Jump to content
Hundesonen.no

Utydelig svar fra oppdretter. Hva nå?

Recommended Posts

Jeg sendte inn en søknad via nettsiden til oppdretter. Skrev mye om hvordan valpen ville få det hos oss første tiden og litt om oss og vår hverdag. Jeg skrev at vi ønsket gjerne å møte valpene for å se hvilken vi hadde best kjemi med. Dette også for at oppdretter skal få et inntrykk av hvordan vi er. Sendte mail til oppdretter rett etter søknaden ble sendt inn for å få bekreftet at den ble mottatt og det svarte de på med engang. 

Fikk svar på søknaden at alt så veldig fint ut, men at de lar aldri valpekjøper velge hund selv.                                          Jeg sa at det var helt i orden for oss at de tok det valget. Men ønsker de da å møte oss eller er det ut i fra søknaden de kommer til å velge en valp til oss? 

Der stoppet all kommunikasjon. De var veldig rask med å svare frem til siste mail som er snart 1 uke siden jeg sendte. Vet ikke om jeg skal tolke den siste mailen fra som en avvisning. Synes den fremstod litt kort og frekk. 

Er redd for å ta kontakt med andre oppdrettere for rasen. Har lest hos flere at de synes det er respektløst å sette seg på liste hos flere 🙄  Valpeformidler for rasen er den samme som jeg allerede har sendt søknad til. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det du kommenterer på at flere gir inntrykk av at det er respektløst å sette seg på liste hos flere stusser jeg litt på; da jeg skulle kjøpe min valp snakket jeg med mange oppdrettere og var på besøk hos flere hvor vi hadde en åpen dialog om at de selvsagt hadde flere aktuelle valpekjøpere og at jeg hadde kontakt med flere oppdrettere. Jeg ble også oppmuntrert av flere oppdrettere til å besøke andre, hilse på hundene deres og velge den som var rett for meg. 

Utifra det du sier synes jeg det hele høres... upersonlig ut. Personlig har jeg aldri opplevd å skulle sette seg på valpeliste via et skjema på nett, har de så mange henvendelser at de ikke kan ta det på vanlig mail? 

Hvis de ikke ønsker å la dere komme og hilse på dem, foreldredyrene og eventuelt valpene ville jeg vært svært skeptisk til å kjøpe valp derfra. 

Nå er det aller viktigste valpen selvfølgelig, men det er definitivt et stort pluss med en oppdretter det går an å ha god kommunikasjon med, dette høres kanskje ikke helt enkelt ut hos disse menneskene?

Den eneste som kan svare på om det er en avvisning er vel oppdretter selv, men jeg synes ikke det skal henge på greip at de ikke vil selge valp til dere hvis dere står på flere lister... 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke frekt å stå på flere valpelister, nei, det er helt vanlig. Det eneste som er greit at man gjør er å bekrefte/avkrefte med en gang om man skal ha dersom man blir tilbudt valp.

Jeg vil uansett anbefale deg å ringe oppdrettere i stede for å kommunisere på mail. Etabler gjerne første kontakt på mail, men kom deg på telefon innen kort tid. Dette høres sikkert litt skummelt ut, men man får ofte en mye finere dialog og vettuge svar på det man lurer på gjennom en samtale enn på mail. Noen oppdrettere svarer aldri, noen slutter plutselig å svare, noen svarer kjapt hele veien og noen bruker laang tid mellom hver mail, en gang gikk det 2 måneder til jeg fikk svar midt i en mailutveksling om linjene. Så ring, da vet du hvor landet ligger med en gang. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Begge mine oppdrettere har jeg hatt besøk hos på forhånd (fra valpene var 4 uker) og/eller lange telefonsamtaler (da vi bodde i England og ikke fikk besøkt) og mye kommunikasjon rundt valpene. Det er jo greit å bli kjent også. Helt i orden å sende en henvendelse via nettside, men om de faktisk har "søknadsskjema" på nett ville jeg stusset litt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det ville jo vært nesten umulig å få seg valp av en del raser om man ikke hadde flere jern i ilden, så den ballen kan du bare legge død med en gang. En evt oppdretter som på den ene siden ikke kan garantere deg valp - du er kanskje en av 50 som skal kjempe om 7 valper - og på den andre siden blir snurt om du har andre følere ute ... vel, det tyder på et nivå av irrasjonalitet som ville fått meg til å skygge banen i alle fall... Det stiller seg muligens litt annerledes dersom du er lovet valp i et kull hvor drektighet er bekreftet, men en del bekrefter jo ikke valp før flere uker etter fødsel og da må det være helt greit å holde flere baller i lufta.

Angående manglende svar ... jeg har blitt avvist på den måten en gang, og det er fullstendig respektløst av oppdretter. 1 uke og en epost synes jeg imidlertid er for svakt grunnlag å konkludere. Etterspør svar på en hyggelig måte enten på epost eller på telefon - får du ikke svar da så blir det en annen sak.

Og klok av skade så har jeg lært at man ikke skal tolke for mye i en subjektiv følelse av «tone» i en epost. Mange høres korte og tverre ut i skriftlig form, og blir det mange henvendelser fra mange folk så blir det kanskje enda kortere og tilsynelatende «tverr» kommunikasjon.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hadde ikke trodd det skulle bli så mange da dette er et insemineringskull med frossen sperm 😁  
  • Ni! Wow, det er stort kull for springer, og i det hele tatt egentlig. Jeg vil på valpebesøk.
  • I natt kom ni valper som perler på en snor ❤️ Sistemann gjemte seg fullstendig på røntgenbildet og lurte alle sammen. Det ble fire tisper og fem hannhunder. Jeg har andrevalg på tispe, og bare basert på tegninger er det en av to ganske like tisper jeg holder en knapp på, så får vi se åssen de utvikler seg 🤩   Bilde kommer, men vil ikke legge ut før oppdretter har gjort det selv ☺️
  • Jeg er kanskje litt sær, men jeg mener instruktørkurs skal være mye mer enn et nettkurs. Spesielt hvis det er hverdagslydighet. Da jobber man med mennesker, som gjerne ikke er interessert i feks læringsteorier, men vi må jo likevel forklare hvorfor og hvordan det man gjør fungerer.
   Instruktørkurset til feks Siddis Hundeskole har en del, hvor man blir rå på å trene egen hund, lærer forskjellige innlæringsmetoder og får prøvd det ut, har en praktisk og teoretisk prøve på dette med å trene hund.
   Den andre delen går ut på å trene mennesker og snakke og forklare og formidle. Der man underviser hver kurshelg og eksamen er å holde foredrag samt undervise. Man blir god på å få frem poenget, selv til noen som ikke bryr seg døyten hundetrening (men kanskje følte de måtte gå et kurs).  Jeg har gått kurs for mange flinke hundetrenere, men noen av dem hadde så dårlig formidlingsevne at det var penger ut av vinduet. Når man også i tillegg går for noen som bare har trent BC og de skal prøve å motivere en mynde, og ikke kan basicen eller andre innfallsvinkler, da er det ikke kult å ha betalt for et slikt kurs/privattime Håper du får meldt deg på en god instruktørutdannelse !  
  • Hva finnes egentlig av instruktørkurs på Østlandet, og finnes det nettkurs? 
   Jeg har de siste månedene hjulpet to jeg kjenner med hverdagslydighet og enkel lydighet med hundene dems, og jeg synes det er kjempegøy å kunne hjelpe andre med hundene sine. Så vurderer nå å satse litt mer på det i fremtiden (om tiden strekker til). Men det er jo ikke bare bare med kurser ved siden av full jobb osv.. 🤔 Dere som er instruktører og har privattimer, hva slags utdanning har dere? Og om dere vil dele, hva tar dere for en privattimer? 
 • Nylig opprettede emner

×