Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva er riktig hunderase for oss?


Guest MS1G
 Share

Recommended Posts

Vi er et samboerpar som har begynt å snuse på tanken om å få oss en hund. I et hav av hunderaser er det lett å gå seg vill, og håper derfor vi kan få noen tips her. Vi blir begge førstegangseiere, men har hatt befatning med hund gjennom familie. Vi er åpne for ulike hunderaser, men har allikevel noen krav. Vi leter etter en liten til middelsstor hund. Ikke noen gneldrebikkje. Helst lett pelsstell. Familievennlig. Må kunne være med på lengre fjellturer, skogsturrer, teltturer og turer generelt. Men kan heller ikke bli gal av noen rolige kvelder inne. Middels til høy samarbeidsegenskaper. Agility og utstilling er ikke så interessant for oss. 

 

 

Endret av MS1G
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva legger dere i middels stor hund? Det er så mange forståelser av det begrepet, at det er greit å vite hva dere tenker der...

Generelt har små hunder oftest «gneldrete» enn større, så siden «gneldring» er en faktor, så ville jeg kanskje unngått det. Er det bare skikkelig «gneldring» dere vil unngå - altså, er det greit med litt varsling i ny og ne?

Ellers så kan «alle» hunder klare fjellturer og den slags, så det blir en del å velge i. Har dere sett på noen raser som dere liker?  Enklere å komme med synspunkt og lignende alternativ da.

Men for å slenge ut noe ... Buhund? Eller Engelsk springer spaniel (noe pelsstell, men kan holdes kort)? Mellompuddel (pelsstell, igjen, men kan også holdes kort)? Toller (velg oppdretter med omhu ... det gjelder forsåvidt uansett, men toller har vært avlet litt sånn ymse i den senere tid). Dansk svensk gårdshund (kan vel ha litt lyd, med vil ikke kalle dem gneldrete)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...