Jump to content
Hundesonen.no

Overtatt hund, feil valg?

Recommended Posts

Jeg har i flere år gått og lekt med tanken om å få hund nummer 2. Jeg har sett på fordelene både for og i mot å ha to hunder.  Endelig tok jeg motet til å bestemte meg for at ting lå til rette og tiden var inne. Saken er at nå er jeg usikker på om jeg egentlig var klar for to hunder og om jeg har ork til det, og om det faktisk var dette jeg ønskte. Jeg har hatt hunden i ca. en uke, noe som ikke er lenge, og vet ikke om det er for liten tid til å kome til en konklusjon?

Når jeg overtok den andre hunden tok det lang tid, bortimot 4-5 mnd. før jeg kjente at det var riktig valg. Jeg vet at ting tar tid og det er ikke gjort på en uke at hunden har slått seg til ro og akseptert forholdene. Det er ikke det jeg ikke liker hunden, hun er kjempe herlig på mange områder. Det er også områder som tar motet litt fra meg, men med tid kan det fikses. Jeg greier ikke finne ut om jeg faktisk ønsker to hunder eller om det er noe jeg har glorifisert for meg selv, og har tenkt at jeg ønsker meg. Jeg føler at jeg kanskje ikke har tenkt nok igjennom det, samtidig som om jeg ikke kun visst hvordan det var før jeg hadde en hund nummer to.

Det jeg ønsker med innlegget er å høre andre sine erfaringer og hvilke konklusjoner de trakk? Om noen har vert i en lignende situasjon? Jeg vet at jeg har ressurser og kompetanse til å få det til. Men er det rettferdig ovenfor hundene å beholde begge, når jeg er så usikker? Burde jeg gi det mer tid?

Det var litt rotete innlegg, men det er litt sånn det er i hodet mitt om dagen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg klarer ikke helt å skjønne hvor skoen egentlig trykker her, men det spiller kanskje ingen rolle egentlig. 
Det har åpenbart skjedd en endring i hundeholdet ditt, som du ikke er sikker på at du ønsker. 

Eneste jeg kan bidra med her er egentlig å fortelle litt om de tingene jeg opplevde da jeg gikk fra en til to hunder, for mange år siden. 
Jeg hadde da en hund som var som limt i rompa på meg, hun var skyggen min. 
Da hun fikk "samboer" av samme slaget, mista vi den litt tette, intense kontakten, noe som der og da faktisk føltes litt sårt, på en måte. 
Det var i aller høyeste grad sunt for hunden å ikke være fullt så avhengig av meg, men det føltes litt leit altså, i starten. 
Har hatt 2-3 hunder hele veien etter dette, og tviler på at jeg noensinne vil gå tilbake til å ha bare en (med mindre jeg da er hjemmeværende). 

Det er noe lettere å hente valp, kontra voksen, ifht å bygge samarbeid, tillit og få en god flyt i hverdagen. 
Omplasseringshunder kommer med en bagasje (ikke negativt ment, de bare har lært ting et annet sted), og valpene er mer av et blankt ark. Jeg synes du skal følge magefølelsen din, når du kommer så langt at du har fått sortert alt av tanker. 
Både du, hunden du hadde fra før, og den nye, er best tjent med at du ønsker dette fullt ut. 
Funker det ikke, så er det faktisk helt greit. Det er ikke alltid ting funker som man tenkte. 

Jeg henta omplasseringshund i fjor, med ukjent bakgrunn. 
Jeg møtte hunden en stund før avgjørelsen ble tatt, og jeg kjente veldig på at jeg ville synes det var leit om noen andre snappa henne foran nesa på meg. Denne følelsen tror jeg har vært ganske avgjørende for forholdet vi har fått bygga opp.
Hvis du distanserer deg, så blir det liksom ikke helt rett. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja er den tanken jeg også har. Er på en måte derfor jeg også har tatt kontakt med en annen oppdretter og, sånn tilfelle det blir f.eks. bare tisper hos den ene oppdretteren, når jeg kun er intr i hannhund. Samtidig er det på dette tidspunktet det klaffer for meg med valp, derav vist interesse hos flere😄
  • kjører med temperaturmåler hos hundene (i varerommet) så jeg kan følge med på temperaturen. Faktisk - med hvit bil, solskjerming på vinduene, åpne vinduer (begge sider) så blir det skyggetemperatur selv midt i solsteika på sommeren (jeg går såklart ikke FRA hundene når bilen står i sola). Har tett vegg mellom førerdel og varerom. Men vi har sjelden mer enn fire hunder i bilen, for vi bruker også henger. 
  • Da jeg kjøpte min Caddy (brukt fra forhandler) så byttet de til gittervegg for meg inkludert i prisen. De hadde tilfeldigvis fått levert en bil med gittervegg samtidig så da byttet de bare om på de ro bilene.   Nå skal jeg snart gå over til Transporter og da er planen å bytte til gittervegg i denne også. Synes at fordelene veier opp for ulempene(jeg synes egentlig ikke at det er noen ulemper med gittervegg 😄). Dessuten er jo gitterveggen så grei å henge ting i. 👍🏻😊 Og en ting til: Hvit/lys bil er kanskje ikke det vakreste, men det er jammen meg mye mindre varmt i bilen om sommeren...
  • Jeg syns det blir ****** varmt baki der uansett jeg. Vanlig ac fremme i Berlingo/partner hjelper liksom ikke stort, ikke åpne vinduer heller. Stod i kø gjennom Riga i sommer, måtte baki og kjenne og det kokte. Lufta fra vinduene trekker liksom bare forbi gitteret, ikke i vinkel inn i lasterommet og ac var ikke bra nok til å få ned temp. Takluke hjelper vel og koster kanskje ikke allverden å montere. 
  • Min er såpass åpen i gitteret at det blir fin temperatur baki også. I tillegg har jeg fått pappa til å bygge opp burene på en plattform, slik at begge burene er helt inntil gitteret, høyt opp, så de får nok av luft. Hundene sitter rett bak hodet mitt liksom, med gitter hele veien øverst på skilleveggen Altså det er ikke et lite "vindu" med gitter, hele den øverste halvdelen av skilleveggen er åpent gitter. 
 • Nylig opprettede emner

×