor eller hva det er, men @Tine Kristine Lindbeck vet.
    1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...