Jump to content
Hundesonen.no

Overtatt hund, feil valg?

Recommended Posts

Jeg har i flere år gått og lekt med tanken om å få hund nummer 2. Jeg har sett på fordelene både for og i mot å ha to hunder.  Endelig tok jeg motet til å bestemte meg for at ting lå til rette og tiden var inne. Saken er at nå er jeg usikker på om jeg egentlig var klar for to hunder og om jeg har ork til det, og om det faktisk var dette jeg ønskte. Jeg har hatt hunden i ca. en uke, noe som ikke er lenge, og vet ikke om det er for liten tid til å kome til en konklusjon?

Når jeg overtok den andre hunden tok det lang tid, bortimot 4-5 mnd. før jeg kjente at det var riktig valg. Jeg vet at ting tar tid og det er ikke gjort på en uke at hunden har slått seg til ro og akseptert forholdene. Det er ikke det jeg ikke liker hunden, hun er kjempe herlig på mange områder. Det er også områder som tar motet litt fra meg, men med tid kan det fikses. Jeg greier ikke finne ut om jeg faktisk ønsker to hunder eller om det er noe jeg har glorifisert for meg selv, og har tenkt at jeg ønsker meg. Jeg føler at jeg kanskje ikke har tenkt nok igjennom det, samtidig som om jeg ikke kun visst hvordan det var før jeg hadde en hund nummer to.

Det jeg ønsker med innlegget er å høre andre sine erfaringer og hvilke konklusjoner de trakk? Om noen har vert i en lignende situasjon? Jeg vet at jeg har ressurser og kompetanse til å få det til. Men er det rettferdig ovenfor hundene å beholde begge, når jeg er så usikker? Burde jeg gi det mer tid?

Det var litt rotete innlegg, men det er litt sånn det er i hodet mitt om dagen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg klarer ikke helt å skjønne hvor skoen egentlig trykker her, men det spiller kanskje ingen rolle egentlig. 
Det har åpenbart skjedd en endring i hundeholdet ditt, som du ikke er sikker på at du ønsker. 

Eneste jeg kan bidra med her er egentlig å fortelle litt om de tingene jeg opplevde da jeg gikk fra en til to hunder, for mange år siden. 
Jeg hadde da en hund som var som limt i rompa på meg, hun var skyggen min. 
Da hun fikk "samboer" av samme slaget, mista vi den litt tette, intense kontakten, noe som der og da faktisk føltes litt sårt, på en måte. 
Det var i aller høyeste grad sunt for hunden å ikke være fullt så avhengig av meg, men det føltes litt leit altså, i starten. 
Har hatt 2-3 hunder hele veien etter dette, og tviler på at jeg noensinne vil gå tilbake til å ha bare en (med mindre jeg da er hjemmeværende). 

Det er noe lettere å hente valp, kontra voksen, ifht å bygge samarbeid, tillit og få en god flyt i hverdagen. 
Omplasseringshunder kommer med en bagasje (ikke negativt ment, de bare har lært ting et annet sted), og valpene er mer av et blankt ark. Jeg synes du skal følge magefølelsen din, når du kommer så langt at du har fått sortert alt av tanker. 
Både du, hunden du hadde fra før, og den nye, er best tjent med at du ønsker dette fullt ut. 
Funker det ikke, så er det faktisk helt greit. Det er ikke alltid ting funker som man tenkte. 

Jeg henta omplasseringshund i fjor, med ukjent bakgrunn. 
Jeg møtte hunden en stund før avgjørelsen ble tatt, og jeg kjente veldig på at jeg ville synes det var leit om noen andre snappa henne foran nesa på meg. Denne følelsen tror jeg har vært ganske avgjørende for forholdet vi har fått bygga opp.
Hvis du distanserer deg, så blir det liksom ikke helt rett. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er ikke slik at du kan velge hva du får av egenskaper av blandinger. Du kan få en "rottweiler" med "boxerkropp" og du kan få det motsatte. Hjelpes meg, med en høytflyvende boxer med rottweilerkropp, det vil være en håndfull for mange. De er ikke veldig ulike i egenskaper, så sånn sett er det ikke det store problemet, men da ser jeg heller ingen god grunn til å blande rasene. De har hvert sitt sett med helseproblemer, og det blir heller ikke nødvendigvis bedre av å blande dem. Derimot er det da ingen register eller oversikt over helsen i generasjoner slik det helst skal være med en renraset hund, så du har ingen mulighet til å sjekke hvor mye sykdom som ligger i familien til hunden din. Jeg ser ingen god grunn til å gå for denne blandingen fremfor en renraset av den av dem som passer deg best.
  • Problemet er bare at her ser det sånn ut: Utenfor tråkket løype når snøen meg til knærne, så der er det ikke mulig å gå for en liten hund... Men nå begynner vi å få litt rutine på at tur går vi, ferdig snakka og ingenting å diskutere, selv om ingen av oss har særlig lyst  Og det har faktisk gått veldig greit i det siste, selv med kjipe sokker på 
  • Hunden til en bekjent fikk gradvis dårligere blærekontroll etterhvert som den ble eldre, og måtte tilogmed ut flere ganger i løpet av natten. Men nå er jo 6 år relativt ungt, med mindre det er snakk om en gigantrase? 
  • Kanskje ikke normalt, men slettes ikke unormalt heller. Hender seg da at vi og må på do før x antall timer er gått, uten at vi er syke av den grunn.  Hvis hunden er sjekket grundig og ingenting ligger rundt det medisinske, så tror jeg nok at jeg hadde begynt å være han mer i forkjøpet. For står han så lenge og tisser som du sier, så tyder mye på at han virkelig må, uavhengig om at du var ute for litt siden i 3 timer f.eks Jeg har venner med valper som har vært med på 2 - 4 timers tur, og når de kommer hjem og går inn tisser de. For selv om vi har vært på lang tur, så synes de det er ubehagelig/skummelt å legge igjen egen lukt utenfor sitt område. Nå er ikke dette veldig relevant for en 6 års hannhund kanskje, men bare for at du skal få en indikasjon på at det har ikke noen betydning hvor lenge dere har vært ute, om han ikke har tisset 😄 Jeg vet ikke hvordan hunden deres er på tur heller, det er ikke sikkert at han kjenner hvor mye han MÅ på do før han kommer inn og får roet ned og kjent etter? Så jeg ville nok gått tur som normalt, gått inn. Etter en times tid gått ut igjen, sett at han går på do, og da rusle inn igjen. Da vet du ihvertfall at blæra er tømt 😊
  • Takk så mykje for utfyllende svar! Eg burde kanskje slengt på ein 10kroning istede 🤔😆
 • Nylig opprettede emner

×