Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilken rase skal du ha neste gang?


Stjerneskinn
 Share

Recommended Posts

  • Svar 82
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Her i huset handler det nok mer om sær og vanskelig eier 

Men hallo. Jeg skjønner ikke hvorfor folk mener at med en gang man skaffer seg hund er det slutt på fest og utenlandsturer? Greit det blir mindre av det, og noen ganger får man det ikke til å gå opp,

Uh, hvor mange portiser kjenner du? De er herlige hunder, men etter min mening en helt annen type energi enn labben, og langt fra det samme stødige gemyttet. Litt usikker på hva du mener med mer

Posted Images

Hvis jeg skal ha hund igjen etter gutta jeg har nå (dog veldig usannsynlig at det blir flere dyr her i huset), så tenker jeg faktisk i polarhund-baner ? Jeg vil isåfall ha en ren turhund som tåler langturer over flere dager, som henger med på telttur store deler av året og som er takknemlig for et så enkelt liv etc. 
Gutta jeg har nå fungerer supert til overnevnte altså, men vanskelig å få noe helt som de to igjen, da de er blandinger :) (bu/lundehund - krysningsprosjekt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det blir ny hund (bare tanken på at jeg skal miste hun jeg har nå gjør at jeg ikke helt klarer å tenke på det), så blir det sannsynligvis jaktgolden igjen. Jo mer jeg treffer av andre hunder som jeg tidligere har vurdert, jo mer tenker jeg at jeg har truffet blink. Alternativt så er det det at man blir så «vant» med det man har at alt annet føles litt feil. Flat er nok det eneste realistiske alternativet slik jeg ser det nå - den har vokst på meg den siste tiden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han jeg har nå er bare 8,5 med, så forhåpentligvis kan jeg ha han til han forlater vår verden. Men hvis det kommer en ny i mitt hus, så sikler jeg veldig på en ny langhåret dachs altså. Aussie er en rase jeg liker godt, men vet ikke om jeg ønsker en ny. Det må bare årene vise. Jeg kjenner han krever en del, og nå som jeg er alene og fulltidsstudent så blir det veldig kjedelig for han som helst vil slikke meg i ansiktet hele dagen?

Men han også sett litt på stabijhoun, flat, jaktlabrador, osv. Er så mange å se på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heller mest mot korthåret collie. Virker som enkle, supre hunder. Ellers har jeg også tenkt på labrador, dalmatiner og aussie. Men tror det vil være collie som passer best inn faktisk. Men mye kan jo skje før ny hund skal skaffes. Gira blir snart 8år. Håper jo hun enda har noen år igjen. 

Drømmen er en frisk boxer. Rasen passer meg perfekt. Men mitt eksemplar har fått litt av alt av sykdommer og plager, så jeg tør ikke velge det igjen neste gang. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ridgeback i dag og rasen kommer nok alltid til å ha en spesiell plass i hjertet - så det kommer nok helt sikkert ridgeback i hus igjen.

Neste gang skal jeg dog ha en hund med mer stabil arbeidslyst og naturlig motivasjon for samarbeid siden jeg har lyst til å trene hund mer aktivt og i litt andre aktiviteter enn Mio trives godt med. Vurderer raser i disse dager og står per i dag mellom jaktgolden, jaktlab og hovawart. Hovawarten skiller seg jo en del fra de to andre, men jeg har møtt noen eksemplarer som jeg virkelig, virkelig liker som gjør at de fortsatt er aktuelle. Liker at de fra rette linjer har ordentlige bruksegenskaper, men samtidig oppfatter jeg dem som litt "saktere" enn f.eks. schäfer og border collie, noe som passer fint i hverdagen vår. Jaktgolden og jaktlab ser jeg på som såpass like mtp bruksområde at det vil være personlig preferanse mellom de to, så jeg prøver å få hilst på flere individer av begge raser for å få en bedre følelse for forskjellene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jo enda springeren min ung så vanskelig å vurdere sånnsett. Men utifra hvordan han er nå kunne jeg godt hatt en til springer i hus! Har også sett på jaktlabbe som neste? Jeg syns absolutt springeren har god driv, arbeidslyst og samarbeidsegenskaper - men nå er han så hormonell og varierende at akkurat nå er han vanskelig å «bedømme». Ellers har springeren virkelig alle kvalitetene jeg så etter i en hund nummer to. Så får vi se om nummer tre blir en med høyere drive - tiden vil vise!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lyst på en av hver, omtrent ? Og endrer min topp tre-liste hver uke. Denne uka er jaktgolden på topp, men jeg merker aussie er på vei til førsteplassen igjen. Og så er det groenendael og mudi. Og så hadde det vært gøy med en liten hund som papillon. Og en toller til. Og selv om det neppe blir flere eurasiere hadde det vært gøy med en liten spitztype hund! Chodskyen ser spennende ut, men syns de virker litt for risikable med tanke på mentalitet og helse enn så lenge. Og collie igjen hadde vært stas ❤️ Godt det er en stund til vi skal velge neste hund! Men måtte jeg valgt i dag hadde det blitt jaktgolden. Eller kanskje aussie. ?

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

30 minutes ago, Rufs said:

Jeg kunne tenke meg en dalmatiner ?

men er redd de er for stor, sterk og vimsete for mine skuldre ? Så kanskje en Dansk-Svensk gårdshund kunne være ett mindre alternativ? ?

Jeg kjenner ikke veldig godt til dalmisen, men mitt inntrykk er at pinscheren er rimelig lik i væremåten (og 10-18 kg mindre). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig fornøyd med de rasene jeg har nå, perro de presa canario og hollandsk gjeterhund. Presaen er snart ni, og hollenderen er halvannet. Jeg er litt usikker på om vi ska ha en typ maskothund etter hvert når presaen ikke er mer. Da blir det i så fall en ny presa eller kanskje bullterrier. Eller så blir det å ha en hund bare. Og da tror jeg det blir ny hollender når hun jeg har blir pensjonist ? 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mellompinscheren (som er den som kalles pinscher) har en del mer jakt og vakt, og er mindre førerorientert. Nå er vel ikke dalmatineren den enkleste å jobbe med heller, så om det ikke er veldig viktig så er det jo greit. Jeg har kjent pinshcere som har hatt innkalling i jaktmodus, og pinschere som ikke har kunnet være løse utendørs. Når det er sagt er det en herlig rase, og selv om jeg eeegentlig vil ha en som kan gå "løs overalt" så kan det være den hopper litt opp på lista til neste hund.

Dansk/svensk gårdshund er jo faktisk en pinscherrase, og det er lett å se likhetene mellom dem når man ser nærmere på rasene. Det var egentlig pinscher jeg skulle ha. :P

Dvergpinscheren er relatert, men enda mindre enn gårdshunden, og en klassisk liten rottejeger med mye lyd.

Doberman er den største pinscheren, og er mye hund med mye jakt og mye vokt. :P

Før var schnauzeren og pinscheren definert som samme rase med ulike hårlag. Det har vel også vært et krysningsprosjekt i Finland nå, men jeg har ikke fulgt med rasen så mye de siste årene. Men ta en titt på pinscheren!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt inntrykk er ikke at dalmisen er veldig eager to please heller akkurat, men for det jeg vet kan det hende de er det hakket mer da jeg ikke kjenner mange av de. Begge krever også mer fysisk enn mentalt etter det jeg har fått inntrykk av, kommer jo an på hva man trives best med (personlig foretrekker jeg det). Noe å undersøke hvertfall.

Vet ikke om noen av disse rasene er en man burde stole på løs over alt uten mye trening på dette isåfall. 

Pinscher er en egen rase som kommer i størrelsen ca 13-20 kg. Finnes oppdrettere i Norge med avlshunder med «schnauzerblod». Dvergpinscher er noe helt annet igjen. :) 

@Rufs

Endret av Stjerneskinn
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, eller neppe akkurat same sidan me har blanding no - men han har mykje av labrador-papsen i seg, og eg ser i grunnen ikkje heilt for meg at det blir noko anna enn ein retriever neste gong. Men kven veit - då er me jo forhåpentleg riiimeleg mange år eldre, og har kanskje andre ønske og behov? Skulle det vore ein mindre hund, ser eg for meg ein mellompuddel - kanskje til og med dverg. Time will show - artig tråd, kjekt å lese kva de tenkjer ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig glad i terrierne jeg da, så jeg har mest lyst på en Airedale terrier igjen ❤️ Men jeg er også nysgjerrig på de litt mindre terrierne, så det kan godt være at jeg har lyst på f.eks en Welsh eller Lakeland terrier ? Så ikke godt å si hva det blir til slutt ?

Endret av Mardina
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, min tredje sheltie ligger akkurat nå på sofaryggen rett bak hodet mitt og nibjeffer som bare en sheltie kan på et eller annet han hører utenfor mens jeg leser denne tråden, og likevel er det kun sheltien som popper opp i hodet mitt når jeg tenker på hund nummer 4, så jeg tenker at jeg skøyt gullfuglen på første forsøk jeg:D

Har vurdert et par andre raser tidligere, men ender alltid tilbake på sheltien, den passer rett og slett bare perfekt til mitt liv.(selvom jeg gjerne skulle vært foruten den fordømte gneldringa:getlost::P)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neste gang skal jeg gå for en rase med høyere energinivå og mer driv. Jeg ønsker meg også mindre pelsstell. Torvald er den første pannekaka, og takket være han har jeg skjønt at jeg vil drive aktivt med hundesport, og vil ha en hund som er like motivert og treningsglad som meg. Jeg vurderer flere raser, men akkurat nå er det jaktgolden og kelpie som frister mest. Det blir nesten garantert en rase fra gruppe 1 eller gruppe 8, i hvert fall. Jeg ser ikke for meg at det blir noen ny hund før om 3-4 år, så jeg har heldigvis god tid til å lese meg opp, møte hunder og eierne deres og snakke med oppdrettere ?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Mardina skrev:

Jeg er veldig glad i terrierne jeg da, så jeg har mest lyst på en Airedale terrier igjen ❤️ Men jeg er også nysgjerrig på de litt mindre terrierne, så det kan godt være at jeg har lyst på f.eks en Welsh eller Lakeland terrier ? Så ikke godt å si hva det blir til slutt ?

Å, men dem glemte jeg jo helt! Airedale av brukslinjer står også på lista, jeg kommer rett og slett ikke utenom. Fiiiine fine fine hunder! 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, trill said:

Å, men dem glemte jeg jo helt! Airedale av brukslinjer står også på lista, jeg kommer rett og slett ikke utenom. Fiiiine fine fine hunder! 

For meg trenger det ikke være fra brukslinjer engang ? Jeg er glad i rasen uansett jeg ? De er så herlige ? 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Mardina skrev:

For meg trenger det ikke være fra brukslinjer engang ? Jeg er glad i rasen uansett jeg ? De er så herlige ? 

Jeg har faktisk bare kjennskap til brukslinjene, så meget mulig jeg liker de andre også :ahappy: De jeg har truffet er skikkelig kule, morsomme og herlige hunder; masse motor, masse vilje og endeløst glade. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...