Gå til innhold
Hundesonen.no

Å stå på flere oppdretteres valpeliste samtidig...


Blåbær
 Share

Recommended Posts

Bare man er ryddig og sier fra om det når man evt ikke lenger vil være på lista, syns jeg det er helt greit. Man vet jo aldri hva som skjer, plutselig kommer det ingen valp av kjønnet du vil ha i det kullet. Og om det er flere spennende kombinasjoner rundt samme tid må det da være helt lov å vise interesse for flere :) Hvor vanlig det er å stå på flere lister kommer sikkert litt an på hvor stor rasen er også, om det i det hele tatt ER flere spennende kombinasjoner planlagt rundt samme tid.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å stå på flere lister er selvsagt innafor, hvorfor skulle det ikke være det? Det er jo ingen garanti for at man får valp fra et kull. Viser man interesse tidlig kan det skje at tispa ikke løper som planlagt eller går tom. Selv om man får tilbud om valp ved neste parring, er det jo ikke sikkert at dette passer med jobb eller at oppdretter velger en ny hannhund som man ikke liker. Noen ganger kommer det for få eller ingen valper av ønsket kjønn. Noen oppdrettere opererer etter første mann til mølla (så lenge du er egnet selvfølgelig) og gir deg et nummer i køen på tispe eller hannhund, jo lengre bak i køen du er jo mindre sannsynlig er det jo for at du får valp fra det kullet. Andre oppdrettere venter til kullet er født eller er flere uker før de velger ut de interessentene som de liker best uavhengig av når kontakt ble opprettet, dermed aner du jo ikke hvordan du ligger an for å få valp.

Har man en jobb der man kun kan ta ferie i et spesifikt tidsrom tenker jeg det er veldig lurt å undersøke flere kull og sette seg på liste på de som er aktuelle, ellers risikerer man jo å måtte vente et år til neste gang det passer med valp. Det samme gjelder om du skal ha en populær rase, og spesielt om kjønnet du vil ha er etterspurt, da det er mindre sjanse for å få valp da enn om man velger raser eller kjønn det er mindre etterspørsel etter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...