Jump to content
Hundesonen.no

Kanindachsen Ærke

Recommended Posts

Vidiemra's Ærke aka Ærke (eller pompen og ballen som jeg liker å kalle ham), ble  hentet lørdag den 7. sept, 2 mnd gammel. Ærke er en langhåret kanindachs, og veier for øyeblikket 1.6 kg. De siste to dagene har jeg ikke tall for hvor mange ganger vi har gått ut for å tisse, men jøss. Her ligger jeg med klær på og venter nesten på neste gang han skal ut. Så langt prøver jeg egentlig bare å bli kjent med den lille ballen min, og se hvordan han utvikler seg. Han er en morsom liten kar som smelter alle på hans vei. Til og med min mor fikk tårer i øynene (og hun liker ikke hunder). Jeg og typer sitter med hundre spørsmål hver dag, og prøver så godt vi kan. Har meldt oss på kurs om "Hundens språk", samt valpekurs i oktober. Slik at tiden framover skal bli spennende😁 Ellers så er planen utstilling og spor med ham. 

 

IMG_2999.JPG

Fil_001.png

Fil_001 (1).png

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helledussen så nydelig!! Uff jeg får skikkelig lyst på langhåret dachs altså... Tror jeg MÅ ha det en gang, selvom farfar og kona har en jeg treffer ofte. ❤️ Det er en fantastisk rase med utrolig mye personlighet, og rasen som gjorde meg hundegal :) 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Så langt har jeg funnet ut at soving uten matmor, det går ikke. Han slukner på fanget med en gang, men legger jeg han på teppet så våkner han med en gang og vil tilbake til mor. Det er første uka, så det er forståelig, men min far som er oppvokst med å stappe nesene deres i deres eget tiss hvis de tisser inne, mener jeg må være hardere med ham. Selv prøver jeg og følge "100% positiv hverdagslydighet fra valp til voksen". Og jeg merker det hjelper mer, men jeg må vel finne en fin grense mellom grensesetting og positiv trening? I tillegg har vi fått litt uvaner i forhold til biting. "Nå er jeg kjempe, kjempe trøtt og skal drepe sokkene dine, mamma". 

Ellers så er sovestundene i senga de beste. Når han legger seg i halsgropa eller som et skjerf😍 DA koser jeg meg. Men vi får nok et rutine etter hvert. Har ikke gått én uke enda, slik at tiden får vise. 

 

IMG_3006.JPG

IMG_3007.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 9/11/2019 at 9:53 PM, Sofie & Aska skrev:

Så søt! Visste ikke de kunne ha den fargen!

Ærke er registrert med fargen sort/tan merle. Moren er sort/tan, mens hans far er sort/tan merle😊 Men er enig med deg, jeg trodde heller ikke de kunne ha den fargen før jeg møtte ham. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja er den tanken jeg også har. Er på en måte derfor jeg også har tatt kontakt med en annen oppdretter og, sånn tilfelle det blir f.eks. bare tisper hos den ene oppdretteren, når jeg kun er intr i hannhund. Samtidig er det på dette tidspunktet det klaffer for meg med valp, derav vist interesse hos flere😄
  • kjører med temperaturmåler hos hundene (i varerommet) så jeg kan følge med på temperaturen. Faktisk - med hvit bil, solskjerming på vinduene, åpne vinduer (begge sider) så blir det skyggetemperatur selv midt i solsteika på sommeren (jeg går såklart ikke FRA hundene når bilen står i sola). Har tett vegg mellom førerdel og varerom. Men vi har sjelden mer enn fire hunder i bilen, for vi bruker også henger. 
  • Da jeg kjøpte min Caddy (brukt fra forhandler) så byttet de til gittervegg for meg inkludert i prisen. De hadde tilfeldigvis fått levert en bil med gittervegg samtidig så da byttet de bare om på de ro bilene.   Nå skal jeg snart gå over til Transporter og da er planen å bytte til gittervegg i denne også. Synes at fordelene veier opp for ulempene(jeg synes egentlig ikke at det er noen ulemper med gittervegg 😄). Dessuten er jo gitterveggen så grei å henge ting i. 👍🏻😊 Og en ting til: Hvit/lys bil er kanskje ikke det vakreste, men det er jammen meg mye mindre varmt i bilen om sommeren...
  • Jeg syns det blir ****** varmt baki der uansett jeg. Vanlig ac fremme i Berlingo/partner hjelper liksom ikke stort, ikke åpne vinduer heller. Stod i kø gjennom Riga i sommer, måtte baki og kjenne og det kokte. Lufta fra vinduene trekker liksom bare forbi gitteret, ikke i vinkel inn i lasterommet og ac var ikke bra nok til å få ned temp. Takluke hjelper vel og koster kanskje ikke allverden å montere. 
  • Min er såpass åpen i gitteret at det blir fin temperatur baki også. I tillegg har jeg fått pappa til å bygge opp burene på en plattform, slik at begge burene er helt inntil gitteret, høyt opp, så de får nok av luft. Hundene sitter rett bak hodet mitt liksom, med gitter hele veien øverst på skilleveggen Altså det er ikke et lite "vindu" med gitter, hele den øverste halvdelen av skilleveggen er åpent gitter. 
 • Nylig opprettede emner

×