Gå til innhold
Hundesonen.no

Liten hund i kulde.


Recommended Posts

Jeg var innom hunden.no som har fjernet en kolonne for hvor mange minusgrader som var skadelig for liten hund. Nelson er en ung liten blandingshund, som er veldig liten med litt lodden pels. Burde han være inne dersom gradestokken viser 4-? Det sto noe lignende i tabellen som ikke er på nettsiden nå. Takk for svar på forhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Elena Weasly

Var det denne?

charthundvii.thumb.jpg.7cb64ac7cd503005bea83dbab5e4bd78.jpg

Jeg tenker man kommer like langt med sunn fornuft. Den er sikkert grei som en pekepinn, men jeg har for eksempel aldri opplevd at det skulle være livstruende å være ute i vått vær og 4 plussgrader.

Men lurt å følge med på hunden og tilrettelegge for at den har det bra. Det er ikke all pels som isolerer mot kulde, det er kaldere å stå i ro enn å være i bevegelse, og små hunder blir gjerne fortere kalde. Men ville heller kledd på hunden enn å holdt den inne. 

Jeg har en kleinspitz på 4,5 kg med masse underull. Hun klarer seg fint uten dekken på tur ned til -10, men om hun skal være ute i mange timer eller sitte stille så kan det være greit med dekken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den tabellen der ville jeg avskrevet. Det ser ut som den også er skrevet i USA, hvor jo ikke alle hunder "trenger" å gå ut en gang...

Mine på 8 og 40 kg har vært ute hver dag i vinter uansett. Hadde det tippet under -15 hadde jeg nok kortet ned turen, men de går fint lengre turer i -10. Da er det ullgenser under og vinterdekken over, siden de er glatthårede. På en hund med ligg pels tenker jeg at et godt vinterdekken holder, for å isolere varmen litt.

Nå er jo kjørehunder både større og avlet for kulde, men om de greier -40 så greier vel våre kosehunder -10-15 tenker jeg. Og så må man se an hunden, såklart.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle vi fulgt den tabellen der kunnen vi knapt vært ute på en god nordnorsk sommerdag :teehe:Vi er ute hver dag uansett temperatur (hunden må jo gå på do), men blir det kaldere enn -10 går vi ikke veldig langt. Min fryser lett og bruker stort sett både dress og dekken.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke den tabellen der sier stort?

Min lille fluffy blanding på 10kg bruker sjelden dekken. I dag var det -6 ute ifølge gradestokken og hun sitter eller legger seg ned i snøen. Ikke antydning til skjelving eller løfting av labber eller noe. Blir derimot dritsur om jeg tvinger på henne dekken for a tjeg fryser og ikke vil at hun skal fryse?

Samme med mynden på 24kg. Kunne sikkert fint gått naken han og da han aldri ser ut til å fryse - men siden han er tynn så nekter jeg at han skal ut naken om vi går tur? Han er da den mest hardbarka mynden jeg har møtt - men så har jeg en liten teori om at han ikke har noen smerteterskel, og da sikkert ikke kuldeterskel heller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig i at tabellen virker overdrevet, og at man må bruke sunn fornuft. Men jeg tror det er viktig å tenke på størrelsen på hunden, eller enda mer overflaten på hunden i forhold til vekten. Jo mindre hunden er jo fortere blir den nedkjølt, det har jo også betydning hvor nært bakken den er.

Her hvor jeg bor saltes det mye, og da føles det nok mye kaldere for hunden ( mange har sikkert sett videoer om hvordan kjøle ned drikke i full fart ved hjelp av salt og vann, så salting gjør nok at det blir enda kaldere på potene)

Minien er godt under 2 kilo, og i disse dager fryser han veldig. Har faktisk aldri sett sånn skjelving noensinne. Så han går så lenge det er greit og blir båret hjem under jakken når det blir for kaldt. Folk ser rart på meg, men det får  jeg tåle, heller det enn at hunden får frostskader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en liten «varm» hund, hun ligger alltid i gangen der det er kaldest, men nå når gradestokken ligger på -10 så går hun bare ut på do og vil inn igjen, selv med dekken og potesokker. Så jeg synes det er greit å lære seg å lese hundens signaler, man trenger ikke se på en tabell for å skjønne det. Men jeg har alltid latt henne styre turene når vi lufter, så hun er nok vant til å også sette sine egne grenser. Dette gjelder lufteturer i nabolaget, ikke de «ordentlige» turene der hun bare må være med ?.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag har jeg vært ute med mine i -14 grader. På med dekken og potesokker i aktivitet, har ikke sett at de har rynket på så mye som et øyenbryn engang. Ikke engang min eldste, som er korthårs uten underull. Og han er en frysepinne! Men om valget er å være med eller være hjemme, så er alltid svaret å være med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Hele januar og halve februar var det under -10 her. Ofte under -20. Gamlemor på snart 11 år og 5,3 kg har fått kortere turer med dekken og potesokker. Han på 4 år og 4,5 kg, har jeg ikke begrensa turmengden på. På med dekken og potesokker, og så har vi gått så langt som jeg har orket i kulda.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...